Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, alexcrx είπε

οταν εκανες bios update μηπως το ειχες με overclock????????

γιατι για bios update θελει να ειναι ολα μαμα......................

Δε πρόλαβα να ασχοληθώ με  oc :(

Και biios update έκανα με. Το που το έβαλα. Πάνω Δευτέρα.. Τετάρτη πρωί κόλλησε 

Επεξ/σία από galanos
  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε galanos, 

από προσωπική εμπειρία όσο εργαζόμουν στο τεχνικό τμήμα του plaisio 2007, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως τότε είχαμε τη δυνατότητα να το στείλουμε στη gigabyte για αλλαγή όλου του socket και η χρέωση ήταν πάνω κάτω 20-25Ε. Σε σχέση με την asus μάλιστα και τελείως πληροφοριακά εώς και κουτσομπολίστικα, μπορώ να σου πω ότι οι επισκέψεις της gigabyte σε εμάς είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες της asus. Πάντα ευδιάθετοι, πρόθυμοι και χαμογελαστοί οι φίλοι μας από τα βάθη της ανατολής.

Σε προσωπικό επίπεδο αν ασχοληθείς για να την επισκευάσεις μόνος σου και είναι η πρώτη φορά που το κάνεις, ετοιμάσου με πολύ υπομονή, καφέ και ένα καλό μεγεθυντικό φακό γραφείου με αρκετό φως. Θα χρειαστείς μια καλή προσέλα, και ένα κουφάρι απο παλιά μητρική για να χρησιμοποιήσεις τα pins που λείπουν. Δε μιλάμε πλέον για κόλληση καθώς είναι αδύνατο αλλά για τοποθέτηση με τέτοιο τρόπο ώστε με το κλείσιμο του socket port τα pins θα λειτουργήσουν ελασματικά και θα κάτσουν στις σωστές θέσεις. Τα ήδη στραβά pins θα τα ισιώσεις με όσο λιγότερες κινήσεις μπορείς, κοβονται έυκολα δυστυχώς. Εξασκήσου πρώτα στη μητρική κουφάρι που θα βρεις κ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Καλή τύχη!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, palkey είπε

Καλησπέρα φίλε galanos, 

από προσωπική εμπειρία όσο εργαζόμουν στο τεχνικό τμήμα του plaisio 2007, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως τότε είχαμε τη δυνατότητα να το στείλουμε στη gigabyte για αλλαγή όλου του socket και η χρέωση ήταν πάνω κάτω 20-25Ε. Σε σχέση με την asus μάλιστα και τελείως πληροφοριακά εώς και κουτσομπολίστικα, μπορώ να σου πω ότι οι επισκέψεις της gigabyte σε εμάς είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες της asus. Πάντα ευδιάθετοι, πρόθυμοι και χαμογελαστοί οι φίλοι μας από τα βάθη της ανατολής.

Σε προσωπικό επίπεδο αν ασχοληθείς για να την επισκευάσεις μόνος σου και είναι η πρώτη φορά που το κάνεις, ετοιμάσου με πολύ υπομονή, καφέ και ένα καλό μεγεθυντικό φακό γραφείου με αρκετό φως. Θα χρειαστείς μια καλή προσέλα, και ένα κουφάρι απο παλιά μητρική για να χρησιμοποιήσεις τα pins που λείπουν. Δε μιλάμε πλέον για κόλληση καθώς είναι αδύνατο αλλά για τοποθέτηση με τέτοιο τρόπο ώστε με το κλείσιμο του socket port τα pins θα λειτουργήσουν ελασματικά και θα κάτσουν στις σωστές θέσεις. Τα ήδη στραβά pins θα τα ισιώσεις με όσο λιγότερες κινήσεις μπορείς, κοβονται έυκολα δυστυχώς. Εξασκήσου πρώτα στη μητρική κουφάρι που θα βρεις κ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Καλή τύχη!

Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου.. Είμαι και εγώ λίγο κατά κάποιο τρόπο τεχνικός αλλά όχι ηλεκτρονικός.. Γιατί δεν έχω υπομονή καθόλου... Εξίσου και το πρόβλημα.. Που έκανα αχχα.

Γιαυτό και θα το πάω κάπου... Εχω παραγγηλει socket άσχετα αν μ απαντήσει... Ευχαριστώ πολύ γιαυτό περιμένω το email τους.. Ξέρω ότι δεν είναι τιπτ γιαυτόυς... 

Επεξ/σία από galanos
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ ρε φίλε μου πάντως έχω μια απορία, πως κατάφερες να σπάσεις και να στραβώσεις τα pins με το πλαστικό του socket? Και επίσης, τι ακριβώς συνέβη για να φτάσεις σε Post Code Error 7F? 

Το backup BIOS γιατί δε μπήκε μπροστά;

Περίεργα πράγματα. 

Δεν μπαίνει το back up BIOS από μόνο του.Μου χάρισε ένας φίλος ένα brickarismeno mobo της GB Z77. Μετα από αλλαγή βιος δεν ποσταρε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Χωρίς cmos reset δεν άναβε καν.

Έβγαζε corrupted ΒΙΟS error επίσης στο τεστερ.

Method #1:
1. Shut your PC down (if you're reading this guide, than your PC isn't working anyways) 
2. Hold the power button until the PC starts and shuts down again
3. Press the power button again, your backup BIOS should kick in now and should re-flash the main BIOS if there's anything wrong with it.

Method #2:
1. Shut your PC down
2. Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
3. Backup BIOS should kick in anytime soon now.

Δουλεύει κανόνι από τότε. Την είχε πάει σε 3 καταστήματα για φτιάξιμο και την είχανε βγάλει ξοφλημένη 🤣. Φοβεροί τεχνικοί αχαχαχαχχ. Σώζει ζωές το dual bios :)

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Δεν μπαίνει το back up BIOS από μόνο του.Μου χάρισε ένας φίλος ένα brickarismeno mobo της GB Z77. Μετα από αλλαγή βιος δεν ποσταρε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Χωρίς cmos reset δεν άναβε καν.

Έβγαζε corrupted ΒΙΟS error επίσης στο τεστερ.

Method #1:
1. Shut your PC down (if you're reading this guide, than your PC isn't working anyways) 
2. Hold the power button until the PC starts and shuts down again
3. Press the power button again, your backup BIOS should kick in now and should re-flash the main BIOS if there's anything wrong with it.

Method #2:
1. Shut your PC down
2. Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
3. Backup BIOS should kick in anytime soon now.

Δουλεύει κανόνι από τότε. Την είχε πάει σε 3 καταστήματα για φτιάξιμο και την είχανε βγάλει ξοφλημένη 🤣. Φοβεροί τεχνικοί αχαχαχαχχ. Σώζει ζωές το dual bios :)

Εμένα όταν έγινε bricked το BIOS γιατι το Utility αποφάσισε να κάνει Firmware Update ενώ είχα ήδη το τελευταίο BIOS στην AORUS Gaming 7 Z370, μόλις έγινε η επανεκκίνηση ξεκίνησε με το backup κατευθείαν μετά από 2 επανεκκινήσεις 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς φίλε μου, galanos η μητρική σου δεν σώζεται, δεν υπάρχει καμία εταιρία που να μπορεί να κάνει αλλαγή socket στην Ελλάδα, αλλά και να υπήρχε περίπτωση να γίνει αλλαγή του socket η ζημιά θα είναι εμφανής, οπότε πάλι θα έχεις δώσει ένα κάρο λεφτά για την επισκευή αλλά εγγύηση ΜΗΔΕΝ.

Λυπάμαι για την μητρική, την οποία για καλή μου τύχη την είδα σε μηχάνημα πελάτη με επεξεργαστή  I9-7940X και τραβούσα τα μαλλιά μου από ενθουσιασμό.

Σαφώς η Gigabyte και μόνο μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό αλλά δεν νομίζω να είναι μικρό το κόστος.

Σε περίπτωση πατέντας η λύση που είχα πράξει σε ίδια περίπτωση μιας μητρικής 771 socket XEON επεξεργαστή ήταν η τοποθέτηση πάνω στον επεξεργαστή τα πιν που έλλειπαν αλλά με μικρά ποσοστά επιτυχίας και λειτουργικότας διότι η μητρική ήταν ήδη νεκρή.

Επεξ/σία από ntintin
Δημοσ.

Σε χτύπησε η κατάρα της amd τελικά :P Να μάθεις άλλη φορά να αλλαξοπιστείς :P 

Πέρα την πλάκας, είναι κρίμα καινούργια μητρική να αχρηστευτεί έτσι άδοξα :(

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@all@all κάτι σημαντικό που ξέχασα να σας πω... Όταν πήρα τον cpu και την Mobo από το κατάστημα. Είπα στον τύπο να μ δώσει μια mx-4 πάστα. Και δεν είχε μου λέει γιατί δεν περνεις μια πιο καλή? Τόσο ακριβό σύστημα βάλε κάτι καλό. ΟΚ του λέω.. Κ Μ δίνει thermal grizzly.. Όταν το σεταρα λοιπόν.. Πάω να την βάλω στον cpu και γλιστράει και φεύγει.. Λέω Wtf?? Δεν μπορούσα να δω που πήγε... Έβαλα. Ξανά με. Προσοχή και έκλεισα την υδροψυξη ( του είχα πει ότι έχω kraken x52).. Μετά που έψαξα όμως youtube κτλπ είδα ότι αυτό δεν είναι πάστα είναι liquid metal.. Και ότι δεν κάνει κ μάλιστα κάνει κακό... Μπορεί να σου γαμησει την υδροψυξη... Όταν πήγα να γυρίσω την μητρική του το είπα... Και μ λέει λάθος κάνεις που το διάβασες αυτό δεν υσχυει... Και τώρα έχω υποψίες μην γαμησε την μητρική το liquid metal.... 

https://youtu.be/aDVwPlApeFs

@palkey  @ntintin

Επεξ/σία από galanos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ntintin είπε

μπορεί να ακούγεται απίστευτο το ότι δούλεψα έναν i9-7940X ο οποίος ήταν πάνω σε μια Gigabyte X299 AORUS Gaming 9,

ναι εσυ μονο, εμεις ειμαστε σε αλλο πλανητη και δεν εχουν εκει i9-7940X..........ουτε i9-9980XE

παω να πιω κανα νιτρικο γιατι εδω μεσα ο,τι να'ναι...................

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alexcrx είπε

ναι εσυ μονο, εμεις ειμαστε σε αλλο πλανητη και δεν εχουν εκει i9-7940X..........ουτε i9-9980XE

παω να πιω κανα νιτρικο γιατι εδω μεσα ο,τι να'ναι...................

Ψηλέ χαλάρωσε και πιες κανα νιτρικό, δεν σε είπα ούτε καμπούρη ούτε το παίζω έξυπνος. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να χαλιέσαι για κάτι.

Δεν μπορώ να συγκρίνω τι έχω δουλέψει με κανέναν, γιατί όλοι έχουν τις εμπειρίες τους με νέους επεξεργαστές και κάρτες. 

Εδώ μέσα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ποιος την έχει μεγαλύτερη. Κουβέντα κάνουμε, όλα είναι θέμα εμπειρίας.

Επεξ/σία από ntintin
  • Like 1
Δημοσ.

μα εσυ εχεις αρχισει τα

12 ώρες πριν, ntintin είπε

μπορεί να ακούγεται απίστευτο το ότι δούλεψα έναν i9-7940X

εγω χαλαρος ειμαι ουτε ειπα οτι με λες καμπουρη........

συγνωμη για το υφος αλλα ρε αδερφε εσυ αρχισες τα απιστευτα.............τεσπα...........παμε παρακατω

υπαρχει εταιρια που κανει αλλαγη socket και δεν φαινεται κατι μετα............

• Thanks 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, galanos είπε

@all@all κάτι σημαντικό που ξέχασα να σας πω... Όταν πήρα τον cpu και την Mobo από το κατάστημα. Είπα στον τύπο να μ δώσει μια mx-4 πάστα. Και δεν είχε μου λέει γιατί δεν περνεις μια πιο καλή? Τόσο ακριβό σύστημα βάλε κάτι καλό. ΟΚ του λέω.. Κ Μ δίνει thermal grizzly.. Όταν το σεταρα λοιπόν.. Πάω να την βάλω στον cpu και γλιστράει και φεύγει.. Λέω Wtf?? Δεν μπορούσα να δω που πήγε... Έβαλα. Ξανά με. Προσοχή και έκλεισα την υδροψυξη ( του είχα πει ότι έχω kraken x52).. Μετά που έψαξα όμως youtube κτλπ είδα ότι αυτό δεν είναι πάστα είναι liquid metal.. Και ότι δεν κάνει κ μάλιστα κάνει κακό... Μπορεί να σου γαμησει την υδροψυξη... Όταν πήγα να γυρίσω την μητρική του το είπα... Και μ λέει λάθος κάνεις που το διάβασες αυτό δεν υσχυει... Και τώρα έχω υποψίες μην γαμησε την μητρική το liquid metal.... 

https://youtu.be/aDVwPlApeFs

@palkey  @ntintin

Ανέβασε φωτογραφία το σωληνάκι που σου έδωσε γιατι δεν υπάρχει περίπτωση να σου έδωσα Liquid Metal. 

Αλλα και σε αυτή την περίπτωση, πάλι δικό σου το λάθος στη χρήση. 

Ο,τι και να λέμε, αφού παραδέχτηκες στο μαγαζί το ότι έσπασες τα πιν, έχασες κάθε διεκδίκηση αυτομάτως.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

Ανέβασε φωτογραφία το σωληνάκι που σου έδωσε γιατι δεν υπάρχει περίπτωση να σου έδωσα Liquid Metal. 

Αλλα και σε αυτή την περίπτωση, πάλι δικό σου το λάθος στη χρήση. 

Ο,τι και να λέμε, αφού παραδέχτηκες στο μαγαζί το ότι έσπασες τα πιν, έχασες κάθε διεκδίκηση αυτομάτως.

Κουβέντα κάνουμε. Δεν είμαι 15 να λέω ψέματα ούτε να βγάζω ιστορίες από το μυαλό μου. Δικό μου λάθος φυσικά. Αλλά όταν πας σε ένα μαγαζί υποτηθετε σοβαρό.... Και λες σε έναν γροθο δώσε μου Πάστα mx 4 και σου λέει δεν έχω θα σου δώσω καλύτερη.. Και μ. Δίνει liquid metal...  Που να πάει το μυαλό μου αλήθεια..... Που? Σου λέω μετά πήγα και μ έβγαλε λάθος ότι δεν υσχυει και ότι κάνει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...