Maurikycli Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Τα τελευταία 4 χρόνια τα continental έχουν σκληρύνει 1 ώρα πριν, louben είπε Αρα από ο,τι μου λέτε πρέπει να μείνω στις προβλεπόμενες διαστάσεις ήτοι 235.60.18 'η 255.55.18. Αν ανέβω π.χ 5 στο ύψος θα επηρεαστεί η ευστάθεια του αυτοκινήτου σωστά? Πάντως από τα brands ελαστικών που έχουν περάσει από τα αυτοκίνητα της οικογένειας (michelin, bridgestone, goodyear, continental και pirelli αυτά που μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση είναι τα τελευταία. ΤΑ continental μου είχαν φανεί παρα πολυ μαλακά (με ότι αυτό συνεπάγεται με τη φθορά τους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Εγώ έχω ακόμη τα Michelin energy saver που είναι στα τελευταία τους. Τι προτείνετε για παρόμοιο στυλ σε μαλακό πέλμα; michelin primacy; κάτι άλλο; Ο δείκτης φορτίου παίζει κανέναν ρόλο ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε Τα τελευταία 4 χρόνια τα continental έχουν σκληρύνει Πόσα χλμ έχεις κάνει με αυτά; Εάν εννοεις ως ''χαρμανι'' δε νομίζω. Από τα μαλακότερο της αγοράς θεωρούνται και για αυτό έχουν και καλό κράτημα σε βρεγμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, james01gr είπε Πόσα χλμ έχεις κάνει με αυτά; Εάν εννοεις ως ''χαρμανι'' δε νομίζω. Από τα μαλακότερο της αγοράς θεωρούνται και για αυτό έχουν και καλό κράτημα σε βρεγμένο. Σε suv που πλέον δεν κάνει χωματινες διαδρομές ούτε πολλά χιλιόμετρα (~25000) η εικόνα του πέλματος είναι σχεδόν άριστη. Για κράτημα στο βρεγμένο είχα μεγαλύτερες απαιτήσεις- τα θεωρώ απλά καλά. Τα πλαϊνά του τα θεωρώ σκληρά για continental με αρνητικές επιπτώσεις στην άνεση αλλά η αίσθηση του δρόμου που μεταφέρουν άμεση και σαφής. Αφού τα τοποθέτησα είδα ότι είναι ψευτο-ρανφλατ οπότε γι'αυτό η σκληρότητα του σκελετού: https://www.continental-tires.com/gr/el/b2c/car/tires/conticrosscontact-lx-2.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Εμένα το ελαστικό michelin primacy 4+ έσκασε στο πεζοδρόμιο και έβαλα τη ρεζέρβα. Αύριο θα πάω να τα αλλάξω ευτυχώς που έχω την επέκταση εγγύησης. Του χρόνου τα πετάω και γυρίζω σε bridgestone. Άθλιο ελαστικό το primacy 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louben Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στα primacy 4 και τα continental ultra contact (235/60/18). Τελικά επέλεξα τα δευτερα και μάλλον καλά έκανα. Τωρα φοραω michelin latitude sport απο τα οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος αφού "εσκασαν¨ περιμετρικά με ελάχιστα χιλιομετρα. Btw μια ερώτηση. Μολις φορέσω τα λάστιχα σκοπεύω να πάω και για μια ευθυγράμμιση. Πάω καπάκι αφου τα βάλω (μάλλον αυριο) ή περιμένω να πατήσουν μερικά χιλιόμετρα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, louben είπε Αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στα primacy 4 και τα continental ultra contact (235/60/18). Τελικά επέλεξα τα δευτερα και μάλλον καλά έκανα. Τωρα φοραω michelin latitude sport απο τα οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος αφού "εσκασαν¨ περιμετρικά με ελάχιστα χιλιομετρα. Btw μια ερώτηση. Μολις φορέσω τα λάστιχα σκοπεύω να πάω και για μια ευθυγράμμιση. Πάω καπάκι αφου τα βάλω (μάλλον αυριο) ή περιμένω να πατήσουν μερικά χιλιόμετρα; Ποιότητα κάτω του μετρίου τα michelin. Ουδεμία σχέση με τα παλαιότερα Michelin. Εμένα χώρα κατασκευής ήταν Πορτογαλία αλλά δεν ξέρω τι να πω. Το επόμενο πλάνο είναι ή Bridgestone ή να γυρίσω σε falken και κάθε διετία(έχω και χειμερινά) να πάνε για ανακύκλωση. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από tilaverboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Εγώ έχω τα michelen primacy 3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μήπως έπεσε η ποιότητα τους ή εσείς είστε πολύ απαιτητικοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ringo106 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 οχι δεν είμαστε , απλά έχουμε δοκιμάσει και άλλα καλύτερα ελαστικά : https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finddimi Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Εγώ φοράω τα primacy 4 σε ένα grande punto 5 χρόνια (μάλιστα στα 3 χρόνια έβαλα ξανά νέα 4αδα από τα ίδια) Η αλήθεια είναι ότι για τα χιλιόμετρα και την χρήση που κάνω δεν κρατάνε πάνω από 3 χρόνια. Κάπου στον έναν χρόνο μου δίνουν ασφάλεια ,μετά τον δεύτερο χρόνο με βάζουν σε σκέψη για αλλαγή. Τώρα , μετά το καλοκαίρι είμαι για αλλαγή, έχετε να προτείνετε κάτι εφάμιλλο? Γιατί σε όποιον και αν έχω πάει όλοι λένε διαφορετικές εταιρείες. Μπορώ να ξαναβάλω τα ίδια αλλά έλεγα να δοκιμάσω κάτι καλύτερο σε απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι 1100-1200 τον μήνα μόνο για εργασία. Συνήθως κινούμαι μόνιμα με 100-120 χλμ/ώρα για 40 λεπτά την ημέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
androu Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Ηρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα. Τώρα εχω τα μαμά Continental eco contact 5 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κλείνουν 4ετια (απο την κατασκευή τους) και λέω να τα αλλάξω. Κλείνω προς Continental ultra contact 6 ή Bridgestone T005 εχουν περίπου την ίδια τιμή. Οι δρόμοι της Κρήτης είναι γεμάτοι λακούβες και δεν ξέρω ποιό θα φθαρεί πιο γρήγορα. Επίσης ορισμένες φορές πιθανόν να χρειάζεται να μπω και σε χωματόδρομο. Οχι πολύ συχνά αλλά suv είναι δεν βρίσκει οπότε γιατί οχι. Γενικά τι προτείνετε ; ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Τα T005 που κυκλοφορούν κάμποσα χρόνια είναι εξαιρετικά ελαστικά. Για τα συγκεκριμένα Continental που γράφεις δεν έχω γνώμη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 μια ερωτηση, για τα 4ων εποχων, καποιος μου ειπε οτι τρώγονται πιο γρηγορα.. τι ισχύει? για να γλυτωσω την αναλλαγη με καλοκαιρινα-χειμερινα ρωταω. (kadjar 4x4) Γενικα κανω γρηγορη οδηγηση και "στριβω" οσο φυσικα το επιτρεπει το suv.. ενδιαφέρομαι για 215/60/17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louben Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, androu είπε Ηρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα. Τώρα εχω τα μαμά Continental eco contact 5 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κλείνουν 4ετια (απο την κατασκευή τους) και λέω να τα αλλάξω. Κλείνω προς Continental ultra contact 6 ή Bridgestone T005 εχουν περίπου την ίδια τιμή. Οι δρόμοι της Κρήτης είναι γεμάτοι λακούβες και δεν ξέρω ποιό θα φθαρεί πιο γρήγορα. Επίσης ορισμένες φορές πιθανόν να χρειάζεται να μπω και σε χωματόδρομο. Οχι πολύ συχνά αλλά suv είναι δεν βρίσκει οπότε γιατί οχι. Γενικά τι προτείνετε ; ; Έβαλα τα ultra contact προχθές σε suv (235/60/18).Κρήτη και εγώ. Προέρχομαι απο Michelin kai η διαφορά είναι χαώδης( υπερ. των Continental). Αλλα είναι ακόμη πολύ νωρίς . Σε κανένα μήνα θα έχω πλήρη αποψη νομίζω. Btw δεν υπάρχουν ultra contact 6. Είναι η έβδομη γενια αλλά πάνω δε λένε κάτι (όπως Ultra contact 7.Σκετο ultra contact). To Λάστιχο σχετικά φρέσκο (1523). Στα χαρτιά ακόμη καλύτερο είναι το premium contact 7. Αλλα από ότι είδα φθείρεται πολύ πιο γρήγορα και επιπλέον οι δείκτες φρεναρίσματος στο υγρο και θορύβου είναι χειρότεροι από τα ultra contact. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από louben 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 On 19/06/2023 at 17:52, The_Judas said: Εγώ έχω ακόμη τα Michelin energy saver που είναι στα τελευταία τους. Τι προτείνετε για παρόμοιο στυλ σε μαλακό πέλμα; michelin primacy; κάτι άλλο; Ο δείκτης φορτίου παίζει κανέναν ρόλο ; Έχει ένα μηνα που απο saver πήγα σε Hankook ecokinect2. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν είδα κάποια διαφορά στην αίσθηση. Μαλακά, σχετικά ήσυχα. Αν θα αντέξουν 3+ χρόνια στον ελληνικό ήλιο και άσφαλτο θα δούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα