Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα,θα ήθελα να συζητήσουμε και να με βοήθησετε για την εύρεση του ιδανικότερου Mac για εμένα,αφού σας πω τι ψάχνω.

Είμαι παραγωγός/dj Που σημαίνει ότι θέλω τουλάχιστον 8ram και i5 για αρχή,επίσης θέλω 13 ίντσες και όσο πιο ελαφρύ γίνεται,λόγω των πολύ συχνών μετακινήσεων και λόγω ότι κουβαλάω άλλα 8 κιλά εξοπλισμό πέρα απο το λάπτοπ.Πάντα ήμουν χρήστης windows αλλά αποφάσισα για διάφορους λόγους να πάω σε mac.

Έχω έναν πολύ κοντινό φίλο που έχει σέρβις για μακ και ο οποιος κάνει και αγοραπωλησίες σε laptops παράλληλα.

Μπορεί να μου βρει Mac book pro early 2011, 13ίντσες 320ssd, i5 ,8gb ram με 300 ευρώ αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι είναι πολύ βαρύ και παλιό λάπτοπ.

Τώρα μου έχει δώσει ένα macbook air 2014 να κάνω τη δουλειά μου,απο τη μία το καλούπι του είναι τέλειο και πανάλαφρο αλλά απο την άλλη είναι 4ram,hard drive.

H ερώτηση λοιπόν είναι,παίρνω το 2011 που είναι ολοκαίνουριο μέσα και θα τρέχει μια χαρά αλλά παλιό και βαρύ λαπτοπ ή ψάχνω να βρω ένα πιο καινούριο καλούπι (νομίζω απο το 2013 και μετά άλλαξε και άρχισαν να γίνονται μικρότερα) με χειρότερα χαρακτηριστικά.Ή 3η επιλογή να δώσω ένα 100ρι παραπάνω(που δεν το έχω αυτή την περίοδο) να πάρω ακριβώς αυτό που θέλω.(Δηλαδή μικρό και ελαφρύ καλούπι με 8ραμ και ssd).Eυχαριστώ.

Υποσημείωση (Το λαπτοπ θα είναι φουλ τσεκαρισμένο απο τον φίλο μου στο σέρβις ότι λειτουργεί άψογα,και έχει χρόνια ζωής ακόμη μπροστά του,και επίσης ότι και να πάθει,θα μου το φτιάχνει αυτός σε αστείες τιμές).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To macbook pro 2011, που λες, το έχω δουλέψει και εγώ και το έχω αναβαθμίσει με ssd και παραπάνω ram. Νομίζω τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις. Για τα δεδομένα του 2019 είναι όντως πιο ογκώδες και βαρύ σε σχέση με ένα macbook pro 2018 (όταν είχε βγει θεωρούταν πανάλαφρο). Δυστυχώς, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σ ' αυτή τη ζωή. Στάθμισε τί χρειάζεσαι περισσότερο και που μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις και επέλεξε με βάση τις ανάγκες σου και τις οικονομικές σου δυνατότητες. Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο macbook pro (από άποψη επιδόσεων δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις χρησιμοποιήσει ενώ από άποψη βάρους και όγκου τα καινούρια macbook pro είναι σαν ένα macbook air σχεδόν) και αναγκάζεσαι να αγοράσεις ένα παλιότερο μεταχειρισμένο τότε αναγκαστικά πρέπει κάπου να υποχωρήσεις. To macbook air που αναφέρεις δεν έχει hard disk αλλά ssd νομίζω τουλάχιστον 128 GB (τον οποίο μπορείς να αναβαθμίσεις). Το μεγάλο μείον του είναι ο επεξεργαστής και η ram αλλά δεν είναι ένα μηχάνημα, που φτιάχθηκε για τη δική σου δουλειά αλλά η Apple αποσκοπούσε στη φορητότητά του. Αναφορικά με το ερώτημά σου και από τη στιγμή, που αγοράζεις ένα μηχάνημα τέτοιο για να το κρατήσεις κάποια χρόνια καλύτερα να περιμένεις και να δώσεις τα 100 ευρώ παραπάνω και να πάρεις κάτι καλύτερο. Η εργασία, για την οποία το προορίζεις, είναι απαιτητική και είναι κρίμα να πάρεις ένα παλιότερο μηχάνημα το οποίο μετά από 1-2 χρόνια δε θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί δε θα αναβαθμίζεται το λειτουργικό και δε θα δέχεται καινούριες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς. Για εμένα ακούγεται καλύτερη η 3η επιλογή για να έχεις ένα laptop πλήρως λειτουργικό και αποδοτικό για τα επόμενα χρόνια.

Επεξ/σία από lamargos
Δημοσ.
Στις 24/2/2019 στις 11:16 ΠΜ, lamargos είπε

To macbook pro 2011, που λες, το έχω δουλέψει και εγώ και το έχω αναβαθμίσει με ssd και παραπάνω ram. Νομίζω τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις. Για τα δεδομένα του 2019 είναι όντως πιο ογκώδες και βαρύ σε σχέση με ένα macbook pro 2018 (όταν είχε βγει θεωρούταν πανάλαφρο). Δυστυχώς, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σ ' αυτή τη ζωή. Στάθμισε τί χρειάζεσαι περισσότερο και που μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις και επέλεξε με βάση τις ανάγκες σου και τις οικονομικές σου δυνατότητες. Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις ένα καινούριο macbook pro (από άποψη επιδόσεων δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις χρησιμοποιήσει ενώ από άποψη βάρους και όγκου τα καινούρια macbook pro είναι σαν ένα macbook air σχεδόν) και αναγκάζεσαι να αγοράσεις ένα παλιότερο μεταχειρισμένο τότε αναγκαστικά πρέπει κάπου να υποχωρήσεις. To macbook air που αναφέρεις δεν έχει hard disk αλλά ssd νομίζω τουλάχιστον 128 GB (τον οποίο μπορείς να αναβαθμίσεις). Το μεγάλο μείον του είναι ο επεξεργαστής και η ram αλλά δεν είναι ένα μηχάνημα, που φτιάχθηκε για τη δική σου δουλειά αλλά η Apple αποσκοπούσε στη φορητότητά του. Αναφορικά με το ερώτημά σου και από τη στιγμή, που αγοράζεις ένα μηχάνημα τέτοιο για να το κρατήσεις κάποια χρόνια καλύτερα να περιμένεις και να δώσεις τα 100 ευρώ παραπάνω και να πάρεις κάτι καλύτερο. Η εργασία, για την οποία το προορίζεις, είναι απαιτητική και είναι κρίμα να πάρεις ένα παλιότερο μηχάνημα το οποίο μετά από 1-2 χρόνια δε θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί δε θα αναβαθμίζεται το λειτουργικό και δε θα δέχεται καινούριες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς. Για εμένα ακούγεται καλύτερη η 3η επιλογή για να έχεις ένα laptop πλήρως λειτουργικό και αποδοτικό για τα επόμενα χρόνια.

Eyxaristw gia tin apantisi.To thema einai oti ta neotera mac den exoun ti dinatotita epektasis sti ram tous.Ayto me apasxolei.Dhladh an parw ena 8ri 8a meinw panta me 8.

(Sorry gia ta greeklish,den exei elliniko pliktrologio to pc pou apantaw). :)

Kai episis apo ti xronologia kai meta 8a eimai kalimenos me anavathmiseis?

Δημοσ.

αυτό είναι σχετικό, κάθε χρόνο με κάθε νέα έκδοση λειτουργικού η Apple εγκαταλείπει σταδιακά και κάποια παλαιότερα μοντέλα όσον αφορά τις αναβαθμίσεις. Απλώς τα μοντέλα που αναφέρεις παραπάνω ειδικά το macbook pro 2011 έχει ήδη σταματήσει να αναβαθμίζεται. Οπότε δεν υπάρχει μοντέλο που να είσαι καλυμμένος. Αυτό που σου είπα είναι να δώσεις τα 100 ευρώ παραπάνω για να πάρεις κάτι νεότερο από τα προηγούμενα. Είναι καθαρά θέμα οικονομικών δυνατοτήτων.

Δημοσ.

Τελευταία ερώτηση:

Mac Book Pro του 2011 με τα χαρακτηριστικά που είπαμε παραπάνω και 300 ευρώ ή Mac Book Air 2014 i5.4GB RAM στην ίδια τιμή;(Έχεις δίκιο,ssd είναι το air που έχω προσωρινά).

Δημοσ.

Φιλε μου καλημερα! Επειδη κανω την ακριβος ιδια δουλεια με εσενα θα σου απαντησω απο προσωπκης αποψης κ τι εχω δει σε οτι αφορα mac+dj/producer.

Λοιπον για αρχη αν θες σταθεροτητα/δυναμη (για την δουλεια που κανεις) θα ψαξεις να βρεις κατι σε macbook pro κ οχι σε air. το Air ειναι μονο για φορητοτητα κ για αλλες δουλειες που δν μας καλυπτει για την δουλεια που το θελουμε. Οι εταιρεις που εχουν τα software για να κανουμε την δουλεια μας, μας κανουν να κοιταξουμε σε ποιο "pro" μηχανηματα. 

Μετα θα κοιταξεις RAM. για τα software πχ. Traktor, Serato etc θελουν δυναμη σε ram. Θα παρεις κατι που να εχει ram η κ να μπορεις να βαλεις κ εσυ extra. Αν κανεις μια ερευνα ολοι οι djs που παιζουν με λαπτοπ εχουν Macbook Pro mid 12' γτ εχει καλη CPU για την δουλεια που το θελουνε, i5, μπορεις να κανεις upgrade την ram εως 16GB, μπορεις να αλλαξεις πολυ ευκολα τον HDD κ να βαλεις SSD, μπορεις να βγαλεις το Optical Drive κ να βαλεις εχτρα δισκο για να μην εχεις συνεχεια external hard drive  κ σου τρωει θυρα usb. εχει 2 USB 3.0 (βασικο αυτο για καποιους), μπορεις να αλλαξεις την μπαταρια οταν βγαλει προβλημα κ μεχρι στιγμης δεχεται ανετα τα new updates της Apple κ το βασικο ειναι οτι μπορεις να το βρεις κ σε καλη τιμη. Αν θελεις να πας σε κατι ποιο καινουργιο οπως λες να κοιταξεις κατι σε 2015/2016 απλα εκει θα πρεπει να το κανεις Build to Order σε Ram κ σε SSD κ παει λιγο ακριβο.

Το δικο μου ειναι αυτο που εχω στην φωτο. παιζω με traktor + Ableton Live, κανω καποια remix με Ableton κ δν με εχει κρεμασει ποτε κ το εχω 5 χρονια. 

Screen Shot 2019-02-11 at 7.56.23 AM.png

• Like 2
Δημοσ.

εγώ πάλι θα σου έλεγα πως εφόσον το θες για τη δουλειά σου, να κάνεις μια μικρή επένδυση που θα σου βγάλει αρκετά χρόνια και να πάρεις μοντέλο τουλάχιστον 2015. Σκέψου πως έχουμε 2019, το να πάρεις οποιοδήποτε μηχάνημα προ 2015, για μένα δεν έχει νόημα. Αλλά φυσικά η απόφαση είναι δική σου.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, onelonelystar είπε

εγώ πάλι θα σου έλεγα πως εφόσον το θες για τη δουλειά σου, να κάνεις μια μικρή επένδυση που θα σου βγάλει αρκετά χρόνια και να πάρεις μοντέλο τουλάχιστον 2015. Σκέψου πως έχουμε 2019, το να πάρεις οποιοδήποτε μηχάνημα προ 2015, για μένα δεν έχει νόημα. Αλλά φυσικά η απόφαση είναι δική σου.

Εε ναι αυτο ειναι σιγουρο, εαν κανεις μια μικρη επενδυση σιγουρα θα σου βγει σε καλω.. οταν το πηρα εγω το λαπτοπ το εφερα απο USA γτ απο εδω ζηταγαν 1500ε κ απο το Αμερικα το εφερα με 850ε ολα μαζι. μου εβγαλε ανετα 3 χρονια φουλ δουλεια (τα λεφτα τα εβγαλε με το παραπανω) κ μετα εδωσα αλλα 300 για RAM κ SSD + 100ε που αλλαξα την μπαταρια πριν 2 μηνες. μου βγηκε ποιο λιγο απ οτι θα το αγοραζα απο Ελλαδα κ το λαπτοπ τωρα μπορει να ανταποκριθει σε βαθος χρονου με τα updates που κανει η Apple. Αν μου ελεγες τωρα τη να παρω θα κοιταγα σε αυτο που ειπα ποιο πανω. 2015 με 2016 μοντελο.

Δημοσ.

Ακούγεται ότι το φετινό macbook pro θα είναι επαναστατικό με αλλαγή και στις ίντσες, οπότε εγώ θα περίμενα αν μπορούσα να δω τι θα βγάλουν.

btw η lg έβγαλε 17άρι laptop στα 1,33 κιλά.

Εχω ανοίξει και σχετικό thread στο laptop section.

Δημοσ.
Στις 6/3/2019 στις 4:45 ΜΜ, skiabox είπε

Ακούγεται ότι το φετινό macbook pro θα είναι επαναστατικό με αλλαγή και στις ίντσες, οπότε εγώ θα περίμενα αν μπορούσα να δω τι θα βγάλουν.

btw η lg έβγαλε 17άρι laptop στα 1,33 κιλά.

Εχω ανοίξει και σχετικό thread στο laptop section.

αυτο ναι θα εχει οντως ενδιαφερον αλλα για τα λεφτα που μπορει να δωσει το παιδι νομιζω οτι θα ειναι λιγο απαγορευτικο..

Τωρα για το LG που λες ακουγετε καλο αλλα για την δουλεια που το θελει χρειαζεται την σταθεροτητα που εχει η Apple. κακα τα ψεματα για καποιες δουλειες τα windows απλα δν κανουν!! φιλικα παντα. καλημερα!!

Δημοσ.

Δεν λες πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις για την αγορά mac

Tου 2011 έχει σταματήσει να παίρνει επίσημα αναβαθμίσεις αι σε ένα δυο χρόνια ακολουθούν και άλλα μοντέλα.  Κατά τη τη γνώμη η καλύτερη επιλογή είναι ένα macbook pro 2018 με το touchbar με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή core i5.

Επίσης σκέψου και την περίπτωση ενός macmini 2018 με το 4πύρηνο core i3.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fockos είπε

Tου 2011 έχει σταματήσει να παίρνει επίσημα αναβαθμίσεις αι σε ένα δυο χρόνια ακολουθούν και άλλα μοντέλα.  Κατά τη τη γνώμη η καλύτερη επιλογή είναι ένα macbook pro 2018 με το touchbar με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή core i5.

Αφού θέλει φορητότητα τι να το κάνει το Mac mini?

Αν μπορεί να δώσει τα λεφτά για του 15 είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύω

Δημοσ.
10 ώρες πριν, fockos είπε

Για το '18 που λες θα του παει πολυ. για λεφτα λεει οτι δινει  300ε για του '11 οποτε ειναι δυσκολο απο θεμα τσεπης να παει σε '18 κτλπ. To Macmini που λες δν κανει για την δουλεια που το θελει.. η καλη επιλογη ειναι κατι σε macbook pro του 15 κ λογικα σε κατι μεταχειρισμενο που θα πρεπει να το ψαξει καλα για να ειναι καλο το μηχανημα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tsofras είπε

Αφού θέλει φορητότητα τι να το κάνει το Mac mini?

Αν μπορεί να δώσει τα λεφτά για του 15 είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύω

Με ένα iPad πετυχαίνεις κάποια φορητότητα. 

Τα 13" MacBook Pro 2015 έχουν αργό cpu σε σύγκριση με το φετινά.

Το 15" macbook pro 2015 είναι επίσης πιο αργό σε μικρότερο βαθμό από το φετινό 13" και το δεύτερο έχει καλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και γρηγορότερο σκληρό δίσκο ακόμα και με 8 gb είναι καλύτερη επιλογή από το 15" του 2015. Αξίζει να δώσει τα 200 - 300 ευρώ παραπάνω.

17 λεπτά πριν, mp0ukLas είπε

Για το '18 που λες θα του παει πολυ. για λεφτα λεει οτι δινει  300ε για του '11 οποτε ειναι δυσκολο απο θεμα τσεπης να παει σε '18 κτλπ. To Macmini που λες δν κανει για την δουλεια που το θελει.. η καλη επιλογη ειναι κατι σε macbook pro του 15 κ λογικα σε κατι μεταχειρισμενο που θα πρεπει να το ψαξει καλα για να ειναι καλο το μηχανημα!

με 300 ευρώ δεν μπορεί να πάρει σοβαρό laptop. Προφανώς ούτε laptop με το μήλο πάνω. 

Πιστεύω ποιο value4money  είναι να δώσει 1600 ευρώ για ένα macbook pro 13" 2018 παρά 1000 ευρώ για ένα macbook pro 2015 13".

Η φθηνότερη value4money λύση που μπορώ να προτείνω είναι ο συνδυασμός macmini 2018 με ένα ipad (ως εξωτερική οθόνη). Χάνεις σε φορητότητα σίγουρα αλλά παίρνει ένα σύστημα που μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του.

Επεξ/σία από fockos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fockos είπε

Με ένα iPad πετυχαίνεις κάποια φορητότητα. 

Τα 13" MacBook Pro 2015 έχουν αργό cpu σε σύγκριση με το φετινά.

Το 15" macbook pro 2015 είναι επίσης πιο αργό σε μικρότερο βαθμό από το φετινό 13" και το δεύτερο έχει καλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και γρηγορότερο σκληρό δίσκο ακόμα και με 8 gb είναι καλύτερη επιλογή από το 15" του 2015. Αξίζει να δώσει τα 200 - 300 ευρώ παραπάνω.

με 300 ευρώ δεν μπορεί να πάρει σοβαρό laptop. Προφανώς ούτε laptop με το μήλο πάνω. 

Πιστεύω ποιο value4money  είναι να δώσει 1600 ευρώ για ένα macbook pro 13" 2018 παρά 1000 ευρώ για ένα macbook pro 2015 13".

Η φθηνότερη value4money λύση που μπορώ να προτείνω είναι ο συνδυασμός macmini 2018 με ένα ipad (ως εξωτερική οθόνη). Χάνεις σε φορητότητα σίγουρα αλλά παίρνει ένα σύστημα που μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του.

Τι παπάτζα είναι αυτή.... 'Ενα σοβαρό mini (at least 16 gb) μαζί με το ασόβαρο ipad pro θα βγουν 3 χιλιάρικα, όσο το mini με 64 ram ας πούμε...

Αφού δεν μπορεί ν δώσει όμως τόσα χρήματα τι του προτείνεις τώρα.... Μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του με macbook pro 2012+

Αν είναι να ανέβει σε χρονολογία και να κοιτάξει και μηχάνημα του 2015, μπορεί να δει macbook 12" που παίζει στο 600άρι, αν και μπορεί να ξεφεύγει από τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει. Το 12" 2017 παίζει σε ισχύ κοντά στο pro 2015,  οπότε σιγά παίρνει και καινούριο αν είναι να δώσει χιλιάρι.

Σοβαρό macbook pro 13" 2018,  δηλαδή με 16 ram μόνο 2 έχουν εμφανιστεί σε αγγελείες στα χρήματα που λες (1 δικό μου) από το καλοκαίρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...