Προς το περιεχόμενο

SkroutzStores VS Amazon [Τιμές & After-sales service]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Πριν μπω στο "ψητό" θα παρακαλέσω οι απαντήσεις και τα σχόλια να ΜΗΝ γίνουν με τρόπο που θα στοχοποιούν συγκεκριμένο/α καταστήματα από τη πλατφόρμα του skroutz. 

Είμαι λοιπόν εν όψει μιας "γενναίας" παραγγελίας για ένα καινούριο project και άρχισα να συγκρίνω τιμές μεταξύ skroutz και amazon (κυρίως .de και .it). Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, οφείλω να ομολογήσω πως οι τιμές του amazon(συμπεριλαμβανομένου μεταφορικών) είναι ίδιες ή και λίγο πιο ακριβές απο αυτές του skroutz. Από την άλλη η επιλογή του skroutz συμπεριλαμβάνει αγορές απο πολλαπλά μαγαζιά, μιας και η παραγγελία θα έχει αρκετά parts. 
Αφού λοιπόν οι τιμές είναι σχετικά ίδιες, πέρασα στο κομμάτι του after-sales service. Δυστυχώς η πλειοψηφία των καταστημάτων με τις χαμηλότερες τιμές, μου είναι άγνωστη και δεν έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είχα 2-3 περιπτώσεις απο ελλατωματικά products στα οποία δυσκολεύτικα πολυ μέχρι να μου τα αντικαταστήσουν και με δικαιολογίες του τύπου "ο τεχνικός είναι σε σεμινάριο, καλέστε την επόμενη εβδομάδα για να συνεννοηθείτε για το service(και μετά απο μία εβδομάδα άλλη χαζή δικαιολογία)" και εν τέλη είμαι κάπως διστακτικός ως προς μαγαζιά τα οποία δεν τα γνωρίζω. Φυσικά δεν σημαίνει πως όλα ακολουθούν τέτοιες τακτικές αλλά  ούτε πως και το amazon είναι άριστο.
Έτσι όπως το βλέπω οι επιλογές που έχω είναι οι εξής

1. Τα αγοράζω από 5-6 διαφορετικά μαγαζιά του σκρουτζ και ο θεός βοηθός
  2. Τα παίρνω όλα απο το amazon και αν κατι χαλάσει πληρώνω 15 ευρω για να σταλεί εξωτερικό
  3. Τα αγοράζω από ελληνικό κατάστημα που εχω ξαναστηνεργαστεί και πληρώνω ~200 ευρω παραπάνω

Θα ήθελα να ακούσω και μια γνώμη τρίτου για το συγκεκριμένο θεμα.

Ευχαριστώ εκ των προτερων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

imo

gpu σχεδον σιγουρα απο αμαζον η το φθηνοτερο για την καρτα που θες, θα κοιτουσα γενικα το νημα των προσφορων για κανα μηνα αν δεν βιαζεσαι. αν εχεις 2η δεν σε νοιαζει ποσο θα διαρκεσει το rma (αν και εφοσον υπαρχει προβλημα)

μνημες και cpu η αμαζον η skroutz, το φθηνοτερο. χαμηλη πιθανοτητα rma

τροφοδοτικο δισκοι και μητρικη. απο το γνωστο σου καταστημα εστω και με καπελο. αυτο αν και εφοσον σου διευκολυνει/επιταχυνει τυχον αντικατασταση/rma. και εφοσον διαθετει ποιοτικη γκαμα. αλλιως αμαζον η σκρουτζομαγαζο απ τα καλα. 

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνηθως ποικιλια και τιμες, ιδιως σε καρτες γραφικων και περιφερειακα / οθονες. πολυ καλη εξυπηρετξηση και πολιτικη αλλαγων/ επιστροφης .

χρηματων. και κυριως χτυπαμε προσφορες που βγαζει πολυ καλες σε ολα τα ειδη κατα καιρους.

εκανα edit τα post γιατι και ειναι αργα και τα χω πιει, ξαναδιαβαστε τα :P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, vaggelhs16 είπε

γιατι ολοι προτηνουν amazon τι καλυτερο εχει;

Αυτο που είπε ο rofl. Περαν των χαμηλων τιμων και των sales που εξασφαλιζει για πολλα προϊοντα, ενα απο τα δυνατα χαρτια (κατα τη δικη μου γνωμη) ειναι πως το αμαζον εχει πολυ καλη και αμεση ανταποκριση σε RMA requests (σιγουρα υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις).  Το μονο αρνητικο, οπως ειπα και παραπανω, ειναι πως δυστηχως δεν εχουμε amazon στην ελλαδα οποτε τα χρηματα αποστολης ειναι πολλα μιας και πρεπει να το στειλεις στη χωρα που αγοραστηκε. οποτε και ο χρονος για να ερθει πισω ειναι αναλογος. Αν και για να ειμαστε ακριβοδικαιοι τον ιδιο χρονο θα χρειαστει και ενα ελληνικο καταστημα για να σου αντικαταστησει κατι μιας και αυτοι στο εξωτερικο το στελνουν 

56 λεπτά πριν, rofl είπε

imo

gpu σχεδον σιγουρα απο αμαζον η το φθηνοτερο για την καρτα που θες, θα κοιτουσα γενικα το νημα των προσφορων για κανα μηνα αν δεν βιαζεσαι. αν εχεις 2η δεν σε νοιαζει ποσο θα διαρκεσει το rma (αν και εφοσον υπαρχει προβλημα)

μνημες και cpu η αμαζον η skroutz, το φθηνοτερο. χαμηλη πιθανοτητα rma

τροφοδοτικο δισκοι και μητρικη. απο το γνωστο σου καταστημα εστω και με καπελο. αυτο αν και εφοσον σου διευκολυνει/επιταχυνει τυχον αντικατασταση/rma. και εφοσον διαθετει ποιοτικη γκαμα. αλλιως αμαζον η σκρουτζομαγαζο απ τα καλα. 

Καλή ιδεα... CPU και RAM περαν της χαμηλης πιθανοτητας RMA ακομη και να παθουν κατι μπορεις να παρακαμψεις το μαγαζι και να πας κατευθειαν στον κατασκευαστη, κατι που δεν συμβαινει με ολα τα parts.

Επεξ/σία από @taraxia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ποστ μου  εχει το εξης σκεπτικο,

οσο μεγαλυτερη πιθανοτητα rma επελεξε το καταστημα με τη μεγαλυτερη αξιοπιστια και μικροτερη αναμονη, γιαυτο ειπα επελεξε το γνωστο σου αν σε καλυπτει.

αρκει βεβαια να εχει η να μπορει να σου φερει ποιοτικα  κομματια.

για καρτα γραφικων τι να λεμε τωρα. μπορει να βγει προσφορα απο καλο καταστημα εξωτερικου σε πολυ λιγοτερα λεφτα απ το σκρουτζ, ιδιως αν προσανατολιζεσαι σε amd. και βεβαιως να μην τη βιαζεσαι

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, vaggelhs16 είπε

γιατι ολοι προτηνουν amazon τι καλυτερο εχει;

AFTER SALES SERVICES !!!!!!

Προχθές αγόρασα από amazon.de ένα "μεταχειρισμένο" υποτίθεται στερεοφωνικό αυτοκινήτου Pioneer αξίας 103 ευρώ μαζί με τα express μεταφορικά (κανονική αξία 145), το οποίο ήταν σε κατάσταση Very good. Όταν το παρέλαβα είδα ότι η συσκευασία ήταν ψιλό ταλαιπωρημένη και από μέσα έλειπαν η φύσσα σύνδεσης και οι βιδούλες στήριξης (συνολικού κόστους 4 ευρώ το πολύ) τα οποία όμως έτσι και αλλιώς δεν με πολύ ένοιαζε γιατί είχα Pioneer στέρεο στο αυτοκίνητο και υπήρχαν ήδη αυτά. Η δε συσκευή, ήταν σφραγισμένη σε ξεχωριστή σακούλα αμεταχείριστη. Στην αρχή είπα να μη δώσω σημασία αλλά μετά σκέφτηκα να γράψω και να τους το πω. Μετά δύο περίπου ώρες από την αποστολή του mail με πήραν τηλέφωνο από το customer support και μου πρότειναν ή να το στείλω πίσω με full refund συν τα μεταφορικά επιστροφής, η να μου δώσουν partial refund 10,80 ευρώ την οποία λύση και δέχτηκα για να μην χρονοτριβούμε με τις επιστροφές, οπότε και το συνολικό κόστος κατέβηκε στα 92 ευρώ.

Για μένα αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής υπέρ του Σκρουτζ, τότε με κλειστά μάτια amazon. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν σου αρέσει το προϊόν που αγόρασες έχεις δικαίωμα επιστροφής μέσα σε ένα μήνα χωρίς καν να αναφέρεις τον λόγο με full refund συν τα δικά σου έξοδα αποστολής της επιστροφής πληρωμένα από αυτούς.

Επεξ/σία από black66.gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μητρική αξίας 150 ευρώ έλειπαν οι βίδες και οι αποστάτες για τον M.2. Επικοινώνησα με amazon.es (40 μέρες μετά την παραλαβή μιας και δεν είχα ακόμα M.2 και δεν το είχα προσέξει) και μου πρότειναν: επιστροφή και full refund, επιστροφή και αντικατάσταση ή partial refund 46,97 ευρά.

Νομίζω ξέρουμε όλοι τί διάλεξα.

Επεξ/σία από dermitzos
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, @taraxia είπε

Τα αγοράζω από 5-6 διαφορετικά μαγαζιά του σκρουτζ και ο θεός βοηθός

Είσαι σίγουρος ότι θα παραλάβεις;  Και σίγουρος οτι οι τιμες ειναι πιο χαμηλες απο amazon? Δυστυχώς μπορεί να βλέπεις μια πχ καρτα γραφικων απο το must buy σε χαμηλη τιμη, και α)να θελει 10-20 εργασιμες β) να προπληρώσεις και το πιο πιθανό είναι μετά από 30 εργάσιμες να ζητάς τα λεφτά σου πίσω.

Σε άμεσα διαθέσιμο, ναι δε λεω και πάλι ρισκάρεις στην υποστήριξη γιατί είσαι αφενός σε ένα μικρό κατάστημα, όπου μπορεί να είναι και τίμιο και δε αρκετά χρεώνουν και την αποστολή για εγγύηση.

Εαν βρεις κανένα σοβαρό κατάστημα με ετοιμοπαράδοτο και αρκετές αξιολογήσεις ναι, αλλιως μακριά.

Επίσης το amazon.com σαν πωλητής, αναλαμβάνει αποστολή και εκτελωνισμό αρκετές φορές πολύ οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Είσαι σίγουρος ότι θα παραλάβεις;  Και σίγουρος οτι οι τιμες ειναι πιο χαμηλες απο amazon? 

Επίσης το amazon.com σαν πωλητής, αναλαμβάνει αποστολή και εκτελωνισμό αρκετές φορές πολύ οικονομικά.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα πάντα τσεκάρω τηλεφωνικώς με το κατάστημα για αν το είναι ετοιμοπαράδοτο αυτό που θέλω. Και ναι οι τιμές στην Ελλάδα, εδω και αρκετό καιρό για πληθώρα προϊόντων, ειναι φθηνότερες απο αυτές του amazon. Φυσικα μην περιμένεις κάποια μεγαλη διαφορά.

Τωρα για το .com τα προϊόντα με "Free International Shipping" δεν είναι και τόσα πολλά. Οι τιμές τους είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτών της EU, λόγω έλλειψης VAT, αλλά στο checkout θα σου χρεώσει τον εκτελωνισμό βάση της χώρας αποστολής. Ακόμη και σε περιπτώσεις που οι τιμή είναι χαμηλότερη απο οποιαδήποτε πλατφόρμας στην ευρώπη(συμπεριλαμβανομένου του τελωνείου) πάλι θα πρότεινα να αποφύγετε το .com για ένα και μόνο λόγο. Σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης τα κόστη αποστολής για αμερική είναι απλά υπέρογκα.
Προσωπικά έχω αγοράσει περισσότερα απο amazon.com απ οτι amazon.*eu* αλλά έχω γνωστό απο αμερική που έρχεται 1-2 φορές το χρόνο ελλάδα, οπότε γλητώνω εντελώς το VAT. Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμη να στείλω κάτι για RMA γιατί η αποστολή θα πονέσει

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως καλό είναι να στηρίζουμε και τα τοπικά μαγαζιά. Σίγουρα έχει μερικά με κακή φήμη που μαζί τους παίρνουν και τα άλλα. Προσωπικά για ότι δεν έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας ή για μη ηλεκτρονικά προϊόντα προσπαθώ να επιλέγω ελληνικά καταστήματα. Για τα άλλα ..... δυστυχώς κι εγώ κλίνω προς amazon 

Επεξ/σία από @taraxia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν επιλεξεις amazon.com ως seller, πληρωνεις μεταφορικα και τελωνειο απο πριν.

Επεξ/σία από alkis13
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Εαν επιλεξεις amazon.com ως seller, πληρωνεις μεταφορικα και τελωνειο απο πριν. Πολλες φορες συμφερει (πχ σε κατι msi laptops, και γενικα laptops, ειναι στη μιση τιμη).
Εαν το τελωνειο χρεωσει παραπανω τα καλυπτουν, αν χρεωσει λιγοτερα στα επιστρεφουν.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Δεν ήξερα πως ο πωλητής καλείται να πληρώσει τον εκτελωνισμό από την αρχή. Να υποθέσω πως αυτό είναι για sellers που δεν εδρεύουν εντός US, σωστα? Τα μόνα taxes που έχω δει για αγορές εντός αμερικής είναι αυτά της κάθε πολιτείας 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @taraxia είπε

Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Δεν ήξερα πως ο πωλητής καλείται να πληρώσει τον εκτελωνισμό από την αρχή. Να υποθέσω πως αυτό είναι για sellers που δεν εδρεύουν εντός US, σωστα? Τα μόνα taxes που έχω δει για αγορές εντός αμερικής είναι αυτά της κάθε πολιτείας 

Στο πουλάει το amazon.com. Εχει 1000συζητηθει εδω μεσα αν κοιταξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...