TsMary Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Θα ηθελα τη βοηθεια σας παρακαλώ όποιος γνωριζει.. Εχω εδω κ δυο χρονια κλιματιστικό finlux Όχι κάποιος γνώστης μάρκας,αλλα τη δεδομενη στιγμη αυτο το χρηματικο ποσο διέθετα!φέτος το χειμώνα στα πολλα κρύα δε μου αναβε και εβγαζε μετα απο λιγο μια ένδειξη f6. Να σημειώσω οτι πολλές φορες το άναβα πολύ πρωί,και μεσα σε μιση ωρα εβγαζε ξανα αυτή την ένδειξη. Σημερα και χτες που εξω εχει χιόνια δεν ανάβει καθολου,βγαζει αμέσως το F6 Εφερα ψυκτικό και παρατηρησε οτι το κλιματιστικό ειχε καποια διαρροή(να σημειώσω οτι αλλος μου το έβαλε) Εσφιξε ωστοσο εκεινο το κομμάτι που εχανε,αλλα μου ειπε οτι απο 2lt που χωραει το κλιματιστικό μου,εχει χασει κοντά μισο λίτρο ψυκτικό υγρου. Πιστευετε ότι μπορει να ευθύνεται αυτό που δεν παίρνει μπροστά στα πολλα κρυα;γτ όταν εχει ηλιο και θερμοκρασια κοντα στους 10βαθμούς ανάβει κ δουλεύει κανονικα με τεραστια επιτυχια στην απόδοση! Μονο όταν εχει παγωνια μου το κανει! Παρακαλώ αν καποιος γνωριζει κατι αν με ενημερωσει γτ θα πρέπει να το στειλω πισω στην εταιρια απο όπου το πήρα,και ενω εχω εγγύηση η εταιρια δε πληρώνει τπτ εαν δει οτι ειναι βλαβη εξαιτιας ψυκτικου,αλλα αναλαμβανει μονο αν ειναι βλάβη συσκευής απο μονη της!! Να σημειωσω ότι δε συμπλήρωσα τα υγρα που χάθηκαν γτ μου ειπε ο ψυκτικος οτι εφόσον δουλεύει κ με αυτο που απεμεινε δεν υπαρχει θεμα,κ πως κατι αλλο ειναι,αλλα εμενα με τρωει! Ευχαριστω!! Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από TsMary
Doubt Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Να δεις στο manual στις τελευταίες σελίδες σε τι αντιστοιχεί ο κωδικός F6 και το ξαναβλέπεις το θέμα.
project.breeze Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Στις 24/2/2019 στις 10:46 ΠΜ, TsMary είπε Καλησπέρα Θα ηθελα τη βοηθεια σας παρακαλώ όποιος γνωριζει.. Εχω εδω κ δυο χρονια κλιματιστικό finlux Όχι κάποιος γνώστης μάρκας,αλλα τη δεδομενη στιγμη αυτο το χρηματικο ποσο διέθετα!φέτος το χειμώνα στα πολλα κρύα δε μου αναβε και εβγαζε μετα απο λιγο μια ένδειξη f6. Να σημειώσω οτι πολλές φορες το άναβα πολύ πρωί,και μεσα σε μιση ωρα εβγαζε ξανα αυτή την ένδειξη. Σημερα και χτες που εξω εχει χιόνια δεν ανάβει καθολου,βγαζει αμέσως το F6 Εφερα ψυκτικό και παρατηρησε οτι το κλιματιστικό ειχε καποια διαρροή(να σημειώσω οτι αλλος μου το έβαλε) Εσφιξε ωστοσο εκεινο το κομμάτι που εχανε,αλλα μου ειπε οτι απο 2lt που χωραει το κλιματιστικό μου,εχει χασει κοντά μισο λίτρο ψυκτικό υγρου. Πιστευετε ότι μπορει να ευθύνεται αυτό που δεν παίρνει μπροστά στα πολλα κρυα;γτ όταν εχει ηλιο και θερμοκρασια κοντα στους 10βαθμούς ανάβει κ δουλεύει κανονικα με τεραστια επιτυχια στην απόδοση! Μονο όταν εχει παγωνια μου το κανει! Παρακαλώ αν καποιος γνωριζει κατι αν με ενημερωσει γτ θα πρέπει να το στειλω πισω στην εταιρια απο όπου το πήρα,και ενω εχω εγγύηση η εταιρια δε πληρώνει τπτ εαν δει οτι ειναι βλαβη εξαιτιας ψυκτικου,αλλα αναλαμβανει μονο αν ειναι βλάβη συσκευής απο μονη της!! Να σημειωσω ότι δε συμπλήρωσα τα υγρα που χάθηκαν γτ μου ειπε ο ψυκτικος οτι εφόσον δουλεύει κ με αυτο που απεμεινε δεν υπαρχει θεμα,κ πως κατι αλλο ειναι,αλλα εμενα με τρωει! Ευχαριστω!! Εάν όντως έχει χάσει υγρό πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί γιατί καταπονείται ο συμπιεστής. Ψάξε να δεις τί σημαίνει το F6. Στα μεγάλα κρύα πάντως, τα πιο φτηνά κλιματιστικά θέλουν αρκετή ώρα να λειτουργήσουν ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν ενώ πολλές φορές θα σταματάνε για να κάνουν απόψυξη.
Klausx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενημέρωσε τους για το Error και ότι το κλιματιστικό σταματάει την λειτουργία στην Θέρμανση μην αναφέρεις κάτι για το φρεον γιατί ο ψυκτικός σου φαίνεται για "μάντης" που γνωρίζει την ποσότητα που έχασε.... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Klausx
TsMary Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, project.breeze είπε Εάν όντως έχει χάσει υγρό πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί γιατί καταπονείται ο συμπιεστής. Ψάξε να δεις τί σημαίνει το F6. Στα μεγάλα κρύα πάντως, τα πιο φτηνά κλιματιστικά θέλουν αρκετή ώρα να λειτουργήσουν ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν ενώ πολλές φορές θα σταματάνε για να κάνουν απόψυξη. Το f6 σαν κωδικός βλαβης αναφερει οτι ειναι σφαλμα του αισθητηρα θερμοκρασιας Περιβάλλοντος εξωτερικου χωρου,αν βρισκεται δλδ σε σωστή θεση και αν συνδεεται σωστα με πλακετα ακροδεκτη..αυτο αναφέρει χαρακτηριστικά η ενδειξη f6. Πλεον δεν ειναι απλα οτι κανει ωρα να ξεκινήσει,αλλα δε ξεκινά καν,με το που το ανοίγω βγαζει κατευθείαν f6 και μενει ετσι! Μου εκανε πριν κανενα μηνα σε ενα αλλο χιονια που ειχαμε αποψυξη κ απο εκει κ έπειτα βγαζει απλα αυτη την ενδειξη βλαβης! 59 λεπτά πριν, Klausx είπε Ενημέρωσε τους για το Error και ότι το κλιματιστικό σταματάει την λειτουργία στην Θέρμανση μην αναφέρεις κάτι για το φρεον γιατί ο ψυκτικός σου φαίνεται για "μάντης" που γνωρίζει την ποσότητα που έχασε.... Εχω ενημερώσει την εταιρια που το αγορασα για τη βλαβη,η οποία βλαβη αναφέρει οτι εχει να κανει με τον αισθητήρα θερμοκρασιας περιβαλλοντος εξωτερικου χώρου,ή δεν ειναι στη σωστη θεση ή δε συνδεεται σωστα με τη πλακέτα Μου στειλανε δυο φορες αισθητήρα,τους αλλαξαμε κ τις δυο φορες,αλλα δυστυχως...εξακολουθει κ βγαζει τη βλαβη Πιστευετε ότι μπορει ολο αυτο να εχει επηρεαστει απο το οτι το μηχανημα ειχε διαρροή;ο ψυκτικος μου ειναι απόλυτος πως δε φταιει αυτο..σιγουρα θα πρεπει να συμπληρώσω υγρά,αλλα εχετε γνωση καθόλου απο κλιματιστικα;θελω να πω,οντως ειναι αδυνατο ολο αυτο να προηλθε απο έλλειψη ψυκτικου υγρου; Ευχαριστώ! 4 ώρες πριν, Doubt είπε Να δεις στο manual στις τελευταίες σελίδες σε τι αντιστοιχεί ο κωδικός F6 και το ξαναβλέπεις το θέμα. Στο manual δυστυχως δεν αναφέρει κανενα κωδικο τι βλαβη σημαινει.. Ωστοσο μου στείλανε με mail τι σημαινει το f6,προκειται για σφαλμα του αισθητήρα εξωτερικου περιβαλλοντος χωρου που ειτε δεν ειναι σε σωστη θεση ειτε δεν ειναι καλα συνδεδεμενος με τη πλακετα,αυτό αναφέρει.. Μου στείλανε δυο φορές αισθητήρες να τους αλλαξουμε,αλλα δυστυχώς τίποτα! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από TsMary
Klausx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δεν νομίζω να οφείλεται στο φρεον, δοκίμασε αν ξεκινάει το μηχάνημα στην ψύξη ή αν βγάζει πάλι το F6.
TsMary Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Klausx είπε Δεν νομίζω να οφείλεται στο φρεον, δοκίμασε αν ξεκινάει το μηχάνημα στην ψύξη ή αν βγάζει πάλι Δεν ανοίγει ουτε στη ψύξη οχι...παλι βγαζει f6 Και πολυ φοβαμαι οτι αν το στειλω στην εταιρία μήπως δε τυχει να βγαλει τη βλαβη κ μου πουνε δεν εχει τιποτα! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από TsMary
Klausx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Λογικά η αντιπροσωπεία πρέπει να έρθει σε εσένα όχι το αντίθετο ειδικά αν το μηχάνημα είναι σε εγγύηση. Υπάρχει περίπτωση με το σφίξιμο να έχασε όλο το φρεον την επόμενη μέρα κτλ, δεν είναι η σωστή λύση αποκατάστασης διαρροής. Και πάλι το μηχάνημα έπρεπε να ξεκινάει κάτι συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά του.
TsMary Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Klausx είπε Λογικά η αντιπροσωπεία πρέπει να έρθει σε εσένα όχι το αντίθετο ειδικά αν το μηχάνημα είναι σε εγγύηση. Υπάρχει περίπτωση με το σφίξιμο να έχασε όλο το φρεον την επόμενη μέρα κτλ, δεν είναι η σωστή λύση αποκατάστασης διαρροής. Και πάλι το μηχάνημα έπρεπε να ξεκινάει κάτι συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά του. Δυστυχως η αντιπροσωπεία δεν ειναι εξυπηρετική,δεν δινει καν τα λεφτά της απεγκαταστασης κ εγκατάστασης στη συνεχεια,συνεπώς και τα μεταφορικά! Εχω μπλεξει.. Ειναι προθυμοι λεει να καλυψουν εγγυηση εφοσον φανει οτι το μηχανημα.εχει βλαβη απο μονο του,και οχι απο λαθος εγκατασταση ψυκτικό ή κατι αλλο Εχω μπλεξει δυστυχως αλλα δε μπορώ να κανω κ τιποτα.. Σημερα ας πουμε που εχουμε ηλιο πολυ,ανοιξε το κλιματιστικο κ δουλεύει καλα...
Klausx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Αν τα μεταφορικά είναι αρκετά δεν συμφέρει, θα σου βγει πιο φτηνά να πάνε οι πλακέτες σε έναν ηλεκτρολόγο για έλεγχο. Το ότι δουλεύει όταν ο καιρός είναι καλός είναι αρκετά περίεργο, πρέπει να γίνει επίσης έλεγχος στις πίεσης και όχι του τύπου λείπει μισό λίτρο λες και είναι νερό Μπορείς να δοκιμάσεις: 1. Όταν ξεκινήσει θέρμανση μετράς θερμοκρασία που βγαίνει από τον ανεμιστήρα, θα μας βοηθήσει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και με τι θερμοκρασία χώρου. 2. Δες αν ο ανεμιστήρας του εσωτερικού πετάει αρκετό αέρα όπως παλιά στο High mode. 3. Δες αν ο εξωτερικός ανεμιστήρας δουλεύει.
Doubt Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Στις 24/2/2019 στις 10:46 ΠΜ, TsMary είπε Σημερα και χτες που εξω εχει χιόνια δεν ανάβει καθολου,βγαζει αμέσως το F6 Σε ποια περιοχή και τι υψόμετρο είναι το μηχάνημα; Για τι εξωτερικές θερμοκρασίες μιλάμε;
TsMary Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Doubt είπε Σε ποια περιοχή και τι υψόμετρο είναι το μηχάνημα; Για τι εξωτερικές θερμοκρασίες μιλάμε; Χτες και προχτες χιονίζε για να καταλάβεις...δεν άνοιγε με τιποτα Σήμερα που έβγαλε ηλιο κ ανεβηκε κάπως η θερμοκρασια δουλευει απο το πρωΐ κανονικα κ εχει κανει το σπίτι φούρνο 12 ώρες πριν, Klausx είπε Αν τα μεταφορικά είναι αρκετά δεν συμφέρει, θα σου βγει πιο φτηνά να πάνε οι πλακέτες σε έναν ηλεκτρολόγο για έλεγχο. Το ότι δουλεύει όταν ο καιρός είναι καλός είναι αρκετά περίεργο, πρέπει να γίνει επίσης έλεγχος στις πίεσης και όχι του τύπου λείπει μισό λίτρο λες και είναι νερό Μπορείς να δοκιμάσεις: 1. Όταν ξεκινήσει θέρμανση μετράς θερμοκρασία που βγαίνει από τον ανεμιστήρα, θα μας βοηθήσει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και με τι θερμοκρασία χώρου. 2. Δες αν ο ανεμιστήρας του εσωτερικού πετάει αρκετό αέρα όπως παλιά στο High mode. 3. Δες αν ο εξωτερικός ανεμιστήρας δουλεύει. Ολα καλα αυτα που μου λετε,κατι ξερετε παραπάνω... Ωστοσο σημερα με τον ήλιο κ επειδη ανεβηκε η θερμοκρασία πολυ αναψε κανονικα και δουλεύει ολη μερα κανονικα...εχει που αποδοση σε όλα τα προγράμματα Αν επιχειρήσω να το ανοιξω το πρωΐ,πολυ πρωΐ εννοώ γυρω στις 6:00 θα μου βγαλει πάλι f6 γτ πάντα αυτο κάνει Καταφερα να βγαλω μερική ακρη με την εταιρία που το αγόρασα να αναλάβει τη μεταφορά του στο σερβις Ωστοσο την απεγκατασταση κ την εγκατάσταση θα τη χρεωθω εγω!Λιγο το κακο αρκει να βρουνε τι βλαβη ειναι αυτη! Πολύ φοβαμαι οτι δε θα σταθω τυχερη σε αυτο το κομματι γτ υπάρχει ενδεχομενο να μη τους βγαλει την ενδειξη αυτη οσο θα ειναι στο σερβις,και μη μου πουνε πως επιστρεφει παλι σε μενα με τα ιδια δεδομενα! Θελω να πιστευω οτι θα βρεθει τι ειδους βλαβη ειναι!
Doubt Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, TsMary είπε 19 ώρες πριν, Doubt είπε Χτες και προχτες χιονίζε για να καταλάβεις...δεν άνοιγε με τιποτα Σήμερα που έβγαλε ηλιο κ ανεβηκε κάπως η θερμοκρασια δουλευει απο το πρωΐ κανονικα κ εχει κανει το σπίτι φούρνο Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Καλή συνέχεια
plasTOST Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, TsMary είπε Χτες και προχτες χιονίζε για να καταλάβεις...δεν άνοιγε με τιποτα Σήμερα που έβγαλε ηλιο κ ανεβηκε κάπως η θερμοκρασια δουλευει απο το πρωΐ κανονικα κ εχει κανει το σπίτι φούρνο Ολα καλα αυτα που μου λετε,κατι ξερετε παραπάνω... Ωστοσο σημερα με τον ήλιο κ επειδη ανεβηκε η θερμοκρασία πολυ αναψε κανονικα και δουλεύει ολη μερα κανονικα...εχει που αποδοση σε όλα τα προγράμματα Λόγω χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας (και ίσως και υγρασίας) σου βγάζει αυτό το μήνυμα λάθους και για αυτό δεν δουλεύει. Από όσο θυμάμαι για την θέρμανση η εταιρεία δίνει εύρως θερμοκρασίας λειτουργίας απο -15 έως 30 βαθμούς. Κοίταξε το βιβλιαράκι να δεις τις αντίστοιχες τιμές για το μοντέλο σου.
TsMary Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Στις 27/2/2019 στις 9:35 ΠΜ, plasTOST είπε Λόγω χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας (και ίσως και υγρασίας) σου βγάζει αυτό το μήνυμα λάθους και για αυτό δεν δουλεύει. Από όσο θυμάμαι για την θέρμανση η εταιρεία δίνει εύρως θερμοκρασίας λειτουργίας απο -15 έως 30 βαθμούς. Κοίταξε το βιβλιαράκι να δεις τις αντίστοιχες τιμές για το μοντέλο σου. Τόσο λεει και το βιβλιαρακι μου Τις μέρες που δεν ανοίγει δεν εχει κατω απο 0 βαθμους..θεωρω ωστοσο οτι ακομα και κρύο να εχει ή παγωνιά οτι θα επρεπε να δουλεύει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα