Telumetar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Διαθέτω την παραπάνω μητρική, αλλά έχω ενα πρόβλημα. Τα φώτα της μητρικής φέρονται εντελώς αστεία. Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα RGB leds οταν τα αλλάζω στo mystic light της MSI πχ σε ΜΩΒ ,4 από αυτά εμφανίζονται κόκκινα. Όταν το αλλάξω σε μπλε, ένα απο αυτά εμφανίζεται πράσινο. Τώρα εαν επιλέξω κάποιο random mode πάλι το πρόβλημα παραμένει. Ακολουθεί το περιεργο κατά ταλλα φαινόμενο στις παρακάτω εικόνες Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από Telumetar
thetiesthatbind Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Καλύτερα να μιλήσεις με MSI. Μπορεί να είναι software αλλά μπορεί και hardware. Δοκίμασε μέσα από το BIOS αν θες
planetman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ θα έσβηνα τα λεντ και θα απολάμβανα τη μητρική.
lionheart75 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Telumetar είπε Καλησπέρα, Διαθέτω την παραπάνω μητρική, αλλά έχω ενα πρόβλημα. Τα φώτα της μητρικής φέρονται εντελώς αστεία. Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα RGB leds οταν τα αλλάζω στo mystic light της MSI πχ σε ΜΩΒ ,4 από αυτά εμφανίζονται κόκκινα. Όταν το αλλάξω σε μπλε, ένα απο αυτά εμφανίζεται πράσινο. Τώρα εαν επιλέξω κάποιο random mode πάλι το πρόβλημα παραμένει. Ακολουθεί το περιεργο κατά ταλλα φαινόμενο στις παρακάτω εικόνες Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Kαι η δικιά μου έτσι είναι. Στην δικιά μου τα 2 πάνω led σε μοβ σταθερό χρωματισμό είναι γαλάζια αλλά και σε άλλους διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Προφανώς είναι θέμα της συγκεκριμένης mobo αν και δεν είναι το μόνο. Εγώ χρειάστηκα να αλλάξω 2 ζεύγη μνήμες μέχρι να βρω κάποια να τρέχει απροβλημάτιστα στα 3200mhz από το xmp. Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου και το Bios της για να παίξω με τις ρυθμίσεις και προσωπικά δεν την βρήκα να είναι βράχος σταθερότητας, όπως αναμεταδίδεται στο net. Εν ολίγοις το μετάνιωσα που δεν πήρα την asus b450 f-gaming αντί αυτής. Το κακό είναι ότι προτείνεται συνέχεια αυτή η mobo και εδώ αλλά και αλλού, προφανώς όμως ουδείς από αυτούς που την προτείνουν την έχει δοκιμάσει... Την είχα πατήσει με msi στο παρελθόν και είπα να δώσω άλλη μία ευκαιρία, ποτέ ξανά όμως. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από lionheart75 2
mpokwsths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Εγώ χρειάστηκα να αλλάξω 2 ζεύγη μνήμες μέχρι να βρω κάποια να τρέχει απροβλημάτιστα στα 3200mhz από το xmp. Αυτό το πρόβλημα δεν το έχεις μόνο εσύ. 3200 με XMP σε Ryzen (κυρίως αν δεν είναι B-Die) 50/50 αν θα δουλέψει ή όχι. Αν από την άλλη δοκίμαζες το "Memory Try It" και επέλεγες από το μενού π.χ. 3200-16-18-18 μάλλον δε θα είχες κανένα πρόβλημα. Τα XMP στο 95% των DDR4 που κυκλοφορεί είναι για Intel και δεν υπάρχει καμία εγγύηση λειτουργίας του σε AMD. 1
Telumetar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, lionheart75 είπε Kαι η δικιά μου έτσι είναι. Στην δικιά μου τα 2 πάνω led σε μοβ σταθερό χρωματισμό είναι γαλάζια αλλά και σε άλλους διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Προφανώς είναι θέμα της συγκεκριμένης mobo αν και δεν είναι το μόνο. Εγώ χρειάστηκα να αλλάξω 2 ζεύγη μνήμες μέχρι να βρω κάποια να τρέχει απροβλημάτιστα στα 3200mhz από το xmp. Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου και το Bios της για να παίξω με τις ρυθμίσεις και προσωπικά δεν την βρήκα να είναι βράχος σταθερότητας, όπως αναμεταδίδεται στο net. Εν ολίγοις το μετάνιωσα που δεν πήρα την asus b450 f-gaming αντί αυτής. Το κακό είναι ότι προτείνεται συνέχεια αυτή η mobo και εδώ αλλά και αλλού, προφανώς όμως ουδείς από αυτούς που την προτείνουν την έχει δοκιμάσει... Την είχα πατήσει με msi στο παρελθόν και είπα να δώσω άλλη μία ευκαιρία, ποτέ ξανά όμως. https://forum-en.msi.com/index.php?topic=315553.0 Έκανα στο φορουμ της Msi post. Θα έλεγα να γράψεις την εμπειρια σου μπας και το φτιαξουν (αν φτιαχνει ) με καποιο patch 1
leros2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, lionheart75 είπε Kαι η δικιά μου έτσι είναι. Στην δικιά μου τα 2 πάνω led σε μοβ σταθερό χρωματισμό είναι γαλάζια αλλά και σε άλλους διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Προφανώς είναι θέμα της συγκεκριμένης mobo αν και δεν είναι το μόνο. Εγώ χρειάστηκα να αλλάξω 2 ζεύγη μνήμες μέχρι να βρω κάποια να τρέχει απροβλημάτιστα στα 3200mhz από το xmp. Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου και το Bios της για να παίξω με τις ρυθμίσεις και προσωπικά δεν την βρήκα να είναι βράχος σταθερότητας, όπως αναμεταδίδεται στο net. Εν ολίγοις το μετάνιωσα που δεν πήρα την asus b450 f-gaming αντί αυτής. Το κακό είναι ότι προτείνεται συνέχεια αυτή η mobo και εδώ αλλά και αλλού, προφανώς όμως ουδείς από αυτούς που την προτείνουν την έχει δοκιμάσει... Την είχα πατήσει με msi στο παρελθόν και είπα να δώσω άλλη μία ευκαιρία, ποτέ ξανά όμως. Ποιες μνήμες δεν σου δούλεψαν?
renaxan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 22 hours ago, Telumetar said: Καλησπέρα, Διαθέτω την παραπάνω μητρική, αλλά έχω ενα πρόβλημα. Τα φώτα της μητρικής φέρονται εντελώς αστεία. Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα RGB leds οταν τα αλλάζω στo mystic light της MSI πχ σε ΜΩΒ ,4 από αυτά εμφανίζονται κόκκινα. Όταν το αλλάξω σε μπλε, ένα απο αυτά εμφανίζεται πράσινο. Τώρα εαν επιλέξω κάποιο random mode πάλι το πρόβλημα παραμένει. Ακολουθεί το περιεργο κατά ταλλα φαινόμενο στις παρακάτω εικόνες Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλησπέρα. 1. Δες πιο πρόγραμμα δεν αρέσει στο Mystic Light. Για παράδειγμα εάν ανοίξω πρώτα το"AMD Ryzen Master" το Mystic Light συμπεριφέρεται λανθασμένα, δεν λειτουργεί σωστά. Προσοχή μπορεί να είναι και κάποιο πρόγραμμα στο start up των Windows. 2. Επίσης δοκίμασε άλλη έκδοση του Mystic Light, νεώτερη ή παλιότερη.
lionheart75 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, leros2004 είπε Ποιες μνήμες δεν σου δούλεψαν? Corsair CMK16GX4M2D3000C16 τις γύρισα πίσω στο amazon.de και τις επόμενες μέρες θα μου κάνουν refund. Eυτυχώς οι gskill που έχω τώρα έπαιξαν, μετά από κάποιες προσπάθειες βέβαια, αλλιώς θα την πέταγα από το παράθυρο και θα έπαιρνα άλλη mobo. https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html Ποτέ ξανά εγώ msi. 56 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Αυτό το πρόβλημα δεν το έχεις μόνο εσύ. 3200 με XMP σε Ryzen (κυρίως αν δεν είναι B-Die) 50/50 αν θα δουλέψει ή όχι. Αν από την άλλη δοκίμαζες το "Memory Try It" και επέλεγες από το μενού π.χ. 3200-16-18-18 μάλλον δε θα είχες κανένα πρόβλημα. Τα XMP στο 95% των DDR4 που κυκλοφορεί είναι για Intel και δεν υπάρχει καμία εγγύηση λειτουργίας του σε AMD. Το γνωρίζω αυτό και τα δοκίμασα όλα. Μέρες ολόκληρες. Και εκεί που όλα έδειχναν ok, τσούπ μπλέ οθόνη με error memory management ή κάποιο άλλο (δεν ήταν πάντα ίδιο) τα οποία όμως όλα έδειχναν αστάθεια στη Ram. Δυστυχώς το τερμάτισα στο ψάξιμο.
akoinonitos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Σόρρυ παίδες αλλά άμα παίρνετε ότι να'ναι μνήμες δεν φταίει η μητρική... 1 1
lionheart75 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σόρρυ παίδες αλλά άμα παίρνετε ότι να'ναι μνήμες δεν φταίει η μητρική... Και οι gskill δεν μνημονεύονται σαν "συμβατές" στην σελίδα του κατασκευαστή αλλά παίζουν μια χαρά. Στο παρελθόν ουδέποτε είχα αντιμετωπίσει θέμα με ασυμβατότητες σε μνήμες και δεν έχω φτιάξει λίγα συστήματα. Επίσης δεν σκοπεύω να σκίσω τις μνήμες στο overclock αλλά να παίξουν στην συχνότητα που διαφημίζεται. Οι συγκεκριμένες corsair λοιπόν διαφημίζεται στο site του κατασκευαστή ότι κάνουν και για amd συστήματα, όχι μόνο intel. Απο πότε οι corsair είναι ότι να ναι μνήμες; Διαφώτισέ μας.... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από lionheart75
akoinonitos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Και οι gskill δεν μνημονεύονται σαν "συμβατές" στην σελίδα του κατασκευαστή αλλά παίζουν μια χαρά. Στο παρελθόν ουδέποτε είχα αντιμετωπίσει κανένα θέμα με ασυμβατότητες σε μνήμες και δεν έχω φτιάξει λίγα συστήματα. Επίσης δεν σκοπεύω να σκίσω τις μνήμες στο overclock αλλά να παίξουν στην συχνότητα που διαφημίζεται. Οι συγκεκριμένες corsair λοιπόν διαφημίζεται στο site του κατασκευαστή ότι κάνουν και για amd συστήματα, όχι μόνο intel. Απο πότε οι corsair είναι ότι να ναι μνήμες; Διαφώτισέ μας.... Άλλο το ένα άλλο το άλλο, αν δεν παίρνεις κιτ που είναι στη λίστα συμβατότητας είναι δικό σου ρισκο δεν είναι θέμα μητρικής. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από akoinonitos 1
lionheart75 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Άλλο το ένα άλλο το άλλο, αν δεν παίρνεις κιτ που είναι στη λίστα συμβατότητας είναι δικό σου ρισκο δεν είναι θέμα μητρικής. Δεν αντιλέγω με αυτό που λες, όμως αν ακολουθήσεις πιστά τη λίστα συμβατότητας της εκάστοτε mobo δεν θα φτιάξεις ποτέ σύστημα ή καλύτερα θα ταλαιπωρηθείς να τις βρεις για να το ολοκληρώσεις. Η λίστα δεν είναι πανάκεια και λίγοι μη πω ελάχιστοι ακολουθούν την λίστα για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω, άντε βρες τες και τρέχα γύρευε. Πρόβλημα λοιπόν, σε τέτοιο βαθμό που να έχω κρασαρίσματα εξαιτίας μνημών, δεν είχα ποτέ αντιμετωπίσει στο παρελθόν και έχω δοκιμάσει όλους τους κατασκευαστές. 44 λεπτά πριν, Telumetar είπε https://forum-en.msi.com/index.php?topic=315553.0 Έκανα στο φορουμ της Msi post. Θα έλεγα να γράψεις την εμπειρια σου μπας και το φτιαξουν (αν φτιαχνει ) με καποιο patch Πολύ καλά έκανες και τα έγραψες πολύ ωραία και αναλυτικά. Δυστυχώς εγώ δεν θα συμμετέχω διότι βαριέμαι ειλικρινά να ασχοληθώ. Σε ευχαριστώ πάντως! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από lionheart75 1
mpokwsths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Το γνωρίζω αυτό και τα δοκίμασα όλα. Μέρες ολόκληρες. Και εκεί που όλα έδειχναν ok, τσούπ μπλέ οθόνη με error memory management Πιστεύω ξέρω τι έφταιξε: Το ανώριμο BIOS της MSI. Μου παρουσιάστηκε και εμένα και ευτυχώς το πήρα είδηση. Όταν είχα πρωτοστήσει το σύστημα μου (MSI X470 Gaming Plus, R5 2600) είχα σετάρει τις μνήμες (Samsung D-Die Dual Rank) στα 2933 13-14-13 και δούλευαν απροβλημάτιστα για μέρες με ώρες stress testing κτλ. Κάποιες μέρες όμως πετούσε τυχαία μπλε οθόνες. Παρατηρώ λοιπόν με το RTC ότι το ProcODT, το οποία είχα στο Auto, τη μια ήταν 60 και την άλλη στο 53. Όποτε ήταν στο 53 έκανε τρελά. Του καρφώνω τα κλασικά 60/34/80/240 και δεν είχα πρόβλημα ξανά στα 2933. Εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά από τη μητρική (ακυρώνει τυχαία όλες σου τις προσπάθειες και ψάχνεσαι εκ νέου) Στη συνέχεια μετά κόπων και βασάνων (πάνω από μήνα δοκιμών) κατάφερα να τις σταθεροποιήσω στα 3200 14-15-14 αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Προχθές παρήγγειλα αυτές τις "κρυφές" B-Die (θα τις μοιραστώ (2+2) με ένα φίλο) να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε... 1
Telumetar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Ρε παιδιά εμένα οι g.skill που ειναι ειδικά για b450 παιζουν μια χαρά. Στο δικό μου πρόβλημα μπορεί να συμβάλει κάποιος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα