Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Mafariel είπε

Με το ρυθμο που αλλαζουν τα δεδομενα στο Pc gaming, και καθε χρονο θες 500αρια τουλαχιστον για να μπορεις να παιζεις ευπρεπως λεω να το γυρισω σε ΤΑΒΛΙ.. Με ενα σμπαρο 4 τρυγωνια. Παιζω, κοινωνικοποιουμε, πινω καμια μπυρα, και 4ον ΔΕΝ ΜΕ ΖΑΛΙΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ με το ρητο "ΠΑΛΙ ΣΤΟ PC ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ?"

Δεν ισχύει αυτό που λές καθόλου όμως.

Είμαι με μια 960 GTX απο τον Φεβρουάριο του 2016 και τώρα θα πάω για αλλαγή κάρτας γιατί θέλω να πάω στα 120+ Hz πιο πολύ.

Κάθε χρόνο αν σκάς 500€ κάνεις λάθος αγορές.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κοιτα δεν μιλαω για ενα μεσο χρηστη οπως εμενα. Αναφερομαι σε καποιον πιο hi-end. Εγω αλλαξα καρτα γραφικων μετα το 2015 και το ευχαριστιεμαι για τις 3 ωρες την εβδοαμδα. Παντως σωστη η παρατηρηση σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/2/2019 στις 6:14 ΜΜ, nero62 είπε

Όσοι σνομπάρετε το rtx η σας αφήνει και καλά αδιάφορους η τεχνολογία... δεν είναι έτσι παιδιά. Μόλις δείτε exodus σε κάνα φίλο σας και σας παίσουν τα σαγόνια στο πάτωμα να δω τι θα κάνετε μετά.

Είναι το μέλλον. Με την σημερινή αναβάθμιση που πήρε το exodus έχουμε αύξηση και άλλη στα γκάζια... πήγαινε με την 2060 έτσι και αλλιώς κομμάτια σε 2560 ανάλυση με όλα στο extreme και rtx ultra τώρα έχει πάρει και ένα 30% και άλλα γκάζια. Που σημαίνει ότι οι developers δουλεύουν πυρετωδώς.. Και όλοι οι σοβαροί μελλοντικοί τίτλοι θα έχουν τα πρωτόγνωρα γραφικά του exodus. 

Άλλη αίσθηση παίδες.. 

Στην κυριολεξία ΟΛΑ τα παιχνίδια που δεν έχουν RTX είναι σαν δισδιάστατα... πεζά... φλατ ένα πράγμα.. μόλις μπει το RTX σαν να βλέπεις βίντεο.. ταινία Interactive σε όλες τις διαστάσεις. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αυτοί που παίζουν αυτή τη στιγμή exodus με RTX-On ξέρουν τι εννοώ. Οι υπόλοιποι που βλέπουν τα βιντεάκια στο Youtube δεν ξέρουν ΤΙΠΟΤΕ. Εκτός και αν έχει βγει κάποιος και έχει γράψει όλο το παιχνίδι με rtx-on και με πλήρη ανάλυση. Αλλά και πάλι. Άλλο να το παίζεις ΕΣΥ και άλλο να βλέπεις βίντεο στο Youtube. Ο εγκέφαλος μπερδεύεται και νομίζει απλά ότι βλέπει ένα βίντεο και δεν εντυπωσιάζει. Όταν το χειρίζεσαι ΕΣΥ και κουνάς το Mouse και αναβοσβήνεις τα φώτα και βλέπεις την λεπτομέρεια και το πόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ είναι από αυτά που έχεις δει ως τώρα σου μένει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ χαμόγελο για την αγορά που έχεις κάνει.

έλα σιγά σιγά να ανεβαίνουμε :D

62961_01_cyberpunk-2077-feature-nvidias-new-rtx-technology_full.png

Δεν σνομπάρουμε το rtx, αλλά πρώτον το rtx εφαρμόζεται σχεδόν σε μηδενικό ποσοστό ως προς το σύνολο το παιχνιδιών που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν και δεύτερον οι RTX κάρτες είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ! Είναι πανάκριβες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πάνε σχετικά άσχημα σε πωλήσεις και όχι επειδή τις σνομπάρει ο κόσμος. Ένα Μetro Exodus δεν φέρνει την άνοιξη.

Επομένως κατά τη γνώμη πολλών εκτός και αν δεν είσαι graphic whore ή δεν έχεις μείνει με κάρτα του 2015 δεν αξίζει να πάρεις RTX GPU.

Επεξ/σία από Anuminas
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Anuminas είπε

Δεν σνομπάρουμε το rtx, αλλά πρώτον το rtx εφαρμόζεται σχεδόν σε μηδενικό ποσοστό ως προς το σύνολο το παιχνιδιών που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν και δεύτερον οι RTX κάρτες είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ! Είναι πανάκριβες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πάνε σχετικά άσχημα σε πωλήσεις και όχι επειδή τις σνομπάρει ο κόσμος. Ένα Μetro Exodus δεν φέρνει την άνοιξη.

Επομένως κατά τη γνώμη πολλών εκτός και αν δεν είσαι graphic whore ή δεν έχεις μείνει με κάρτα του 2015 δεν αξίζει να πάρεις RTX GPU.

Με 335 ευρώ τιμή στην Ελλάδα και επιδόσεις 1080 δεν την λες και πανάκριβη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν εννοείς την RTX 2060 (και τα 335 ευρώ δεν είναι λίγα για gpu κατηγοριας RTX 2060), για μένα δεν αξίζει τέτοια αναβάθμιση. Εγώ θα έπαιρνα την RTX 2070 αλλά με εξυπηρετεί μια χαρά η GTX 1070 δεν βλέπω καμιά ανάγκη να πάρω νέα κάρτα προς το παρόν.  Δεν χρειάζομαι τέτοια αγορά για να παίξω Resident Evil 2 remake,  Devil May Cry 5, Shekiro, Total War Three Kingdoms ή Shenmue 3. Ξέρω ότι η GTX 1070 τα έχει άνετα σε 1080p/144hz.

Επεξ/σία από Anuminas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Anuminas είπε

Aν εννοείς την RTX 2060 (και τα 335 ευρώ δεν είναι λίγα για gpu κατηγοριας RTX 2060), για μένα δεν αξίζει τέτοια αναβάθμιση. Εγώ θα έπαιρνα την RTX 2070 αλλά με εξυπηρετεί μια χαρά η GTX 1070 δεν βλέπω καμιά ανάγκη να πάρω νέα κάρτα προς το παρόν.  Δεν χρειάζομαι τέτοια αγορά για να παίξω Resident Evil 2 remake,  Devil May Cry 5, Shekiro, Total War Three Kingdoms ή Shenmue 3. Ξέρω ότι η GTX 1070 τα έχει άνετα σε 1080p/144hz.

Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι εκτός από αυτούς που έχουν 1070 όπως αυτοί που έχουν 1060 και κάτω ή παλιότερη. Και τα λεφτά δεν είναι πολλά. Η 2060 έχει ανέβει 2 σκαλιά σε μια γενιά. Έχει φτάσει την 1080 και πολλές φορές την ξεπερνάει. Βάλε μαζί και το RT αλλά και τα TENSOR CORES (DLSS). Η 1060 της τωρινής γενιάς είναι 1660 που έχει βγει και σε αντίστοιχη τιμή...

Δεν ξέρω γιατί τα βλέπετε όλα και τα κρίνεται ΚΑΘΟΛΙΚΑ με το τι έχετε εσείς, αλλά δεν μπορείτε να προβλέψετε σε ποιους πραγματικά απευθύνεται ένα προϊόν. Έτσι κάνουν και οι κάτοχοι κινητών. ΠΧ. κάτοχος s8 λέει "μαλακία το S9, σιγά την διαφορά με το S8, δεν αξίζει". Και δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν κάτοχοι με S7 και κάτω καθώς και κάτοχοι άλλων κινητών που αξίζει να πάνω στο S9...

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.

Εντάξει δεν κρίνω μόνο  με βάση τις δικές μου ανάγκες αν και ίσως δεν το έκανα τόσο σαφές όταν  ανέφερα πως ναι αξίζει κάνεις να πάρει RTX αν έχει κάρτα του 2015 (η και παλαιότερη) ή τελος πάντων κάρτα που δεν τραβάει σε πολλά games. Aπο την άλλη όμως αν ισχύουν αυτά που λέγονται για την AMD για gpus των 250 ευρώ με επιδόσεις RTX 2070 τότε η όλη συζήτηση έχει άλλη αφετηρία.

Δημοσ.

το χειμώνα οι 2 εταιρίες είχαν μείνει με απόθεμα απο τις μεσαίες κάρτες λόγω της φούσκας του Mining. ειδικά η Nvidia.

εβγαλε η amd την 590 κ κατεστρεψε ολη την πιτα του medium, οχι γιατι ξεπουλησε την 590 (που ηταν συμφερουσα μόνο για τα 3 παιχνιδια)

αλλα γιατι επεσε και αλλο η 580 που εκανε εκεινη τη χρονικη στιγμη (ακομα και τωρα) την 1060 να μην συμφερει, ειδικα στην εκδοση με 8gb.

η nvidia προφανως εχει την τεχνολογια (εχει κ 10πλασια μεγεθη σε σχεση με το τμημα καρτων γραφικων της amd μην ξεχναμε) κ την αποδεσμευει σιγα σιγα, ενδεικτικο ενος μονοπωλιου. 

η 1660 ειναι για να ξαναπαρει την μεσαια πιτα, αλλα και για να αναγκασει την amd να ξαναριξει τις τιμες=κερδος της=επενδυσεις=r&d=δυσκολευει τα επομενα χρονια λειτουργίας της amd.

να πω την αληθεια, ποτε μου δεν αγορασα ουτε Nvidia Ουτε intel καινουργια. ο λογος οτι δεν μπορουσα να διαθεσω τα χρηματα για να τα παρω. Και υπόψιν ότι εχω παρακολουθησει ολοκληρη την εξελιξη των η/υ απο το 1981 π επαιξα με atari κονσολα, το 1986 με amstrad, το 1990 με 80286, το 1997 με amd p200+ επεξεργαστη και ατι καρτα του **λου, κλπ κλπ. 

Από τότε κατάλαβα ένα πράγμα:

Εάν θέλουμε να υπάρχει ένας στοιχειώδης ανταγωνισμός, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΤΑΙΡΙΕΣ στις καρτες τουλαχιστον.

Το ίδιο και στις CPU. Έτσι πηρα την απόφαση σαν καταναλωτης (το 1997) να αγοράζω ΜΟΝΟ AMD και ATI (μετεπειτα αμδ βεβαια), να

στηριζω με τον οβολο μου τις 2 εταιριες γιατι ηξερα οτι εαν αυτες σβησουν, τοτε για πολλα χρονια οι τιμες θα φτασουν στο θεο

και η τεχνολογια θα ειναι κλειδωμενη στα συρταρια.....

Αυτό το έκανα εν πλήρει συνείδηση ότι μερικές φορές δεν θα έχω ανώτερες ή καλές ή ακομα και επαρκείς επιδόσεις.

Δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη και πάλι amd θα πάρω. Προσωπικά δεν πορωνομαι με ομαδες και εταιριες γιατι ολο αυτο απλως

μειωνει τους ανθρωπους στο επιπεδο του ζωου, αντικαθιστωντας τη λογικη και το νου με τα αγρια ενστικτα.

Σίγουρα απο δω κ περα οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες καθως εισερχεται νεα τεχνολογια και μετα το καλοκαιρι η αποδοση των mainstream καρτων θα ειναι στα επίπεδα 1070-1080. Ειχε γινει μια διαρροη πριν καιρο που εδειχνε για τις καινουργιες καρτες της amd απόδοση 1060 στα 130$ (rx560 σημερα), 1070 στα 190$ (rx570 σημερα) και 1080 στα 280$ (rx 590 σημερα).

Έτσι όπως φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα δεν θα ειναι και πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.

Αύξηση της απόδοσης θα δούμε και από τις νέες γενιές επεξεργαστών που θα επηρεάσουν τις κάρτες, ειδικά σε ορισμένες αναλύσεις.

Αυτό σημαινει ότι ολοι θα βγουμε κερδισμένοι, οποια επιλογή εταιρίας και αν κάνουμε (βραχυπροθεσμα).

καλές επιλογές!!!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tasosv1 είπε

το χειμώνα οι 2 εταιρίες είχαν μείνει με απόθεμα απο τις μεσαίες κάρτες λόγω της φούσκας του Mining. ειδικά η Nvidia.

εβγαλε η amd την 590 κ κατεστρεψε ολη την πιτα του medium, οχι γιατι ξεπουλησε την 590 (που ηταν συμφερουσα μόνο για τα 3 παιχνιδια)

αλλα γιατι επεσε και αλλο η 580 που εκανε εκεινη τη χρονικη στιγμη (ακομα και τωρα) την 1060 να μην συμφερει, ειδικα στην εκδοση με 8gb.

η nvidia προφανως εχει την τεχνολογια (εχει κ 10πλασια μεγεθη σε σχεση με το τμημα καρτων γραφικων της amd μην ξεχναμε) κ την αποδεσμευει σιγα σιγα, ενδεικτικο ενος μονοπωλιου. 

η 1660 ειναι για να ξαναπαρει την μεσαια πιτα, αλλα και για να αναγκασει την amd να ξαναριξει τις τιμες=κερδος της=επενδυσεις=r&d=δυσκολευει τα επομενα χρονια λειτουργίας της amd.

να πω την αληθεια, ποτε μου δεν αγορασα ουτε Nvidia Ουτε intel καινουργια. ο λογος οτι δεν μπορουσα να διαθεσω τα χρηματα για να τα παρω. Και υπόψιν ότι εχω παρακολουθησει ολοκληρη την εξελιξη των η/υ απο το 1981 π επαιξα με atari κονσολα, το 1986 με amstrad, το 1990 με 80286, το 1997 με amd p200+ επεξεργαστη και ατι καρτα του **λου, κλπ κλπ. 

Από τότε κατάλαβα ένα πράγμα:

Εάν θέλουμε να υπάρχει ένας στοιχειώδης ανταγωνισμός, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΤΑΙΡΙΕΣ στις καρτες τουλαχιστον.

Το ίδιο και στις CPU. Έτσι πηρα την απόφαση σαν καταναλωτης (το 1997) να αγοράζω ΜΟΝΟ AMD και ATI (μετεπειτα αμδ βεβαια), να

στηριζω με τον οβολο μου τις 2 εταιριες γιατι ηξερα οτι εαν αυτες σβησουν, τοτε για πολλα χρονια οι τιμες θα φτασουν στο θεο

και η τεχνολογια θα ειναι κλειδωμενη στα συρταρια.....

Αυτό το έκανα εν πλήρει συνείδηση ότι μερικές φορές δεν θα έχω ανώτερες ή καλές ή ακομα και επαρκείς επιδόσεις.

Δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη και πάλι amd θα πάρω. Προσωπικά δεν πορωνομαι με ομαδες και εταιριες γιατι ολο αυτο απλως

μειωνει τους ανθρωπους στο επιπεδο του ζωου, αντικαθιστωντας τη λογικη και το νου με τα αγρια ενστικτα.

Σίγουρα απο δω κ περα οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες καθως εισερχεται νεα τεχνολογια και μετα το καλοκαιρι η αποδοση των mainstream καρτων θα ειναι στα επίπεδα 1070-1080. Ειχε γινει μια διαρροη πριν καιρο που εδειχνε για τις καινουργιες καρτες της amd απόδοση 1060 στα 130$ (rx560 σημερα), 1070 στα 190$ (rx570 σημερα) και 1080 στα 280$ (rx 590 σημερα).

Έτσι όπως φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα δεν θα ειναι και πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.

Αύξηση της απόδοσης θα δούμε και από τις νέες γενιές επεξεργαστών που θα επηρεάσουν τις κάρτες, ειδικά σε ορισμένες αναλύσεις.

Αυτό σημαινει ότι ολοι θα βγουμε κερδισμένοι, οποια επιλογή εταιρίας και αν κάνουμε (βραχυπροθεσμα).

καλές επιλογές!!!

Μακάρι να βγάλει τέτοιες επιδόσεις σε τέτοιο κοστολόγιο...

Δημοσ.

μία εκτίμηση για τις navi Μπορει να γινει και απo εμας "χοντρικά," μέσω της απόδοσης της radeon vii.

εαν τα 7nm εχουν περιπου  +20-25% σε σχέση με τη Vega 64 στα 12nm στην ιδια καταναλωση , τοτε οι καινουργιες κάρτες, θα πρέπει να αποκομίσουν και την

αυξηση της απόδοσης ανάμεσα στις 2 αρχιτεκτονικες. Πόση θα είναι αυτή; Κανείς δεν ξέρει. Το πιο πιθανό ότι θα είναι μεταξύ 15%-35%.

Δηλαδή η κάρτα που θα αντικαταστήσει την 560 θα πρέπει να είναι μεταξυ 570 και 590 λογικά. Που ακριβώς θα κυμαίνεται κ τι εκδόσεις θα βγουν,

πόσο ψηλά θα υπερχρονίζετε, θα τα δούμε όλα. Το ιδιο αναμενεται και πιο πανω. Επομένως τα νούμερα "βγαινουν" στο περίπου.

Ας μην ξεχνάμε, (και φαίνεται και από το skroutz αλλά και όλα τα μεγάλα καταστήματα) ότι όσο οι επεξεργαστές με ενσωματωμενα γραφικά

φτάνουν στην απόδοση της 1050, θα παίρνουν και αυτοί ένα μερίδιο από την πίτα.

Πολλοί χρήστες (που δεν τους νοιάζει να τα παίζουν όλα στο μαξ και ειναι σε στενό προυπολογισμό), θα σκεφτούν να πάρουν τώρα μία AM4, να βάλουν μία APU στα 12nm (που αναμένεται και αυτή να έχει +15% σε σχέση με τα 14, επομένως απόδοση ανάμεσα σε gt1030 και gtx 1050) και να παίξουν 1080p medium.

Θα περιμένουν τέτοια εποχή το 2020 την apu στα 7nm, ή φαντάζομαι το 2020/2021 θα αναβαθμίσουν στην τελευταία μητρική/μνήμη και τους τελευταίους επεξεργαστές για να κρατήσουν ένα σύστημα για μία 5ετία. Ούτως ή άλλως θα αλλάξει και η αγορά των επεξεργαστών αρκετά τώρα που οι κατασκευαστές παιχνιδιών θα υποστηρίζουν εγγενώς απο 4 πυρήνες και πάνω.

Άρα η αγορά θα διασπαστεί ακόμα περισσότερο, δηλαδή θα έχουμε αρκετές και οικονομικοτατες επιλογες σε σχέση με το παρελθον. Νομίζω ΄τελος του 19, το gaming θα κοστίζει στο σύνολο του κουτιού 100-150 ευρώ κάτω για τις ίδιες επιδόσεις.

εξάλλου ο αύγουστος είναι κοντά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...