Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω φιλο αφαλιστη που αρνειται να εχει κινητο !!!! Φιλος φιλος αλλα .....

E, σε λίγο θα πεινάσει.

• Like 2
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pananton είπε

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ισχυρίζεσαι πως πρέπει να είσαι δικηγόρος για να διαβάσεις το συμβόλαιο που υπογράφεις ? 

Δεν κατάλαβες καλά

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pananton είπε

ok Αριστείδη κάτι θες να πεις αλλά δεν καταλαβαίνω τι, αν θες το εξηγείς αλλιώς καλή σου μέρα! 🙂

Για να διαβάσεις ένα συμβόλαιο σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος

Το μπορείς να κατανοήσεις πλήρως τους όρους του και να ερμηνεύσεις τυχόν αμφισημίες που σίγουρα θα υπάρχουν και ακόμα πιο σίγουρα θα είναι έτσι διατυπωμένες ούτως ώστε να είναι υπέρ του παρόχου και όχι του λήπτη της ασφάλειας είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, και σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον μέσο ασφαλιζόμενο 

Σου ξαναλέω, μη νομίζεις ότι ακόμα και οι καλοί ασφαλιστές είναι ντε και καλά τίποτα διάνοιες ή Matlock

Προφανώς όμως με την καθημερινή επαφή κατανοείς καλύτερα τα πράγματα και χειρίζεσαι πιο σωστά τις καταστάσεις 

Και εμένα αν μου δώσεις λόγου χάρη ένα βιβλίο με όλες τις φορολογικές νομοθεσίες και μου πεις κάνε μου δήλωση, Ε1, Ε2, Ε3, ΦΠΑ και ότι σκατά άλλο, είναι σίγουρο ότι την πρώτη φορά θα τα κάνω ρόιδο

Αν το κάνω κάθε μέρα προφανώς και θα αποκτήσω εντελώς διαφορετική εξοικείωση με το αντικείμενο 

• Like 1
Δημοσ.

δεν νομιζω να  ειναι μικρες οι διαφορες μεταξυ ιντερνετ και ασφαλιστη... + το κερδος σε χρονο και βενζινες που εχω επειδη δεν σερνω το κουφαρι μου να παω σοτν ασφαλιστη αλλα με 10 κλικ εχω ασφαλεια...

κι εγω σε ασφαλιστη """""φιλο"""" ημουν για χρονια μεχρι που ψιλοτρακαρα και εκανε τον ανηξερο... ενω παλια μου παρουσιαζε οτι εχει "ακρες" στην ταδε ασφαλιστικη που ειμαι και αν τυχει κατι θα μας τα μπαλωσει, του στυλ αν τρακαρω τον ομπαμα θα με πληρωνει κιολας ... φιδια εν τελει...

αν και οι διαφορες σιγουρα στο ιντερνετ θα ειναι καλυτερες, οι ασφαλιστες on commission δουλευουν παντα... ναι περνουν καλυτερες τιμες σαν ασφαλιστες αλλα υπαρχει και η προμηθεια τους σε καθε συμβολαιο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, opcorsa είπε

δεν νομιζω να  ειναι μικρες οι διαφορες μεταξυ ιντερνετ και ασφαλιστη... + το κερδος σε χρονο και βενζινες που εχω επειδη δεν σερνω το κουφαρι μου να παω σοτν ασφαλιστη αλλα με 10 κλικ εχω ασφαλεια...

Τώρα τι να σου πω, προσωπικά έχω 3 ασφάλειες αυτή την στιγμή σε τιμή ακριβώς ίδια με το anytime.

Η μία μάλιστα είναι αρκετά ακριβή, και να σκεφτείς ότι τσεκάροντας την τιμή που μου έδωσε ο ασφαλιστής με τιμή που πήρα online είχε διαφορά 2 ευρώ (στα 600)

Φαντάζομαι επίσης ξέρεις ότι οι ασφαλιστές έχουν email και ebanking ε ; 

:P :P

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Για να διαβάσεις ένα συμβόλαιο σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος

Το μπορείς να κατανοήσεις πλήρως τους όρους του και να ερμηνεύσεις τυχόν αμφισημίες που σίγουρα θα υπάρχουν και ακόμα πιο σίγουρα θα είναι έτσι διατυπωμένες ούτως ώστε να είναι υπέρ του παρόχου και όχι του λήπτη της ασφάλειας είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, και σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον μέσο ασφαλιζόμενο 

Σου ξαναλέω, μη νομίζεις ότι ακόμα και οι καλοί ασφαλιστές είναι ντε και καλά τίποτα διάνοιες ή Matlock

Προφανώς όμως με την καθημερινή επαφή κατανοείς καλύτερα τα πράγματα και χειρίζεσαι πιο σωστά τις καταστάσεις 

Και εμένα αν μου δώσεις λόγου χάρη ένα βιβλίο με όλες τις φορολογικές νομοθεσίες και μου πεις κάνε μου δήλωση, Ε1, Ε2, Ε3, ΦΠΑ και ότι σκατά άλλο, είναι σίγουρο ότι την πρώτη φορά θα τα κάνω ρόιδο

Αν το κάνω κάθε μέρα προφανώς και θα αποκτήσω εντελώς διαφορετική εξοικείωση με το αντικείμενο 

αυτό που λες όμως πάλι πάμε στην περίπτωση του "Γιώργου του ασφαλιστή" που πολύ σωστά περιέγραψε ο φίλος στην 1η σελίδα. Και ξαναλέω λοιπόν...αμφιβάλλω ότι η πλειοψηφία των ασφαλιστών είναι έτσι..το να μην υπάρχει "μεσάζοντας-ασφαλιστής" είναι θεμιτό και μου αρέσει σαν επιλογή...ΓΙΑΤΙ τώρα που είμαι 32 ετών έχω την όρεξη, την εξοικείωση με την τεχνολογία και να ασχοληθώ ο ίδιος αν μου ζητήσει κάτι να κάνω από την πλευρά μου η ασφαλιστική για να γλιτώσω ένα σεβαστό ετήσιο ποσό ασφάλισης δεδομένης της αξιοπιστίας της εταιρείας.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα συμβόλαια από τέτοιες εταιρείες είναι οικονομικότερα όχι λόγω μειωμένης αξιοπιστίας ή ότι σου κρύβουν ασφαλιστικούς όρους ή σου κρύβουν τα δικαιώματα σου.ΑΛΛΑ σε περίπτωση που τους χρειαστείς θα πρεπει και εσύ απο την πλευρα σου να κανεις καποιες ενεργειες ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ΔΕΝ θα υπαρχει ασφαλιστής (με ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα ΟΜΩΣ να τις κάνεις οπως και να εχει αν ο ασφαλιστής που έχεις πετάει αετό όταν τον χρειαστείς)....

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τώρα τι να σου πω, προσωπικά έχω 3 ασφάλειες αυτή την στιγμή σε τιμή ακριβώς ίδια με το anytime.

Η μία μάλιστα είναι αρκετά ακριβή, και να σκεφτείς ότι τσεκάροντας την τιμή που μου έδωσε ο ασφαλιστής με τιμή που πήρα online είχε διαφορά 2 ευρώ (στα 600)

Φαντάζομαι επίσης ξέρεις ότι οι ασφαλιστές έχουν email και ebanking ε ; 

:P :P

σαφως και το ξερω (καλα οχι ολοι) απλα ολο αυτο ειναι friction που λεμε στο μαρκετινγκ, με δυσκολευεις να αγορασω ... να στειλω μαιλ να ξαναμπω να δω τι απαντησες να μπω ebanking , να βαλω λαθος κωδικο ( :P )  να βαλω τον σωστο να μπω, να προσεξω μην κανω λαθος τα στοιχεια κλπ...

στις ιντερνετικες, ολα σε ενα νοικοκυρεμενα...

παντως τιμη 130ευρω με οδικη βοηθεια για εναν χρονο δεν εβρισκα ποτε σε ασφαλιστη... πληρωνα 80 το 6 μηνο χωρις οδικη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pananton είπε

αυτό που λες όμως πάλι πάμε στην περίπτωση του "Γιώργου του ασφαλιστή" που πολύ σωστά περιέγραψε ο φίλος στην 1η σελίδα. Και ξαναλέω λοιπόν...αμφιβάλλω ότι η πλειοψηφία των ασφαλιστών είναι έτσι..το να μην υπάρχει "μεσάζοντας-ασφαλιστής" είναι θεμιτό και μου αρέσει σαν επιλογή...ΓΙΑΤΙ τώρα που είμαι 32 ετών έχω την όρεξη, την εξοικείωση με την τεχνολογία και να ασχοληθώ ο ίδιος αν μου ζητήσει κάτι να κάνω από την πλευρά μου η ασφαλιστική για να γλιτώσω ένα σεβαστό ετήσιο ποσό ασφάλισης δεδομένης της αξιοπιστίας της εταιρείας.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα συμβόλαια από τέτοιες εταιρείες είναι οικονομικότερα όχι λόγω μειωμένης αξιοπιστίας ή ότι σου κρύβουν ασφαλιστικούς όρους ή σου κρύβουν τα δικαιώματα σου.ΑΛΛΑ σε περίπτωση που τους χρειαστείς θα πρεπει και εσύ απο την πλευρα σου να κανεις καποιες ενεργειες ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ΔΕΝ θα υπαρχει ασφαλιστής (με ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα ΟΜΩΣ να τις κάνεις οπως και να εχει αν ο ασφαλιστής που έχεις πετάει αετό όταν τον χρειαστείς)....

Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα που μας έτυχε πρόσφατα 

Χτυπήσαν την γυναίκα μου πίσω δεξιά στον προφυλακτήρα και της έκαναν τεράστια γρατζουνιά (όχι σπάσιμο, το τονίζω)

Πάμε το αμάξι στο φανοποιείο, ήρθε πραγματογνώμονας, και μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι επειδή από την πίσω αριστερή πλευρά του προφυλακτήρα υπήρχε (όντως) μια πολύ μικρή γρατζουνιά, θα αποζημιωνόμασταν το μισό από το βάψιμο του προφυλακτήρα (75 αντί για 150€) αν θυμάμαι καλά 

Ωραία τους λέω, βάψτε τον μισό 

Δε γίνεται μου λένε 

Άρα η επιλογή που είχα ήταν είτε να πληρώσουμε 75€, είτε να αφήσουμε το αμάξι με το χτύπημα πίσω 

Πήρα τον ασφαλιστή και σε μια ώρα με πήρε πίσω και μου είπε ότι θα αποζημιωθούμε για 150€

Εσύ πως θα το αντιμετώπιζες αυτό το θέμα ; 

Εγώ πάντως κρίνω ότι τα λεφτά (ο ασφαλιστής) του τα έβγαλε, σε ένα "ψιλοαστείο" περιστατικά 

Το ποσό της ετήσιας επιβάρυνσης όπως έγραψα και στον κορσάκια από πάνω, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, είναι αστείο πάντως 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα που μας έτυχε πρόσφατα 

Χτυπήσαν την γυναίκα μου πίσω δεξιά στον προφυλακτήρα και της έκαναν τεράστια γρατζουνιά (όχι σπάσιμο, το τονίζω)

Πάμε το αμάξι στο φανοποιείο, ήρθε πραγματογνώμονας, και μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι επειδή από την πίσω αριστερή πλευρά του προφυλακτήρα υπήρχε (όντως) μια πολύ μικρή γρατζουνιά, θα αποζημιωνόμασταν το μισό από το βάψιμο του προφυλακτήρα (75 αντί για 150€) αν θυμάμαι καλά 

Ωραία τους λέω, βάψτε τον μισό 

Δε γίνεται μου λένε 

Άρα η επιλογή που είχα ήταν είτε να πληρώσουμε 75€, είτε να αφήσουμε το αμάξι με το χτύπημα πίσω 

Πήρα τον ασφαλιστή και σε μια ώρα με πήρε πίσω και μου είπε ότι θα αποζημιωθούμε για 150€

Εσύ πως θα το αντιμετώπιζες αυτό το θέμα ; 

Εγώ πάντως κρίνω ότι τα λεφτά (ο ασφαλιστής) του τα έβγαλε, σε ένα "ψιλοαστείο" περιστατικά 

Το ποσό της ετήσιας επιβάρυνσης όπως έγραψα και στον κορσάκια από πάνω, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, είναι αστείο πάντως 

αυτό είπα από την αρχή...εγώ για παράδειγμα που δεν έχω ασφαλιστή τότε όπως λες και εσύ θα ειχα στην καλύτερη περίπτωση 75€ απαλλαγή. Έτυχε όμως να εχεις καλό-γάτο-πες το οπως θες ασφαλιστή που ασχολήθηκε με το θέμα σου...αρα εσυ έχεις μια καλή εμπειρία με ασφαλιστή. (ποτε δεν ειπα οτι δεν χρειάζονται, αλλά μου αρεσει να υπάρχουν ΚΑΙ ασφαλιστικές χωρις αυτούς με ανάλογη μείωση στην τελική τιμή συμβολαίου)

εμενα όμως περίπτωση πριν χρόνια ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ συγγενικό πρόσωπο χωρίς να έχω την παραμικρή ευθύνη σε επαφή με άλλο όχημα ο ασφαλιστής μου ΠΕΤΑΓΕ ΑΕΤΟ και βγήκα συνυπαιτιότητα. τι έκανα? πληρωσα την ζημιά στο όχημα μου και ακύρωσα το συμβόλαιο που είχα και πήγα σε ασφαλιστική χωρίς ασφαλιστή...ΑΝ μου τύχει και εκεί η στραβη τουλάχιστον θα έχω γλυτώσει τα έξοδα του ασφαλιστή...

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pananton είπε

αυτό είπα από την αρχή...εγώ για παράδειγμα που δεν έχω ασφαλιστή τότε όπως λες και εσύ θα ειχα στην καλύτερη περίπτωση 75€ απαλλαγή. Έτυχε όμως να εχεις καλό-γάτο-πες το οπως θες ασφαλιστή που ασχολήθηκε με το θέμα σου...αρα εσυ έχεις μια καλή εμπειρία με ασφαλιστή. (ποτε δεν ειπα οτι δεν χρειάζονται, αλλά μου αρεσει να υπάρχουν ΚΑΙ ασφαλιστικές χωρις αυτούς με ανάλογη μείωση στην τελική τιμή συμβολαίου)

εμενα όμως περίπτωση πριν χρόνια ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ συγγενικό πρόσωπο χωρίς να έχω την παραμικρή ευθύνη σε επαφή με άλλο όχημα ο ασφαλιστής μου ΠΕΤΑΓΕ ΑΕΤΟ και βγήκα συνυπαιτιότητα. τι έκανα? πληρωσα την ζημιά στο όχημα μου και ακύρωσα το συμβόλαιο που είχα και πήγα σε ασφαλιστική χωρίς ασφαλιστή...ΑΝ μου τύχει και εκεί η στραβη τουλάχιστον θα έχω γλυτώσει τα έξοδα του ασφαλιστή...

Μου έχει κάνει και καλύτερα, αλλά δεν είναι της παρούσης :P

Έχεις το δίκιο σου βέβαια και εσύ, έπεσες σε κακό επαγγελματία οπότε απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου 

Δημοσ.

Μα αυτο ηταν που ειπαμε απο την αρχη. Αν ο ασφαλιστης σου πετάει αετό, υπάρχει προβλημα.

Για αυτο και πλέον μονο οι καλοι ασφαλιστές επιβιωνουν (βασικά βγάζουν πολύ χρήμα). Οι άλλοι ειναι στην ανεργια και κλαίγονται.

Οπως σε κάθε επάγγελμα, αν πετας αετο, δε πας μπροστά :)

Δημοσ.

Ο ασφαλιστης μου βρισκει χαμηλοτερα απο τις ιντερνετικες

Οι ιντερνετικες συμφερουν σε πολυ συγκεκριμενες κατηγοριες

Επισης εχει εικονα για την φερεγγυοτητα των εταιρειων και την ταχυτητα πληρωμων

Εχει εμπειρια να σου πει 2-3 πραγματα οταν συντασσεις μια αιτηση συμβολαιου υγειας (περιπλοκη διαδικασια) ή οταν τρακαρεις τι να κανεις 

Εν ολιγοις αν ο ασφαλιστης ειναι καλος,εχει να προσφερει στον πελατη με το καλημερα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Nauths είπε

Μου έλεγαν να έχεις τον ασφαλιστή σου να μιλήσεις, ένα δικό σου άνθρωπο. Μετά απ αυτά κι αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι μία άχρηστη ταρίφα, απλά για να κινείται η αγορά. Δεν μιλάω για ασφάλειες υγείας κτλ. Όποτε ζήτησα βοήθεια από ασφαλιστή η με παρέπεμψε σε δικηγόρο ή στην εταιρεία. Πρόσφατα που είχα ένα ψιλοτροχαίο με μικρή έκταση ζημιάς, κατέληξα να στείλω μόνος τις απαιτήσεις στην ασφαλιστική με τη βοήθεια ενός φίλου που κάνει άσκηση ως δικηγόρος. Γνώμες;

αρχικα αλλαξε ασφαλιστη, κατα δευτερον οταν κανεις μεσω ιντερνετ ασφαλεια εχει γενικα ενα μπλεξιμο η υποθεση και εισαι ολη την ωρα στα τηλεφωνα και τι εγινε και στην αναμονη και τρεχα γυρευε. Απο ποτε ενας καλος επαγγελματιας γινεται σκαρτος? μονο στην Ελλαδα της βλαχουριας και της γυφτιας και της ξερολιας εχουμε βγαλει ολοκληρους κλαδους αχρηστους και "εχουμε γινει ολοι τα κανω ολα και συμφερω" τι θελεις υδραυλικα? ηλεκτρολογικα? ανακαινισεις?υπολογιστες? ασφαλιστες? ολα σε εναν, και μολις φαμε φολα μετα μας φταιει ο επαγγελαμτιας που θα μας ζητησει τα κανονικα λεφτα για να κανει αυτο που δεν εκανε ο δηθεν που ηξερε απ'ολα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Nauths είπε

Μου έλεγαν να έχεις τον ασφαλιστή σου να μιλήσεις, ένα δικό σου άνθρωπο. Μετά απ αυτά κι αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι μία άχρηστη ταρίφα, απλά για να κινείται η αγορά. Δεν μιλάω για ασφάλειες υγείας κτλ. Όποτε ζήτησα βοήθεια από ασφαλιστή η με παρέπεμψε σε δικηγόρο ή στην εταιρεία. Πρόσφατα που είχα ένα ψιλοτροχαίο με μικρή έκταση ζημιάς, κατέληξα να στείλω μόνος τις απαιτήσεις στην ασφαλιστική με τη βοήθεια ενός φίλου που κάνει άσκηση ως δικηγόρος. Γνώμες;

Διαφωνώ ξεκάθαρα, ο δικός μου γνωστός ασφαλιστής με βοήθησε άμεσα ειδικά για αποζημίωση έστω και μικροποσού μου έλυσε τα χέρια. Όταν προέκυψε το περιστατικό δεν ασχολήθηκα κάν.. Απλά μου είπε τι δικαιολογητικά να του στείλω και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες μόνος του.

7 ώρες πριν, adi32 είπε

Το επάγγελμα αυτό έχει πεθάνει και σε λίγο θα πεθάνουν κι αυτοί που το χρησιμοποιουσαν 

Μας έκανες την μέρα υπέροχη ρε Μόρτη 😂 Αυτό που γουστάρω εδώ στο Ινσόμνια είναι ότι δίνεται κουράγιο σε πολλά άτομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...