Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σκεφτομαι να βαλω 100αρι που ειναι με οπτικη ειναι μεχρι το σπιτι και μου λενε απο τον παροχο οπως ειναι λογικο οτι θα πρεπει να γινουν καποιες εργασιες εντος και εκτος σπιτιου. Επειδη τρωω "μουρμουρα" για το πως θα γινουν οι εργασιες (και αν θα σκαψουν ολο το σπιτι κτλ) μπορει καποιος να μου πει στο σπιτι εντος και εκτος που σκαβουν, τρυπανε κτλ?

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναλογα πως ειναι το σπιτι σου,αν ειναι σε γωνια αν ειναι φατσα κτλ.Επισης εισαι σε μονοκατοικια,πολυκατοικια?Αν ειναι πολυκατοικια να ξερεις οτι πρεπει να συμφωνησει ο διαχειριστης και ολοι οσοι μενουν εκει.Εμενα ειναι φατσα το σπιτι κ ειμαστε 2 οροφοι,τραβηξαν το καλωδιο απο το πλαι του σπιτιου και εβαλαν εξωτερικα στην μεση του μπαλκονιου κατι μικρα κουτια,σαν του οτε φαντασου,ενα σε καθε οροφο.Μετα σου κανουν μια μικρη τρυπα για να σου τραβηξουν την γραμμη μεσα που την κλεινουν με ασπρο καναλι και δεν φαινεται τπτ.Μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα και δεν φαινεται και κατι

Δημοσ.
13 ώρες πριν, aekoupoli είπε

Αναλογα πως ειναι το σπιτι σου,αν ειναι σε γωνια αν ειναι φατσα κτλ.Επισης εισαι σε μονοκατοικια,πολυκατοικια?Αν ειναι πολυκατοικια να ξερεις οτι πρεπει να συμφωνησει ο διαχειριστης και ολοι οσοι μενουν εκει.Εμενα ειναι φατσα το σπιτι κ ειμαστε 2 οροφοι,τραβηξαν το καλωδιο απο το πλαι του σπιτιου και εβαλαν εξωτερικα στην μεση του μπαλκονιου κατι μικρα κουτια,σαν του οτε φαντασου,ενα σε καθε οροφο.Μετα σου κανουν μια μικρη τρυπα για να σου τραβηξουν την γραμμη μεσα που την κλεινουν με ασπρο καναλι και δεν φαινεται τπτ.Μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα και δεν φαινεται και κατι

Μπορείς να μας πεις την διαδικασία , δηλαδή πήρες τηλεφωνώ τον  παροχέα σου , έστειλε κάποιον να κάνει αυτοψία του χώρου, σου έβγαλα ένα κόστος και άρχισαν οι εργασίες ,παρακαλώ πες μας και μια τιμή για τις δίκες σου εργασίες. Η οπτικές ίνες ξέρω είναι μέχρι το ΚΑΦΑΩ , θέλει να μου πεις ότι έσκαψαν δρόμο ή πεζοδρόμιο από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι σου, το ρωταω γιατί εγώ από το ΚΑΦΑΟ είμαι στα 240 μετρά.  Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημοσ.

Καλημερα.. Βασει νομου μπορει το καλωδιο να μπει μεσα στο κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας.. Και εσυ απο εκει το κανεις οτι θελεις..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημερα.. Βασει νομου μπορει το καλωδιο να μπει μεσα στο κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας.. Και εσυ απο εκει το κανεις οτι θελεις..

Επειδή όμως οι εργασίες γίνονται κ στο σπίτι του καθενός πρέπει να συμφωνήσουν όλοι.Για να γίνει η εγκατάσταση ολοκληρωμένη μια φορά.και όχι να έρχονται 100 φορες και όποτε θέλει το κάθε διαμέρισμα.Ετσι μου είπαν τουλάχιστον.Δεν είναι απλα έτσι ένα καλώδιο στο κοινόχρηστο χώρο.Βαζουν κουτί σε κάθε διαμέρισμα περνάνε την οπτική πολύ προσεκτικά κάνουν μετρήσεις κτλ.

Δημοσ.

Εμένα την εγκατάσταση στο οίκημα μου την έκανε η vodafone.Αλλα οι υπόλοιποι μπορούν να βάλουν ότι πάροχο θελουν από την στιγμή που υπάρχει η εγκατάσταση.Επισης κοιτάξτε αν έχετε και επιδότηση στο sfbb.gr.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, aekoupoli said:

Εμένα την εγκατάσταση στο οίκημα μου την έκανε η vodafone.Αλλα οι υπόλοιποι μπορούν να βάλουν ότι πάροχο θελουν από την στιγμή που υπάρχει η εγκατάσταση.Επισης κοιτάξτε αν έχετε και επιδότηση στο sfbb.gr.

Αν μιλάμε για Voda/Wind/OTE FTTH τότε δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία. 

• Like 2
Δημοσ.

Ναι για ftth.Παντως σε μένα ήθελαν έγκριση από διαχειριστή με υπογραφη φωτογραφία ταυτότητας κτλ.Αφου έδωσε την έγκριση τότε ήρθαν και ξεκίνησαν τις εργασίες στα σπίτια και στο δρομο

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άν τους έχεις έτοιμο ενα καναλάκι απο την είσοδο του διαμερίσματος σου, μέχρι το σημείο που θέλεις να έχεις το optical Modem, ουτως ώστε να περαστει η οπτική ίνα μεσα απο αυτο το καναλάκι χωρίς να χρειαστεί να σου κάνουν μερεμέτια? Βέβαια αυτό προυποθέτει οτι δεν θα φέρουν την οπτική ίνα απο το πλαι του διαμερίσματος σου όπως ανέφερε ο aekoupoili, αλλα απο το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας σου μέσα απο τον τόιχο της εισόδου σου.

Ψαχνω και εγω να κάνω το ίδιο πραγμα τώρα που κάνω ανακαίνιση και θελω να γλυτώσω τα μερεμέτια όταν έρθει η οπτική. Οπότε φανταζομαι ότι θα φέρουν την οπτική ίνα στην πολυκατοκία (3 διαμερισμάτων) μέχρι το κλιμακοστάσιο. Ύστερα απο τον οπτικό κατανεμητή του κλιμακοστασίου θα πρεπει να περαστεί σε κάθε διαμέρισμα οπότε σκέφτομαι να πω στον ηλεκτρολόγο να μου περάσει καναλι απο την είσοδο του διαμερίσματος μέχρι τον σταθμό ασθενών σημάτων μεσα στο σπίτι, μέσω της ψευδοροφής που θα μπει τωρα.

Είναι κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο? Υπαρχει περίπτωση να ετοιμάσουμε τα κανάλια απο την είσοδο και εν τελη να μας φερουν την οπτική είναι απο τα πλάγια του σπιτιού, παρότι ειναι πολυκατοικία?

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η "σχεδίαση" είναι ότι σε κάθε όροφο βάζουν κατανεμητή (σε κοινόχρηστο χώρο), ώστε να τραβάνε από εκεί για μελλοντικούς συνδρομητές κι η οπτική φτάνει μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.

Έρχεται ένας και σου βγάζει σχέδιο για όλο το οίκημα.Δεν βάζεις εσύ όπου θες το κανάλι.Επισης σε κάθε όροφο υπάρχει εσωτερικά η εξωτερικά ανάλογα το σχέδιο ο κατανεμητής.Εμενα μου τον έβαλαν εξωτερικά.σε έναν φίλο μου τον έβαλαν εσωτερικά πάνω από την είσοδο.Επισης έχουν εντολή από ΟΤΕ το κανάλι της οπτικης να γίνει κοντά στην μπριζα τηλεφώνου του οτε.Αλλα μου είπαν ότι δεν το κάνουν πάντα αν είναι μεγάλη η απόσταση.Εμενα μου έκανα μια τρύπα δίπλα στο παντζούρι με ένα μικρό κανάλι και μου κόλλησαν με σιλικόνη μια ειδική μπριζα οπτικής στον τοίχο.Δεν είναι τίποτα σπουδαίο οι εργασιες.103 download μου δινει και 11 upload

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω , για να καταλάβω, εγώ που μένω σε μια πολυκατοικία των 20 διαμερισμάτων και θέλω να βάλω οπτική ίνα στο διαμέρισμα μου που είναι στο ισόγειο, πρέπει να πάρω έγκριση από τον διαχειριστή η την συνέλευση, δεύτερον γιατί πρέπει να βάλουν σε όλους , εδώ μένουν γεροντια , δηλαδή μια κάνουν εργασίες σε όλα τα διαμερίσματα, και πες μου σε παρακαλώ πόσο είναι το κόστος περίπου, πληρώνει κατι η πολυκατοικία. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Άρα θέλει μόνο από διαχειριστή , γιατί κάτι είδα στην σελίδα της cosmote, θα κάνουν σε όλοι την πολυκατοικία εργασίες η μόνο σε μένα και μήπως ξέρεις κανένα κόστος στο περίπου, ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...