Προς το περιεχόμενο

.png ή .jpg metadata?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν συντομία:

Εχω κάποια screenshots που θέλω να ανεβάσω σε site διαμοιρασμού εικονων (τύπου imgur κτλ). Γνωρίζω ότι κάποια μεταδεδομένα (metadata) φυλάσσονται στο αρχειο του screenshot. Θέλω να εξαφανίσω ΟΛΑ τα πιθανα metadata στις εικόνες που μπορεί να οδηγήσουν στην εξατομίκευση του υπολογιστή μου και εμένα ως χρήστη. Γνωρίζει κανείς :

1. αν φυλάσσονται στα .png/.jpg άλλα μεταδεδομένα, εκτός από αυτά που φαίνονται στο Ιδιότητες/Λεπτομέρειες (Properties/Details) του αρχείου; Λοιπά στοιχεία όπως IP, πρόγραμμα image viewer/editor κτλ

2. τι γίνεται με τα δεδομένα εξατομίκευσης του αρχείου όταν το κάνω upload οπουδήποτε; Π.χ. στο Ιδιότητες/Λεπτομέρειες (Properties/Details) της εικόνας φαίνεται το όνομα υπολογιστή και χρήστη όσο είναι σωσμένο στον σκληρό μου. Χάνονται αυτα με το upload ή παραμένουν;

3. Γνωρίζει κανένας κανενα image format που να μην κρατάει κανενα τέτοιο μεταδεδομένο εξατομίκευσης; Αν μετατρεψω τα .png/.jpg σε αυτό το format τα μεταδεδομένα θα χαθούν;

Μπορεί κανένας (γνώστης παρακαλώ, έκανα ήδη μια έρευνα σε google κτλ) να προτείνει κάποιο πρόγραμμα που να εντοπίζει/διορθώνει ΟΛΑ τα πιθανά metadata των εικόνων; Έχω βρει κάποια ήδη, άλλα κανένα δε φαίνεται να επεμβαίνει στα στοιχεία εξατομικευσης του υπολογιστή που βρίσκεται σωσμένη η εικόνα. Θέλω απλά το αρχείο της εικόνας να μην οδηγεί σε κανένα στοιχείο για τον υπολογιστή και τον χρήστη που την έλαβε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές οι πληροφορίες φυλάσσονται σε μορφή exif στα jpeg αρχεία. Μπορείς να τα καθαρίσεις με αυτό -> http://www.exifpurge.com/

Μπορείς να το κάνεις και από τον explorer με τον 1ο τρόπο από εδώ -> https://www.makeuseof.com/tag/3-ways-to-remove-exif-metadata-from-photos-and-why-you-might-want-to/

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...