Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, livaspy είπε

 

Ερωτήσεις: τι άλλο αγοράζουμε για να ξεκινήσει το ψήσιμο. Αγορα Μπουκάλας 10κιλη υγραερίου και θέλει και ρυθμιστή πίεσης? Η σύνδεση είναι ευκολη? Έχω να ασχοληθώ με υγραέριο 20+χρονια από τότε που είχα θερμάστρα.

την μπουκάλα την αγοράζουμε την πρώτη φορά 40€ περίπου και μετά την ξαναγεμεμιζουμε? Επώνυμη shell-coral ,Έκο, κλπ?

Επεξ/σία από NICK1982
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Έχω μπερδευτεί. Αξίζει να την πάρω η να πάω στην Vanward Majesty-S. 

...>228€ Vanward - 59€ No name αξίζει? διάβασε παραπάνω και αποφάσισε για ποια χρηση τη θελεις?

1 ώρα πριν, NICK1982 είπε

Ερωτήσεις: τι άλλο αγοράζουμε για να ξεκινήσει το ψήσιμο. Αγορα Μπουκάλας 10κιλη υγραερίου και θέλει και ρυθμιστή πίεσης? Η σύνδεση είναι ευκολη? Έχω να ασχοληθώ με υγραέριο 20+χρονια από τότε που είχα θερμάστρα.

την μπουκάλα την αγοράζουμε την πρώτη φορά 40€ περίπου και μετά την ξαναγεμεμιζουμε? Επώνυμη shell-coral ,Έκο, κλπ?

...μονο μπουκάλα, διάλεξε coral απο μαγαζι σφραγισμένες διοτι εχουν μια παραπάνω ασφαλεια...επιστρέφεις την δικη σου και παίρνεις καινούργια σφραγισμένη...ρυθμιστή πίεσης ολες που ειχα παρει είχαν...συνδεση πολυ απλή...

οταν σφίξεις την μπουκάλα κανε εναν έλεγχο με σαπουνάδα για διαρροή(ρωτά τον μαγαζάτορα)...

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιάλη 40€ Την 1η φορά για εγγύηση και 19-20€ επόμενες. Οι συνδεσεις είναι προκατασκευασμένες στην ψησταριά με τσεμπέρι. Υπάρχουν σχεδόν παντού deliverάδες με ειδική άδεια εμποριας κ διανομης που στη φέρνουν (εντος μισησ-μιας ώρας) πάντα σφραγισμένη (είναι βαριά) και τη συνδέουν και δοκιμάζουν φλογα εξωτερικά στη σωλήνωση. Αν θες μόνο σου ενα κλειδί γαλλικό χρειάζεται 20-27 δεν θυμάμαι ακριβώς. 

Γιατι συγκρίνουμε ψησταριές των 200€+ με αυτή ακόμα δεν καταλαβαινω

Επεξ/σία από geodimis
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι: ρυθμιστή πίεσης έχει συνηθως μέσα η ψησταριά και μπαίνει ανάμεσα στο σωλήνα και την μπουκάλα,και αν δεν περιλαμβάνεται αγοράζω εξτρα, η πλέον είναι ενσωματωμένος στις νέες μπουκάλες?

Επεξ/σία από NICK1982
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NICK1982 είπε

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι: ρυθμιστή πίεσης έχει συνηθως μέσα η ψησταριά και μπαίνει ανάμεσα στο σωλήνα και την μπουκάλα,και αν δεν περιλαμβάνεται αγοράζω εξτρα, η πλέον είναι ενσωματωμένος στις νέες μπουκάλες?

Παραπληροφόρηση η ενσωμάτωση στις μπουκάλες. Ο ρυθμιστής πίεσης είναι στο σωλήνα της ψησταριάς και βιδώνεις πάνω στην μπουκάλα. Θεωρητικά δέν αντικαθίσταται ποτέ. Οι εύκαμπτοι χαρακτηριστικοί σωλήνες αντικαθίστανται προληπτικά κάθε 3 χρόνια εκτός αν δεις νωρίτερα χαρακτηριστικά σκασίματα λόγω πολύκαιριας. Αν κανεις πολύ συχνή χρήση σε μπουκάλες  - πχ σε κουζινα με μάτια γκαζιού που έχω εσωτερικά με 2η μπουκάλα- υπάρχει και barόμετρο ώστε να ξέρεις περίπου ποτέ θα μείνεις και να παραγγείλεις. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geodimis είπε

Παραπληροφόρηση η ενσωμάτωση στις μπουκάλες. Ο ρυθμιστής πίεσης είναι στο σωλήνα της ψησταριάς και βιδώνεις πάνω στην μπουκάλα. Θεωρητικά δέν αντικαθίσταται ποτέ. Οι εύκαμπτοι χαρακτηριστικοί σωλήνες αντικαθίστανται προληπτικά κάθε 3 χρόνια εκτός αν δεις νωρίτερα χαρακτηριστικά σκασίματα λόγω πολύκαιριας. Αν κανεις πολύ συχνή χρήση σε μπουκάλες  - πχ σε κουζινα με μάτια γκαζιού που έχω εσωτερικά με 2η μπουκάλα- υπάρχει και barόμετρο ώστε να ξέρεις περίπου ποτέ θα μείνεις και να παραγγείλεις. 

Άρα περιλαμβάνεται μέσα στην συσκευασία ο ρυθμιστής αν κατάλαβα καλά? Ρωτάω γιατί δεν την άνοιξα ακόμα. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια Broil King 10 χρόνια τώρα που κόστισε ένα νεφρό κι ένα πόδι.

Άλλαξα 3 φορές καυστήρα από €80 τη φορά.

Άλλαξα 3-4 φορές αναπτήρα γιατί χαλάει λέει.

Έχει πιτσικάρει η σκάφη (από τις σχάρες που προεξείχαν από το καπάκι λέει θαρρείς και μπορούσαν να μπουν αλλιώς οι σχάρες).

Έχει σπάσει στις βάσεις το μαντέμι και όλη είναι σε κακά χάλια από τη συσσωρευμένη μάκα (λίπη και κάπνα). Η συντήρησή της είναι να την κάψεις καλά μετά το ψήσιμο για 10-15 λεπτά. Εσείς μπορείτε να το κάνετε ενώ τα ψητά και οι φίλοι σας περιμένουν γεμίζοντας τον κόσμο κάπνα από τα καμμένα λίπη? Κάντε το. Εγώ το αμελούσα.

Μην αγοράστε ακριβή γιατί θα την παντρευτείτε.  Πάρτε με 70, 80 άντε 100 ευρώ και στα 3 χρόνια, που δεν θα βλέπεται, πετάξτε την και πάρτε καινούργια. Κερδίζετε και τεχνολογία.

Φέτος μου ζητήσανε €130 (καυστήρα, αναπτήρα, σέρβις). Ξέρετε τι έκανα? Ιδού.

IMG_20190224_103504.jpg.ad191ae4cca1df82862b8ef2f4780c24.jpg

Πήρα μια με €70, την έβαλα μέσα και το πρόβλημα...πάει.

 

Επεξ/σία από costef
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NICK1982 είπε

Άρα περιλαμβάνεται μέσα στην συσκευασία ο ρυθμιστής αν κατάλαβα καλά? Ρωτάω γιατί δεν την άνοιξα ακόμα. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις

Ναι περιλαμβάνεται και είναι κάτι που δεν πρέπει να χαλάει ποτέ. Το μόνο που στα δυο χρόνια χαλάει από την υγρασία είναι η πιεζοηλεκτρικη ανάφλεξη και παίρνεις ένα μακρύ αναπτήρα με 50€

Επεξ/σία από geodimis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φτηνή με απλή σχάρα όπως αυτή ή κάνα 50αρικο παραπάνω με μαντεμένια? 

Υπάρχει διαφορά, απόδοση, καθάρισμα? 

Πχ https://atools.gr/κηπος/ψησταριες-μοτερ-σουβλας/ψησταριες/bormann-bbq2000-ψησταρια-υγραεριου-με-2-καυστηρες-3-6-kw-015390

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, enterhere είπε

Για καθαρισμό ποιον τρόπο προτείνετε; Σαπουνάδα και σφουγγαράκι ή με κάποιο σπρέι για τα λίπη;

πρώτα την καις καλα για ενα τεταρτο (μπορει να γινει κ στο τέλος του ψησιματος σου), την αφηνεις να κρυώσει καλα, επειτα overlay λιποκαθαριστή παντου, το αφηνεις να μαλακωσει λιγο και εχεις την ξυστρα/συρματοβουρτσα ξυνεις τα λιπη και τριβεις με το συρμα τις σχαρες κλπ και τα μαζευεις με χαρτί κουζινας που πετάς... 10-15' δουλεια ειναι στη δικιά μου που ειναι διπλασια σε μεγεθος απο αυτη της προσφοράς..

* οποσδήποτε γαντια μιας χρήσης γιατι η βρωμα αυτη δε βγαινει απο τα χερια...

** αυτη τη βρώμα-λιπος θα την τρώγατε αν ήταν στο φουρνο ή στο τηγανι το φαι...

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anergos13 είπε

Φτηνή με απλή σχάρα όπως αυτή ή κάνα 50αρικο παραπάνω με μαντεμένια? 

Υπάρχει διαφορά, απόδοση, καθάρισμα? 

Πχ https://atools.gr/κηπος/ψησταριες-μοτερ-σουβλας/ψησταριες/bormann-bbq2000-ψησταρια-υγραεριου-με-2-καυστηρες-3-6-kw-015390

Λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος, λίγο ποιο δυνατοί καυστήρες, μαντεμενια πλακα, διπλάσια τιμή.....

Μόνο κάποιος που θα έχει δοκιμάσει και τις δύο θα μπορούσε να απαντήσει αν αξίζει τα διπλά €

Επεξ/σία από NICK1982
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NICK1982 είπε

Μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος, ποιο δυνατοί καυστήρες, μαντεμενια πλακα

το μεντεμι προσφερει καλυτερη διατηρηση θερμοκρασιας να υποθεσω ?

 καθαρισμα  ευκολοτερο? αντοχη στον χρονο?

Η αναγκες μου ειναι για 4 ατομα.......

Επεξ/σία από anergos13
Δημοσ.
2 ώρες πριν, costef είπε

Έχω μια Broil King 10 χρόνια τώρα που κόστισε ένα νεφρό κι ένα πόδι.

Άλλαξα 3 φορές καυστήρα από €80 τη φορά.

Άλλαξα 3-4 φορές αναπτήρα γιατί χαλάει λέει.

Έχει πιτσικάρει η σκάφη (από τις σχάρες που προεξείχαν από το καπάκι λέει θαρρείς και μπορούσαν να μπουν αλλιώς οι σχάρες).

Έχει σπάσει στις βάσεις το μαντέμι και όλη είναι σε κακά χάλια από τη συσσωρευμένη μάκα (λίπη και κάπνα). Η συντήρησή της είναι να την κάψεις καλά μετά το ψήσιμο για 10-15 λεπτά. Εσείς μπορείτε να το κάνετε ενώ τα ψητά και οι φίλοι σας περιμένουν γεμίζοντας τον κόσμο κάπνα από τα καμμένα λίπη? Κάντε το. Εγώ το αμελούσα.

Μην αγοράστε ακριβή γιατί θα την παντρευτείτε.  Πάρτε με 70, 80 άντε 100 ευρώ και στα 3 χρόνια, που δεν θα βλέπεται, πετάξτε την και πάρτε καινούργια. Κερδίζετε και τεχνολογία.

Φέτος μου ζητήσανε €130 (καυστήρα, αναπτήρα, σέρβις). Ξέρετε τι έκανα? Ιδού.

IMG_20190224_103504.jpg.ad191ae4cca1df82862b8ef2f4780c24.jpg

Πήρα μια με €70, την έβαλα μέσα και το πρόβλημα...πάει.

Μου χάλασες τα σχέδια κ την γλυκοκοιτάζα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...