Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, glight είπε

Έχω μείνει έκπληκτος από το feedback και τις γνώμεις που γράψατε. Όλες είναι πολύ καλές συμβουλές και υπάρχει υλικό και για άτομα που είδη έχουν κατοικία.

Διαβάζωντας όλα τα σχόλια έχω παρατηρήσει ότι θα πρέπει αν δωθεί μεγάλη προσοχή και όχι τσιγκουνιές στα κουφώματα και παράθυρα. Εκεί θα βάλω έξτρα χρήματα από τον εργολάβο.

Μετά κοιτάμε πατώματα αλλά εκεί έχω καταλήξει ότι στην πλειοψηφία του διαμερίσματος θα κυριαρχεί το λαμινέτ καλής ποιότητας και πλακάκι στα μπάνια και στον διάδρομο και το κόβω για φτηνιάρικο.

Από θέρμανση είδη έχω ζητήσει τις εσωτερικές εγκαταστάσεις για υγραέριο και καλωδίωση για air condition.

Μόλις πάρω και τα τελικά σχέδια από τον αρχιτέκτονα, θα τα επισυνάψω για να δείτε και τον χώρο.

Τα υπόλοιπα στην πορεία. 

Για θερμανση αν μπορεις, κοιτα αντλιες θερμοτητας, ακριβες αλλα σε μερικα χρονια κανεις αποσβεση.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 minutes ago, 4saken said:

Για θερμανση αν μπορεις, κοιτα αντλιες θερμοτητας, ακριβες αλλα σε μερικα χρονια κανεις αποσβεση.

Χμμμ δεν την έχω ξανακούσει αυτήν την τεχνολογία. Μπορεί λες να μπει σε μπαλκόνι?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, glight είπε

Χμμμ δεν την έχω ξανακούσει αυτήν την τεχνολογία. Μπορεί λες να μπει σε μπαλκόνι?

Μπορεί να μπει σε μπαλκόνι,είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πλευρά οικονομίας,αποδοσης και αποσβεσης,το μόνο.μειον είναι το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστεί,μπορείς να την βάλεις είτε με σώματα,είτε με ενδοδαπεδια,ειτε με fancoils,μπορεις να εχεις και ψυξη οποτε να μην χρειαστεις καν air condition,και είσαι κομπλέ χειμώνα καλοκαίρι με μικρή καταναλωση

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lews είπε

Μπορεί να μπει σε μπαλκόνι,είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πλευρά οικονομίας,αποδοσης και αποσβεσης,το μόνο.μειον είναι το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστεί,μπορείς να την βάλεις είτε με σώματα,είτε με ενδοδαπεδια,ειτε με fancoils,μπορεις να εχεις και ψυξη οποτε να μην χρειαστεις καν air condition,και είσαι κομπλέ χειμώνα καλοκαίρι με μικρή καταναλωση 

Την έχει δοκιμάσει κανείς σε ταράτσα;;

Μέγιστη απόδοση πότε έχει; Στο έδαφος ή στην ταράτσα; Πρέπει να ειναι σκεπασμένες οι εξωτερικές μονάδες ή οχι;

Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα το σχέδιο από τον αρχιτέκτονα μετά από κάποιες αλλαγές.

received_258599838197401.png.16193ccfab3269163ae1fbacb4b1c817.png

Το δωμάτιο δεξιά μπορεί να χωριστεί στο μέλλον για δύο πιτσιρίκια.

Δημοσ.

Αν είναι να κάνετε και 2ο παιδί, χώρισε τα δωμάτια από τώρα γιατί μετά θα πρέπει να σπάς τοίχο. Το έπαθε ο γείτονας έτσι και τώρα κυριολεκτικά έχει μέσα βαριές και κομπρεσέρ για να φύγει ένας τοίχος. Στην τελική το έξτρα δωμάτιο θα σας μείνει ως ξενώνας ή Play room.

Επίσης, σκέψου αντί για κουφώματα να βάλετε ανοιγόμενα αλουμίνια σαν πόρτες για καλύτερη θερμο-ηχο μόνωση αλλά κερδίζες και κάποια τετρ. μέτρα καθώς οι τοίχοι θα είναι λιγότερο φαρδιοί.

Ότι σου είπαν για τις πρίζες ρεύματος/δικτύου... βάλε πολλές, ειδικά εκεί που θα μπει η τηλεόραση, Η/Υ, ρουτερ αλλά και στην κουζίνα λόγω διαφόρων μικροσυσκευών που θα χρησιμοποιείτε. Για τις πρίζες δικτύου να κάνεις πρόβλεψη που θα μπει το ρούτερ ώστε να βάλεις switch και να μοιράζεις το δίκτυο στα δωμάτια αλλά και να μη φαίνεται γιατί δεν είναι ωραίο αισθητικά. Τέλος βάλε και αναμονές για καλώδια ηχείων αν θέλετε να βάλετε 5.1 σύστημα στο σαλόνι ή και στα δωμάτια.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, glight είπε

Ναι, τον Γενάρη θα έχω τα κλειδιά στα χέρια μου.

Νομίζω ότι αρχιτεκτονικά θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα... 

Το έχεις ζητήσει εσύ να είναι έτσι ; 

Δημοσ.
3 minutes ago, AristidisZ said:

Νομίζω ότι αρχιτεκτονικά θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα... 

Το έχεις ζητήσει εσύ να είναι έτσι ; 

Είναι λίγο περίεργο γιατί ενώσαμε 2 μικρά διαμερίσματα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, glight είπε

Στα Υ/Δ έχετε παράθυρα και όχι μπαλκονόπορτες ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα υπνοδωμάτια, αν βλέπω καλά το σχέδιο, έχεις από ένα παράθυρο μόνο στο καθένα, και όχι μπαλκονόπορτες 

Αν πας να κάνεις 3ο δωμάτιο κάποιο θα είναι "τυφλό", αν δε πειράξετε τα ανοίγματα 

Εdit: το ένα έχει και μπαλκονόπορτα δεν είδα καλά 

Αν όμως βάλετε και 3ο Υ/Δ (κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται), μάλλον θα πρέπει να μετακινηθεί το παράθυρο, "προς τα πάνω"

Επίσης θεωρώ ότι έχετε κάνει δυσανάλογα μεγάλες τις κρεβατοκάμαρες 

Η μία μάλιστα έχει 2 πόρτες ;;;

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
12 minutes ago, AristidisZ said:

Στα υπνοδωμάτια, αν βλέπω καλά το σχέδιο, έχεις από ένα παράθυρο μόνο στο καθένα, και όχι μπαλκονόπορτες 

Αν πας να κάνεις 3ο δωμάτιο κάποιο θα είναι "τυφλό", αν δε πειράξετε τα ανοίγματα 

Εdit: το ένα έχει και μπαλκονόπορτα δεν είδα καλά 

Αν όμως βάλετε και 3ο Υ/Δ (κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται), μάλλον θα πρέπει να μετακινηθεί το παράθυρο, "προς τα πάνω"

Επίσης θεωρώ ότι έχετε κάνει δυσανάλογα μεγάλες τις κρεβατοκάμαρες 

Η μία μάλιστα έχει 2 πόρτες ;;;

Το έχω είδη σκεφτεί αυτό φίλε μου και στο μέλλον να είμαστε γεροί αν έρθουν πιτσιρίκια στην οικογένεια θα βάλουμε ένα ψεύτικο τοίχο και θα χωρίσουμε το δωμάτιο όπου το καθ'ένα θα έχει παράθυρο

Capture.PNG.d692fe65dd2d0699f7b6bfbf79011d21.PNG

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, glight είπε

Έχεις την κάτοψη της υπάρχουσας κατάστασης (ή της προγενέστερης, αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η συνένωση; )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...