Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσπαθώ να φτιάξω ένα δικό μου παιχνίδι .μέχρι τώρα είναι σε ψευδογλωσσα  .μπορεί κάποιος να με βοηθήσει δίνοντας μου κάποια τιπσ για την μετάφραση του προγραμματος σε κάποια γλωσσά προγραμματισμου. 

Επεξ/σία από CALLmeJOHNNY
Δημοσ.

Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα σου συνιστω HTML5 με javascript, canvas ή webgl και webaudio. Τρέχει στο browser, το μόνο απόλυτα απαραίτητο εργαλείο που θα χρειαστείς είναι ένα texteditor. Το ανεβάζεις online και μπορεί να το χαρεί ο κόσμος όλος :)

• Like 1
Δημοσ.

Η webgl δεν είναι εύκολη για ξεκίνημα. Θεματοθέτη νομίζω ζητάς μεταφραστή της ψευδογλώσσας σε κάποια κανονική πχ C++, C# κλπ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό που ζητάς. Αν σε ενδιαφέρει το game development καλύτερα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις την μηχανή unity(που είναι εύκολη) μαζί με c#. Assets κλπ μπορείς να βρεις free για να κάνεις δοκιμές. Δοκίμασε το.

• Like 1
Δημοσ.

Μπές στο all it ebooks και κατέβασε ένα σωρό βιβλία για game development με έτοιμα παιχνίδια που σε πάνε βήμα βήμα.. αλλά σε κόβω πιό πολύ για κανα tic-tac-toe σε windows scriptng... :) 

Μην εμπλακείς σε JavaScript γιατί θα χάσεις τη μπάλα τελείως.. HTML5 οπως σου είπαν και πιό πάνω.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, ioannis000 είπε

Μπές στο all it ebooks και κατέβασε ένα σωρό βιβλία για game development με έτοιμα παιχνίδια που σε πάνε βήμα βήμα.. αλλά σε κόβω πιό πολύ για κανα tic-tac-toe σε windows scriptng... :) 

Μην εμπλακείς σε JavaScript γιατί θα χάσεις τη μπάλα τελείως.. HTML5 οπως σου είπαν και πιό πάνω.. 

HTML5 Javascript είναι σίγουρα καλύτερη λύση από windows scripting και σίγουρα πιο εύκολο να μπεις στο νόημα από το c, c++,c#, JAVA.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι βέβαια ότι τρέχει σε Desktop, Ipad, Iphone, Android. Και με Cordova μετατρέπεται εύκολα σε Android App.

Αν θέλεις να είναι προσιτό σε ένα πλατύ κοινό αυτό που κάνεις, HTML5 και Javascript είναι, κατά την γνώμη μου, η λογική επιλογή. Ειδικά για έναν αρχάριο.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...