Ronnie1985 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Οπως λεει κ ο τιτλος χρειαζομαι τη βοηθεια σας για αγορα μητρικης με socket am3+ μιας κ φανταζομαι πλεον ειναι δυσευρετες κ θα παιζουν στο ιντερνετ refurbished η μεταχειρισμενες. Στο skrοutz για καινουριες βρισκω αυτες τις τρεις αλλα δε ξερω αν ειναι καλες. https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/544159/AM3.html Οι δυο ειναι micro atx κ η τελευταια atx για την οποια εχω διαβασει εβγαζε προβληματα γενικα. Θα θελα τη γνωμη σας στο τι με συμφερει καλυτερικα να κανω (καινουρια - refurbished - used) Το συστημα ειναι το εξης Amd FX 6300 Gskill aegis f3-1333C9D-8GISL 2x4GB Msi 970A-G43 (που παρεδωσε πνευμα) Thermaltake litepower 600w Geforce gt730 Sandisk ssd Ολικη αναβαθμιση δε θελω να κανω μιας κ σαν κυριο υπολογιστη εχω αλλον κ επειδη ειχα αυτα στα κομματια στην ακρη ελεγα να μη πανε χαμενα κ να χω εναν δευτερο υπολογιστη στην ακρη καβατζα. Ισα ισα για σερφαρισμα κ ταινιες ειναι οτι πρεπει. Για αυτο κ δε το βιαζομαι σε περιπτωση που μου προτεινεται κατι απο εξωτερικο. Αρκει να με συμφερει οικονομικα κ να μη μπλεχτει τελωνειο. Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από Ronnie1985
Sheogorath Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Γεια σας. Οπως λεει κ ο τιτλος χρειαζομαι τη βοηθεια σας για αγορα μητρικης με socket am3+ μιας κ φανταζομαι πλεον ειναι δυσευρετες κ θα παιζουν στο ιντερνετ refurbished η μεταχειρισμενες. Στο skrοutz για καινουριες βρισκω αυτες τις τρεις αλλα δε ξερω αν ειναι καλες. https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/544159/AM3.html Οι δυο ειναι micro atx κ η τελευταια atx για την οποια εχω διαβασει εβγαζε προβληματα γενικα. Θα θελα τη γνωμη σας στο τι με συμφερει καλυτερικα να κανω (καινουρια - refurbished - used) Το συστημα ειναι το εξης Amd FX 6300 Gskill aegis f3-1333C9D-8GISL 2x4GB Msi 970A-G43 (που παρεδωσε πνευμα) Thermaltake litepower 600w Geforce gt730 Sandisk ssd Ολικη αναβαθμιση δε θελω να κανω μιας κ σαν κυριο υπολογιστη εχω αλλον κ επειδη ειχα αυτα στα κομματια στην ακρη ελεγα να μη πανε χαμενα κ να χω εναν δευτερο υπολογιστη στην ακρη καβατζα. Ισα ισα για σερφαρισμα κ ταινιες ειναι οτι πρεπει. Για αυτο κ δε το βιαζομαι σε περιπτωση που μου προτεινεται κατι απο εξωτερικο. Αρκει να με συμφερει οικονομικα κ να μη μπλεχτει τελωνειο. Ευχαριστω εκ των προτερων. Καλησπέρα, Αυτή εδώ ειναι σχετικά καλή https://www.skroutz.gr/s/14695417/Gigabyte-78LMT-USB3-R2.html (σαν την ακριβή αλλά σε micro atx). Για τον 6πύρηνο δεν θες κάτι άλλο. 1
TehJoHnX Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Kαι εγώ την έπαθα από Gigabyte 990XA-UD3, δεν έβρισκα τίποτα αξιόλογο και τελικά βρήκα αυτήν εδω. Ένα χρόνο σχεδόν την έχω και είμαι ικανοποιημένος. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μαλλον θα καταληξω στην πρωτη απαντηση. Δεν ειχα ποτε ξανα micro atx. Θα μπαινει κανονικα στο κουτι που ειχα για ATX?Corsair Carbide 400c clear. Στο οπτικο κομματι λετε να φαινεται πολυ χαλια το "περισσευμα" που θα αφηνει απο κατω; Μιας κ το συγκεκριμενο κουτι ειναι με πλαινο τζαμι. Ευχαριστω κ παλι!
TehJoHnX Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μαλλον θα καταληξω στην πρωτη απαντηση. Δεν ειχα ποτε ξανα micro atx. Θα μπαινει κανονικα στο κουτι που ειχα για ATX?Corsair Carbide 400c clear. Στο οπτικο κομματι λετε να φαινεται πολυ χαλια το "περισσευμα" που θα αφηνει απο κατω; Μιας κ το συγκεκριμενο κουτι ειναι με πλαινο τζαμι. Ευχαριστω κ παλι! Μια χαρά μπαίνει, δεν θα φαίνεται άσχημα, δεν είναι τεράστια η διάφορα.
nicksoti Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Tην έχω την Gigabyte 78LMT-USB3 R2, από το καλοκαίρι, δες και την αξιολόγηση που έχω κάνει στο Skroutz. Λειτουργεί μια χαρά με fx 8350, σταθερότατη, ακόμα και ελαφρύ OC δέχεται αν έχεις καλύ ψύκτρα και αερισμό στο κουτί. Εγώ βέβαια τον λειτουργώ stock γιατί έχω πάνω μια ψύκτρα των 15 ευρώ. Δίχως περίεργα "σφυρίγματα", throttling κλπ ακόμα και σε πολύωρα renders καλοκαίρι. Γενικά σαν μοντέλο επειδή το είχα ψάξει, δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα η έκδοση R2, σε αντίθεση με τις παλιότερες εκδόσεις. Έχει και την ενσωματωμένη της VGA, χρήσιμη αν θες να μπουτάρεις σε ώρα ανάγκης. Πρόκειται όμως για παλιό chιpset. To sata II είναι κάπως περιοριστικό αν βάλεις γρήγορο SSD, μέχρι 250ΜΒ/sec θα πιάσεις. Επιπλέον η μοναδική PCIE X1 θύρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Χ16, άρα άχρηστη.Επίσης ο USB3 controller είναι της Via, από τους πιο αργούς. Το καλό είναι ότι έχει 6 sata θύρες και μια PATA, όπου με έναν αντάπτορα των 3-4 ευρώ από ebay μπορείς να βγάλεις και 7η θύρα sata. Η Asrock που βλέπω στον σύνδεσμο παίρνει 2 VGA, ενώ και η pcieX1 βρίσκεται πάνω από το Χ16 slot, οπότε ουσιαστικά έχεις 3 usable θύρες PCIE. Εγώ θα την προτιμούσα για το δικό μου PC μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο, αλλά είναι το κυρίως μου σύστημα και δουλέυω με αυτό. Αν θες για ταινίες και σερφάρισμα όπως λες θα έλεγα να πάρεις την φθηνότερη, δεν υπάρχει λόγος να "επενδύσεις".
Ronnie1985 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, nicksoti είπε Tην έχω την Gigabyte 78LMT-USB3 R2, από το καλοκαίρι, δες και την αξιολόγηση που έχω κάνει στο Skroutz. Λειτουργεί μια χαρά με fx 8350, σταθερότατη, ακόμα και ελαφρύ OC δέχεται αν έχεις καλύ ψύκτρα και αερισμό στο κουτί. Εγώ βέβαια τον λειτουργώ stock γιατί έχω πάνω μια ψύκτρα των 15 ευρώ. Δίχως περίεργα "σφυρίγματα", throttling κλπ ακόμα και σε πολύωρα renders καλοκαίρι. Γενικά σαν μοντέλο επειδή το είχα ψάξει, δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα η έκδοση R2, σε αντίθεση με τις παλιότερες εκδόσεις. Έχει και την ενσωματωμένη της VGA, χρήσιμη αν θες να μπουτάρεις σε ώρα ανάγκης. Πρόκειται όμως για παλιό chιpset. To sata II είναι κάπως περιοριστικό αν βάλεις γρήγορο SSD, μέχρι 250ΜΒ/sec θα πιάσεις. Επιπλέον η μοναδική PCIE X1 θύρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Χ16, άρα άχρηστη.Επίσης ο USB3 controller είναι της Via, από τους πιο αργούς. Το καλό είναι ότι έχει 6 sata θύρες και μια PATA, όπου με έναν αντάπτορα των 3-4 ευρώ από ebay μπορείς να βγάλεις και 7η θύρα sata. Η Asrock που βλέπω στον σύνδεσμο παίρνει 2 VGA, ενώ και η pcieX1 βρίσκεται πάνω από το Χ16 slot, οπότε ουσιαστικά έχεις 3 usable θύρες PCIE. Εγώ θα την προτιμούσα για το δικό μου PC μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο, αλλά είναι το κυρίως μου σύστημα και δουλέυω με αυτό. Αν θες για ταινίες και σερφάρισμα όπως λες θα έλεγα να πάρεις την φθηνότερη, δεν υπάρχει λόγος να "επενδύσεις". Για την ελειψη sata 3 με προβληματιζουν κ μενα οι micro atx μιας κ εχω ssd δισκο οπως ανεφερα. Μηπως να προτιμησω να δωσω 15 ευρω παραπανω κ να παρω αυτη τελικα; https://www.skroutz.gr/s/12678184/Gigabyte-970A-DS3P-FX-rev-2-1.html Αλλα εχει τετραπινο για την cpu τροφοδοσια. Λετε να χει αλλα θεματα; Επισης οι μνημες που ανεφερα οτι εχω δεν φαινονται στα qvl των μητρικων που εχουνε αναφερει μεχρι τώρα. Ακομα κ στη τελευταια που μολις ποσταρα που σκεφτομαι αν αξιζει... Μη παρω mobo κ μετα δε κανουν οι μνημες...
nicksoti Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Κατασκευαστικά μου φαίνεται ίδιας γενιάς με την 78LMT. Ποιό ολοκληρωμένη πρόταση σίγουρα. Αν και νομίζω και αυτή έχει τον αργό VIA usb3 controller. Για το 4pin έχεις δίκιο. Aν η μητρική υποστηρίζει την CPU δεν θα έχει πρόβλημα. Απλά μην πας και δώσεις 1.5V στον FX με το 4πινο...
TopCLR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 21 ώρες πριν, nicksoti είπε Κατασκευαστικά μου φαίνεται ίδιας γενιάς με την 78LMT. Ποιό ολοκληρωμένη πρόταση σίγουρα. Αν και νομίζω και αυτή έχει τον αργό VIA usb3 controller. Για το 4pin έχεις δίκιο. Aν η μητρική υποστηρίζει την CPU δεν θα έχει πρόβλημα. Απλά μην πας και δώσεις 1.5V στον FX με το 4πινο... Δυστυχώς. Gigabyte 970A-DS3P FX (rev. 2.1): Αναφορά σε κείμενο VIA® VL805 chip: 4 x USB 3.1 Gen 1 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB header) GA-78LMT-USB3 R2 (rev. 1.0): Αναφορά σε κείμενο VIA® VL805 chip: 4 x USB 3.1 Gen 1 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB header)
STORM1978 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ θα σου έλεγα να πας στα μεταχειρισμένα εδώ μέσα και ορίστε μερικά αξιόλογα: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1324031-μητρικη-asus-m5a99x-evo-r20/ https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1189714-s1366s775-s1155-s1150-s1156s1151-ssdhdd-cpu-νεα-αγγελια/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα