dimitris_st13 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 14 ώρες πριν, johni41 είπε Η κλασική μπουκαλα θέλει 27ρι κλειδί; Να πάρω αν είναι γιατί το έκανα με κάβουρα χθες Πάντως ναι 27άρι είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/kleidia/kleidi-petrogkaz-25mm-62307763/ Εδω λέει 25αρι
georsev Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Στις 22/2/2019 στις 9:40 ΜΜ, Alegreto είπε Οτι και όποια ψησταριά υγραερίου και να πάρεις , το τελικό μπριζολικό γευστικό αποτέλεσμα , δεν θα έχει καμμία απολύτως σχέση με μία σκεπαστή ψησταριά κάρβουνου....απο ιδία εμπειρία...😊😊 Έχει άλλη νοστιμιά ο καρκίνος....ξύλα και πάλι ξύλα αλλιώς και αυτή πιστεύω θα κάνει δουλειά.. Πώς τα πάει με το ψήσιμο?χρόνος ψησίματος είναι ανεκτός η αργουνε πχ οι μπριζόλες να ψηθούν?γιατί κρατάω επιφύλαξη με τους 2 μόνο καυστήρες που έχει ενώ οι ακριβότερες έχουν 4+1...κάποιος που την δοκίμασε να μας πει..
Moderators matrixxx Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, georsev είπε Έχει άλλη νοστιμιά ο καρκίνος....ξύλα και πάλι ξύλα αλλιώς και αυτή πιστεύω θα κάνει δουλειά.. Πώς τα πάει με το ψήσιμο?χρόνος ψησίματος είναι ανεκτός η αργουνε πχ οι μπριζόλες να ψηθούν?γιατί κρατάω επιφύλαξη με τους 2 μόνο καυστήρες που έχει ενώ οι ακριβότερες έχουν 4+1...κάποιος που την δοκίμασε να μας πει.. Καλα, αυτο ή ειναι τρολαρισμα ή αν το λες σοβαρα και το πιστευεις, ψαξ'το. Δεν εχει σχεση αν εχεις καρβουνα ή υγραεριο ή ηλεκτρικη αντισταση ή ακομα και τηγανι, τον καρκινο θα τον εχεις στην εξισωση και σε ολες τις περιπτωσεις αν δεχεσαι την θεωρια αυτη και την επιστημονικη της εξηγηση (ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs)).
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, matrixxx είπε Καλα, αυτο ή ειναι τρολαρισμα ή αν το λες σοβαρα και το πιστευεις, ψαξ'το. Δεν εχει σχεση αν εχεις καρβουνα ή υγραεριο ή ηλεκτρικη αντισταση ή ακομα και τηγανι, τον καρκινο θα τον εχεις στην εξισωση και σε ολες τις περιπτωσεις αν δεχεσαι την θεωρια αυτη και την επιστημονικη της εξηγηση (ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs)). Ακριβώς και ο μόνος τρόπος να γλιτώσει είναι να μην πηγαίνει ο καπνός(με PAHs) που δημιουργείτε από τα λίπη+φλόγα στο φαγητό , δλδ ένα αλουμινόχαρτο ανάμεσα.
tsiro7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης το λεμόνι αλλά και γενικά οι οξινες μαρίναδες, μειώνουν τις χημικές ενώσεις, που δημιουργούνται από την υψηλή θερμοκρασία του ψησίματος. Ο καπνός μπορεί να αποφευχθεί και με τις μαντεμενιες πλάκες ψησίματος έναντι των σχαρων. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από tsiro7
johni41 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 αν και δεν εψησα χθες την ποσοτητα που ειχα υπολογισει, πηρα μια καλυτερη γευση του πως ψηνει. θα ελεγα ολα καλα, θελει σιγουρα να κλεινεις το καπακι για να ανεβει η θερμοκρασια αλλιως θα αργει παρα πολυ, καπου στη μεση η ενταση και με κλειστο το καπακι ειδα οτι εκανε δουλεια. αυτο που διαπιστωσα πως θελει προσοχη γιατι θα μαυρισουν τα ψητα ειναι τα λιπη που πεφτουν στον καυστηρα ή το προστατετυτικο απο πανω του και αναφλεγονται αμεσως . αυτο ειναι που με χαλασε λιγο στην ολη διαδικασια, ενω με το καρβουνο δεν θυμαμαι να αναφλεγονται με τη μια και παντα αυτα που επεφταν πανω τους. απο την αλλη, αφου ειναι εκει ζωντανη η φλογα απο τον καυστηρα λογικο ειναι να γινεται αυτο πιστευω. ομως με το καπακι κλειστο δυσκολευεσαι να το παρεις χαμπαρι. ειτε κοιτουσα απο τις πισω γριλιες ειτε εβλεπα τον καπνο να πυκνωνει και ανοιγα το καπακι. δεν ξερω αν εχετε να προτεινετε καπια πρακτικη να αποφευγεται αυτο, εκτος απο το να μην τοποθετω απο πανω απο τον καυστηρα ψητα μιας και ετσι νομιζω χανεται χωρος και θερμοτητα/ενεργεια. ισως αργοτερα η αγορα ενος μοντελου με πετρες ή/και με μαντεμενιες επιφανειες να εχει καλυτερα αποτελεσματα και σε αυτο το κομματι? για τα 60 ευρω (μεσω vodafone) παντως και την μηδενικη μου εμπειρια σε υγραεριο πιστευω αξιζε η αγορα της. δεν χρειαστηκε να κανω ντους μετα το ψησιμο για να κοιμηθω μιας και η διαφορα σε καπνο ηταν μεγαλη. επισης μου φανηκε απιστευτη ευκολια που απλα την εβαλα να ζεστανει για 10λεπτα και εριξα τα κρεατα μετα, κατι που με τα καρβουνα δεν ειναι τοσο απλο/γρηγορο. το μελλον και οι επομενες ψηστικες θα δειξουν 2
geodimis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, johni41 είπε αν και δεν εψησα χθες την ποσοτητα που ειχα υπολογισει, πηρα μια καλυτερη γευση του πως ψηνει. θα ελεγα ολα καλα, θελει σιγουρα να κλεινεις το καπακι για να ανεβει η θερμοκρασια αλλιως θα αργει παρα πολυ, καπου στη μεση η ενταση και με κλειστο το καπακι ειδα οτι εκανε δουλεια. αυτο που διαπιστωσα πως θελει προσοχη γιατι θα μαυρισουν τα ψητα ειναι τα λιπη που πεφτουν στον καυστηρα ή το προστατετυτικο απο πανω του και αναφλεγονται αμεσως . αυτο ειναι που με χαλασε λιγο στην ολη διαδικασια, ενω με το καρβουνο δεν θυμαμαι να αναφλεγονται με τη μια και παντα αυτα που επεφταν πανω τους. απο την αλλη, αφου ειναι εκει ζωντανη η φλογα απο τον καυστηρα λογικο ειναι να γινεται αυτο πιστευω. ομως με το καπακι κλειστο δυσκολευεσαι να το παρεις χαμπαρι. ειτε κοιτουσα απο τις πισω γριλιες ειτε εβλεπα τον καπνο να πυκνωνει και ανοιγα το καπακι. δεν ξερω αν εχετε να προτεινετε καπια πρακτικη να αποφευγεται αυτο, εκτος απο το να μην τοποθετω απο πανω απο τον καυστηρα ψητα μιας και ετσι νομιζω χανεται χωρος και θερμοτητα/ενεργεια. ισως αργοτερα η αγορα ενος μοντελου με πετρες ή/και με μαντεμενιες επιφανειες να εχει καλυτερα αποτελεσματα και σε αυτο το κομματι? για τα 60 ευρω (μεσω vodafone) παντως και την μηδενικη μου εμπειρια σε υγραεριο πιστευω αξιζε η αγορα της. δεν χρειαστηκε να κανω ντους μετα το ψησιμο για να κοιμηθω μιας και η διαφορα σε καπνο ηταν μεγαλη. επισης μου φανηκε απιστευτη ευκολια που απλα την εβαλα να ζεστανει για 10λεπτα και εριξα τα κρεατα μετα, κατι που με τα καρβουνα δεν ειναι τοσο απλο/γρηγορο. το μελλον και οι επομενες ψηστικες θα δειξουν Η τελευταία παράγραφος σου τα λέει όλα για τις εκτός θέματος συγκρίσεις που γίνονται με τις κάρβουνου. Άλλη ευκολία το ένα άλλη ποιότητα/γεύση το άλλο! το θέμα με τα λίπη θέλει συχνή παρακολούθησης, εναλλαγή θέσεων μπριζόλες/πανσέτες/λουκάνικο και από πάνω πάντα οι πίτες για να παίρνουν πρόγευση!
johni41 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Νταξει και αυτό που λέγεται ότι με τα κάρβουνα βγαίνουν πιο νόστιμα τα ψητά δεν ξέρω σε τι ποσοστό ισχύει. Μια χαρά νόστιμα ήταν ας πούμε τα κεμπάπ και χθες. Δεν νομίζω ότι μου φάνηκαν ανοστα σε σχέση με τα προηγούμενα που είχα ψήσει στα κάρβουνα. Σίγουρα μια καπνιλα παραπάνω θα δοσει και μια έξτρα γεύση αλλά μήπως υπάρχει λίγο αυθυποβολή; Καλά ψησίματα σε όλους !
Alegreto Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 47 λεπτά πριν, johni41 είπε Νταξει και αυτό που λέγεται ότι με τα κάρβουνα βγαίνουν πιο νόστιμα τα ψητά δεν ξέρω σε τι ποσοστό ισχύει. Μια χαρά νόστιμα ήταν ας πούμε τα κεμπάπ και χθες. Δεν νομίζω ότι μου φάνηκαν ανοστα σε σχέση με τα προηγούμενα που είχα ψήσει στα κάρβουνα. Σίγουρα μια καπνιλα παραπάνω θα δοσει και μια έξτρα γεύση αλλά μήπως υπάρχει λίγο αυθυποβολή; Καλά ψησίματα σε όλους ! Χαχαχαχα..Μάλλον έχεις ξεχάσει τη γεύση τη σωστή,τη γεύση των προγόνων μας , τη γεύση της φανταστικής και ονειρικής τσικνίλας.....🤣
maniacmansion Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Καλό θα ήταν να φτιάξετε μία κατασκευή που να έχετε την φιάλη μακριά από την ψησταριά. Τουλάχιστον ας είναι η φιάλη λίγο παρά πέρα μερικά μέτρα. Εγώ την έχω σε άλλο δωμάτιο.Για παν ενδεχόμενο. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, κάτω από το κρεβάτι της πεθεράς, δουλεύει επίσης μια χαρά. Τουλάχιστον το collateral damage να είναι αμελητέο. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Παντως περασε Τσικνοπεμπτη και τοσες μερες μετα, δεν ειδαμε τις εικονες απο το προιον που αναμεναμε και ειχαν δηλωθει οτι θα ανεβουν. Ηταν απογοητευτικα τα αποτελεσματα; Ενημερωστε το κοινο αν θελετε, το φιντμπακ βοηθαει ολους. 5
anergos13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Λοιπόν λίγα λόγια για την ψησταριά.... Καταρχην να πω ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο ψήσιμο... Γενικά λίγα πράγματα... Αυτός ήταν και ένας λόγος στο να σκεφτώ να πάρω την ψησταριά με την λογική ότι η λειτουργία της λόγω αερίου θα είναι απλή.... Και έτσι είναι.... Σημερα έριξα πάνω στην σχάρα ένα κοτοπουλάκι 2 κιλά (πήρε το περισσότερο πάνω στην σχάρα) Και μερικά λαχανικά... Το μόνο πρόβλημα που αντιπετωπισα ήταν με τα λίπη που εσταζαν (και το λάδι από την μαριναδα) και άναβε φλόγα από την εστία... Με αποτέλεσμα να μαυρίζει λίγο το κοτόπουλο... Η λυση που βρήκα άμεσα (και έδειξε ότι βολεύει) ειναι με μια δεύτερη σχαρα να σηκώσω την πρόσθετη που χρησιμοποίησα.. Ίσως με αυτό τον τρόπο καθυστέρησα κατά τι το ψήσιμο (κάνα 10λεπτο) Αλλα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.. Και ο λόγος είναι ότι η ψησταριά από όσο είδα έχει δύναμη... Και παρόλο που ήταν ανοικτό το καπάκι με γωνία... Και ενώ η σχάρα ήταν ψηλά.. το Ψήσιμο εξελίχθηκε τελικά πολύ σωστά.. Για 60€ ευρώ + 15€ η φιάλη... Μπορεί να μην είναι ποιοτικά κάτι ιδιαίτερο αλλά το σημαντικό είναι ότι ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.. Αρα για 1η απόπειρα Δηλωνω ευχαριστημενος... Well done!! Εδώ ένα videaki από τη λύση με την σχαρα https://streamable.com/g7kn8 Αν κάποιος έχει κάποια παρατήρηση Στο θέμα... Ευπροσδεκτη!! 3 2
geodimis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, anergos13 είπε Λοιπόν λίγα λόγια για την ψησταριά.... Καταρχην να πω ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο ψήσιμο... Γενικά λίγα πράγματα... Αυτός ήταν και ένας λόγος στο να σκεφτώ να πάρω την ψησταριά με την λογική ότι η λειτουργία της λόγω αερίου θα είναι απλή.... Και έτσι είναι.... Σημερα έριξα πάνω στην σχάρα ένα κοτοπουλάκι 2 κιλά (πήρε το περισσότερο πάνω στην σχάρα) Και μερικά λαχανικά... Το μόνο πρόβλημα που αντιπετωπισα ήταν με τα λίπη που εσταζαν (και το λάδι από την μαριναδα) και άναβε φλόγα από την εστία... Με αποτέλεσμα να μαυρίζει λίγο το κοτόπουλο... Η λυση που βρήκα άμεσα (και έδειξε ότι βολεύει) ειναι με μια δεύτερη σχαρα να σηκώσω την πρόσθετη που χρησιμοποίησα.. Ίσως με αυτό τον τρόπο καθυστέρησα κατά τι το ψήσιμο (κάνα 10λεπτο) Αλλα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.. Και ο λόγος είναι ότι η ψησταριά από όσο είδα έχει δύναμη... Και παρόλο που ήταν ανοικτό το καπάκι με γωνία... Και ενώ η σχάρα ήταν ψηλά.. το Ψήσιμο εξελίχθηκε τελικά πολύ σωστά.. Για 60€ ευρώ + 15€ η φιάλη... Μπορεί να μην είναι ποιοτικά κάτι ιδιαίτερο αλλά το σημαντικό είναι ότι ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.. Αρα για 1η απόπειρα Δηλωνω ευχαριστημενος... Well done!! Εδώ ένα videaki από τη λύση με την σχαρα https://streamable.com/g7kn8 Αν κάποιος έχει κάποια παρατήρηση Στο θέμα... Ευπροσδεκτη!! Για να έψησε τόσο ψηλά πρέπει να είχες πολύ ψιλοκομμενο το κοτόπουλο η χαραγμένο μέχρι το κόκκαλο(;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις