kokyriakidis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω στην κατοχή μου έναν i7-6700 με μια B150N mini μητρική με 2 σλοτς ραμ κατειλημμένα με 32GB RAM. Μαλλον χρειάζομαι αλλά 32γβ όποτε σκέφτομαι αφού θα αλλάξω μητρική να αλλάξω και επεξεργαστή. Χρησιμοποιώ πολλά προγράμματα τα οποία βασίζονται στην Math Kernel Library (MKL) της INTEL, όποτε προσανατολίζονται προς ιντελ επεξεργαστή. Σκέφτομαι να πάρω κάτι που να υποστηρίζει quad channel μνήμη καθώς μπορεί να θελω να προσθέσω περισσότερα από 64 στο μέλλον. Είμαι φοιτητης Φαρμακευτικης και η χρήση τπυ είναι πάνω στην έρευνα του φαρμάκου και της ιατρικης, με την χρήση Machine Learning. Τι προτείνετε για αυτή την χρήση; Εβλεπα τον νέο i7-9800X που έχει περίπου ίδια τιμη με τον i7-7820Χ. Προφανως υπάρχει και θέμα μπατζετ όποτε μην προτείνετε επεξεργαστές του χιλιάρικου... Ευχαριστω πολυ!! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από kokyriakidis
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Συγγνώμη, αλλά με κάνει εντύπωση πως ως φοιτητής χρειάζεσαι τόσο δυνατό σύστημα και θα πρέπει να ξηλωθείς εσύ. Δεν έχουν στη σχολή ανάλογα συστήματα για τέτοιες έρευνες; Δηλαδή και ο χημικός θα πρέπει να αγοράσει αέριο/υγρό χρωματογράφο για τις αναλύσεις του και για να πάρει πτυχίο;
DaemonLord92 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο deep learning βασικό ρολο παιζει η GPU και οχι τοσο η CPU. Δε το συζητω, με τον 9800Χ θα εισαι κομπλε αλλα αμα προσπαθησεις να εκπαιδευσεις καποιο μοντελο με CPU θα διαπιστωσεις ποσο αργο ειναι (been there done that). Επιπλεον δε ξερω τι μοντελα τρεχεις αλλα εγω με 32gb ram ειμαι κομπλε. Αν δε βγαινει να επενδυσεις σε καλη gpu εγω θα σου προτεινα να δοκιμασεις το FloydHub στο οποιο με 12 δολλαρια σου δινει 10 ωρες με την Tesla K80 και με 42 δολλαρια σου δινει 10 ωρες με την Tesla V100. Ειναι οτι πρεπει να για εκπαιδευεις μοντελα οταν δεν εχεις καταλληλο μηχανημα (και εδω που τα λεμε, την V100 δεν προκειται να την αποκτησουμε ποτε στη ζωη μας). Εγω στο floydhub εχω εκπαιδευσει απειρα ConvNets και μ εχει λυσει τα χερια γτ φευγω με ενα ultra book στην πλατη και μπορω να κανω δουλεια οπου θελω. Eν κατακλειδι, για μενα μην επενδυσεις τοσα λεφτα σε CPU και παρε μια καλη GPU για να εισαι αρχοντας. Δεν εχω ψαξει τι παιζει με τις RTX οσον αφορα το DL οποτε εγω θα προσανατολιζομουν σε καποια της σειρας 10ΧΧ. Αν τωρα ολο αυτο που κανεις ειναι one time only και δεν σκοπευεις να ασχοληθεις και μελλοντικα τοτε δαγκωτο floydhub. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από DaemonLord92
kokyriakidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Nikosmile είπε Συγγνώμη, αλλά με κάνει εντύπωση πως ως φοιτητής χρειάζεσαι τόσο δυνατό σύστημα και θα πρέπει να ξηλωθείς εσύ. Δεν έχουν στη σχολή ανάλογα συστήματα για τέτοιες έρευνες; Δηλαδή και ο χημικός θα πρέπει να αγοράσει αέριο/υγρό χρωματογράφο για τις αναλύσεις του και για να πάρει πτυχίο; Όλες τις δουλειές βιοπληροφορικής στην Φαρμακευτική και στην Ιατρική περνάνε πλέον απο εμένα, καθώς μόνο εγώ και μια καθηγήτρια έχουμε τις γνώσεις να τις κάνουμε. Όπως είπε ο φίλος πιο κάτω αυτές οι δουλείες θέλουν μια καλη GPU και το cluster του ΑΠΘ δέν έχει τέτοιο υπολογιστή με καλή κάρτα γραφικών ακόμα. Οπότε ξηλώνομαι εγώ αν θελω να βγαίνει η δουλειά. Καλά για deep learning στα φάρμακα εννοείται οτι δεν εχει ασχοληθεί κανείς, ούτε καν ξέρουν τι είναι οι περισσότεροι στη σχολή μου. Αλλά με τις δημοσιεύσεις που θα βγούν και τις χρηματοδοτήσεις που θα πάρουμε θα βοηθήσουν να πάρουμε έναν σωστό σέρβερ με ότι χρειάζομαι που θα τρέχει στο ΑΠΘ μόνιμα. Ευτυχώς για άλλα προτζεκτ που θέλουν πολύ μνήμη, μου έχουν δώσει έναν υπολογιστή με 500GB για να χρησιμοποιώ, οπότε δεν έχω παράπονο. 6 ώρες πριν, DaemonLord92 είπε Στο deep learning βασικό ρολο παιζει η GPU και οχι τοσο η CPU. Δε το συζητω, με τον 9800Χ θα εισαι κομπλε αλλα αμα προσπαθησεις να εκπαιδευσεις καποιο μοντελο με CPU θα διαπιστωσεις ποσο αργο ειναι (been there done that). Επιπλεον δε ξερω τι μοντελα τρεχεις αλλα εγω με 32gb ram ειμαι κομπλε. Αν δε βγαινει να επενδυσεις σε καλη gpu εγω θα σου προτεινα να δοκιμασεις το FloydHub στο οποιο με 12 δολλαρια σου δινει 10 ωρες με την Tesla K80 και με 42 δολλαρια σου δινει 10 ωρες με την Tesla V100. Ειναι οτι πρεπει να για εκπαιδευεις μοντελα οταν δεν εχεις καταλληλο μηχανημα (και εδω που τα λεμε, την V100 δεν προκειται να την αποκτησουμε ποτε στη ζωη μας). Εγω στο floydhub εχω εκπαιδευσει απειρα ConvNets και μ εχει λυσει τα χερια γτ φευγω με ενα ultra book στην πλατη και μπορω να κανω δουλεια οπου θελω. Eν κατακλειδι, για μενα μην επενδυσεις τοσα λεφτα σε CPU και παρε μια καλη GPU για να εισαι αρχοντας. Δεν εχω ψαξει τι παιζει με τις RTX οσον αφορα το DL οποτε εγω θα προσανατολιζομουν σε καποια της σειρας 10ΧΧ. Αν τωρα ολο αυτο που κανεις ειναι one time only και δεν σκοπευεις να ασχοληθεις και μελλοντικα τοτε δαγκωτο floydhub. Αγόρασα μια RTX 2070 λόγω των πολλών CUDA cores αλλα και των νέων TENSOR CORES που έχουν και θα χρησιμοποιούνται μελλοντικά σε πολλά προγράμματα. Θέλω να έχω κάτι καλό να βγάζω την δουλειά locally. Για αυτό αναζήτησα CPU. Με τον 9800Χ πιστεύεις θα είναι καλυμμένος και μελλοντικά ε? για οποιαδήποτε εργασία? Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από kokyriakidis
DaemonLord92 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, kokyriakidis είπε Αγόρασα μια RTX 2070 λόγω των πολλών CUDA cores αλλα και των νέων TENSOR CORES που έχουν και θα χρησιμοποιούνται μελλοντικά σε πολλά προγράμματα. Θέλω να έχω κάτι καλό να βγάζω την δουλειά locally. Για αυτό αναζήτησα CPU. Με τον 9800Χ πιστεύεις θα είναι καλλυμένος και μελλοντικά ε? για οποιαδήποτε εργασία? Μια χαρα θα εισαι. Αμα χρειαστει κτ να αλλαξεις στο μελλον αυτο θα ειναι η GPU και οχι η CPU.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα