anergos13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, geodimis είπε Για να έψησε τόσο ψηλά πρέπει να είχες πολύ ψιλοκομμενο το κοτόπουλο η χαραγμένο μέχρι το κόκκαλο(;) Το κοτόπουλο παϊδακι κομμένο... Χαμηλά ήταν αρχικά μετά από λιγο μπήκε ψηλα για να.μην έχω θέμα με την φλόγα... Αν δεν είχα την φλόγα κάτω θα είχε μεινει... Με μεγάλα κομμάτια... Μπριζόλες ψάρια κλπ εννοείς ότι δεν έχεις πρόβλημα με την φλόγα? Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από anergos13
geodimis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, anergos13 είπε Το κοτόπουλο παϊδακι κομμένο... Χαμηλά ήταν αρχικά μετά από λιγο μπήκε ψηλα για να.μην έχω θέμα με την φλόγα... Αν δεν είχα την φλόγα κάτω θα είχε μεινει... Με μεγάλα κομμάτια... Μπριζόλες ψάρια κλπ εννοείς ότι δεν έχεις πρόβλημα με την φλόγα? Όχι με ολα τα κομμάτια ανάλογα τη μαρινάδα πάντα έχεις πρόβλημα ανάφλεξης για την ένταση της θερμότητας ρώτησα και το ύψος. Πχ στα λουκάνικα γίνεται κόλαση από φωτιά!
anergos13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, geodimis είπε Όχι με ολα τα κομμάτια ανάλογα τη μαρινάδα πάντα έχεις πρόβλημα ανάφλεξης για την ένταση της θερμότητας ρώτησα και το ύψος. Πχ στα λουκάνικα γίνεται κόλαση από φωτιά! Την ένταση την είχα 1/2 και 2/3.. Ανάλογα.... Λίγο παραπάνω χρόνος.. Αλλα έτσι γλιτώνω το μαυρισμα... Είναι μια. Λύση...
johni41 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς εικόνες από τσικνοπέμπτη δεν έχω μιας και ξέχασα να τραβήξω όπως και Σήμερα που εψησα 2 τσιπούρες . Γύρω στα 700γρ κάθε μία. Επειδή όμως φοβήθηκα μην τις διαλύσω αν τις έβαζα χύμα, τις εψησα 1 κάθε φορά με μια σχάρα για ψάρια . Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό αν κρίνω και από τα σχόλια της γυναίκας μου. Βέβαια Αυτή που έφαγε ήταν η δεύτερη που την πρόσεξα παραπάνω 😎. Ξεροψημενα από έξω και ζουμερα από μέσα. Δεν μέτρησα δυστυχώς χρόνο αλλά δεν πρέπει να άργησα πολύ. Ένταση μέχρι λίγο πάνω από τη μέση και την δεξιά μεριά με την ουρά του ψαριού στο χαμηλό από ένα σημείο και μετά. Το καπάκι σχεδόν κλειστό μιας και ακουμπούσε στη λεπτή σχάρα. Αύριο παλι είπα να ψήσω κάτι από αυτά που έχουν περισσέψει από την Πέμπτη. Αυτή την βδομάδα είμαι με άδεια οπότε θα ξεκουράσω τη γυναίκα από το μαγείρεμα 2-3 μέρες και θα "παίξω" με την ψησταριά... Η αλήθεια είναι ότι ίσως πλέον ψήνω πιο συχνά. Θα το ξαναπώ αλλά μου φαίνεται μεγάλη ευκολία στο άναμμα και στο ψήσιμο χωρίς τρελό καπνό. Καθάρισμα θέλει κι αυτή αλλά όταν ήταν ζεστή την έκανα με μαλακή σχετικά βούρτσα να φύγουν τα πολλά από τις σχάρες και μάζεψα στα γρήγορα τα χοντρά από τον πάτο. Αύριο μετά το ψήσιμο θα το κάνω με το overlay λιποκαθαριστη. Μια τετράγωνη σχάρα για να γυρνάω πιο εύκολα όλα μαζί τα ψητά λέω να πάρω. Για τις αναφλέξεις αυτό που έκανε ο φίλος παραπάνω έχει αποτέλεσμα αλλά πιστεύω θα αργεί παραπάνω από το 10λεπτο... Καλο μήνα ! Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από johni41
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 3/3/2019 στις 3:20 ΜΜ, anergos13 είπε Εδώ ένα videaki από τη λύση με την σχαρα https://streamable.com/g7kn8 Αν κάποιος έχει κάποια παρατήρηση Στο θέμα... Ευπροσδεκτη!! H λυση σου ειναι εξυπνη και αψογη. Δεν μπορω να πω ομως το ιδιο για το προιον ετσι οπως το βλεπουμε στο βιντεο ακομα και τοσο ψηλα που το πηγες και οπως λεει προσθετοντας και ο geodimis για την "κολαση". Με την φλογα πανω στα φαγητα νομιζω οτι ειναι πολυ πιο επικινδυνο το φαγητο απο αυτο που εγραψε καποιος πριν 4-5 μερες για το ψησιμο στα καρβουνα. Μαλιστα βλεπω οτι ειναι μονιμη η φωτια και οχι "που και που". Οταν καιγονται επιφανειακα τα διαφορα κρεατικα τοτε γινονται πολυ βλαβερα. (ψαξτε και διαβαστε με το λημμα ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs)) Στα καρβουνα μπριζολες και σουβλακια και οχι μονο, δεν μου αναβει φωτια ουτε για 1 δευτερολεπτο.
anergos13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 22 λεπτά πριν, matrixxx είπε H λυση σου ειναι εξυπνη και αψογη. Δεν μπορω να πω ομως το ιδιο για το προιον ετσι οπως το βλεπουμε στο βιντεο ακομα και τοσο ψηλα που το πηγες και οπως λεει προσθετοντας και ο geodimis για την "κολαση". Με την φλογα πανω στα φαγητα νομιζω οτι ειναι πολυ πιο επικινδυνο το φαγητο απο αυτο που εγραψε καποιος πριν 4-5 μερες για το ψησιμο στα καρβουνα. Μαλιστα βλεπω οτι ειναι μονιμη η φωτια και οχι "που και που". Οταν καιγονται επιφανειακα τα διαφορα κρεατικα τοτε γινονται πολυ βλαβερα. (ψαξτε και διαβαστε με το λημμα ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs)) Στα καρβουνα μπριζολες και σουβλακια και οχι μονο, δεν μου αναβει φωτια ουτε για 1 δευτερολεπτο. Το θέμα είναι τι συμβαίνει με άλλες ψησταριές γκαζιού.... Πως συμπεριφερονται με τα λίπη?
argi73 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ψήνω σε BBQ υγραερίου πάνω από 10 χρόνια. Τελευταία έχω την https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html το πρόβλημα της ψησταριάς της προσφοράς είναι η καλύπτρα των καυστήρων που όπως εμφανώς φαίνεται από το video για να έχουν απόδοση (λόγω χαμηλών Kw) οι καυστήρες έχουν μεγάλα ανοίγματα με αποτελέσματα την άμεση ανάφλεξη του λίπους. ανάφλεξή σε κοτόπουλο λουκάνικα και αμνοερίφια πάντα έχεις και σε κάρβουνο αλλά όχι συνεχόμενη Στη δικία μου (έχει μαντεμένιες σχάρες) ζεσταίνεις για 10-15 λεπτά βάζεις το κρέας στη καυτή σχάρα δημιουργείται κρουστά κρατώντας τους χυμούς μέσα και μετά χαμηλώνεις την ένταση στη μικρή σκάλα . εδώ φαίνονται οι καλύπτρες και η επόμενη είναι απο τη Τσικνοπέμπτη Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από argi73
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 23 λεπτά πριν, anergos13 είπε Το θέμα είναι τι συμβαίνει με άλλες ψησταριές γκαζιού.... Πως συμπεριφερονται με τα λίπη? Απο οσο διαβασα το θεμα μερες πριν, νομιζω οτι λιγο πολυ και σε αλλες συμβαινει. Το θεμα ειναι οτι οποια συμπεριφερεται ετσι (οι πχ μισες ή ολες δεν ξερω) θα επρεπε να την αποφευγει καποιος ακομα και τσαμπα να ηταν.
anergos13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, matrixxx είπε Απο οσο διαβασα το θεμα μερες πριν, νομιζω οτι λιγο πολυ και σε αλλες συμβαινει. Το θεμα ειναι οτι οποια συμπεριφερεται ετσι (οι πχ μισες ή ολες δεν ξερω) θα επρεπε να την αποφευγει καποιος ακομα και τσαμπα να ηταν. Κοίτα με το σήκωμα της σχάρας δεν υπάρχει θέμα αφού η φλόγα δεν φτάνει το κρέας.....απλα έχεις λίγο πιο δυνατά την ένταση....
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, anergos13 είπε Κοίτα με το σήκωμα της σχάρας δεν υπάρχει θέμα αφού η φλόγα δεν φτάνει το κρέας.....απλα έχεις λίγο πιο δυνατά την ένταση.... Στο βιντεο σου, ειδα οτι ακομα και ετσι το φτανει, απλα δεν ειναι συνεχως μεσα στις φλογες, ειναι μονο παροδικα και αλλες στιγμες με φλογα πιο κατω. Δε νομιζω ομως να εχεις πληρωσει και να εισαι ευχαριστημενος εφαρμοζοντας τετοια πατεντα και παλι με ερωτηματικα. Αν στην ειχαν χαρισει σιγουρα θα ηταν αλλιως.
anergos13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, matrixxx είπε Στο βιντεο σου, ειδα οτι ακομα και ετσι το φτανει, απλα δεν ειναι συνεχως μεσα στις φλογες, ειναι μονο παροδικα και αλλες στιγμες με φλογα πιο κατω. Δε νομιζω ομως να εχεις πληρωσει και να εισαι ευχαριστημενος εφαρμοζοντας τετοια πατεντα και παλι με ερωτηματικα. Αν στην ειχαν χαρισει σιγουρα θα ηταν αλλιως. Το ψήσιμο και με το Κάρβουνο ειδικά λόγω του καυσίμου θεωρώ ότι εχει περισσότερα "θέματα" με την υγιεινή... Με την πατέντα σίγουρα η επαφή με την φλόγα είναι σαφώς πολύ μικρότερη και στιγμιαία... Θα δω πως συμπεριφεται και με άλλα είδη ψητων (μπριζόλες, Μπιφτεκι, ψάρι) και θα επανέλθω.... Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από anergos13
skoudinio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Βλέπω αρκετους που τους ενδιαφέρει γιατι δεν συνεχίζουμε εδώ την κουβέντα? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από skoudinio
anergos13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Αντιγράφω το μνμ ενός φίλου από το άλλο. Νημα... Έχει ενδιαφέρον γιατί έχει επώνυμη ψησταριά 350€ όπως αναφέρει.... Και έχει θέμα με αναφλεξεις... Αρα μην μηδενιζουμε την εν λόγω.... Έχω μια τριπλής εστίας broil king, δεν θυμάμαι μοντέλο, την είχα πάρει από το εν λόγω μαγαζί περίπου €350 Η μόνη ενόχληση είναι ότι πρέπει να καθαρίζεται συχνά, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για την ελαχιστοποίηση του καπνίσματος - ο λόγος που πήρα υγραερίου είναι για να μην βγαίνει πολύς καπνός και έχω θέματα με τη γειτονια (ψήνω στο μπαλκόνι δυστυχώς). Με λιπαρές τροφές (χοιρινό, αρνί, λουκάνικα) βγαίνει πολύς καπνός και έχει αναφλέξεις (flare ups) και το αποφεύγω. Ειδικά με κλειστό καπάκι τα flare ups πάντα καταλήγουν σε φλόγα που αν δεν τη πάρεις χαμπάρι έγκαιρα καρβουνιαζει το φαγητό. Για μοσχάρι (burgers, μπριζόλες) και ψάρι βγάζει πολύ λίγο καπνό, εφ' όσον βέβαια γίνεται προσεκτική χρήση λαδιού και έχει γίνει και ο απαραίτητος καθαρισμός. Αν ξαναπαιρνα ψησταριά υγραερίου θα προσπαθούσα να βρω μια που συγχωρεί τους πιο αραιους καθαρισμούς γιατί είναι μπελάς.
tsiro7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, argi73 είπε Ψήνω σε BBQ υγραερίου πάνω από 10 χρόνια. Τελευταία έχω την https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html το πρόβλημα της ψησταριάς της προσφοράς είναι η καλύπτρα των καυστήρων που όπως εμφανώς φαίνεται από το video για να έχουν απόδοση (λόγω χαμηλών Kw) οι καυστήρες έχουν μεγάλα ανοίγματα με αποτελέσματα την άμεση ανάφλεξη του λίπους. ανάφλεξή σε κοτόπουλο λουκάνικα και αμνοερίφια πάντα έχεις και σε κάρβουνο αλλά όχι συνεχόμενη Στη δικία μου (έχει μαντεμένιες σχάρες) ζεσταίνεις για 10-15 λεπτά βάζεις το κρέας στη καυτή σχάρα δημιουργείται κρουστά κρατώντας τους χυμούς μέσα και μετά χαμηλώνεις την ένταση στη μικρή σκάλα . εδώ φαίνονται οι καλύπτρες και η επόμενη είναι απο τη Τσικνοπέμπτη Επειδή είμαι έτοιμος να την παραγγείλω, είσαι ευχαριστημένος με την ψησταριά? ψαράκι ψήνει άνετα? Με flare ups πως τα πάει? Βλέπω τα προστατευτικα καλύπτουν ικανοποιητικα τους καυστήρες. Την προτείνεις? Ευχαριστώ. 1
argi73 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, tsiro7 είπε Επειδή είμαι έτοιμος να την παραγγείλω, είσαι ευχαριστημένος με την ψησταριά? ψαράκι ψήνει άνετα? Με flare ups πως τα πάει? Βλέπω τα προστατευτικα καλύπτουν ικανοποιητικα τους καυστήρες. Την προτείνεις? Ευχαριστώ. Καλημέρα, Εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Την έχω από το καλοκαιράκι και πλέον πιστεύω την έχω μάθει . (Ψήσιμο υγραέριο/ κάρβουνο δεν σημαίνει τα βάζω επάνω και τέλος.) Οι πλάκες είναι μαντεμένιες ενώ το υπόλοιπο είναι λαμαρίνα..Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή . Η ψησταριά έχει την τάση να ψήνει προς τα πίσω πιο έντονα λόγω του ότι έχει και καυστήρες για σούβλα... Ψάρι ψήνω σχεδόν κάθε εβδομάδα, τσιπούρες κυρίως που είναι και λιπαρό ψάρι. Ζέσταμα καλό, τις βάζω και μετά κατέβασμα και δεν έχω καθόλου flare ups.Όταν τις γυρίζω και στραγγίζουν εκεί μπορεί να κάνει άλλα είναι για πολύ λίγο. (σε 20 λεπτά είναι έτοιμες) Γενικά fleare ups δεν έχει πολλά. και όταν γίνονται σβήνουν σχεδόν άμεσα. τα υγρά στάζουν επάνω στις καλύπτρες και δεν έρχονται σε επαφή άμεσα με τη φωτιά. Αναφλέξεις έχεις σε πολύ λιπαρά κρέατα και ψήνονται σε πολύ ψήλη θερμοκρασία. Αναφλέξεις γίνονται παντού και σε κάρβουνο και σε υγραέριο.. Κάνουμε ένα κάλο ζέσταμα να καούν όλα τα υπολείμματα από τις σχάρες. Στα plus είναι και το αριστερο μάτι.. το χρησιμοποιώ κυρίως για να κρατάω σεστα ότι έχω ψησει. Αρνητικό που έχω παρατηρήσει εινα ότι όταν βάλεις πολλά να ψησεις και γεμίζει δεξιά αριστερά. μπορεί να δεις λίπος να στάξει έξω από τα τοιχώματα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από argi73 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις