GREGORYMO Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, fastnq2 είπε ισχυουν κανονικα οι τροποποιητικες χωρις προστιμο στα ε9 λογω κτηματολογιου?Εχει δοκιμασει καποιος?Δεν θελω να μου ρθει κατραπακια..Απο οτι ειδα λεει υπαρχει δυνατοτητα τροποποιητικης μεχρι την αναρτηση στο συνολο της περιφερειας..Και ποτε ειναι αυτο ρε παιδια?🤪 ΝΑΙ, ισχύει! 1
fastnq2 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΝΑΙ, ισχύει! με σωζεις καθε φορα.ειδα οτι εφοσον προκυπτει επιπλεον φορος ενφια θα πληρωνεται αναδρομικα και με προσαυξηση 0.73% το μηνα.Στην αντιθετη περιπτωση δηλαδη εχεις δηλωμενα 8 στρεμματα χωραφι και τελικα ειναι και το διορθωνεις σε 7 απλα ''την βγαζεις'' χωρις να πληρωσεις τιποτα απολυτως? Επισης σε περιπτωση που γινει το αντιθετο και προκυψει πχ 10 ευρω φορος επιπλεον για ολα τα χρονια (δεκα αν δεν κανω λαθος για το ε9) ποσο θα ειναι το τελικο ποσο μιας και ανατοκιζονται φανταζομαι.Βγαινει καποιο υπερογκο ποσο στο συνολο?
GREGORYMO Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, fastnq2 είπε με σωζεις καθε φορα.ειδα οτι εφοσον προκυπτει επιπλεον φορος ενφια θα πληρωνεται αναδρομικα και με προσαυξηση 0.73% το μηνα.Στην αντιθετη περιπτωση δηλαδη εχεις δηλωμενα 8 στρεμματα χωραφι και τελικα ειναι και το διορθωνεις σε 7 απλα ''την βγαζεις'' χωρις να πληρωσεις τιποτα απολυτως? Επισης σε περιπτωση που γινει το αντιθετο και προκυψει πχ 10 ευρω φορος επιπλεον για ολα τα χρονια (δεκα αν δεν κανω λαθος για το ε9) ποσο θα ειναι το τελικο ποσο μιας και ανατοκιζονται φανταζομαι.Βγαινει καποιο υπερογκο ποσο στο συνολο? Μπακαλιστικα, θα σου πω γιατί δεν μου έχει τύχει. 0,73 επί 12 μήνες επί 10 χρόνια, βγαίνει 9€ ! 1
SB_1957 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 16 ώρες πριν, fastnq2 είπε με σωζεις καθε φορα.ειδα οτι εφοσον προκυπτει επιπλεον φορος ενφια θα πληρωνεται αναδρομικα και με προσαυξηση 0.73% το μηνα.Στην αντιθετη περιπτωση δηλαδη εχεις δηλωμενα 8 στρεμματα χωραφι και τελικα ειναι και το διορθωνεις σε 7 απλα ''την βγαζεις'' χωρις να πληρωσεις τιποτα απολυτως? Επισης σε περιπτωση που γινει το αντιθετο και προκυψει πχ 10 ευρω φορος επιπλεον για ολα τα χρονια (δεκα αν δεν κανω λαθος για το ε9) ποσο θα ειναι το τελικο ποσο μιας και ανατοκιζονται φανταζομαι.Βγαινει καποιο υπερογκο ποσο στο συνολο? ενφια για τα χωράφια αρχίσαμε να πληρώνουμε από το 2014, δηλαδή για τη χρήση του 2013. 1
GREGORYMO Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε ενφια για τα χωράφια αρχίσαμε να πληρώνουμε από το 2014, δηλαδή για τη χρήση του 2013. Σωστό, και αυτό.
AristidisZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Έχει δει κανεις ρε παιδιά καμία επίσημη ανακοίνωση για παράταση των δηλώσεων ; Για Φωκίδα που με ενδιαφέρει βλέπω ότι η προθεσμία εξακολουθεί να είναι μέχρι 28/05...
SB_1957 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Έχει δει κανεις ρε παιδιά καμία επίσημη ανακοίνωση για παράταση των δηλώσεων ; Για Φωκίδα που με ενδιαφέρει βλέπω ότι η προθεσμία εξακολουθεί να είναι μέχρι 28/05... Συνήθως ανακοινώνουν την παράταση την τελευταία ή προτελευταία μέρα. Οπότε μάλλον αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί αν δεν ανακοινώθηκε μέχρι τώρα.
fastnq2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα,πως μπορει να γινει αναδρομικη διορθωση στο ε9 για να ταυτιζεται με την δηλωση του κτηματολογιου εφοσον στο αποδεικτικο δηλωσης κτηματολογιου δεν αναφερονται τ.μ. ?Για να γινω πιο συγκεκριμενα εκανα την δηλωση του παππου μου στο κτηματολογιο(με φυσικη παρουσια και οχι ηλεκτρονικα),αλλα πριν μηνες, και φυσικα δεν μπορω να θυμαμαι ακριβως τα τ.μ. καθε δικαιωματος που δηλωθηκαν στο κτηματολογιο*.Στο αποδεικτικο γραφει μοναχα τον αριθμο τεμαχιου και το ονομα πχ πεδιαδα 25 και τον αριθμο του δικαιωματος.Επισης δεν μπορει να γινει μετα την αναρτηση(που θα φιανονται αναλυτικα ολα) γιατι θα σταματησει να ισχυει η τροποποιητικη χωρις προστιμο..Υπαρχει καποια εφαρμογη(τι ζηταω και εγω) που βαζοντας τον αριθμο δικαιωματος η το γενικο barcode(ετσι και αλλιως ειναι προσωπικο ) να βλεπεις την ακριβη δηλωση? *Για παραδειγμα πως μπορει να παει καποιος στον λογιστη του να του κανει τις τροποποιητικες εφοσον δεν υπαρχουν εγγραφως και αναλυτικα ολα τα στοιχεια που δηλωθηκαν στο κτηματολογιο? Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από fastnq2
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, fastnq2 είπε Καλησπερα,πως μπορει να γινει αναδρομικη διορθωση στο ε9 για να ταυτιζεται με την δηλωση του κτηματολογιου εφοσον στο αποδεικτικο δηλωσης κτηματολογιου δεν αναφερονται τ.μ. ?Για να γινω πιο συγκεκριμενα εκανα την δηλωση του παππου μου στο κτηματολογιο(με φυσικη παρουσια και οχι ηλεκτρονικα),αλλα πριν μηνες, και φυσικα δεν μπορω να θυμαμαι ακριβως τα τ.μ. καθε δικαιωματος που δηλωθηκαν στο κτηματολογιο*.Στο αποδεικτικο γραφει μοναχα τον αριθμο τεμαχιου και το ονομα πχ πεδιαδα 25 και τον αριθμο του δικαιωματος.Επισης δεν μπορει να γινει μετα την αναρτηση(που θα φιανονται αναλυτικα ολα) γιατι θα σταματησει να ισχυει η τροποποιητικη χωρις προστιμο..Υπαρχει καποια εφαρμογη(τι ζηταω και εγω) που βαζοντας τον αριθμο δικαιωματος η το γενικο barcode(ετσι και αλλιως ειναι προσωπικο ) να βλεπεις την ακριβη δηλωση? *Για παραδειγμα πως μπορει να παει καποιος στον λογιστη του να του κανει τις τροποποιητικες εφοσον δεν υπαρχουν εγγραφως και αναλυτικα ολα τα στοιχεια που δηλωθηκαν στο κτηματολογιο? Ναι μπορει ...Εκανα σε 5 χρονια για την γυναικα μου για να ταυτιζεται το Ε9 με δηλωση φορου κληρονομιας και πληρωσα 95 ευρω .Εκανα τροποποιητικες για καθε χρονο . Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από Γιάννης Platano 1
fastnq2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ναι μπορει ...Εκανα σε 5 χρονια για την γυναικα μου για να ταυτιζεται το Ε9 με δηλωση φορου κληρονομιας και πληρωσα 95 ευρω .Εκανα τροποποιητικες για καθε χρονο . Eυχαριστω για την απαντηση,μου δωσες και μια ιδεα για του περιπου θα κυμαινεται αυτο που θα πληρωσω,αν επιτρεπεται ποσα επιπλεον τ.μ. δηλωθηκαν απο αυτα που ηταν πριν και προεκυψε αυτο το ποσο?Γιατι απο οσο ξερω αν δηλωνες πχ 100τμ στο ε9 και πλεον το κανεις αναδρομικα 90τμ παντου δεν θα πληρωσεις κατι.. Η ερωτηση μου αφορουσε το πως θα βρω τι ακριβως εχει δηλωθει στο κτηματολογιο μιας και πανω στο αποδεικτικο δεν γραφει τμ-στρεμματα κλπ παρα μονο την τοποθεσια και τον αριθμο τεμαχιου..
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Παιδιά έχω την αίσθηση ότι ελέω κτηματολογίου, οι αλλαγές στο Ε9 είναι χωρίς πρόστιμο αυτή τη περίοδο, για τσεκάρετε με τους λογιστές σας
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Eυχαριστω για την απαντηση,μου δωσες και μια ιδεα για του περιπου θα κυμαινεται αυτο που θα πληρωσω,αν επιτρεπεται ποσα επιπλεον τ.μ. δηλωθηκαν απο αυτα που ηταν πριν και προεκυψε αυτο το ποσο?Γιατι απο οσο ξερω αν δηλωνες πχ 100τμ στο ε9 και πλεον το κανεις αναδρομικα 90τμ παντου δεν θα πληρωσεις κατι.. Η ερωτηση μου αφορουσε το πως θα βρω τι ακριβως εχει δηλωθει στο κτηματολογιο μιας και πανω στο αποδεικτικο δεν γραφει τμ-στρεμματα κλπ παρα μονο την τοποθεσια και τον αριθμο τεμαχιου.. Μικροδιαφορες υπηρχαν και τα 95 ευρω ηταν μαλλον για τις 5 τροποποιητικες σαν προστιμο αν καταλαβα καλα για ΕΝΦΙΑ που ηθελα πιστοποιητικο για αποδοχή κληρονομιας .Ηταν για ένα παλιο σπιτι σε επαρχια και 3 χωράφια μικρης αξιας . Εγινε εκκαθαριση στο taxis σε 2 εργασιμες και πηγα και τα πληρωσα στην εφορια για να φανουν αμμεσα και να τυπωσω πιστοποιητια ΕΝΦΙΑ που ηθελε η συμβολαιογράφος . 1
fastnq2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 23 ώρες πριν, AristidisZ είπε Παιδιά έχω την αίσθηση ότι ελέω κτηματολογίου, οι αλλαγές στο Ε9 είναι χωρίς πρόστιμο αυτή τη περίοδο, για τσεκάρετε με τους λογιστές σας Ναι ισχυει αυτο,το επιβεβαιωσε και ο gregorymo πιο πανω,αλλα ειδα και την ανακοινωση που εβγαλαν.Εμενα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καποιο εγγραφο που να δειχνει ακριβως τα τμ ολων των χωραφιων και οικοπεδων.Δηλαδη μπορει να εγραφε το συμβολαιο 7 στρεμματα αλλα πατωντας στον χαρτη το συγκεκριμενο αγροτεμαχιο εβγαζε 6955τμ(τυχαιο) και οποτε εμπαινε αναγκαστικα στο κτηματολογιο το 6955.Μαλλον θα δηλωσω οτι λεει το συμβολαιο και τελος.Εξαλλου να δηλωνεις παραπανω(και να πληρωνεις παραπανω ενφια )δεν τους πειραζει.Μονο αν δηλωνεις λιγοτερο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Καλημέρα .Μετα την ηλεκτρονικη υποβολή ποσσες μερες εχουμε προθεσμια για να καταβαλουμε το απαιτουμενο ποσο ? Μα δινει το συστημα ταυτοτητα πληρωμης ? Ευχαριστω.
blazar Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Στην ηλεκτρονική πληρώνεις με κάρτα επί τόπου στο σύστημα. Σε γραφείο κτηματογράφισης έχεις δικαίωμα να πληρώσεις μέχρι το τέλος της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα