Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που καταλήγουμε τελικά ?

Ψωνίζουμε ή πάμε σε 2 φορές παραπάνω χρήματα ? πχ Unimac Basic με 3 καυστήρες , μαντέμι και ίσως καλύτερη ποιότητα. 

  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cmour79 είπε

Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη ..ψησταριά για αυτό!

Εδώ δεν τηρούν τα βασικά για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των πελατών τους. Εργασία σε ύψος με καλάθι και απο κάτω κόσμος να περνά, κίνηση περονοφόρων σε διαδρόμους με πελάτες κ.ά. πολλά..

Επειδή την είδα και χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε τετοιου τύπου ψησταριές (είμαι τύπος του ανάβω φωτιά / κάρβουνα) δεν μου γέμισε το μάτι. αρκετά λεπτό μέταλλο το καπάκι και όλη η συναρμογή της φαίνεται κάτω του μετρίου - στα μάτια μου πάντα.

69€ δίνεις, τα δυο χρόνια της εγγύησης να περάσεις τα Γ βγάλεις τα λεφτά σου. Το πάχος στο καπάκι τι ακριβώς το θέλεις; Τα θέματα ασφαλειας εργασιασ που αναφέρεις τι ακριβώς σχέση έχουν με το προϊόν; Αν μιλάς για φθορά, η σκουρια που ανέφερα ήταν στη έξοδο της φλόγας στους καυστήρες -μικρές οπές- η οποία θα είχε αποφευχθεί αν ήμουν σχολαστικός στην καθαριότητα της. 

Τεσπα επειδή ήμουν χρήστης σχεδόν πανομοιότυπης ψησταριασ, μειονέκτημα είναι όπως αναφέρθηκε ότι δεν μπορείς να γεμίσεις την επιφάνεια καθώς όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο της ψησταριάς (κατά τον διαμήκη άξονα) η ένταση της φλόγας πέφτει αισθητά. Από την άλλη αυτό εγώ το εκμεταλλεύομαι γιατί βάζω στην άκρη όσα έχουν ψηθεί χωρίς να τα βγάζω από την ψησταριά και παγώνουν. 

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Geodimis, ποσο την ειχες παρει τοτε; Την εχεις βρει την ιδια εστω και φασον με αλλη μαρκα πανω, σε καποιο αλλο μαγαζι για να δουμε τιμη; Δεν βλεπω να μιλαει για εκπτωση το πρακτικερ, επομενως διερωτωμαι αν ειναι προσφορα ή απλα εννοεις οτι αξιζει στα λεφτα αυτα χωρις να εχουμε προσφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γύρω στα 80-100 παίρνω κάθε 2-3 χρόνια από εποχής Lidl που τις έβγαζε πριν το Πάσχα -αρχικά πριν 5-6 χρόνια ήταν με καρκινογόνες πέτρες λάβας. Αντίστοιχη  https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-tom-62209560/ πήρα στην πεθερά μου πριν 3 μήνες η οποία στήνοντας τη είδα ότι είναι πιο λίγο πιο αντοχής τα εξωτερικά της μέταλλα και περισσότερο προσεγμένη εμφάνιση. Έκπτωση δεν υπάρχει από το πρακτικερ απλά το ανέβασα σαν προσφορά γιατί είναι αρκετά πιο κάτω από τον ανταγωνισμό στην ίδια ποιότητα όσο υπάρχει το μέτρο σύγκρισης. 

Εξαλλου σαν συχνός χρήστης 2-3 φορές την εβδομάδα θεωρώ ελάχιστα τα χρήματα σε σχέση με την γεύση που προσφέρει συγκριτικά με ηλεκτρικά γκριλ/ψησταριές. Η φιάλη που επιτρέπεται να βάλεις από το νόμο είναι η μικρή 10-12kg νομίζω με κόστος 19-20€ και με τη συχνότητα χρήσης που ανέφερα φτάνει για 6+ μήνες σίγουρα

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

η συγκεκριμενη δεν αξιζει για μπριζολες... αρκετη ώρα με αμφιλεγομενα αποτελεσματα. Την έδωσα μετα απο λιγο καιρο.

Γαμώτο, ήταν ότι ήθελα !

Δημοσ.

 

Το θέμα είναι αν αξίζει τα 60_70€, η θα πετάξουμε τα λεφτά και είναι άλλο ένα άχρηστο πράγμα που θα μας τρώει τον χώρο στο μπαλκόνι. Μόνο οι κάτοχοι θα μας βοηθήσουν

7 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

η συγκεκριμενη δεν αξιζει για μπριζολες... αρκετη ώρα με αμφιλεγομενα αποτελεσματα. Την έδωσα μετα απο λιγο καιρο.

Αν μπορείς σαν πρώην κάτοχος δώσε περισσότερες λεπτομέρειες, δεν αξίζει ούτε τα 60-70€? Αν δεν ψήνει καλά μπριζόλες, τι ψήνει καλαμπόκια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω μια landmann στην ιδια κατηγορια τιμης και θα σας ελεγα μακρια απο την ψησταρια του θεματος.https://www.skroutz.gr/s/3060804/Landmann-Grill-Chef-12375.html

παρτε αυτη  https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html   3πλασια χρηματα θα μου πεις, αλλα και αυτη του θεματος να παρετε, αργοτερα θα τα δωσετε ουτως η αλλως, αν θελετε να ψηνετε.

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αγαπητοί μου εν δυνάμει ψήστες 

ως κατόχος πολλών και διαφόρων ψησταριών και μέγας φαν του υγραερίου θα πω την άποψη μου για την εν λόγω (την εχω..).

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ψήνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Οχι σε αυτήν  

Οι ψησταριές έως 120-140€ σε γενικές γραμμές δεν είναι για πολλά πολλά. Αυτή ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η κανονική της τιμή είναι γύρω στα 90-100 σε μόνιμη βάση. Αν θυμάμαι καλά είναι τουρκική (νομίζω όχι κινεζική) ΑΛΛΑ σίγουρα έχει τις προδιαγραφές που απαιτεί η ΕΕ και με σωστή χρήση και σεβασμό του καυσίμου ασφαλής. Επι της ουσίας δεν έχει ιδιαίτερες διαφορες με τύπου landmann   

Είναι μια ψησταριά με ανακλαστήρες και δυο καυστήρες. Καίγεται το γκάζι και Πυρωνουν οι πλάκες - ανακλαστήρες και ψήνεται το κρέας. 

Έδω πρέπει να επισημανθεί το εξής. Ειπωθηκε πιο πάνω ότι δε κάνει για μπριζόλες. Φυσικά και κάνει και για μπριζόλες και για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτές οι φθηνές λόγω των καυστήρων λίγων kw θέλουν οποσδηποτε πρώτα καλό ζεστάμα κ έπειτα στο ψήσιμο κλειστό το καπάκι. Με ανοιχτό καπάκι το παιχνίδι είναι χαμένο, τα κρέατα θα βγουν πετσια και θα την παρατήσετε σε μια γωνία στο μπαλκόνι. 

Εντίτ: ένα ακόμα πλην είναι ότι στις πολύ άκρες που δεν πιάνουν οι καυστήρες πρακτικά δε μπορεί να ψήσει κρέας αλλά καλλιστα ψήνει καμία πίτα, ψωμί, κανένα λαχανικό ή πατάτα σε αλουμινόχαρτο (που μενει ώρα) για τους μερακλήδες

All in all και επειδή όπως είπα την έχω (αλλά στο εξοχικό όποτε όχι ως κυρία) θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά της ειδικά σε αυτή την τιμή. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ vfm entry level ψησταριά για να δοκιμάσετε αν σας αρέσει η φάση του υγραερίου χωρίς να δώσετε ένα σκασμό λεφτά. Έτσι ξεκίνησα και εγώ (με ψησταριά των 100€ από τα πρακτικερ) και σήμερα έχω μια των 300 με απώτερο στόχο στην πορεία να πάω σε μια weber. 

Προσοχή. Αν όχι μετά από κάθε ψήσιμο (είναι υπερβολή αν πχ έχεις ψήσει 2 μπριζόλες) αλλά σίγουρα ανα 2-3 ψησίματος απαιτούν καλό καθάρισμα προκειμένου αφενος να μη βγάζουν καπνά και αφετέρου για να μην πάρετε καμία φωτιά!! (Στην 1-2η ανάφλεξη του φούρνου θα αρχίσουν να σκάνε τα πυράντοχα χρώματα από εκεί και πέρα θα αρχίσει να σαπίζει το μέταλλο, για αυτό λοιπόν καλό καθάρισμα για να αποφευχθεί)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 8
  • Thanks 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Λοιπόν αγαπητοί μου εν δυνάμει ψήστες 

ως κατόχος πολλών και διαφόρων ψησταριών και μέγας φαν του υγραερίου θα πω την άποψη μου για την εν λόγω (την εχω..).

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ψήνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Οχι σε αυτήν  

Οι ψησταριές έως 120-140€ σε γενικές γραμμές δεν είναι για πολλά πολλά. Αυτή ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η κανονική της τιμή είναι γύρω στα 90-100 σε μόνιμη βάση. Αν θυμάμαι καλά είναι τουρκική (νομίζω όχι κινεζική) ΑΛΛΑ σίγουρα έχει τις προδιαγραφές που απαιτεί η ΕΕ και με σωστή χρήση και σεβασμό του καυσίμου ασφαλής. Επι της ουσίας δεν έχει ιδιαίτερες διαφορες με τύπου landmann   

Είναι μια ψησταριά με ανακλαστήρες και δυο καυστήρες. Καίγεται το γκάζι και Πυρωνουν οι πλάκες - ανακλαστήρες και ψήνεται το κρέας. 

Έδω πρέπει να επισημανθεί το εξής. Ειπωθηκε πιο πάνω ότι δε κάνει για μπριζόλες. Φυσικά και κάνει και για μπριζόλες και για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτές οι φθηνές λόγω των καυστήρων λίγων kw θέλουν οποσδηποτε πρώτα καλό ζεστάμα κ έπειτα στο ψήσιμο κλειστό το καπάκι. Με ανοιχτό καπάκι το παιχνίδι είναι χαμένο, τα κρέατα θα βγουν πετσια και θα την παρατήσετε σε μια γωνία στο μπαλκόνι. 

Εντίτ: ένα ακόμα πλην είναι ότι στις πολύ άκρες που δεν πιάνουν οι καυστήρες πρακτικά δε μπορεί να ψήσει κρέας αλλά καλλιστα ψήνει καμία πίτα, ψωμί, κανένα λαχανικό ή πατάτα σε αλουμινόχαρτο (που μενει ώρα) για τους μερακλήδες

All in all και επειδή όπως είπα την έχω (αλλά στο εξοχικό όποτε όχι ως κυρία) θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά της ειδικά σε αυτή την τιμή. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ vfm entry level ψησταριά για να δοκιμάσετε αν σας αρέσει η φάση του υγραερίου χωρίς να δώσετε ένα σκασμό λεφτά. Έτσι ξεκίνησα και εγώ (με ψησταριά των 100€ από τα πρακτικερ) και σήμερα έχω μια των 300 με απώτερο στόχο στην πορεία να πάω σε μια weber. 

Προσοχή. Αν όχι μετά από κάθε ψήσιμο (είναι υπερβολή αν πχ έχεις ψήσει 2 μπριζόλες) αλλά σίγουρα ανα 2-3 ψησίματος απαιτούν καλό καθάρισμα προκειμένου αφενος να μη βγάζουν καπνά και αφετέρου για να μην πάρετε καμία φωτιά!! (Στην 1-2η ανάφλεξη του φούρνου θα αρχίσουν να σκάνε τα πυράντοχα χρώματα από εκεί και πέρα θα αρχίσει να σαπίζει το μέταλλο, για αυτό λοιπόν καλό καθάρισμα για να αποφευχθεί)

Αγαπητέ με κάλυψες απόλυτα και συμφωνώ, εάν υπάρχει η δυνατότητα και αγαπάς το άθλημα πηγαίνεις σε κάτι >300€. Με την προληπτική συντήρηση που περιέγραψες όμως κανείς τη ερασιτεχνική δουλειά σου για παραπάνω από 2-3 χρόνια με ένα πολύ μικρό κόστος «επένδυσης»

οσο για το αν ψήνει μπριζόλες μόλις τη στήσω, Τσικνοπέμπτη θα ανεβάσω υλικό με μπριτζόλες χωριάτικες 

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, matrixxx είπε

Geodimis, ποσο την ειχες παρει τοτε; Την εχεις βρει την ιδια εστω και φασον με αλλη μαρκα πανω, σε καποιο αλλο μαγαζι για να δουμε τιμη; Δεν βλεπω να μιλαει για εκπτωση το πρακτικερ, επομενως διερωτωμαι αν ειναι προσφορα ή απλα εννοεις οτι αξιζει στα λεφτα αυτα χωρις να εχουμε προσφορα.

Βρηκα φυλλαδιο πρακτικερ Μαιο 2017, 89 ευρω την ειχε. Οποτε στεκει ως προσφορα, εχουμε ενα 20% διαφορας απο τοτε.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, geodimis είπε

Αγαπητέ με κάλυψες απόλυτα και συμφωνώ, εάν υπάρχει η δυνατότητα και αγαπάς το άθλημα πηγαίνεις σε κάτι >300€. Με την προληπτική συντήρηση που περιέγραψες όμως κανείς τη ερασιτεχνική δουλειά σου για παραπάνω από 2-3 χρόνια με ένα πολύ μικρό κόστος «επένδυσης»

οσο για το αν ψήνει μπριζόλες μόλις τη στήσω, Τσικνοπέμπτη θα ανεβάσω υλικό με μπριτζόλες χωριάτικες 

Πάντα αυτό προτείνω σε οποιον μου λέει ότι θέλει να πάρει bbq υγραερίου. Πρώτα ένα φθηνό και έπειτα ένα καλό. Γιατί οι μισοί θα το βαρεθούν στην πορεία...(καλως ή κακώς είμαστε δεν μαθημένοι οι άντρες να καθαρίζουμε μετά το μαγείρεμα και αυτό θέλει καθαρισμα...)

για εμένα λοιπόν σε αυτή τη τιμή είναι σούπερ προσφορά 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Οτι  και όποια ψησταριά υγραερίου και να πάρεις , το  τελικό  μπριζολικό γευστικό αποτέλεσμα , δεν  θα έχει καμμία  απολύτως σχέση με μία σκεπαστή ψησταριά κάρβουνου....απο ιδία εμπειρία...😊😊

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...