Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά Mac

muka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πήρα MacBook Pro 2018 με 8gb στα 1500 μεταχειρισμένο (like new) από amazon.😀

Πριν ήμουν με ένα imac 2011 mid 16gb και ssd. Προσωρινά είχα δουλέψει και με αλλά mac και δεν υστερούσαν με τον δικό μου (του 2011). Θαρρω ότι η βελτίωση στη cpu το 2018 Κάνει ασύμφορη την αγορά συστήματος παλαιότερες γενιάς και ο πολύ γρήγορος ssd αντισταθμίζει τη μικρή RAM. Τι εννοώ ότι ακομα και αν γεμίσει η RAM οι επιδόσεις δεν πέφτουν αντιληπτικα.

Το macmini του 2018 ακομα και το core I3 είναι φοβερό και έχει και αναβάθμιση ram. Και με ένα iPad των 300 ευρώ πετυχαίνει τη φορητότητα νομιζω. 

Παντως ξεφεύγει η τιμή για τα λεφτα που θέλει το παιδι. Ένα MacBook Pro 2012 mid που προτείνει ο mpouklas πανω είναι καλή αγορα για κάτω από 400 ευρώ απλώς θα πρέπει σκεφτεί τη μελλοντική συμβατότητα όταν η Apple αποφασίσει ότι δεν θα παρει νέο macos.

Επεξ/σία από fockos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, fockos είπε

Εγω πήρα MacBook Pro 2018 με 8gb στα 1500 μεταχειρισμένο (like new) από amazon.😀

Πριν ήμουν με ένα imac 2011 mid 16gb και ssd. Προσωρινά είχα δουλέψει και με αλλά mac και δεν υστερούσαν με τον δικό μου (του 2011). Θαρρω ότι η βελτίωση στη cpu το 2018 Κάνει ασύμφορη την αγορά συστήματος παλαιότερες γενιάς και ο πολύ γρήγορος ssd αντισταθμίζει τη μικρή RAM. Τι εννοώ ότι ακομα και αν γεμίσει η RAM οι επιδόσεις δεν πέφτουν αντιληπτικα.

Το macmini του 2018 ακομα και το core I3 είναι φοβερό και έχει και αναβάθμιση ram. Και με ένα iPad των 300 ευρώ πετυχαίνει τη φορητότητα νομιζω. 

Παντως ξεφεύγει η τιμή για τα λεφτα που θέλει το παιδι. Ένα MacBook Pro 2012 mid που προτείνει ο mpouklas πανω είναι καλή αγορα για κάτω από 400 ευρώ απλώς θα πρέπει σκεφτεί τη μελλοντική συμβατότητα όταν η Apple αποφασίσει ότι δεν θα παρει νέο macos.

Ισχύει.

Στις 8/3/2019 στις 11:57 ΜΜ, fockos είπε

Με ένα iPad πετυχαίνεις κάποια φορητότητα. 

Τα 13" MacBook Pro 2015 έχουν αργό cpu σε σύγκριση με το φετινά.

Το 15" macbook pro 2015 είναι επίσης πιο αργό σε μικρότερο βαθμό από το φετινό 13" και το δεύτερο έχει καλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και γρηγορότερο σκληρό δίσκο ακόμα και με 8 gb είναι καλύτερη επιλογή από το 15" του 2015. Αξίζει να δώσει τα 200 - 300 ευρώ παραπάνω.

με 300 ευρώ δεν μπορεί να πάρει σοβαρό laptop. Προφανώς ούτε laptop με το μήλο πάνω. 

Πιστεύω ποιο value4money  είναι να δώσει 1600 ευρώ για ένα macbook pro 13" 2018 παρά 1000 ευρώ για ένα macbook pro 2015 13".

Η φθηνότερη value4money λύση που μπορώ να προτείνω είναι ο συνδυασμός macmini 2018 με ένα ipad (ως εξωτερική οθόνη). Χάνεις σε φορητότητα σίγουρα αλλά παίρνει ένα σύστημα που μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του.

Προφανως δν εχεις καταλαβει για τη δουλεια το θελει το laptop. αυτο που προτεινεις οχι μονο φευγει στο θεμα χρηματων αλλα στο οτι δν θα τον βολεψει για την δουλεια του! ειναι σαν να λες σε εναν gamer αντι να παρει ενα καλο pc να παρει ενα λαπτοπ lenovo. 

Με 300ε αυτος ειπε για macbook '11 με 500 αντε 600 μπορει να βρει η του 12 κ να του κανει κ upgrade αλλα κ του 15. αυτα τα laptop κανουν τελεια για την δουλεια που το θελει εχει κ την φορητοτητα κ ειναι καλημενος για πολυ καιρο. εγω εδω με mid 12 κανω της ιδιες δουλειες που θελει να κανει κ αυτος με τα καινουργια updates χωρις κανενα απολυτος προβλημα.. 

Εαν μπορει να δωσει λεφτα απο 1500 κ πανω εννοειτε να κοιταξει κατι σε '18!

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αν είσαι παραγωγός θες τελευταίας γενιάς μηχάνημα να την βγαλεις πενταετία αν θες σύγχρονα plug-ins (softube, NI, U-he, PA etc). Με i7 Mac mini 32GB μου βγάζει καμία 20αρια κανάλια και μετά τα φτύνει (live και logic). Με MBP 2018 i9 32GB λίγα παραπάνω (25-30). Αναγκαστικά αρχίζεις τα bounce μετά από κει.

Με 2011 μηχάνημα δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα περάσεις αλλά οι απαιτήσεις σου ίσως είναι διαφορετικές.

Η  πάρε καλο mac, η πάνε πάρε κανένα PC με τούμπανο επεξεργαστή και μνήμη.

• Like 1

1 ώρα πριν, Nimrod7 είπε

Αν είσαι παραγωγός θες τελευταίας γενιάς μηχάνημα να την βγαλεις πενταετία αν θες σύγχρονα plug-ins (softube, NI, U-he, PA etc). Με i7 Mac mini 32GB μου βγάζει καμία 20αρια κανάλια και μετά τα φτύνει (live και logic). Με MBP 2018 i9 32GB λίγα παραπάνω (25-30). Αναγκαστικά αρχίζεις τα bounce μετά από κει.

Με 2011 μηχάνημα δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα περάσεις αλλά οι απαιτήσεις σου ίσως είναι διαφορετικές.

χαχα, οκ... σιγά μη θέλει και imac pro με:

- 2.3GHz 18-core Intel Xeon W processor, Turbo Boost up to 4.3GHz

- 256GB 2666MHz DDR4 ECC Memory 

- Radeon Pro Vega 64X with 16GB of HBM2 memory

- 4TB SSD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Nimrod7 είπε

Η  πάρε καλο mac, η πάνε πάρε κανένα PC με τούμπανο επεξεργαστή και μνήμη.

Sorry φιλε μ αλλα υπερβαλεις λιγο.. Εγω σε Macbook pro mid 12 με 16αρα ram τρεχω ableton με 40++ καναλια κ ουτε που καταλαβαινει κατι. η CPU με το ζορι να φτασει στο 40% σε live που κανω με το ableton + το hardware που του βαζω πανω κ παλι δν κολαει πουθενα. μηπως εχεις λαθος settings κ σου χτυπαει? γτ αυτα που λες δν ειναι λογικα! Υποψιν τα vst που βαζω δν ειναι κ ελαφρια (Nexus, Massive, Sylenth1, Serum, Spire κτλπ) + οτι τρεχω το ableton wired με Logic κ εκει ακομα δν καταλαβαινει τπτ κ μιλαμε για μηχανημα 7ετιας. το μονο θεμα που εχω ειναι με την μπαταρια που τα εχει φτυσει που ειναι λογικο γτ το εχω 5μιση χρονια. κ φαντασου ειναι λαπτοπ. την δουλεια αυτη που κανω στο λαπτοπ δν μπορω να την κανω σε Windows PC. εκει να δεις κολημα! Καλημερα!!

Screen Shot 2019-04-03 at 9.09.03 AM.png

Επεξ/σία από mp0ukLas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να έχεις 40 κανάλια nexus που δεν τρώει CPU, η πέντε RePro5 και να κλατάρει. 40 κανάλια με audio instruments με ποσά effects το καθένα;

Γιατί στη μίξη σίγουρα θα έχεις 5-6 effects και τοτε πολύ να πολύ αμφιβάλλω αν θα αντέξει.

αν θες βίντεο να στο κλατάρω με 10 κανάλια ευχαρίστως....

Στο σκρινσοτ αυτο που βλέπω ειναι 3 κανάλια ταυτόχρονα. Σπάνια ειναι ετσι τα project. 

Ειπα είπα εξερταται τι θες να κανείς. Θες analog modeling plugins; Η τη βγάζεις με lightweight plugins όπως hive, sylenth κλπ;

Επεξ/σία από Nimrod7

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Επίσης (αν δεν απαντάω πολύ αργά στο φίλο), εγώ θα πρότεινα οπωσδήποτε SSD.. Στο μαγαζί που δούλευα, ο DJ μου'χε πει ότι άλλαξε τον δικό του HDD σε SSD, γιατί λόγω της δόνησης που προκαλούνταν απ'τα ηχεία και της φύσης του HDD, "χανόταν" στιγμιαία η κεφαλή απ'το σημείο ανάγνωσης και μαζί και ο ήχος -για κάποια ms υποθέτω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...