Προς το περιεχόμενο

Ελαστικα για αυτοκίνητο

greekbusters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας γράψω λοιπόν και εγώ τις εμπειρίες μου με τα ελαστικά.  Όχημα Saab 9-3 Aero 05 230.

Το αμάξι φορούσε από το εργοστάσιο Pirelli P Zero 225/45/R17. Σχετικά δυνατό ελαστικό αλλά κάπου έχανε. Κάτι του έλειπε. Μετά από 1,5 χρόνο αλλαγή σε 18αρα ζάντα και λάστιχο Toyo T1R 225/40R18. Ότι χειρότερο σε λάστιχο. Δεν άκουγε πουθενά και στο βρεγμένο ήταν απλά όχι. Αλλαγή στην 3ετία με Michelin Pilot Sport 3 225/40R18. Το αμάξι ηρέμησε. Στο στεγνό ήταν πάντα εκεί, και στο βρεγμένο σαν να μην είχε διαφορά με στεγνό. Σε λιμνάζουσα νερά βέβαια δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό. Στα 3 χρόνια βέβαια πορεία 130 χιλιόμετρα το ένα ελαστικό άρχισε έναν θόρυβο και μετά από λίγο πέταξε τα λινά του. Από θερινό έγινε cabrio. Αλλαγή λοιπον σε Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 225/45/R17 στην 17αρα ζαντα. Εντυπωσιακότατο. Ήσυχο λάστιχο και στο βρεγμένο απίθανο. Τα λιμνάζουσα νερά δεν τα καταλάβαινα με την καμία. Πιο δυνατό θα έλεγα από το Michelin Pilot sport. Το μόνο αρνητικό θα λεγα οτι ήταν η φθορά του. Σχετικά πιο γρήγορη φθορα από της Michelin. Στην τετραετία αλλαγή και πάλι για Michelin Pilot Sport 4  225/45/R17. Πολύ πιο βελτιωμένο σε σχέση με το PS3. Αυτήν την φορά η αλλαγή έγινε στην 5ετια σχεδόν 6ετία. Ήμουν ανάμεσα στο SAVA UHP2 ( Έχουν ακουστεί φοβερά σχόλια για το συγκεκριμένο ελαστικό και η τιμή του χώμα) και στο νέο Goodyear Eagle F1 Assymetric 6 όπου και τελικά επέλεξα. Δοκιμάζοντας λοιπόν 2 μοντέλα της michelin και 2 της goodyear μπορώ πλέον να πώ ότι και τα 2 ελαστικα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις σχεδόν καμία διαφορά. Αλλά το goodyear έχω την εντύπωση ότι συνολικά είναι πιο άνετο ελαστικό με λίγη περισσότερη ενδεχομένως φθορά.

Όλα τα ελαστικά ήταν με δείκτη ταχύτητας 94Y και XL. Ενισχυμένα πλαινά πιο σκληρά από τα απλά. Οδήγηση ανάμεικτη προς επιθετική σε στροφές.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Continental Premium Contact 6 (225-45-19) xl  φοράει από το εργοστάσιο το δικό μου  μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος.

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 1

Στις 15/5/2023 στις 9:32 ΠΜ, tilaverboy είπε

Υπάρχουν ελαστικά Minerva? Ήξερα βρακιά βγάζουν μπήκανε και στα ελαστικά; 😂

Στα βρακιά ήταν Premium μάρκα πάντως 😋

Στις 19/3/2023 στις 9:39 ΜΜ, andreas-d είπε

Αν είσαι ευχαριστημένος βάλε πάλι Michelin  η Continental  κορυφαία και τα δύο.

Έχω και εγώ την ίδια διάσταση με αρκετά βαρύ αμάξωμα. 

Έχω βάλει δύο φορές τα Goodyear efficient grip performance 2. Από άποψη κρατήματος - ειδικά στο βρεγμένο - είναι καταπληκτικό. Την δεύτερη φορά όμως φαγώθηκαν πολύ γρήγορα, σε δυόμισι χρόνια και 35000χλμ.

Σκέφτομαι τα Michelin primacy σαν λίγο πιο σκληρό. Υπάρχει κάτι άλλο που να είναι εξίσου καλό στο κράτημα με τα Goodyear αλλά λίγο πιο ανθεκτικό;

20 ώρες πριν, Astronautis είπε

Έχω βάλει δύο φορές τα Goodyear efficient grip performance 2. Από άποψη κρατήματος - ειδικά στο βρεγμένο - είναι καταπληκτικό. Την δεύτερη φορά όμως φαγώθηκαν πολύ γρήγορα, σε δυόμισι χρόνια και 35000χλμ.

Σκέφτομαι τα Michelin primacy σαν λίγο πιο σκληρό. Υπάρχει κάτι άλλο που να είναι εξίσου καλό στο κράτημα με τα Goodyear αλλά λίγο πιο ανθεκτικό;

Να βάλεις ξανά τα ίδια ή τα Bridgestone Turanza T005. Για τα καινούργια Turanza 6 δεν έχω καμία γνώση - γνώμη ακόμα.

23 ώρες πριν, Astronautis είπε

Τι οχημα ειναι και τι διαστασεις ελαστικο ;

4 ώρες πριν, kaklikos είπε

Τι οχημα ειναι και τι διαστασεις ελαστικο ;

205/55/17

Grand Scenic 

6 ώρες πριν, liakinen είπε

Να βάλεις ξανά τα ίδια ή τα Bridgestone Turanza T005. Για τα καινούργια Turanza 6 δεν έχω καμία γνώση - γνώμη ακόμα.

Από απόδοση είναι άψογα. Θα πήγαινα δαγκωτό στα ίδια (GY). Ειδικά στη γλίτσα σε προκαλούν. Αλλά από χρόνο ζωής απογοήτευση.... Σε δυόμισι χρόνια με 35000 μόνο, τα περισσότερα σε εθνική και επαρχιακό δίκτυο, ελάχιστα σε πόλη.

Προερχόμενος από Yokohama advan neova 08 την παλιά σειρά, πήγα σε asymmetric 6 γιατί τα semi θέλουν αρκετό κυνήγι. Υπέρ ευχαριστημένος από φθορά βλέπουμε... Τα προτείνω γιατί με το κυνήγι κι αυτά καλά κρατάνε..

15 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Προερχόμενος από Yokohama advan neova 08 την παλιά σειρά, πήγα σε asymmetric 6 γιατί τα semi θέλουν αρκετό κυνήγι. Υπέρ ευχαριστημένος από φθορά βλέπουμε... Τα προτείνω γιατί με το κυνήγι κι αυτά καλά κρατάνε..

Eagle F1? Τρομερο ελαστικο. Δεν θα σε απογοητευσει. Δευτερη φορα π βαζω eagle. 

3 ώρες πριν, kaklikos είπε

Eagle F1? Τρομερο ελαστικο. Δεν θα σε απογοητευσει. Δευτερη φορα π βαζω eagle. 

Ήμουν ανάμεσα σ' αυτό και το pilot sport 5 και πήγα στο goodyear από reviews. Αλλά όντως είναι καλό λάστιχο. Πιο σκληρά μάγουλα από michelin όπως θέλω εγώ.

Επισκέπτης
18 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Με τι όχημα κυνηγάς και σε τι δρόμους;

Στο θεμα,μετά απο χρόνια με Michelin Pilot Sport 2,3,4, πήγα στα Conti premium 6.Δεν είδα διαφορά.

1 ώρα πριν, jmmys είπε

Με τι όχημα κυνηγάς και σε τι δρόμους;

Στο θεμα,μετά απο χρόνια με Michelin Pilot Sport 2,3,4, πήγα στα Conti premium 6.Δεν είδα διαφορά.

Grande punto έχω στημένο με ωραία ανάρτηση και φρένα. Τα conti δεν τα συμπαθώ με τίποτα καλό λάστιχο στην αρχή αλλά η φθορά δεν υπάρχει. Μετά τον πρώτο χρόνο δεν έχει γραμμική φθορά απλά ξεκινάει και πετάει κομμάτια. Και τα pilot sport δεν τα συζητάμε αν είναι καλά (michelin καλή σειρά δεν χωράει καν κουβέντα) λάστιχα εγώ τα βρήκα πιο μαλακά από τα eagle. Ειδικά αν είσαι από semi μέχρι και σε ίσιο δρόμο βρίσκεις διαφορές.

Ημουν τις προαλες μεταξυ Michelin και Turanza 6. Εβαλα το turanza. Νταξει... το πλαινο του Michelin δεν υπαρχει. Τοσο μαλακο λαστιχο δεν εχω δει ποτε. Λες και ηταν για ποδηλατο. Με το δαχτυλο το σηκωνα και κρεμαγε στο δαχτυλο. Αυτο στις στροφες θα μαγουλάριζε πολύ.
τα turanza καλα φαινονται, αλλα ειναι λιγο σκληρα στις λακουβες. Φοραω και 19αρες βεβαια και αυτο ειναι προβλημα.

12 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Grande punto έχω στημένο με ωραία ανάρτηση και φρένα. Τα conti δεν τα συμπαθώ με τίποτα καλό λάστιχο στην αρχή αλλά η φθορά δεν υπάρχει. Μετά τον πρώτο χρόνο δεν έχει γραμμική φθορά απλά ξεκινάει και πετάει κομμάτια. Και τα pilot sport δεν τα συζητάμε αν είναι καλά (michelin καλή σειρά δεν χωράει καν κουβέντα) λάστιχα εγώ τα βρήκα πιο μαλακά από τα eagle. Ειδικά αν είσαι από semi μέχρι και σε ίσιο δρόμο βρίσκεις διαφορές.

Δεν φταίνε τα Continental αλλά οι ελληνική δρόμοι. Εγώ στην γερμανια τα αλλάζω στα 4 χρόνια επειδή πρέπει και τα παίρνει ο Πολωνός που έχουμε στην δουλειά και τα πάει για πούλημα στη χώρα του. Άμα σου δείξω φώτο από το πέλμα θα χαζέψεις σχεδόν ολοκαίνουριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...