myst77 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, στο πατρικό μου υπάρχει ατομική κεραία στη ταράτσα και κατεβαίνουν δυο καλώδια στο σπίτι που καταλήγουν σε δυο διαφορετικούς χώρους. Η μια τηλεόραση παίζει κανονικά τα πάντα. Στη δεύτερη τα ξενα καναλια (bbc tv5 κτλ) παίζουν με σπασίματα και "pixelιάζει" η εικόνα. Παλιότερα υπήρχε στη μία ενισχυτής κεραίας, δυό κομμάτια, το ένα έπαιρνε ρεύμα μέσα στο σπίτι και το άλλο ήταν πάνω στη κεραία. Τελικά κάποιος "μάστορας" ήρθε και το έβγαλε και από τότε έχουμε αυτό το πρόβλημα Τι ενισχυτή προτείνετε να αγοράσω για να γίνεται η δουλειά μου; επίσης υπάρχει τρόπος να προστατεύσω το κομμάτι που είναι στη κεραία από τη βροχή; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από myst77
KoreanW Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, myst77 said: Καλησπέρα, στο πατρικό μου υπάρχει ατομική κεραία στη ταράτσα και κατεβαίνουν δυο καλώδια στο σπίτι που καταλήγουν σε δυο διαφορετικούς χώρους. Η μια τηλεόραση παίζει κανονικά τα πάντα. Στη δεύτερη τα ξενα καναλια (bbc tv5 κτλ) παίζουν με σπασίματα και "pixelιάζει" η εικόνα. Παλιότερα υπήρχε στη μία ενισχυτής κεραίας, δυό κομμάτια, το ένα έπαιρνε ρεύμα μέσα στο σπίτι και το άλλο ήταν πάνω στη κεραία. Τελικά κάποιος "μάστορας" ήρθε και το έβγαλε και από τότε έχουμε αυτό το πρόβλημα Τι ενισχυτή προτείνετε να αγοράσω για να γίνεται η δουλειά μου; επίσης υπάρχει τρόπος να προστατεύσω το κομμάτι που είναι στη κεραία από τη βροχή; άλλο πράγμα ο ενισχυτής ιστού και άλλο πράγμα ο ενισχυτής γραμμής ο ενισχυτής ιστού βρίσκεται κοντά στην κεραία, σε εξωτερικό χώρο, προστατευμένος στο περίβλημά του, είναι ρυθμίσιμος και δε χρειάζεται απαραίτητα σύνδεση σε ηλεκτρικό ρεύμα ο ενισχυτής γραμμής βρίσκεται μακριά από την κεραία, σε εσωτερικό χώρο και παίρνει σύνδεση στο ηλεκτρικό ρεύμα εσύ χρειάζεσαι 1. ενισχυτή ιστού, 2. ενισχυτή γραμμής-κεντρικής εγκατάστασης, 3.ρύθμιση στην κεραία, στους ενισχυτές και ίσως 4, αντικατάσταση τυχόν ελαττωματικού εξοπλισμού (καλώδια, πρίζες κλπ)
myst77 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 ευχαριστώ παλιότερα είχα πάρει ένα εξάρτημα που ήταν δυο κομμάτια, συνδεόταν το ένα στη κεραία και το άλλο σε μιά πριζα στο σπίτι (και εμπαινε πανω του η γραμμή που ερχόταν στο σπίτι) Μπορείς να προτείνεις με λινκ 1-2 περιπτώσεις από κάτι που μπορώ να βάλω για αυτή τη μικρή βελτίωση που χρειάζομαι;
KoreanW Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 ας πούμε ότι πάνω στον ιστό της κεραίας έχεις το μαύρο κουτί στα αριστερά της εικόνας και στα δεξιά κάτω της εικόνας έχεις μέσα στο σπίτι το άσπρο τροφοδοτικό
G-pal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, για να μην ανοίγω καινούριο θέμα , και εγώ γενικά στην περιοχή Μ έχω 4-5 μέτρα κεραία και ενισχυτές κτλ. Έχω δύο απορίες. 1. Μπορώ αν δω digea από δορυφορικό πιάτο και να καταργήσω την κανονική κεραία ? 2. Αν όχι τι κεραία προτείνετε να πάρω γιατί βλέπω ορισμένες που γράφουν για παρεμβολές σήματος 4g κτλ.
adsl2+ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, G-pal είπε Καλησπέρα, για να μην ανοίγω καινούριο θέμα , και εγώ γενικά στην περιοχή Μ έχω 4-5 μέτρα κεραία και ενισχυτές κτλ. Έχω δύο απορίες. 1. Μπορώ αν δω digea από δορυφορικό πιάτο και να καταργήσω την κανονική κεραία ? 2. Αν όχι τι κεραία προτείνετε να πάρω γιατί βλέπω ορισμένες που γράφουν για παρεμβολές σήματος 4g κτλ. Μπορείς να δεις digea από τον δορυφόρο δες εδώ: https://www.lyngsat.com/Eutelsat-3B-and-Rascom-QAF-1R.html αγοράζεις δέκτη δορυφορικό με τα κλειδιά για την digea και βαζεις δορυφορίκο πιάτο 1χ1,20 για να έχεις καλή λήψη σε έντονη βροχόπτωση , η εγκατάσταση - στόχευση δεν είναι εύκολη για έναν αρχάριο, θέλεις εργαλείο στόχευσης πεδιόμετρο - fider, σου προτείνω να βρεις τεχνικό. Κεραίες που να κόβουν το 4g δεν υπάρχουν , υπάρχουν ενισχυτές σήματος ιστού πχ της ikusi που έχουν τέτοια φίλτρα Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από adsl2+
G-pal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Γράφει χαρακτηριστικά σε επίγεια κεραία "με απόρριψη στις συχνότητες 4G-LTE πάνω απο 790 MHZ [Ch 60]. " Ευχαριστώ .
adsl2+ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, G-pal είπε Γράφει χαρακτηριστικά σε επίγεια κεραία "με απόρριψη στις συχνότητες 4G-LTE πάνω απο 790 MHZ [Ch 60]. " Ευχαριστώ . Αν εννοεις αυτή TELEVES DAT-45 T-FORCE βάση αυτής της δημοσίευσης https://www.doriforikanea.gr/televes-dat-45-t-force-lte-hd-boss/ είναι από τις νέες κεραίες όπως και αυτή https://www.doriforikanea.gr/nees-keraies-elika-amp-elika-pro-tis-fracarro/
G-pal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Ναι. Αυτές είναι κανονικές που έχουμε όλοι στα σπίτια μας ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα