Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κάποιος στη δουλειά (είμαστε τύπου δύο τμήματα που συνεργάζονται, δεν έχουμε κάποιου είδους ανταγωνισμό είμαστε σε άλλα αντικείμενα) ο οποίος ενώ γενικά έχω ακούσει ότι είναι καλός με μένα βγάζει χολή χωρίς λόγο. Μου την λέει απλά για να μου την πει. Και εγώ γενικά είμαι αρκετά υπομονετικός και οπισθοχωρώ εύκολα αλλά από ένα σημείο και μετά μου την έδωσε και έχω γίνει και εγώ κάπως κακός μαζί του. Αλλά πάντα αυτός το ξεκινάει. Δεν μαρέσει να έχω κακές σχέσεις με συναδέλφους, ειδικά όταν δεν υπάρχει λόγος. Γιατί αν και το βρίσκω τραγικό να βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου για μια θέση, έχει μια λογική. Τώρα να είσαι σε άλλο πόστο, με άλλο πτυχίο, άλλη δουλειά και να σαι ξινός δεν καταλαβαίνω που οδηγεί. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μαζί μου. Σε πράγματα που λες δεν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτό. Μου την έχει πει ακόμα και για ένα χαρτί που έδωσα που μια ακρούλα ήταν τσαλακωμένη (και δεν ήταν επίσημο ήταν μεταξύ μας που το βλέπεις και το πετάς). και το ερώτημα είναι τι να κάνω; απλά να τσακώνομαι κάθε φορά; να τον αφήνω να βγάζει όλη του την χολή και να κάνω τον μαλάκα; έχω την αίσθηση ότι επειδή του αντιμιλάω κατά βάθος του αρέσει να τσακώνεται.

Επεξ/σία από lactate
Δημοσ.

απλα με μερικους ανθρωπους δεν ταιριαζετε...

το συγκεκριμενο εντεινεται οταν εχεις περιβαλλον πολεθνικης ή εχεις να κανεις με πολλες γυναικες

source: Years of experience

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, opcorsa είπε

απλα με μερικους ανθρωπους δεν ταιριαζετε...

το συγκεκριμενο εντεινεται οταν εχεις περιβαλλον πολεθνικης ή εχεις να κανεις με πολλες γυναικες

source: Years of experience

Γενικά υπάρχει καλό κλίμα (επιφανειακά έστω) γιατί το ότι πέφτει κουτσομπολιό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχει άτομο που όλοι το χουμε κάνει τσακωτό να στήνει αυτί συστηματικά (και να πω ότι λέγαμε και τα μυστικά της κυβέρνησης δηλαδή να πω ότι υπήρχε εθνικό συμ΄φερον στη μέση :P). Αλλά με αυτόν απλά δεν ξέρω. Ορισμένες φορές σκέφτομαι να τον ρωτήσω αν έχει κάτι μαζί μου αλλά απλά θα πει όχι και θα με θεωρήσει περίεργο. Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και εγώ είμαι από τους καλύτερους στην εταιρεία σε αυτό που κάνω και αντί να απογειώσουμε τη συνεργασία μας απλά λέει κακίες.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lactate είπε

Γενικά υπάρχει καλό κλίμα (επιφανειακά έστω) γιατί το ότι πέφτει κουτσομπολιό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχει άτομο που όλοι το χουμε κάνει τσακωτό να στήνει αυτί συστηματικά (και να πω ότι λέγαμε και τα μυστικά της κυβέρνησης δηλαδή να πω ότι υπήρχε εθνικό συμ΄φερον στη μέση :P). Αλλά με αυτόν απλά δεν ξέρω. Ορισμένες φορές σκέφτομαι να τον ρωτήσω αν έχει κάτι μαζί μου αλλά απλά θα πει όχι και θα με θεωρήσει περίεργο. Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και εγώ είμαι από τους καλύτερους στην εταιρεία σε αυτό που κάνω και αντί να απογειώσουμε τη συνεργασία μας απλά λέει κακίες.

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν κάποιοι άλλοι να είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από αυτούς σε οποιονδήποτε τομέα!

Όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους σε χώρους δουλειάς, αλλά και στο σχολείο.

Μην κατεβαίνεις στο επίπεδό του. Αγνόησέ τον.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν κάποιοι άλλοι να είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από αυτούς σε οποιονδήποτε τομέα!

Όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους σε χώρους δουλειάς, αλλά και στο σχολείο.

Μην κατεβαίνεις στο επίπεδό του. Αγνόησέ τον.

εγώ έχω καλή γνώμη για αυτόν, απλά δεν καταλαβαίνω τι ζόρυ τραβάει μαζί μου. Μόνο με μια γυναίκα κάνει παρέα (η οποία και αυτή 100% στα καλά της δεν είναι και όλο χαχαχου είναι) και με το που γελάει και κοιτάει εμένα σταματάει να γελάει και αρχίζει τις κακίες. Πάντως τις μέρες που δεν αλληλεπιδρούμε λέμε γεια τι κάνεις (και μετά απαντάει ο άλλος καλά εσυ μέχρι εκεί).

Δημοσ.

Την επομενη φορα που θα συμβει κατι τετοιο χαζο οπως το τσαλακωμενο χαρτι, θα του μιλησεις με το πιο σοβαρο υφος που εχεις, στον πληθυντικο, ασχετο με το τι κανεις μεχρι τωρα, τυπου "κυριε ταδε, επηρεαζει αυτο με καποιον τροπο την Ουσια της δουλειας και της συνεργασιας μας? Σας προκαλει καποιο προβλημα αυτη η ΓΑ..... η τσακιση στο χαρτι που σας εδωσα?" και δες τι θα συμβει...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kontinos είπε

Την επομενη φορα που θα συμβει κατι τετοιο χαζο οπως το τσαλακωμενο χαρτι, θα του μιλησεις με το πιο σοβαρο υφος που εχεις, στον πληθυντικο, ασχετο με το τι κανεις μεχρι τωρα, τυπου "κυριε ταδε, επηρεαζει αυτο με καποιον τροπο την Ουσια της δουλειας και της συνεργασιας μας? Σας προκαλει καποιο προβλημα αυτη η ΓΑ..... η τσακιση στο χαρτι που σας εδωσα?" και δες τι θα συμβει...

είχε γίνει κάτι σχετικά παρόμοιο. Έρχεται ένα δείγμα και το θέμα ήταν σε τι συνθήκες ήθελε συντήρηση. Και τον ρωτάω μου λέει και κάνω αυτό που λέει και μετά έρχεται με υφάκι ότι ήταν έξω έξω στον ξηρό πάγο και δε θα είχε καλή θερμοκρασία. Εντωμεταξύ είχαμε ένα κουτί ξηρού πάγου και μέσα είχαμε βάλει τα πάντα δεν χώραγε. Και του λέω άμα θες βγάλε ονόματα στα παγάκια και βάλτα και με αλφαβητική σειρά δεν με αφορά. Και δεν είπε τίποτα και έφυγε και ησύχασα τότε.

24 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Μάλλον σε γουστάρει...

αν με μισούσε τι θα έκανε θα πέταγε βελάκια στη φωτογραφία μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περισσότερο θα έπρεπε να σε προβληματίζει το γιατί ασχολείσαι με το τι λέει κάποιος άλλος για σένα. Και δίνεις και τόση σημασία μάλιστα..

Spoiler

Οι λέξεις κλειδιά είναι: "άλλος", "για σένα"

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πάτε να τα πιείτε να σουρωσετε (ιδανικά σε ρεμπετοουζομεζεδοκατασταση) και να ανοιχτειτε. Θα γίνετε κολλητοί όχι απλά θα τα βρείτε. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Από συμπαίκτες σε συμφοιτητές σε σειρές ως πλέον σε συναδέλφους. 

Επεξ/σία από costacurta
Δημοσ.

Επειδή το έχω δει και αυτό. Είσαι σίγουρος ότι στην λέει και δεν κάνει (κακή) πλάκα και απλά δεν το καταλαβαίνεις? Με τους άλλους συναδέλφους έχει καλή σχέση? 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Επειδή το έχω δει και αυτό. Είσαι σίγουρος ότι στην λέει και δεν κάνει (κακή) πλάκα και απλά δεν το καταλαβαίνεις? Με τους άλλους συναδέλφους έχει καλή σχέση? 

Θα συμφωνήσω.Μου έχει συμβεί να κάνω πλάκα και ο άλλος να τσατίζετε.

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορούν να διαχωρίσουν πολλές φορές την πλάκα και το πείραγμα από το σοβαρό.Ο αυτιστικός π.χ. μπορεί να τον πειράξεις και αυτός να τσατιστεί γιατί απλά πρώτον δεν δέχεται το πείραγμα και δεύτερο τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνει.Θα του πεις ρίχνει καρέκλες και αυτός θα κοιτάζει να δει που είναι οι καρέκλες που πέφτουν.

Οπότε καλό είναι να σκεφτόμαστε  είναι έτσι όπως τα λέμε ή τα καταλαβαίνουμε ή μήπως και εμείς κάνουμε λάθος;;;; Μήπως ο άλλος μας πειράζει και εμείς νομίζουμε ότι μας σνομπάρει;;;;;;

Εμένα εδώ μέσα με έχει πειράξει και μου την έχει πει το μισό φόρουμ για το lidl το συντριπτικό ποσοστό για πλάκα φυσικά.Πρέπει να τσατιστώ και να αρχίσω να τα χώνω δεξιά και αριστερά;;;;

Απεναντίας μου αρέσει και γελάω. :P .......Λέτε να έχω πρόβλημα;;;;;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Θα συμφωνήσω.Μου έχει συμβεί να κάνω πλάκα και ο άλλος να τσατίζετε.

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορούν να διαχωρίσουν πολλές φορές την πλάκα και το πείραγμα από το σοβαρό.Ο αυτιστικός π.χ. μπορεί να τον πειράξεις και αυτός να τσατιστεί γιατί απλά πρώτον δεν δέχεται το πείραγμα και δεύτερο τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνει.Θα του πεις ρίχνει καρέκλες και αυτός θα κοιτάζει να δει που είναι οι καρέκλες που πέφτουν.

Οπότε καλό είναι να σκεφτόμαστε  είναι έτσι όπως τα λέμε ή τα καταλαβαίνουμε ή μήπως και εμείς κάνουμε λάθος;;;; Μήπως ο άλλος μας πειράζει και εμείς νομίζουμε ότι μας σνομπάρει;;;;;;

Εμένα εδώ μέσα με έχει πειράξει και μου την έχει πει το μισό φόρουμ για το lidl το συντριπτικό ποσοστό για πλάκα φυσικά.Πρέπει να τσατιστώ και να αρχίσω να τα χώνω δεξιά και αριστερά;;;;

Απεναντίας μου αρέσει και γελάω. :P .......Λέτε να έχω πρόβλημα;;;;;;

Δεν είναι μόνον θέμα διαχωρισμού. Όπως σου έχω πει και σε άλλα post για το ίδιο θέμα, το λες και εσύ εξάλλου να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι, αυτό είναι το καλύτερο. Η πλάκα ή το χιούμορ είναι τέχνη, αν δεν ξέρεις να το κάνεις καλά τότε καλύτερα να το αποφεύγεις. Όταν λέω καλά εννοώ με τέτοιον τρόπο που οχι μόνο να μην πειραχτεί ο άλλος αλλά να γελάσει. Και εγώ μπορεί να πειραχτώ με αρκετά θέματα αναλόγως πως θα τα πει κάποιος αλλά πόση οικειότητα έχω με αυτόν που θα το πει, είχα φίλο που έλεγε κάτι εξυπνάδες και παπάτζες σχεδόν κάθε φορά που είχα ένα προσωπικό πρόβλημα και ήθελα να του πω κάτι, σταμάτησα να του μιλάω τελικά. Τις προάλλες είχα πάει στο σπίτι φίλου μου και έκανε κάτι πλάκες ο πατέρας του με διάφορα θέματα που συζητούσα και λέγαμε, επανέλαβε την ίδια πλάκα 3-4 φορές για το ίδιο θέμα, ε στο τέλος με ενόχλησε αρκετά αν και δεν το έδειξα.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν είναι μόνον θέμα διαχωρισμού. Όπως σου έχω πει και σε άλλα post για το ίδιο θέμα, το λες και εσύ εξάλλου να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι, αυτό είναι το καλύτερο. Η πλάκα ή το χιούμορ είναι τέχνη, αν δεν ξέρεις να το κάνεις καλά τότε καλύτερα να το αποφεύγεις. Όταν λέω καλά εννοώ με τέτοιον τρόπο που οχι μόνο να μην πειραχτεί ο άλλος αλλά να γελάσει. Και εγώ μπορεί να πειραχτώ με αρκετά θέματα αναλόγως πως θα τα πει κάποιος αλλά πόση οικειότητα έχω με αυτόν που θα το πει, είχα φίλο που έλεγε κάτι εξυπνάδες και παπάτζες σχεδόν κάθε φορά που είχα ένα προσωπικό πρόβλημα και ήθελα να του πω κάτι, σταμάτησα να του μιλάω τελικά. Τις προάλλες είχα πάει στο σπίτι φίλου μου και έκανε κάτι πλάκες ο πατέρας του με διάφορα θέματα που συζητούσα και λέγαμε, επανέλαβε την ίδια πλάκα 3-4 φορές για το ίδιο θέμα, ε στο τέλος με ενόχλησε αρκετά αν και δεν το έδειξα.

Βασίλη εντάξει υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν στην υπερβολή.Τι να κάνουμε.Να τους σκοτώσουμε;;;;Εγώ μιλάω για απλό χιούμορ που οι περισσότεροι κάνουμε καθημερινά και κατά βάθος πιστεύω ότι είναι το αλατοπίπερο και είναι αυτό που θα σπάσει τον πάγο σε καθημερινές μας επαφές με καινούργιους ανθρώπους και θα μας φέρει κοντά.Κάποιοι που ενδεχομένως δεν έχουν το χάρισμα αυτό (για μένα είναι χάρισμα) ασυναίσθητα μπορεί να βγάλουν άσχημα συμπεράσματα για αυτό , που κάποιες φορές μπορεί να έχουν και ψήγματα ζήλειας.

Σε κάποιους δεν αρέσει και το σέβομαι.Απλά αν δω ότι κάποιος δεν το δέχεται δεν θα το ξανακάνω γιατί αν το ξανακάνω θα φταίω εγώ και όχι αυτός.Μιλάω όμως για την καθημερινή μας ζωή και όχι π.χ. για ένα φόρουμ όπως είμαστε τώρα που δεν μπορείς να θυμάσαι πάντα ποιος δέχεται και ποιος όχι το χιούμορ και το πείραγμα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...