Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Dropbox μου κοντεύει σχεδόν να γεμίσει (παρά το γεγονός ότι έχω 10+ GB) και έλεγα να μεταφέρω ορισμένα αρχεία σε άλλη πλατφόρμα. Μου κίνησε το ενδιαφέρον η κλασική εναλλακτική, το Box:

- Δωρεάν χώρος 10 GB (με limit τα 250 MB / αρχείο, που δε μας ενοχλεί).

- Multi-platform (Windows, Mac OS, iOS) .

- Been around for a while.

Το κατέβασα, το εγκατέστησα, αλλά εκεί χαλάστηκα. Ανακάλυψα ότι όλα τα αρχεία είναι by-default ΜΟΝΟ στο Box και όχι ΚΑΙ στο PC μου, όπως συμβαίνει με το Dropbox. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιθυμητή... πρώτον διότι μπορεί κάπου να μην έχω καλή σύνδεση και να θέλω τα αρχεία μου (δύσκολο αλλά ποτέ δε ξέρεις) αλλά και επιπλέον, γιατί σε περίπτωση shut-down ή έστω outage του Box, θα κλάψω.

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσω μόνιμα synced με το PC μου μεμονωμένα αρχεία (à la Dropbox), αλλά δεν είναι αυτό που ζητάω.

Η desktop εφαρμογή δεν έχει καν ρυθμίσεις. Από το web interface δεν βρήκα τρόπο να κάνω αυτό που θέλω.

Οπότε, είτε περιμένω κάποιον insomniac να μου πει "μα, στραβός είσαι, εκεί είναι η ρύθμιση!" ή... ψάχνω για εναλλακτικές, πέραν του Box.

Δημοσ.

Πας στον φακελο που θες να ειναι συγχρονισμενος στον υπολογιστη σου απο το Βοx.com και επιλεγεις στα δεξια Details > Sync to Desktop.

image.png.a9ce5773d50925368b20bf00070b41c4.png

Εννοειται πως οποιο φακελο εσυ ηδη εχεις μεσα στον φακελο του Box Sync τον εχεις ταυτοχρονα τοπικα και στο Box, εφοσον ο client τρεχει.

Δημοσ.
Στις 23/2/2019 στις 10:11 ΜΜ, asmilon είπε

Πας στον φακελο που θες να ειναι συγχρονισμενος στον υπολογιστη σου απο το Βοx.com και επιλεγεις στα δεξια Details > Sync to Desktop.

Μα, αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλω. :P Δε γίνεται να κάνω χειροκίνητο sync to desktop έναν- έναν τους φακέλους που θα περάσω. Ούτε είναι εύχρηστο να θυμάμαι κάθε φορά που θα περνάω κάτι καινούριο να μπαίνω στο web interface για να το κάνω και αυτό sync.

Δεν υπάρχει κάποια καθολική ρύθμιση, που να μιμείται τη συμπεριφορά του Dropbox;

Άλλωστε θέλω ΌΛΟΥΣ τους φακέλους μου synced.

Δημοσ.

Αν καταλαβαινω καλα ανεβαζεις χειροκινητα τους φακελους στο Box.com; Γιατι δε τους σωζεις απευθειας στον φακελο του Box Sync;

Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις Google Drive ή one drive και προτιμάς το box; το box το είχα πααααρα πολύ παλια, οπότε δεν έχω άποψη. Drive και onedrive έχουν ίδια λειτουργικότητα με το dropbox

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το onedrive πλέον είναι τζάμπα... δηλαδή: Αγοράζεις το ofice 365 για 6 χρήστες, σου δίνει 6 λογαριασμούς onedrive premium 1TB και 6 λογαριασμούς skype με 1 ώρα το μήνα δωρεάν κλήσεις.

Όλα αυτά με 40 ευρώ ξερωγώ (black friday) ή 75 ευρώ κανονική τιμή.

Αν το μοιραστείς δηλαδή αξίζει άνετα.

Επεξ/σία από Physics_Rulez
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/02/2019 at 00:04, Haldol said:

Μα, αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλω. :P Δε γίνεται να κάνω χειροκίνητο sync to desktop έναν- έναν τους φακέλους που θα περάσω. Ούτε είναι εύχρηστο να θυμάμαι κάθε φορά που θα περνάω κάτι καινούριο να μπαίνω στο web interface για να το κάνω και αυτό sync.

Δεν υπάρχει κάποια καθολική ρύθμιση, που να μιμείται τη συμπεριφορά του Dropbox;

Άλλωστε θέλω ΌΛΟΥΣ τους φακέλους μου synced.

Λογικά θα έχεις βρει άκρη, αλλά...

Αν έχεις ένα parent folder που θα έχει μέσα τα πάντα και του πεις "Sync to Desktop", δεν θα συγχρονίζει αυτόματα και όλα τα subfolders και τα περιεχόμενά τους;

Η συμπεριφορά αυτή πάντως (not sync by default) έχει μια λογική, απ΄τη στιγμή που τα clouds δίνουν TB και οι ssd είναι γύρω στα 250-500GB.
Στο Dropbox είναι αντίστροφα τα πράγματα. Sync by default και αν δεν θες, πας στο selective sync και βγάζεις τα folders που δεν θες να σου γεμίζουν τον τοπικό δίσκο.

Εναλλακτικά, αν είναι για προσωπική χρήση και όχι sharing μεγάλων αρχείων, προτείνω MEGA (50GB Free), που έχει και το πλεονέκτημα ότι συγχρονίζεις όποιο folder θέλεις απ' τον τοπικό, χωρίς να πρέπει να είναι μέσα στο default folder του.

Σαν το Dropbox βέβαια δεν είναι κανένα, από άποψη αξιοπιστίας, συμβατότητας στο sharing (σχεδόν όλοι έχουν) και με το υπέροχο "File requests".

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα...

Ήρθε σήμερα email-ειδοποίηση από Dropbox πως έχω φτάσει το όριο συνδεδεμένων συσκευών. Μια και δεν έκανα κάποια αλλαγή τελευταία, το έψαξα λίγο και βρήκα πως το dropbox πλέον επιτρέπει μόνο ως 3 συνδεδεμένες συσκευές στο free account.

https://help.dropbox.com/account/computer-limit

Στις 21/3/2019 στις 4:40 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Εναλλακτικά, αν είναι για προσωπική χρήση και όχι sharing μεγάλων αρχείων, προτείνω MEGA (50GB Free), που έχει και το πλεονέκτημα ότι συγχρονίζεις όποιο folder θέλεις απ' τον τοπικό, χωρίς να πρέπει να είναι μέσα στο default folder του.

Συμφωνώ για το MEGA👍

Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Ήρθε σήμερα email-ειδοποίηση από Dropbox πως έχω φτάσει το όριο συνδεδεμένων συσκευών. Μια και δεν έκανα κάποια αλλαγή τελευταία, το έψαξα λίγο και βρήκα πως το dropbox πλέον επιτρέπει μόνο ως 3 συνδεδεμένες συσκευές στο free account.

Ναι, απλώς όσες είχες κάνει link πριν τον Μάρτιο 2019, παραμένουν linked. Μόνο αν θελήσεις τώρα να κάνεις κι άλλη συσκευή link δεν θα μπορείς, αν έχεις ήδη πάνω από 3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...