Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τάση λειτουργίας στην αναφέρω όχι για να υπολογίσεις μόνος σου την κατανάλωση,

αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα τα 8350 ίδια, έχουν αρκετές διαφορές

και για αυτό βλέπεις μεγάλη διακύμανση στις μετρήσεις των διάφορων reviewers αλλά και χρηστών.

Η κατανάλωση αυξάνεται όσο αυξάνεται η τάση λειτουργίας και η συχνότητα.

Άρα αν μιλάμε για στοκ συχνότητα σου δίνω το παράδειγμα ότι με 1,28vcore μιλάμε χοντρικά για 20-30 idle 110-120 load.

Αυτό μπορείς να το δεις από το tab Monitor της μητρικής ή από κάποιο σχετικό προγραμματάκι όπως το hwmonitor ή hwinfo.

Αυτά τα προγράμματα σου δείχνουν και την κατανάλωση του cpu με κάποια απόκλιση βέβαια αλλά θα σου λύσουν την απορία

πόσο τραβάει σε idle ή σε load το τσιπάκι σου.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άρα με κάποιο σχετικό προγραμματάκι όπως το hwmonitor ή hwinfo μπορώ να βρω τη κατανάλωση του συστήματός, αλλά σε άλλο σύστημα, ο ίδιος επεξεργαστής μπορεί να δουλεύει με άλλη τάση, και να καίει άλλα Watt.

Δημοσ.

Με μικρή διαφορά, βαριά να δεις 10% διαφορά στη κατανάλωση ανάμεσα σε διαφορετικά m/b.

Η διαφορά στη τάση λειτουργίας οφείλεται στην κατασκευή του κάθε ξεχωριστού τσιπ.

Δημοσ.

Μάλιστα, σε ευχαριστώ ρε φίλε παρα πολύ.

24 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Με μικρή διαφορά, βαριά να δεις 10% διαφορά στη κατανάλωση ανάμεσα σε διαφορετικά m/b.

Η διαφορά στη τάση λειτουργίας οφείλεται στην κατασκευή του κάθε ξεχωριστού τσιπ.

Μάλιστα, σε ευχαριστώ ρε φίλε παρα πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιος λόγος που θες μόνο του επεξεργαστή την κατανάλωση; Θα τον χρησιμοποιήσεις σκέτο στον αέρα;

Στην τελική πάρε μια αμπερτσιμπίδα και μέτρα την γραμμή των 12 V που πάει στον επεξεργαστή.

Επεξ/σία από NT1G
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, θα ηθελα τα φωτα σας παιδια.

Εχω μια σκεψη εχω αυτο το σετακι στο πισι της γυναικας μου :

CASE : NZXT S340-Source

CPU : FX6300 , COOLER : Cryorig M9A

MB : Gigabyte 990XA-UD3

RAM Corsair Vengeance 16gb ddr3 (4x4gb)

SSD Samsung 860 Evo 500gb

VGA MSI GTX960 4gb Gaming

PSU Thermaltake Smart 530w

Και σκέφτομαι να της κάνω αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών με 1060 ή 1660 θα αντέχει ο επεξεργαστής για 1080p gaming (οχι βαρυ gaming κανα PUBG , APEX κτλ και όχι πολύωρη χρήση) ή θα έχει τεράστιο bottleneck και έπειτα αν έχει αρκετό χάσμα λόγω bottleneck θα πρέπει να πάω στον FX-8350 για καλύτερη απόδοση αλλά δεν ξέρω αν θα αντέχει το τροφοδοτικό με την καινούργια κάρτα που θέλω να βάλω με τον 8350.

Ευχαριστώ,

Μανώλης. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε

Και σκέφτομαι να της κάνω αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών με 1060 ή 1660 θα αντέχει ο επεξεργαστής για 1080p gaming (οχι βαρυ gaming κανα PUBG , APEX κτλ και όχι πολύωρη χρήση) ή θα έχει τεράστιο bottleneck και έπειτα αν έχει αρκετό χάσμα λόγω bottleneck θα πρέπει να πάω στον FX-8350 για καλύτερη απόδοση αλλά δεν ξέρω αν θα αντέχει το τροφοδοτικό με την καινούργια κάρτα που θέλω να βάλω με τον 8350.

Ευχαριστώ,

Μανώλης. 

Το τροφοδοτικό αντέχει και τον 8350 και την νέα κάρτα. Τώρα για PUBG με FX δεν ξέρω, αλλά αν κολλάει με 6300 θα κολλάει και με 8350. Πάρε μια 1660 σκέτη με 220 ευρώ, είναι το πιο VFM.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsoukos87 είπε

Ευχαριστώ,

Μανώλης. 

Ανέβασε τον FX6300 στα 4 με 4.2GHz και πάρε μια RX 570 4GB και είσαι οκ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Το τροφοδοτικό αντέχει και τον 8350 και την νέα κάρτα. Τώρα για PUBG με FX δεν ξέρω, αλλά αν κολλάει με 6300 θα κολλάει και με 8350. Πάρε μια 1660 σκέτη με 220 ευρώ, είναι το πιο VFM.

Ωραια σε ευχαριστω πολύ, μαλλον θα το πάω έτσι όπως το λες και αν δω τα σκούρα θα του κάτσω και τον 8350.

Σε περίπτωση αλλαγής του 6300 με τον 8350 η μαμά ψύκτρα του 8350 είναι καλή ή να βάλω αυτή του 6300 ή κάποια άλλη;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tsoukos87 είπε

Ωραια σε ευχαριστω πολύ, μαλλον θα το πάω έτσι όπως το λες και αν δω τα σκούρα θα του κάτσω και τον 8350.

Σε περίπτωση αλλαγής του 6300 με τον 8350 η μαμά ψύκτρα του 8350 είναι καλή ή να βάλω αυτή του 6300 ή κάποια άλλη;

Του 8350 είναι σχεδόν σίγουρα καλύτερη απο του 6300 (αν δεν είναι καλύτερη είναι η ίδια).

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Του 8350 είναι σχεδόν σίγουρα καλύτερη απο του 6300 (αν δεν είναι καλύτερη είναι η ίδια).

Α εννοούσα του 8350 με αυτήν που έχω βάλει στον 6300 ψυκτρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατενταρισμενη λύση με σίγουρα αποτελέσματα. Βάζεις ένα μικρό φανακι να βαράει πάνω στα vrm και άλλο ένα στο πίσω μέρος της μητρικής να βαράει στο socket. Εγγυημένα πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες άρα και χαμηλότερες στροφές στην ψυκτρα και λιγότερη φασαρία.

Η wraith ψυκτρα που δίνεται με τους τωρινούς 8350 είναι πολύ καλή και είναι της CoolerMaster.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, John-lamia είπε

Παιδιά, ο fx 8350 με ποια cpu συγκρίνετε σήμερα; 

Με κανέναν:) Είναι μοναδικός!

Έχει το ίδιο multicore performance με i5 7500 και το μισό single thread.

Αν βάλεις σε έναν οικονομικό r3 αργή μνήμη σε single channel θα έχεις παραπλήσιο performance.

Ή μπορείς να τον συγκρίνεις με 4πύρηνο athlon σε am4.

Στις 1/4/2019 στις 2:12 ΜΜ, Tsoukos87 είπε

Εννοείται ότι πριν αρχίσεις να πληρώνεις, δοκιμάζεις με το hardware που ήδη έχεις μήπως πάρεις το performance που θέλεις.

Αμφιβάλω ότι θα καταλάβεις διαφορά με τον 6300 σε oc αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Επίσης σίγουρα ο 8350 θα δώσει παραπάνω ζωή στο pc  αλλά κοίταξε στα μτχ άμα τον πετύχεις κάνα 30άρι,

για 70 καινούριος δεν αξίζει, υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Ακόμα, επειδή αναφέρεις το pubg, 8350 τελικιασμένος 4.9+ με 2133 μνήμες και πάλι τρώει πολύ ζόρι.

Σε single player κι ακόμα καλύτερα σε dx12 παιχνίδια μπορείς να πάρεις ακόμα αξιοπρεπή απόδοση από τον 8350.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4.9GHz  1.45V ποσο παει η καταναλωση σε idle κανα 100 ρι εγκεφαλικο αν δουλευει συνεχεια  :P Με τις μνημες δε πανε καλα σε OC  1866 stock .

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...