Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω της προσφόρας που τρέχει αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στο desktop μου έχω 

Motherboard:MSI A78M-E45 V2 RETAIL

Cpu: AMD A10-7860K

Kαι 8 gb ram 

Σκέφτομαι να βάλω τη Sapphire VGA Radeon RX 570 Nitro+ 4GB και 8gb ram επιπλέον και αργότερα να προχωρήσω σε πλήρη αναβάθμιση (ενα ryzen και προφανώς άλλη mobo).

Διάβασα για το πιθανό bottleneck αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω και τη δυνατότητα για πολλά έξοδα και λέω να επωφεληθώ της προσφοράς μιας και την έχουν σε κάλες τιμές μαζί με τα παιχνίδια.

Καμία άποψη;

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ καλα η αληθεια ειναι πως οντως ειναι περιττο ακομα να αναβαθμισω σε ddr3 αλλα ειναι λιγη θεωρω καλα δε θελω να κανω και κατι απαιτητικο προς το παρον αλλα games απο οτι εψαξα θα τρεχει καλα οχι τα  ΑΑΑ σε 1080 60 fps αλλα θα την παλευει.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, stafftw είπε

Ευχαριστω πολυ καλα η αληθεια ειναι πως οντως ειναι περιττο ακομα να αναβαθμισω σε ddr3 αλλα ειναι λιγη θεωρω καλα δε θελω να κανω και κατι απαιτητικο προς το παρον αλλα games απο οτι εψαξα θα τρεχει καλα οχι τα  ΑΑΑ σε 1080 60 fps αλλα θα την παλευει.

Απλα θα ειναι ddr3 και δεν θα μπορεις να την χρησιμοποιησεις μετα.

Υ.Γ Τι τροφοδοτικο εχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΝΗΜΗ....!!!!!  

το μονο που θα κανεις για να μην εχεις Bottleneck (απο RAM, το διευκρινιζω) σε παιχνιδια, ειναι να παρεις Καρτα με 8GB μνημης. ετσι, δεν θα σου "κλεβει" RAM απο το συστημα, οταν καποιο παιχνιδι ζηταει πανω απο 4GB....!!!  

ο επεξεργαστης ετσι κι αλλιως θα ειναι Bottleneck, τουλαχιστον να μην εχεις και με την μνημη....! και οταν με το καλο αλλαξεις πλατφορμα, παλι οφελος θα το εχεις. μνημη στην καρτα δεν μπορεις να προσθεσεις, και αν ανεβεις και σε αναλυση οθονης -πανω απο 1080Ρ- θα σου φανει πιο χρησιμη...!!! 

ετσι κι αλλιως, καλυτερα να δωσεις 10€ παραπανω στην καρτα για παραπανω μνημη, παρα για DDR3..!! 

https://www.skroutz.gr/s/14016011/MSI-Radeon-RX-570-8GB-ARMOR-8G-OC.html#specs

ακομα και η ιδια η  Nitro+ με 8gb ειναι 18€ παραπανω...!! 

ΥΓ/....... ποια προσφορα που τρεχει, εννοεις? 

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Απλα θα ειναι ddr3 και δεν θα μπορεις να την χρησιμοποιησεις μετα.

Υ.Γ Τι τροφοδοτικο εχεις?

Eίναι 550W τώρα μάρκα και μοντέλο δε θυμάμαι θα το δω αργότερα, το σκέφτηκα οτι πρέπει να αλλάξει αλλά είχα κάνει αντικατάσταση προ 2ετίας επειδή κάηκε το προηγούμενο θα δω.

1 ώρα πριν, cabdik είπε

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΝΗΜΗ....!!!!!  

το μονο που θα κανεις για να μην εχεις Bottleneck (απο RAM, το διευκρινιζω) σε παιχνιδια, ειναι να παρεις Καρτα με 8GB μνημης. ετσι, δεν θα σου "κλεβει" RAM απο το συστημα, οταν καποιο παιχνιδι ζηταει πανω απο 4GB....!!!  

ο επεξεργαστης ετσι κι αλλιως θα ειναι Bottleneck, τουλαχιστον να μην εχεις και με την μνημη....! και οταν με το καλο αλλαξεις πλατφορμα, παλι οφελος θα το εχεις. μνημη στην καρτα δεν μπορεις να προσθεσεις, και αν ανεβεις και σε αναλυση οθονης -πανω απο 1080Ρ- θα σου φανει πιο χρησιμη...!!! 

ετσι κι αλλιως, καλυτερα να δωσεις 10€ παραπανω στην καρτα για παραπανω μνημη, παρα για DDR3..!! 

https://www.skroutz.gr/s/14016011/MSI-Radeon-RX-570-8GB-ARMOR-8G-OC.html#specs

ακομα και η ιδια η  Nitro+ με 8gb ειναι 18€ παραπανω...!! 

ΥΓ/....... ποια προσφορα που τρεχει, εννοεις? 

Την έχει σε έκπτωση από το Πλαίσιο που δίνει και τα games η αλήθεια είναι πως μου φάνηκε λίγο υπερβολή η 8αρα και λόγω bottleneck θα είναι πολλά τα λεφτά και άσκοπα, εντάξει έχω παρατηρήσει οτι ίσως χρειάζεται και παραπανω ram το σύστημα σε μερικές λειτουργίες.Και στη χειρότερη όταν κάνω την αναβάθμιση φτιάχνω και ενα δεύτερο υποσύστηματακι για τα βασικά.Case παλιο έχω hdd έχω λίγα θα θέλει μετα 😋

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stafftw είπε

Eίναι 550W τώρα μάρκα και μοντέλο δε θυμάμαι θα το δω αργότερα, το σκέφτηκα οτι πρέπει να αλλάξει αλλά είχα κάνει αντικατάσταση προ 2ετίας επειδή κάηκε το προηγούμενο θα δω.

Εαν ειναι επωνυμο θα σε καλυψει, εαν ειναι κανενα innovator/turbo-x/deer κοκ μπορει να ειναι και λαχειο..

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @topos είπε

Εαν ειναι επωνυμο θα σε καλυψει, εαν ειναι κανενα innovator/turbo-x/deer κοκ μπορει να ειναι και λαχειο..

Aν θυμάμαι καλά είναι corsair γιατί απεφευγα τα turbo-x αλλά ήταν περίοδος εξόδων τότε (μου είχε καέι και μια οθόνη τον προηγούμενο μηνα) και δεν ασχολούμουν και πολυ με το PC μπορεί και να έκανα τσιγκουνιά-βλακεία όπως και να έχει ίσως να πληρώσω τώρα για τότε και να μου μείνει για το άλλο σύστημα 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, stafftw είπε

Την έχει σε έκπτωση από το Πλαίσιο που δίνει και τα games η αλήθεια είναι πως μου φάνηκε λίγο υπερβολή η 8αρα και λόγω bottleneck θα είναι πολλά τα λεφτά και άσκοπα, εντάξει έχω παρατηρήσει οτι ίσως χρειάζεται και παραπανω ram το σύστημα σε μερικές λειτουργίες.Και στη χειρότερη όταν κάνω την αναβάθμιση φτιάχνω και ενα δεύτερο υποσύστηματακι για τα βασικά.Case παλιο έχω hdd έχω λίγα θα θέλει μετα 😋

κοιτα. αν τωρα δουλευεις με την ενσωματωμενη του επεξεργαστη, ειναι λογικο σε καποιες μνημοβορες εφαρμογες να παρατηρεις κολληματα, επειδη ενα μερος απο τα 8GB ειναι δεσμευμενα για την καρτα γραφικων.  

αυτο, οταν βαλεις αυτονομη καρτα, με δικη της μνημη, θα απελευθερωθει. οποτε θα εχεις ολα τα 8GB διαθεσιμα στο συστημα, και οχι τα 6,5-7 που λογικα ειναι τωρα...!  αρα παλι θα εχεις οφελος.  

τωρα, οσον αφορα την προσφορα, την ειδα μετα, και το μονο που θα πω ειναι... ΟΚ. παρτην αφου εχει και 3 καλα παιχνιδια μαζι. ειναι καλη προσφορα..! 

ανεφερα πριν για την μνημη, οχι για να σε φοβισω, αλλα περισσοτερο για μελλοντικη χρηση. αλλα ακομα και με την 4αρα, θα δεις διαφορα...!    TRUST ME...!!  κι εγω την 570 με 4GB εχω.....αλλωστε. 

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stafftw είπε

Aν θυμάμαι καλά είναι corsair γιατί απεφευγα τα turbo-x αλλά ήταν περίοδος εξόδων τότε (μου είχε καέι και μια οθόνη τον προηγούμενο μηνα) και δεν ασχολούμουν και πολυ με το PC μπορεί και να έκανα τσιγκουνιά-βλακεία όπως και να έχει ίσως να πληρώσω τώρα για τότε και να μου μείνει για το άλλο σύστημα 😋

Μια χαρα θα σαι τοτε ακομα και vs σειρα(η πιο οικονομικη που βγαζει) να ναι.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cabdik είπε

κοιτα. αν τωρα δουλευεις με την ενσωματωμενη του επεξεργαστη, ειναι λογικο σε καποιες μνημοβορες εφαρμογες να παρατηρεις κολληματα, επειδη ενα μερος απο τα 8GB ειναι δεσμευμενα για την καρτα γραφικων.  

αυτο, οταν βαλεις αυτονομη καρτα, με δικη της μνημη, θα απελευθερωθει. οποτε θα εχεις ολα τα 8GB διαθεσιμα στο συστημα, και οχι τα 6,5-7 που λογικα ειναι τωρα...!  αρα παλι θα εχεις οφελος.  

τωρα, οσον αφορα την προσφορα, την ειδα μετα, και το μονο που θα πω ειναι... ΟΚ. παρτην αφου εχει και 3 καλα παιχνιδια μαζι. ειναι καλη προσφορα..! 

ανεφερα πριν για την μνημη, οχι για να σε φοβισω, αλλα περισσοτερο για μελλοντικη χρηση. αλλα ακομα και με την 4αρα, θα δεις διαφορα...!    TRUST ME...!!  κι εγω την 570 με 4GB εχω.....αλλωστε. 

Έχω μια pallit 2gb επίσης δε θυμάμαι μοντέλο (σκέψου πόσο ασχολούμουν τότε) στη φθήνια απλά για να υπάρχει την είχα πάρει, είναι καλή προσφορά από ότι κοίταξα γιατί στα σκρουτζομάγαζα είναι πιο φθηνή αλλα δεν έχουν τα games και από εξωτερικό δε θέλω να παραγγείλω αυτή τη στιγμή.Ναι το είδα οτι έχεις αυτή απλά ειναι διαφορετική υλοποιήση. Κοίτα αυτά τα games που δίνει (RESIDENT EVIL 2,DIVISION 2 ΚΑΙ DEVIL MAY CRY 5 παίρνεις τα 2 από τα 3)δεν περιμένω να τα παίζει κανονικά ακόμα αυτή τη στιγμή παίζω μονο fortnite όχι φανατικά γιατί είναι λίγα τα frames αν ανέβει λίγο θελω να δω πως είναι και μετά πράττω αναλόγως. Εσυ παίζεις κανένα game?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω αρκετα games στο πισι (καμια 15αρια) αλλα δεν εχω τον χρονο που ειχα παλιοτερα. για να σου αναφερω μερικα -οσα θυμαμαι τωρα-  εχω COD AW + IW, Crysis 3 (ανεκαθεν μου αρεσε και το εχω κρατησει -original), Sniper Elite 3, BF1, Wolfenstein old blood + new order, Rise of Tomb Raider, κανα 2 Assassins Creed, FarCry3, κ.α .

εχω και το Fortnite, οχι για μενα αλλα για ενα ανηψακι μου 10 ετων, που του αρεσει και ερχεται και παιζει οποτε μπορει...!!  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cabdik είπε

εχω αρκετα games στο πισι (καμια 15αρια) αλλα δεν εχω τον χρονο που ειχα παλιοτερα. για να σου αναφερω μερικα -οσα θυμαμαι τωρα-  εχω COD AW + IW, Crysis 3 (ανεκαθεν μου αρεσε και το εχω κρατησει -original), Sniper Elite 3, BF1, Wolfenstein old blood + new order, Rise of Tomb Raider, κανα 2 Assassins Creed, FarCry3, κ.α .

εχω και το Fortnite, οχι για μενα αλλα για ενα ανηψακι μου 10 ετων, που του αρεσει και ερχεται και παιζει οποτε μπορει...!!  

Τώρα τελευταία όλοι αυτο αναφέρουν για το fortnite εγώ δεν έχω πετύχει κάποιον τόσο μικρό όχι πως είναι αρνητικό υπήρξαμε και εμείς 10 χρονών gamers και ήμουν πολύ καλύτερος από τωρα...Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι πως τα τρέχει εσενα τα games? Και εγώ μη φανταστείς ζήτημα να ασχολούμαι 10 ώρες την εβδομάδα με games (αγόρασα και ενα nintendo switch για την cultila και έχω backlog τα 8 από τα 10 top games που "πρέπει" να παίξεις) απλά θα ήθελα να έχω και αυτή την επιλογή, τέλος πάντων θα πάω και το απόγευμα από πλαίσιο να μιλήσω και θα ενημερώσω.Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...