zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, 4saken είπε Πολύ σχετικό! Είναι μονοκατοικία, θα γίνει μάντρα? Θέρμανση? Εγώ υπολόγιζα 1200 το μέτρο, ίσως να το ξεπεράσουμε χωρίς σπατάλες και υπερβολές. Μεζονέτα είναι και είναι στα τούβλα. Από εκεί και πέρα πόσο περίπου κοστίζει ψάχνω. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από zio10
4saken Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολύ χοντρικά, 60000 με διαμόρφωση εξωτερικών χωρων, θέρμανση κτλ. Πάντα με μια απόκλιση 10% αλλά και πάλι είναι τόσο αόριστη ερώτηση που πιθανότατα να λέω βλακειες. Οταν με το καλό τελειώσεις πες μας Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από 4saken
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, 4saken είπε Πολύ χοντρικά, 60000 Για πόσα τετραγωνικά το υπολογίζεις τόσο;
4saken Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 110 Να βάλεις οπωσδήποτε θερμοπροσοψη και αντλίες θερμοτητας Και υπάρχουν πολλά κερατιάτικα που ούτε πάει το μυαλό σου... 1
Dvs Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Ξέρει κανεις τι γίνεται με πεύκα που προυπάρχουν μέσα στον κηπο όταν αγοράζω κάποιο οικόπεδο με μονοκατοικία μεσα; Χρειάζονται κάποια ιδιαίτερα αδειοδότηση ή διαδικασία για κόψιμο ή κλαδεμα;
Getta Robo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 18 minutes ago, Dvs said: Ξέρει κανεις τι γίνεται με πεύκα που προυπάρχουν μέσα στον κηπο όταν αγοράζω κάποιο οικόπεδο με μονοκατοικία μεσα; Χρειάζονται κάποια ιδιαίτερα αδειοδότηση ή διαδικασία για κόψιμο ή κλαδεμα; Το κλαδεμα και ειδικα το κοψιμο πευκων στην Ελλαδα ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια που κραταει παρα πολλα χρονια. Συνοπτικα, πρεπει να μιλησεις με φορεις, πχ πολεοδομια ( εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας ), δασαρχειο μεχρι και ΔΕΗ αν ειναι κοντα σε καλωδια της. Οπως ομως δυστυχως συμβαινει ακομα, τα πευκα θεωρουνται ιερα απο το δημοσιο και δεν βγαινει ακρη ευκολα. Μετα την τραγωδια του καλοκαιριου αλλαξαν καποια πραγματα, οχι ομως αρκετα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Αν ήταν σκέτο οικόπεδο, θα την γλύτωνες πολύ πιο εύκολα λέγοντας ότι εμποδίζει την κατασκευή του σπιτιού κι έτσι, τώρα δύσκολα τα πράγματα.
mikepaltri Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Είμαι στη φάση ψαξίματος για αγορά πρώτης κατοικίας. Εκεί που δεν ξέρω καθόλου τι παίζει είναι σε ότι έχει να κάνει με τα φορολογικά. Έχω την ψιλή κυριότητα σε ένα ερείπιο του 1955 που μένει ο παππούς. Αν αγοράσω καινούριο διαμέρισμα θα θεωρηθεί πρώτη κατοικία μαζί με όποια φορολογικά οφέλη έχει ή όχι? Και πιο σημαντικό: ποια είναι αυτά τα οφέλη? Θα εκτιμούσα τη βοήθεια των πιο ψαγμένων... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
zio10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 40 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Το κλαδεμα και ειδικα το κοψιμο πευκων στην Ελλαδα ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια που κραταει παρα πολλα χρονια. Συνοπτικα, πρεπει να μιλησεις με φορεις, πχ πολεοδομια ( εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας ), δασαρχειο μεχρι και ΔΕΗ αν ειναι κοντα σε καλωδια της. Οπως ομως δυστυχως συμβαινει ακομα, τα πευκα θεωρουνται ιερα απο το δημοσιο και δεν βγαινει ακρη ευκολα. Μετα την τραγωδια του καλοκαιριου αλλαξαν καποια πραγματα, οχι ομως αρκετα. 27 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν ήταν σκέτο οικόπεδο, θα την γλύτωνες πολύ πιο εύκολα λέγοντας ότι εμποδίζει την κατασκευή του σπιτιού κι έτσι, τώρα δύσκολα τα πράγματα. Αν απλά τα κλαδέψει ή τα κόψει χωρίς να ρωτήσει κάποιον τι μπορεί να του κάνουν στην πράξη;
dancer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Στις 21/2/2019 στις 11:32 ΠΜ, glight είπε Γεια χαρά σε όλους. Όπως αναγράφει και ο τίτλος αυτό το topic το έκανα για να συλλέξω και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και για πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε την πρώτη μας κατοικία. Φέτος αποφάσισα να διαλέξω το διαμέρισμα το οποίο θα αγοράσω και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην φάση του χτισίματος. Το διαμέρισμα θα είναι 90τμ στον 6ο από τους 7 συνολικά ορόφους της πολυκατοικίας και θα προορίζεται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και μία γατούλα 😊. Το θέμα θα αφορά μόνο τα υλικά του σπιτιού και όχι τις νομικές διαδικασίες. Π.χ παράθυρα, δάπεδα, ηλεκτρικές συσκευές, έξυπνα έπιπλα κτλ. Είμαι διαθέσιμος να ανταλλάξουμε απόψεις με άτομα που είχαν/έχουν τις δικές τους εμπειρίες σε αυτό το θέμα και ελπίζω να μαζευτεί αρκετή πληροφορία που θα μπορoύν να αξοιωπιήσουν και άλλοι χρήστες του φόρουμ. Εκεί που δεν κατέχω το αντικείμενο είναι η επιλογή των παραθύρων. Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά σε λεωφόρο με μεγάλη κίνηση και ο χειμώνας εδώ που ζω είναι με θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών. Είχα στο μυαλό μου για τριπλά παράθυρα αλλά η γνώμη του αρχιτέκτονα είναι να μείνω με διπλά των 24mm το καθένα. εγω αγορασα πριν δυο χρονια σπιτι και το εκανα ανακαινιση αλλα λογω οικονομικων σε καποια πραγματα καναμε εκπτωσεις και τωρα τα βροσκουμε μπροστα μας. Το καλο εσενα ειναι οτι χτιζετε επομενως ειναι λευκος καμβας να ζωγραφισεις. θα σου πω τι ειδα εγω απο τη δικη μου περιπτωση και των γονεων μου που αγορασαν σπιτι στα μπετα και το διαμορφωσαν εκεινοι. Αρχικα το σχεδιο και τα μετρα αλλαξε τα προς δικο σου συμφερον γτ πολλες φορες κανουνε μικρα δωματια με μεγαλη σαλονοκουζινα που δεν υπαρχει λογος. Αν μπορεις να εχεις και χωνευτη ντουλαπα θα γλυτωσεις λεφτα. Στα ηλεκτρολογικα θα σου ελεγα να εχεις παντου πριζες τηλεφωνου /ρευματος/δικτυου/ κεραιας δε θα χρειαστει ποτε να ακταφυγεις σε λυσεις με repeater επισης θα μπορεις παντου να εχεις τηλεοραση και τηλεφωνο. Καλο ειναι να εχεις ξεχωριστες γραμμες για το ψυγειο και δυο γραμμες για δυο αιρκοντισιον αν χρειαστει να βαλεις και σε καποιο αλλο δωματιο αναλογως τη διαμορφωση του σπιτιου. Στα υδραυλικα αν αντεχει η τσεπη σου επιδαπεδια θερμανση θα γλυτωσεις πολυ χρημα εννοειτε με καλο καυστηρα αεριου, και να υπαρχει αναμονη στη ταρατσα για ηλιακο θερμοσιφωνα . Μετα θα σου προτεινα απο τωρα να βαλεις θερμοπροσοψη να εισαι καλυμενος και οπως εγραψαν και καποιοι αλλοι καλυτερα τριπλα τζαμια 4 εποχων. Προτιμησε επισης χρωματα με θερμομονωτικες ιδιοτητες. Με το καλο να μπεις. 1
Dvs Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, zio10 είπε Αν απλά τα κλαδέψει ή τα κόψει χωρίς να ρωτήσει κάποιον τι μπορεί να του κάνουν στην πράξη; Προσεκτικό κλάδεμα και άμεση εξαφανιση των κλαδιών στο τζάκι πριν σε καρφώσει γείτονας. Το κλάδεμα θα φαινεται βέβαια αλλά μπορει να μην το πάρει άμεσα χαμπάρι κάποιος περίεργος. Λογικά αν κάποιος ενδιαφέρται για κανονική κατασκευή θα τα αναλάβει ο μηχανικός.... 1
basilis_k6 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Dvs είπε Ξέρει κανεις τι γίνεται με πεύκα που προυπάρχουν μέσα στον κηπο όταν αγοράζω κάποιο οικόπεδο με μονοκατοικία μεσα; Χρειάζονται κάποια ιδιαίτερα αδειοδότηση ή διαδικασία για κόψιμο ή κλαδεμα; αν το οικοπεδο ειναι δικο σου και το σπιτι παλι δικο σου και δεν ειναι δασικη περιοχη το κοβεις απλα.
Getta Robo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, basilis_k6 said: αν το οικοπεδο ειναι δικο σου και το σπιτι παλι δικο σου και δεν ειναι δασικη περιοχη το κοβεις απλα. Με την διαφορα πως αυτο ειναι παρανομο με την παρουσα νομοθεσια. Τα πευκα θεωρουνται δασικα δεντρα, ειτε ειναι σε ιδιοκτητο χωρο ειτε σε δασικη περιοχη καθεαυτου. Οτιδηποτε εχει να κανει με κλαδεμα, κοψιμο και λοιπες επεμβασεις, απαιτειται Εγκριση Εργασιων Μικρης Κλιμακας. Δες το αρθρο 4, παραγραφος 2, περιπτωση η. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=5nRUKLGlL8E%3D αλλα και γενικες πληροφοριες με την πευκολαγνεια που υπαρχει ακομα καταλοιπο στην Ελλαδα. http://www.kathimerini.gr/977060/article/epikairothta/ellada/grafeiokratikh-peripeteia-gia-thn-koph-dendroy ΑΝ το πειραξει διχως αδεια ειναι παρανομος, με οτι και να συνεπαγεται αυτο. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από Getta Robo
basilis_k6 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Με την διαφορα πως αυτο ειναι παρανομο με την παρουσα νομοθεσια. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=5nRUKLGlL8E%3D http://www.kathimerini.gr/977060/article/epikairothta/ellada/grafeiokratikh-peripeteia-gia-thn-koph-dendroy ΑΝ το κανει διχως αδεια ειναι παρανομος, με οτι και να συνεπαγεται αυτο. δεν συνεπάγετε με τίποτα ομως. εγω το έκοψα απλα. οπως δεν βγαζει κανενας αδεια για να κανει εσωτερικη ανακαινηση. οπως πολλα ακομα. αν θες να μπλεξεις πας και βγαζεις, αλλιως κάνεις τη δουλεια σου χωρις να ενοχλεις κανεναν. 1
Getta Robo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 1 minute ago, basilis_k6 said: δεν συνεπάγετε με τίποτα ομως. εγω το έκοψα απλα. οπως δεν βγαζει κανενας αδεια για να κανει εσωτερικη ανακαινηση. οπως πολλα ακομα. αν θες να μπλεξεις πας και βγαζεις, αλλιως κάνεις τη δουλεια σου χωρις να ενοχλεις κανεναν. Οπως εγραψα, η νομοθεσια υπαρχει και ειναι ξεκαθαρη. Υποτιθεται πως υπαρχει μια ελαστικοτητα στις επισημες αρχες μετα τα τραγικα περιστατικα του καλοκαιριου, αλλα η νομοθεσια δεν αλλαξε, ουτε ειναι ολοι ελαστικοι. Οπως καταλαβαινεις λοιπον, αν δεν θες να μπλεξεις, ακολουθεις την διαδικασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα