kolumvitis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Έχω κάποια αρχεία βασικά φωτογραφίες και κάποια word που δεν θέλω να τα βλέπει όποιος βρεθεί στον υπολογιστή μου και η αλήθεια είναι περνάει πολύς κόσμος από τον υπολογιστή μου. Υπάρχει τρόπος να έχω έναν φάκελο που να ζητάει κωδικο για να ανοίξει; και ταυτόχρονα να μην εμφανίζει τα αρχεία αλλού πχ σε recents;
Jiakometi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Καλύτερα να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστών user για τους επισκέπτες του υπολογιστή σου. Και καλύτερα να μην ενεργοποιήσεις το generic “GUEST” account, αλλά να δημιουργήσεις έναν νέο ξεχωριστό. Π.χ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2».
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Έχω κάποια αρχεία βασικά φωτογραφίες και κάποια word που δεν θέλω να τα βλέπει όποιος βρεθεί στον υπολογιστή μου και η αλήθεια είναι περνάει πολύς κόσμος από τον υπολογιστή μου. Υπάρχει τρόπος να έχω έναν φάκελο που να ζητάει κωδικο για να ανοίξει; και ταυτόχρονα να μην εμφανίζει τα αρχεία αλλού πχ σε recents; Βάλε τα αρχεία σε ένα folder και αφαίρεσε όλα τα permissions από folder μέσω δεξί κλικ -> get info. Ναι φαίνεται όπως στην εικόνα που σου παραθέτω. Αφού κάνεις τις αλλαγές, πάτα το lock icon (κάτω δεξιά) να κλείσει. Τώρα, όταν κάποιος πάει να διαβάσει τα περιεχόμενα του φακέλου θα του εμφανιστεί μήνυμα ότι δεν έχει permissions πρόσβασης στον φάκελο. Αν θες εσύ να δεις το περιεχόμενο, κάνεις την αντίστροφη διαδικασία επαναφέροντας τα permissions αφότου δώσεις τον μυστικό κωδικό σου (password). Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από natural_sgf
Illuvatar1981 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης μέσω του Disk Utility μπορείς να δημιουργήσεις ένα disk image με encryption. Το παραπάνω είναι κάπως επικίνδυνο με τα permissions και τον φάκελο γιατί εάν κάποιος ξέρει το Admin Password ή είναι root απλά την έβαψες. Edit: Επίσης ούτε το δεύτερο account σε σώζει με root κωδικούς. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από Illuvatar1981 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Illuvatar1981 είπε Το παραπάνω είναι κάπως επικίνδυνο με τα permissions και τον φάκελο γιατί εάν κάποιος ξέρει το Admin Password ή είναι root απλά την έβαψες. Πολύ σωστά! Όμως, αν ξέρουν το Admin Password τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η λύση που δίνει ο @Jiakometi
Illuvatar1981 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Πολύ σωστά! Όμως, αν ξέρουν το Admin Password τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η λύση που δίνει ο @Jiakometi Άμα έχει ο άλλος root κωδικούς; 😉
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Illuvatar1981 είπε Άμα έχει ο άλλος root κωδικούς; 😉 Ναι, έχεις δίκιο. Το έγραψα λάθος. Εννόω αν έχει το password του current account τότε θα πρέπει να φτιαχτεί δευτερος ξεχωριστός λογαριασμός όπως πρότεινε ο @Jiakometi Αν έχεις root password, τότε όλο το σύστημα είναι προσβάσιμο. Επίσης, άλλο root account και άλλο Admin account στο Mac Os X.
Illuvatar1981 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Ναι, έχεις δίκιο. Το έγραψα λάθος. Εννόω αν έχει το password του current account τότε θα πρέπει να φτιαχτεί δευτερος ξεχωριστός λογαριασμός όπως πρότεινε ο @Jiakometi Αν έχεις root password, τότε όλο το σύστημα είναι προσβάσιμο. Επίσης, άλλο root account και άλλο Admin account στο Mac Os X. Όλο το σύστημα είναι προσβάσιμο εκτός από το disk image γιατί έχει διαφορετικό κωδικό. Ξέρω τι είναι το root και τι το Admin.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Illuvatar1981 είπε Όλο το σύστημα είναι προσβάσιμο εκτός από το disk image γιατί έχει διαφορετικό κωδικό. Ναι, δεν το αμφισβήτησα αυτό. Ισχύει. 7 λεπτά πριν, Illuvatar1981 είπε Ξέρω τι είναι το root και τι το Admin. Δεν είπα ότι δε ξέρεις, απλώς το έγραψα για να μη μπερδευτει καποιος.
Illuvatar1981 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Ναι, δεν το αμφισβήτησα αυτό. Ισχύει. Δεν είπα ότι δε ξέρεις, απλώς το έγραψα για να μη μπερδευτει καποιος. Sorry. Δεν το κατάλαβα. Με τον γραπτό λόγο συμβαίνουν αυτά. Πολύ καλά έκανες και το διευκρίνισες. 🙂 3 ώρες πριν, kolumvitis είπε Έχω κάποια αρχεία βασικά φωτογραφίες και κάποια word που δεν θέλω να τα βλέπει όποιος βρεθεί στον υπολογιστή μου και η αλήθεια είναι περνάει πολύς κόσμος από τον υπολογιστή μου. Υπάρχει τρόπος να έχω έναν φάκελο που να ζητάει κωδικο για να ανοίξει; και ταυτόχρονα να μην εμφανίζει τα αρχεία αλλού πχ σε recents; Για να μην εμφανίζει τα αρχεία στα recents, μπορείς από τη γραμμή μενού του app (π.χ. TextEdit) με το οποίο άνοιξες το αρχείο ή τα αρχεία, να πας File > Open recent > Clear Menu.
mp0ukLas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Στις 23/2/2019 στις 10:52 ΠΜ, kolumvitis είπε Έχω κάποια αρχεία βασικά φωτογραφίες και κάποια word που δεν θέλω να τα βλέπει όποιος βρεθεί στον υπολογιστή μου και η αλήθεια είναι περνάει πολύς κόσμος από τον υπολογιστή μου. Υπάρχει τρόπος να έχω έναν φάκελο που να ζητάει κωδικο για να ανοίξει; και ταυτόχρονα να μην εμφανίζει τα αρχεία αλλού πχ σε recents; Εχω το ιδιο ακριβος "προβλημα" κ εχω κανει αυτο εδω : https://www.laptopmag.com/articles/password-protect-folder-mac Δουλευει τελεια, απλα το μονο θεμα που εχει ειναι οτι αν θες να βαλεις κ αλλα πραγματα μεσα στον protected file, αφου εχεις τον εχεις κλειδωσει θα πρεπει να κανεις την ιδια δουλεια παλι που λεει αυτο το το site. Ουσιαστικα κανεις το αρχειο που θελεις σε DMG. αν το κανεις μην ξεχασεις να κανεις delete τον αρχικο φακελο με το υλικο σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα