Προς το περιεχόμενο

oscar 2019

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Alastor192 είπε

Ακομα ασχολουνται "σοβαροι" ανθρωποι με τον συγκεκριμενο θεσμο ? Βραβεια μοιρασμενα με ποσοστωση αναλογως του γενους,ρατσας,χρωματος ? Οτι πιο ρατσιστικο και υποκριτικο εχει να προσφερει το Hollywood το συγκεκριμενο "event"

Ε ναι.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την Μέκα του cinema, με το Holywood να έχει εδώ και δεκαετίες μερίδιο 99% στην παγκόσμια αγορά!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχικα ευχαριστω πολυ για τα λινκ, τα ειδα

λιγα λογια χοντρικα για την χτεσινη βαρετη τελετη

BlackKkKlasman: μια πολύ δυνατή ταινία. αξιζε το διασκεασμένο σενάριο.

Green book:  μια ΦΙΛΕΛΕ ταινια,να τα χει με ολους καλα. μια ταινια που περναει απλα η ώρα,χωρις ΚΑΜΙΑ καλλιτεχνική αξία. για καλυτερη ταινια προφανώς οχι. μετα το περσινο ομως οσκαρ στο σαχλο παραμυθάκι του ντελ τορο,αλλο ενα ακυρο οσκαρ φετος καλυτερης βαρετης ΦΙΛΕΛΕ ατεχνης ταινιας.

A star is born: ε λολ. καλύτερο τραγούδι και πολύ σου είναι.  Σε μία κατηγορία που ο Thom York στο suspiria δεν ήταν καν υποψήφιος.  Ακου ηθελε και καλυτερη ταινία η παλιακή σαχλα να συγκινουνται εφηβες πεταλουδιτσες. και μια γκαγκα αναμεσα σε ηθοποιαρες που σε σκετσ γ γυμνασιου επαιζα καλυτερα. η κατα τα αλλα αξιολογη τραγουδιστρια. ε ρε τι κανουν τα λεφτα κ το μεσον...

Roma: Κουαρόν οκ είσαι  μεγάλος, όσο μεγάλα ήταν και τα αγγελοπουλικά βαρετά πλάνα με catchy white black φίλτρο.ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ ταινια.

Βlack panther: απαράδεκτη υποοψηφιοτητα κ μονο. το οτι πηρε κ 3 οσκαρ ειναι ντροπη απλα.

Βοhemian rhapsody: πολλά περιμέναμε από την ταινία (οταν ανακοινωθηκε οτι θα γινει),λίγα πηραμε (οταν προβληθηκε). Ράμι Μάλεκ το αξιζε. ως εκεί

Τhe favourite: ο Λάνθιμος έκανε μια ταινία που κάνει περήφανη την 7η τέχνη.  αδικηθηκε πολύ. ΑΞΙΖΕ καλύτερη ταινία, στο συνολο της ηταν η καλυτερη απ ολες τις συνυποψηφιες.  πρωτότυπο σενάριο ειναι κ παραειναι,οχι το green book που πανω κατω εχουμε δει απειρα τετοια στορι. κουστούμια πηρε το βεστιαριο του πανθηρα,...τι να πεις. ευτυχώς πηρε οσκαρ η Oλίβια Κόλμαν-τρομερή.κριμα για την Κλοουσ-εξαιρετικη. σκηνοθεσία επρεπε να πάρει μονο κ μονο για  την εντυπωσιακή χρήση ευρυγώνιων φακών.

ακου green book καλυτερη ταινία
          star is born τοσες υποψηφιοτητες

the favourite μονο ενα!

Επεξ/σία από pitimac
  • Sad 1
Δημοσ.

Μπήκα στο τοπικ μόνο και μόνο για να θαυμάσω τον υφέρποντα ρατσισμό. Δεν με απογοητεύσατε, πιο προβλέψιμοι και από τα... oscars. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Sethiros είπε

Μπήκα στο τοπικ μόνο και μόνο για να θαυμάσω τον υφέρποντα ρατσισμό. Δεν με απογοητεύσατε, πιο προβλέψιμοι και από τα... oscars. 

Και σε ενα εναλλακτικο συμπαν οι ταινιες που κερδιζουν τα οσκαρ ειναι για το πεος.

Επεξ/σία από Mesqal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, najinblue3 είπε

πηρε και ο Mahershala απο οτι διαβασα. Ο τυπος ειναι τρομερος, την ταινια δεν την ειδα, αλλα βλεπω να περνει και best actor για σειρα. Eχει δει κανεις το green book να γραψει γνωμουλα?

Θα σου πω εγω που δεν ειμαι φτασμενος σινεφιλ (χαχαχα). Αρκετα καλη ταινια, καλο σεναριο, τιποτα σπουδαιο η σκηνοθεσια αλλα καλη χημεια μεταξυ των πρωταγωνιστων που ειναι αυτο που σε κραταει να την δεις ως το τελος.

Προσωπικα οταν υποψιαζομαι ταινια με φιλελε(σε ακραιο σημειο) ατζεντα δεν μπαινω καν στον κοπο να την δω. Ασχετως τι παιχτηκε στα οσκαρ η ταινια δεν σε κουραζει προσπαθωντας να σου περασει μηνυματα (λες και εισαι ηλιθιος) αλλα εστιαζει στην ιστορια και στην σχεση των 2 πρωταγωνιστων. 

(νομιζω απο τους φιλελε εφαγε και κραξιμο γιατι λεγανε οτι ειναι ακομη μια ιστορια ενος μαυρου που την διηγειται ενας λευκος ή κατι τετοιο τελοςπαντων).

Καλη ταινια (7/10) αλλα δεν νομιζω να αξιζε οποιοδηποτε οσκαρ.

Προσωπικα το οσκαρ καλυτερης ταινιας θα το εδινα ευκολα στο vice, φανταστικος bale και αρκετο γελιο σε καποια σημεια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BTW ορισμένα περιστατικά του Green Book τα έχω ζήσει ο ίδιος στη Νότια Αφρική ακόμα και λίγα χρόνια μετά την κατάργηση του Απαρτχάιντ. Γι' αυτό και στη ταινία δεν μου φάνηκε τίποτα τραβηγμένο. Ίσως το μόνο τραβηγμένο είναι οι καλές προθέσεις όσον αφορά την επίλυση τέτοιων ζητημάτων καθώς όπως βλέπουμε ακόμα και σε σχόλια σε ένα τυχαίο ελληνικό forum ο εγκιβωτισμός του διευρυμένου εαυτού μας σε ανθρωπιστικές αξίες θεωρείται απλώς μια πολιτική ατζέντα και όχι αναγκαιότητα για να προχωρήσουμε στο μέλλον.  

Επεξ/σία από Sethiros
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pitimac είπε

Τhe favourite: ο Λάνθιμος έκανε μια ταινία που κάνει περήφανη την 7η τέχνη.  αδικηθηκε πολύ. ΑΞΙΖΕ καλύτερη ταινία, στο συνολο της ηταν η καλυτερη απ ολες τις συνυποψηφιες.  πρωτότυπο σενάριο ειναι κ παραειναι,οχι το green book που πανω κατω εχουμε δει απειρα τετοια στορι. κουστούμια πηρε το βεστιαριο του πανθηρα,...τι να πεις. ευτυχώς πηρε οσκαρ η Oλίβια Κόλμαν-τρομερή.κριμα για την Κλοουσ-εξαιρετικη. σκηνοθεσία επρεπε να πάρει μονο κ μονο για  την εντυπωσιακή χρήση ευρυγώνιων φακών.

ακου green book καλυτερη ταινία
          star is born τοσες υποψηφιοτητες

the favourite μονο ενα!

Α καλα εσυ εισαι μακεδονομαχος,

...ακου εκει ο λανθιμος που δεν ξερει να δεσει ενα μακρυνο πλανο και η καμερα σαν να  εχει παθει αγκυλωση...και η υποψηφιοτητα πολυ του ητανε. Μεχρι ΔΕΘ Η ΔΡΑΜΑ παει. Απλα ανηκει στο καταλληλο μειονοτικο κυκλωμα που σπρωχνει ο ενας τον αλλο,...αν καταλαβες

Δημοσ.

Ποτε μου δεν συμπαθησα τις ταινίες του Λανθιμου.Ειδικα ο κυνόδοντας και ο αστακός,από τις μεγαλύτερες βλακειες που έχω δει ποτε.Τον θεωρώ απίστευτα υπερτιμημένο,άποψη μου.

Και το favourite συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, punky είπε

Τα Oscar είναι ένας ξεφτισμένος θεσμός που σε λίγο θα αφορά μόνο όσους συμμετέχουν.

Δεν ξέρω αν τα όσκαρ είναι ξεφτισμένος θεσμός, έχω την εντύπωση πως την κάνουν τη δουλειά τους (ποια είναι η δουλειά τους είναι ένα άλλο ερώτημα) μια χαρά. Πέρα απ'αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μου μήνυμα βλέπω απ'τους ανθρώπους που με περιβάλουν πως ακόμα οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να δουν τις ταινίες που πήραν ή πάνε για όσκαρ. Είναι γι'αυτούς κατά κάποιο τρόπο εγχαραγμένο στην μνήμη τους εδώ και χρόνια ως ένα μέτρο ποιότητας το αγαλματάκι. Αυτό δρα σαν το netflix, για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο για ψάξιμο είναι ένα έτοιμο μενού διασκέδασης.

1 ώρα πριν, Sethiros είπε

Ίσως το μόνο τραβηγμένο είναι οι καλές προθέσεις όσον αφορά την επίλυση τέτοιων ζητημάτων καθώς όπως βλέπουμε και ακόμα και σε σχόλια σε ένα τυχαίο ελληνικό forum ο εγκιβωτισμός του διευρυμένου εαυτού μας σε ανθρωπιστικές αξίες θεωρείται απλώς μια πολτική ατζέντα και όχι αναγκαιότητα για να προχωρήσουμε στο μέλλον.  

Αυτή η απάντηση μου θυμίζει λίγο τον καημένο τον Κόρμπιν που προσπαθεί να κάνει το εργατικό κόμμα της Αγγλίας να βάλει μπροστά τα δικαιώματα των εργατών και των φτωχών και κατέληξε να έχει στα χέρια του επανάσταση φιλελέδων που τον λένε ρατσιστή και αντισημίτη γιατί (απ'οτι έχω διαβάσει) ασκεί κριτική στο Ισραήλ για το θέμα της Γάζας!! Προφανώς ο εγκιβωτισμός όλων που ασκούν κριτική συλλήβδην στο ίδιο καλάθι, ένα καλάθι όπου βάζουν όλους τους κακούς, είναι τυπικό χαρακτηριστικό των φιλελέδων της εποχής.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως είμαι ένας χαρούμενος φαν του Green Book. Η απόδοση της απλότητας του φιλμ ήταν αριστουργηματική. Δεν έχει καμία εξεζητημένη και eye catching σκηνοθεσία. Απλά δύο χαρακτήρες που ανταλλάσσουν στοιχεία και εξελίσσονται κατά τη διάρκεια του φιλμ με τον πιο υπέροχο τρόπο: μέσω της κωμωδίας (δραμεντί για τους πιο "ψαγμένους"). Και με κερασάκι στην τούρτα τις εξαιρετικές ερμηνείες του Mortensen και Mahershala. Ένα διαμαντάκι που σου μιλάει στην ψυχή χωρίς φανφάρες. Simple as this.

Από εκεί και πέρα έχουμε το Roma με μια φωτογραφία η οποία σου κόβει κυριολεκτικά τα πόδια (σχεδόν κάθε καρέ είναι και ένα υπέροχο κάδρο) αλλά μέχρι εκεί. Η απόδοση του σεναρίου σε κουράζει και ο ήχος είναι επιεικώς απαράδεκτος. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο Κουαρόν ξέρει να γυρίζει την κάμερα εκεί που πρέπει.

Ο Λάνθιμος προσπάθησε αλλά φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει ούτε στα πολύ κουλτουριάρικα ούτε στα εμπορικά με δόση κουλτούρας. Είδα ένα Favourite με μόνο επιτηδευμένα πλάνα όπως κουραστικά υπερβολική χρήση fisheye φακών (οκ είσαι artist και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό αλλά έλεος με τους παραμορφωμένους ανθρώπους λες και είχαμε πάρει LSD), κουραστικά "πλατιά" απόδοση του σεναρίου κάτι που βέβαια βοήθησε την Colman να μας δείξει πόσα κιλά ταλέντο κουβαλάει, και κακή απομίμηση αγγλικού χιούμορ. Πολύ καλός ήχος ο οποίος ήταν απόλυτα δεμένος με το ύφος της εκάστοτε σκηνής.

Τέλος το Bohemian Rhapsody. Μια καλοστημένη βιογραφική ταινία. ΟΚ, λες και διάβαζα το wiki. Τον σκοπό της τον πέτυχε αλλά μακριά από κάποια αξίωση σε βραβείο. Ο Malek δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι σαν ηθοποιός. 😛 Όπως και να χει απέδωσε τον Mercury εξαιρετικά. Αν και εγώ θα ήθελα να το πάρει ο Mortensen (σε έκανε σχεδόν να ξεχάσεις ότι κάποτε ήταν ο Aragorn), θεωρώ τον Malek υπερβολικά τίμιο και άξιο.

ΥΓ Τα υπόλοιπα νομίζω δεν αξίζουν καν αναφοράς για Best Picture. Το BlacKkKlansman δεν το έχω δει ακόμα.

Επεξ/σία από Questioner
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Α καλα εσυ εισαι μακεδονομαχος,

...ακου εκει ο λανθιμος που δεν ξερει να δεσει ενα μακρυνο πλανο και η καμερα σαν να  εχει παθει αγκυλωση...και η υποψηφιοτητα πολυ του ητανε. Μεχρι ΔΕΘ Η ΔΡΑΜΑ παει. Απλα ανηκει στο καταλληλο μειονοτικο κυκλωμα που σπρωχνει ο ενας τον αλλο,...αν καταλαβες

χαχαχαχα  τσακαλι ο eltasosos. ακου μακεδονομαχος. που χεζω κ σκουπιζομαι με γαλανολευκα πανια.
ακου τσακαλακο,το οτι υποστηριζω λανθιμο δεν εχει να κανει καθολου με μπατριωτικα κριτηρια . καθαρα κ μονο με καλλιτεχνικα κριτηρια μιας κ περα απο σινεφιλ ειμαι κ κινηματογραφιστης. κι απ αυτα που εγραψες φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο σινεμα ουτε καν ως θεατης. ακου ο λανθιμος δεν ξερει να δενει πλανα κι οτι μεχρι δεθ κ δραμα εινα και τον προωθουν μειονοτικα κυκλωματα χααχαχαχα ειπε η πλειοψηφια. ο λανθιμος ειχε 10 υποψηφιοτητες οσκαρ κι ενα σωρο διακρισεις σε μεγαλα φεστιβαλ τα τελευταια χρονια.δεν ειναι σαν τον σεφερλη σου που γεμιζει παροκε με γριες κ μωρους κι ουτε καν δραμα φτανει........

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sethiros είπε

ο εγκιβωτισμός του διευρυμένου εαυτού μας σε ανθρωπιστικές αξίες θεωρείται απλώς μια πολιτική ατζέντα και όχι αναγκαιότητα για να προχωρήσουμε στο μέλλον.  

43 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Προφανώς ο εγκιβωτισμός όλων που ασκούν κριτική συλλήβδην στο ίδιο καλάθι

dc3351e5bade6b7547993c81eb52207e--so-fun

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...