Charlie13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έστησα πρόσφατα ενα νέο μηχάνημα και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την λειτουργία του επεξεργαστή. bear with me γιατί παίζει να είναι και απολύτως λογικό ότι παρατηρώ και απλα να ακουστώ τελείως noobας. Έχω τον i5 9600k πάνω σε μια z390 gigabyte aorus elite. Χαζεύοντας με το cam της nzxt παρατηρώ το clock speed να παίζει μεταξύ 800-4400 mhz όντας σε idle (μέγιστο load 2-3%). Eιναι λογικό κάτι τέτοιο? Μου κάνει εντύπωση και οτι μπαινει σε turbo boost αλλα και οτι υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση. Να σημειώσω ότι έχω ενεργοποιημένο xmp (αν παίζει ρόλο).
thetiesthatbind Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Φυσιολογικό είναι. Έχει να κάνει με το Power Plan των Windows. Είναι στο balanced, αν το βάλεις High Performance θα τρέχει σταθερά στο turbo boost. Από τη στιγμή που το PC δεν έχει βαρύ φόρτο ρίχνει τα ρολόγια.
Charlie13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Ειχα την εντυπωση (εσφαλμενα φαινεται) οτι χωρις load θα παιζει max στην "κανονικη" του συχνοτητα (και παρακατω) και στα χωραφια του turbo boost θα μπαινει μονο οταν απαιτειται. Αυτο που δεν διευκρινισα (και ειναι απ τα βασικα που μου εκανε εντυπωση) ειναι οτι οι εναλλαγες γινονται στιγμιαια και συνεχομενα. Πχ το 800-4000-800-4400 και παει λεγοντας γινεται με συχνοτητα δευτερολεπτων. Σε ευχαριστω για την απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα