Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης κατι σημαντικο -που δεν προσεξα εαν καποιος το εχει ηδη αναφερει.

Δηλωνω δεν σημαινει οτι ΤΕΛΕΙΩΣΑ. Κατοπιν της δηλωσης (οποτε και εαν εγινε αυτη) το εντυπο που ολοκληρωνει την διαδικασια (για τον κατοχο του τιτλου και με βαση το γεγονος οτι ειμαστε συμφωνοι με το οτι δηλεωσαμε ειναι οντος και αυτο που μας κατωχυρωθηκε τελικα ) ειναι το 

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

το οποιο εχει μια χρεωση και οπως ανεφερα αυτο ειναι και το τελειωτικο αποδεικτικο για την ολη ιστορια με το γ......ο κτηματολογιο (απαραιτητο μονο για να ξερουν οι δανειστες οσο περναει ο καιρος ποσο περισσοτερη απο αυτη την χωρα θα αρπαξουν)

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 12/4/2019 στις 12:03 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Τη δήλωση στο κτηματολόγιο μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας ή θέλει οπωσδήποτε μηχανικό; Αν μπορούμε να τη κάνουμε μόνοι μας, τι πρέπει να έχουμε στα υπόψη;

Στις 12/4/2019 στις 12:58 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Θέλει συντεταγμένες; Έχω smartphone με gps. Μπορώ να κατεβάσω κάποια εφαρμογή και να πάω επιτόπου στο αγροτεμάχιο από γωνία σε γωνία ώστε να βρω τις συντεταγμένες, και μετά να τις δηλώσω με κάποιο τρόπο;

Επανέρχομαι στο θέμα και καλό Πάσχα. Κατέβασα αυτή την εφαρμογή που φαίνεται ότι την προτείνουν. Κάνοντας μια δοκιμή, βγήκα έξω στον δρόμο και πήγα γύρω γύρω σε ένα χωράφι που είναι εδώ δίπλα μου. Επέλεξα να αποθηκευτεί αρχείο σε μορφή kml και όταν γύρισα σπίτι το έστειλα στον υπολογιστή μου. Φορτώνοντας στο google earth διαπίστωσα ότι έχει κρατήσει μόνο μία (1) συντεταγμένη, και δεν έχει καταγράψει την διαδρομή που έκανα. Ξέρει κανείς να με κατατοπίσει; Στο κτηματολόγιο θέλει μόνο 1 συντενταγμένη (πχ στο κέντρο του χωραφιού) ή θέλει οριοθέτηση γύρω γύρω;

Άκυρο, νομίζω το βρήκα. Πατάω "έναρξη ακριβούς προσδιορισμού", πηγαίνω από γωνία σε γωνία και κάθε φορά επιλέγω το "προσθήκη στη λίστα". Έτσι αποθηκεύονται συντεταγμένες όσες είναι και οι γωνίες. Μου έχει επιλογή για αποθήκευση σε kml, csv, txt και κάποια άλλα, ξέρουμε ποιον τύπο αρχείων αναγνωρίζει το κτηματολόγιο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Επανέρχομαι στο θέμα και καλό Πάσχα. Κατέβασα αυτή την εφαρμογή που φαίνεται ότι την προτείνουν. Κάνοντας μια δοκιμή, βγήκα έξω στον δρόμο και πήγα γύρω γύρω σε ένα χωράφι που είναι εδώ δίπλα μου. Επέλεξα να αποθηκευτεί αρχείο σε μορφή kml και όταν γύρισα σπίτι το έστειλα στον υπολογιστή μου. Φορτώνοντας στο google earth διαπίστωσα ότι έχει κρατήσει μόνο μία (1) συντεταγμένη, και δεν έχει καταγράψει την διαδρομή που έκανα. Ξέρει κανείς να με κατατοπίσει; Στο κτηματολόγιο θέλει μόνο 1 συντενταγμένη (πχ στο κέντρο του χωραφιού) ή θέλει οριοθέτηση γύρω γύρω;

Άκυρο, νομίζω το βρήκα. Πατάω "έναρξη ακριβούς προσδιορισμού", πηγαίνω από γωνία σε γωνία και κάθε φορά επιλέγω το "προσθήκη στη λίστα". Έτσι αποθηκεύονται συντεταγμένες όσες είναι και οι γωνίες. Μου έχει επιλογή για αποθήκευση σε kml, csv, txt και κάποια άλλα, ξέρουμε ποιον τύπο αρχείων αναγνωρίζει το κτηματολόγιο;

Και εγώ εχω μπερδευτεί πολύ με την ηλεκτρονική μορφή του κτηματολογίου. Ενώ έχω τοπογραφικό με ΕΓΣΑ87 συντεταγμένες η εφαρμογή δεν τις δέχεται και κατέληξα να κλικαρω το οριοθετημένη τεθλασμένη γραμμή που μου πρότεινε. Μικρό το κακό για εντός οικισμού, αλλά μεγάλο σε αγροτεμάχια που εκτός σχεδίου και περιβάλλονται από δασικές περιοχές. Έχει κανένας καταφέρει να μεταφέρει τις συντεταγμένες του τοπογραφικού στην εφαρμογή του κτηματολογίου και αν ναι τι μετατροπή έκανε; 

Εντωμεταξύ για αυτό που ρωτας δεν ξέρω τι μορφή υποστηρίζουν, αλλά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αν έχεις βρει άκρη. 

Καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, gian είπε

Και εγώ εχω μπερδευτεί πολύ με την ηλεκτρονική μορφή του κτηματολογίου. Ενώ έχω τοπογραφικό με ΕΓΣΑ87 συντεταγμένες η εφαρμογή δεν τις δέχεται και κατέληξα να κλικαρω το οριοθετημένη τεθλασμένη γραμμή που μου πρότεινε. Μικρό το κακό για εντός οικισμού, αλλά μεγάλο σε αγροτεμάχια που εκτός σχεδίου και περιβάλλονται από δασικές περιοχές. Έχει κανένας καταφέρει να μεταφέρει τις συντεταγμένες του τοπογραφικού στην εφαρμογή του κτηματολογίου και αν ναι τι μετατροπή έκανε; 

Εντωμεταξύ για αυτό που ρωτας δεν ξέρω τι μορφή υποστηρίζουν, αλλά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αν έχεις βρει άκρη. 

Καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη. 

Τις συντεταγμένες πώς τις δηλώνεις στο κτηματολόγιο?

Εγώ τις έκανα ένα txt αρχείο και τις δέχθηκε κανονικά.

Δημοσ.

Παιδια μου  ηρθε email να μπω στο κτηματολογιο για επικαιροποιηση κτλ..

Το θεμα ειναι οτι δεν βγαζει στον Νομο Αττικης το Δημο Αθηναίων...

Το σπιτι ειναι κληρονομια και εχει δηλωθει στο κτηματολογιο  απο το 2008.

Χρειαζεται να κανω κατι ή το αφηνω οπως εχει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση κι απο μενα για Δημο Αθηναιων

Ειχε κανε η γυναικα μου κτηματολογιο για σπιτι οταν πεθανε ο πεθερος μου το 2009

Ειχαν 67,5% η πεθερα και 32,5% η γυναικα μου .Το σπιτι ηταν μισο μισο πεθερου και πεθερας.

Η πεθερα μου εχει πεθανει 5 χρονια και στο Ε9 εχει γινει η αλλαγη απο την γυναικα μου στο 100% κυριοτητα .

Τι πρεπει να κανει τωρα ?

Ευχαριστω και Καλη Ανασταση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ειχε κανε η γυναικα μου κτηματολογιο για σπιτι οταν πεθανε ο πεθερος μου το 2009

Ειχαν 67,5% η πεθερα και 32,5% η γυναικα μου .Το σπιτι ηταν μισο μισο πεθερου και πεθερας.

Η πεθερα μου εχει πεθανει 5 χρονια και στο Ε9 εχει γινει η αλλαγη απο την γυναικα μου στο 100% κυριοτητα .

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Αποδοχές κληρονομιάς να υποθέσω ότι έχουν γίνει. Χωρίς να είμαι ειδήμων θεωρώ ότι αποδεχόμαστε τις δηλώσεις του 2008 και τίποτα περισσότερο. Αλλά καλό είναι να πάρουν θέση και ποιο ειδήμονες. Πάντως ενδιαφέρουσα περίπτωση που νομίζω ότι θα απασχολήσει κι όλους συμπολίτες μας. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, gian είπε

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Αποδοχές κληρονομιάς να υποθέσω ότι έχουν γίνει. Χωρίς να είμαι ειδήμων θεωρώ ότι αποδεχόμαστε τις δηλώσεις του 2008 και τίποτα περισσότερο. Αλλά καλό είναι να πάρουν θέση και ποιο ειδήμονες. Πάντως ενδιαφέρουσα περίπτωση που νομίζω ότι θα απασχολήσει κι όλους συμπολίτες μας. 

Χριστος Ανεστη.Αποδοχες θα γινουν μεσα στον Μαιο 2019 .Δηλωση φορου κληρονομιας εχει γινει .

Αποδοχή είναι απαραίτητη και λόγω κτηματολόγιου σε Εύβοια που υπάρχει ένα σπίτι. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
14 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αρκεί η συντεταγμένη από το κέντρο του ακινήτου 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Χριστός Ανέστη.

Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αληθως Ανεστη ! Και πως θα φανει το σπιτι 100% στη γυναικα μου ?

με συμβόλαιο αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή στο κτηματολόγιο-υποθηκοφυλακείο της περιοχής σου 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adsl2+ είπε

με συμβόλαιο αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή στο κτηματολόγιο-υποθηκοφυλακείο της περιοχής σου 

Σε ευχαριστω πολυ .Θα γινει τις επομενες μερες...

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, adsl2+ said:

Όταν ρώτησα πάντως στο κτηματολόγιο του Χαλανδρίου στο οποίο ανήκω αν χρειάζεται να κάνω κάτι επειδή πέθανε ο πατέρας μου και πέρασε ένα μέρος της επικαρπίας του σε μένα (και το υπόλοιπο στη μάνα μου), μου είπαν όχι, μόνο αν το πουλήσω...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...