Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Αγορασα το εξης hdmi transmiter https://www.amazon.de/gp/product/B07JNKC6NP

Σκοπος ειναι να βλεπω στο σαλονι απο hdmi συσκευη σε άλλο δωματιο. Το extender το συνδεω σε ενα switch L2, μετα το switch στον τοιχο (εχω καλωδιωση CAT6 κατω απο το πατωμα), μετα παει στο DHCP router και απο εκει διανεμεται σε ολο το δικτυο και βρισκει καποια στιγμη και τον receiver στον σαλονι.

Οταν το συνδεω βλεπω κανονικα εικονα και γενικα παιζει τζαμι ΑΛΛΑ σερνεται ΟΛΟ το τοπικο μου δικτυο και μαζι και το internet.
Λογικα η συσκευη αυτη κανει multicast ή broadcast (το βλεπω και στο κινητο που οταν την συνδεω κατεβαζει περιπου 800kbps ασταματητα). Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην δουελει τιποτα αλλα, παρα μονο η συσκευη και ολα μου το δικτυο ειναι τραγικο σε φαση να μην μπορει να συνδεθει τιποτα ακριβως. Το router τα παιζει μαλλον γιατι γινεται διανομη σε ολες μου τις συσκευες (και ειναι καμια 15αρια) ασταματητα περιπου 800kbps....

Τωρα για να το μαζεψω αυτο γιατι δεν μπορω να το κρατησω ετσι τι μπορω να κανω; Εχω σκεφτει τα εξης:

1. Να αγορασω ενα (ή 2) πολυ οικονομικο router και να συνδεω τον transmitter (ή και τον receiver) πανω του και μετα καπως (εκει το χανω) να φτιαξω ενα VLAN ή γενικα ενα τροπο να δωσω IP. Αν εχω IP μετα μπορω να πω στο κανονικο μου router οτι αυτο το IP στελνε το εκει μονο και να γλιτωσω το Mulicast/broadcast.... Νομιζω να καταλαβαινεται τι λεω, το εχω καταλαβει στο περιπου και δεν ξερω αν γινεται οτι λεω.
  2. Να αγορασω powelines και να βγω απο το δικτυο μου, να εχουν το δικο τους δικτυο transmitter/receiver και λογικα να παιζει μια χαρα (αλλα ακριβη λυση μιας και για 3 powerline θα θελω 80€-100€). Και θελω 3 γιατι εκτος του σαλονιου θελω να βλεπω και στο υπνοδωματιο για αυτο εχω αγορασει και εναν extra receiver.
  3.  Να επιστρεψω την αγορα πισω και να αποδεχτω οτι αυτο που θελω δεν γινεται
Επεξ/σία από crash21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για την τοπολογία θα μας βοηθούσαν αρκετά. Πχ το ρούτερ τι μοντέλο είναι?

Το πρόβλημα μοιάζει να βρίσκεται εκεί.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zx1234r είπε

Κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για την τοπολογία θα μας βοηθούσαν αρκετά. Πχ το ρούτερ τι μοντέλο είναι?

Το πρόβλημα μοιάζει να βρίσκεται εκεί.

Εχω διαφορα unmanaged switches ανα δωματιο (με 1-3 συσκευες κουμπωμενες επανω τους), τα οποια ολα κουμπωνουν στο τοιχο (CAT-6) και μετα ολα μαζι σε ενα TP-LINK W8970 (που αυτο λειτουργει σαν DHCP) και μετα αυτο bridged σε ενα Speedport Entry 2i (την επομενη εβδομαδα φευγουν και τα δυο και βαζω επιτελους ενα σοβαρο VoIP router το Asus AC87VG) που δινει ουσιαστικα μονο Internet.

Ο λογος για αυτη την συνδεσμολογια ειναι γιατι το Speedport Entry 2i δεν εχει Gigabit ethernet, ενω το W8970 έχει.

Επεξ/σία από crash21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...