Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε

Καλησπερα σε ολους,

Εχω το παρακατω ερωτημα σχετικα με το κτηματολογιο.

Προκειται για ενα αγροτεμαχτιο στον ΟΤΑ Νεας Χωρας στην Αρκαδια το οποιο εχει εμβαδο 1700τμ στους τιτλους ιδιοκτησιας και ετσι δηλωθηκε στο κτηματολογιο.

Σε προσφατο τοπογραφικο που εκανα το εμβαδο μετρηθηκε στα 2300τμ και κατα συνεπεια εκανα αιτηση για αλλαγη/αμφισβητηση οριων και εκδοθηκε αποφαση απο το κτηματολογιο η οποια εκανε δεκτη την αιτηση μου αναφεροντας προθεσμιες στις οποιες επρεπε να ενημερωσω τυχων θιγομενους ιδιοκτητες γειτονικων γεωτεμαχιων για να κανουν αποδοχη η να καταθεσουν τις αντιρρησεις τους.

Στη δικη μου περιπτωση δεν υπηρχαν θιγομενοι ιδιοκτητες καθως προκειται για λανθασμενη παλια μετρηση η οποια περασε στα συμβολαια. Επισης οι ημερομηνιες που αναφερονται στην αποφαση εχουν παρελθει.

Γνωριζει κανεις αν τα εντυπα Α και Α1 θα ενημερωθουν αυτοματα απο το κτηματολογιο η πρεπει να κανω εγω καποια ενεργεια? Αν γινετε αυτοματα ποσο χρονο παιρνει περιπου?

Ευχαριστω

Την δήλωση την έκανες με 1700. Το κτηματολογικό διάγραμμα τι έκταση είχε; Εφόσον έχεις τοπογραφικό δεν μεταβλήθηκε; Αν ναι που είναι και το λογικό δεν παίζει να μην έχεις θιγόμενους ιδιοκτήτες γύρω γύρω εκτός και αν τα γύρω γύρω δεν τα έχει δηλώσει κανένας πράγμα σχεδόν απίθανο.

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Την δήλωση την έκανες με 1700. Το κτηματολογικό διάγραμμα τι έκταση είχε; Εφόσον έχεις τοπογραφικό δεν μεταβλήθηκε; Αν ναι που είναι και το λογικό δεν παίζει να μην έχεις θιγόμενους ιδιοκτήτες γύρω γύρω εκτός και αν τα γύρω γύρω δεν τα έχει δηλώσει κανένας πράγμα σχεδόν απίθανο.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τοτε που γινονταν οι δηλωσεις ειχα παει με το κινητο και ειχα παρει συντεταγμενες απο μερικα σημεια και το εμβαδο ειχε βγει λιγο πανω απο 1700 αλλα μεσα στην αποδεκτη αποκλιση. Λογω της μορφολογιας του εδαφους και της βλαστησης δεν μπορουσα τοτε να παω ακριβως στις κορυφες οποτε ενα μερος του γεωτεμαχιου εμεινε εξω.

Το τοπογραφικο εγινε μεταγενεστερα και εβγαλε το 2300. Λογικα εξαρχης ηταν λαθος το 1700 και παντα ηταν μεγαλυτερο απο οτι ελεγαν τα συμβολαια. Τα ορια τα γνωριζω ακριβως και τα ειχα δειξει στον τοπογραφο, οπως επισης ειχα κανονισει να καθαριστει ολη εκταση ωστε να μπορουμε να παμε ακριβως στα ορια.

Στις 3 απο τις 4 πλευρες υπαρχουν αλλες ιδιοκτησιες οι οποιες φανταζομαι οτι εχουν δηλωθει. Η 4η ειναι ρεμα. Στην εκθεση που ελαβα οπως και online που το τσεκαρα δεν υπηρχε πινακας θιγομενων ιδιοκτητων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τοτε που γινονταν οι δηλωσεις ειχα παει με το κινητο και ειχα παρει συντεταγμενες απο μερικα σημεια και το εμβαδο ειχε βγει λιγο πανω απο 1700 αλλα μεσα στην αποδεκτη αποκλιση. Λογω της μορφολογιας του εδαφους και της βλαστησης δεν μπορουσα τοτε να παω ακριβως στις κορυφες οποτε ενα μερος του γεωτεμαχιου εμεινε εξω.

Το τοπογραφικο εγινε μεταγενεστερα και εβγαλε το 2300. Λογικα εξαρχης ηταν λαθος το 1700 και παντα ηταν μεγαλυτερο απο οτι ελεγαν τα συμβολαια. Τα ορια τα γνωριζω ακριβως και τα ειχα δειξει στον τοπογραφο, οπως επισης ειχα κανονισει να καθαριστει ολη εκταση ωστε να μπορουμε να παμε ακριβως στα ορια.

Στις 3 απο τις 4 πλευρες υπαρχουν αλλες ιδιοκτησιες οι οποιες φανταζομαι οτι εχουν δηλωθει. Η 4η ειναι ρεμα. Στην εκθεση που ελαβα οπως και online που το τσεκαρα δεν υπηρχε πινακας θιγομενων ιδιοκτητων.

Γενικά δεν φταίει η μορφολογία του εδάφους. Το κινητό σου ακόμη και όταν πιάνει το GPS μπορεί να έχει και 14m δεξιά αριστέρα*. Ένα GPS πχ topcon που έχουν οι μηχανικοί και το έχουν πληρώσει ένα δεκαχίλιαρο έχει ακρίβεια εκατοστού μπορεί και λιγότερο. Αυτά τα τεχνικά για να καταλάβεις γιατί δεν βγήκε και σωστά.

Τα όρια λοιπόν με το GPS και συνεπώς με το τοπογραφικό μεταβλήθηκαν για να άλλαξε το εμβαδό και αυτό έγινε λόγο των παραπάνω. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι σίγουρα υπάρχει θιγόμενος.

Οι θιγόμενοι εμφανίζονται στο τέλος μόλις ολοκληρώσεις την υποβολή για το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με την Έκθεση του Κτηματολογίου.

• Οπότε βασικό δες το αποτέλεσμα της αντίρρησης σου. Έγινε δεκτή απ' το Κτηματολόγιο; Μπορεί και να μην έγινε.
  • Κάνε αντίρρηση ή συμφώνησε με την έκθεση αναλόγως το προηγούμενο βήμα
  • Όταν είσαι έτοιμος πάτα υποβολή και εκεί θα εμφανιστεί ο πίνακας των θιγόμενων τέρμα κάτω.

Η πλατφόρμα είναι λίγο γιούχου οπότε μπορεί και να μην έχει θιγόμενους όντως αν έχεις κάνει σωστά τα παραπάνω.

*Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο το έχω ψάξει αρκετά παλιά και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχει βελτιωθεί σήμερα. Ωστόσο και πάλι δεν φτάνει σε καμία περίπτωση ένα επαγγελματικό GPS

Edit: Έχει πάρει κάποια παράταση η οποία δεν έχει ανακοινωθεί; Εδώ μόλις είδα ότι σύμφωνα με τα όσα είναι ανακοινωνωμένα στο Κτηματολόγιο η περίοδος εκθέσεων έχει τελειώσει

image.png.87855bd62144370bb7b4f9edc2cc4a2e.png

image.png

Επεξ/σία από manolis940
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 hours ago, manolis940 said:

Γενικά δεν φταίει η μορφολογία του εδάφους. Το κινητό σου ακόμη και όταν πιάνει το GPS μπορεί να έχει και 14m δεξιά αριστέρα*. Ένα GPS πχ topcon που έχουν οι μηχανικοί και το έχουν πληρώσει ένα δεκαχίλιαρο έχει ακρίβεια εκατοστού μπορεί και λιγότερο. Αυτά τα τεχνικά για να καταλάβεις γιατί δεν βγήκε και σωστά.

Τα όρια λοιπόν με το GPS και συνεπώς με το τοπογραφικό μεταβλήθηκαν για να άλλαξε το εμβαδό και αυτό έγινε λόγο των παραπάνω. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι σίγουρα υπάρχει θιγόμενος.

Οι θιγόμενοι εμφανίζονται στο τέλος μόλις ολοκληρώσεις την υποβολή για το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με την Έκθεση του Κτηματολογίου.

• Οπότε βασικό δες το αποτέλεσμα της αντίρρησης σου. Έγινε δεκτή απ' το Κτηματολόγιο; Μπορεί και να μην έγινε.
  • Κάνε αντίρρηση ή συμφώνησε με την έκθεση αναλόγως το προηγούμενο βήμα
  • Όταν είσαι έτοιμος πάτα υποβολή και εκεί θα εμφανιστεί ο πίνακας των θιγόμενων τέρμα κάτω.

Η πλατφόρμα είναι λίγο γιούχου οπότε μπορεί και να μην έχει θιγόμενους όντως αν έχεις κάνει σωστά τα παραπάνω.

*Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο το έχω ψάξει αρκετά παλιά και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχει βελτιωθεί σήμερα. Ωστόσο και πάλι δεν φτάνει σε καμία περίπτωση ένα επαγγελματικό GPS

Edit: Έχει πάρει κάποια παράταση η οποία δεν έχει ανακοινωθεί; Εδώ μόλις είδα ότι σύμφωνα με τα όσα είναι ανακοινωνωμένα στο Κτηματολόγιο η περίοδος εκθέσεων έχει τελειώσει

image.png.87855bd62144370bb7b4f9edc2cc4a2e.png

image.png

Βρηκα την εκθεση του κτηματολογιου η οποια αναφερει μεταξυ αλλων:

"Τα γεωτεμάχια με ΚΑΕΚ χχχχχχ και χχχχχχχχχ στους αναρτηθέντες κτηματολογικούς πίνακες έχουν καταχωρηθεί σε "άγνωστο", καθ 'ότι δεν υποβλήθηκε καμία δήλωση του ν.2308/95 και κανένα αίτημα καταχωρήσεως επ' αυτών και ως εκ τούτων δεν υπάρχουν στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το αίτημα του αιτούντος.
Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω, Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ και η διόρθωση των ορίων του γεωτεμαχίου του αιτούντος, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο διάγραμμα προτεινόμενων μεταβολών."

Αρα οι γειτονες δεν εκαναν δηλωση και γι αυτο δεν υπαρχει πινακας θιγομενων.

Ειχα παει να κανω τα βηματα που αναφερεις παραπανω αλλα στην υποβολη μου ειχε βγαλει ενα μυνημα οτι δεν απαιτειται δηλωση αποδοχης εφοσον δεν υπαρχουν θιγομενοι η κατι τετοιο δεν το θυμαμαι ακριβως.

Οποτε απλα περιμενω να γινουν οι διορθωσεις στα εντυπα Α και Α1?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Soulis_Maritsas είπε

Βρηκα την εκθεση του κτηματολογιου η οποια αναφερει μεταξυ αλλων:

"Τα γεωτεμάχια με ΚΑΕΚ χχχχχχ και χχχχχχχχχ στους αναρτηθέντες κτηματολογικούς πίνακες έχουν καταχωρηθεί σε "άγνωστο", καθ 'ότι δεν υποβλήθηκε καμία δήλωση του ν.2308/95 και κανένα αίτημα καταχωρήσεως επ' αυτών και ως εκ τούτων δεν υπάρχουν στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το αίτημα του αιτούντος.
Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω, Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ και η διόρθωση των ορίων του γεωτεμαχίου του αιτούντος, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο διάγραμμα προτεινόμενων μεταβολών."

Αρα οι γειτονες δεν εκαναν δηλωση και γι αυτο δεν υπαρχει πινακας θιγομενων.

Ειχα παει να κανω τα βηματα που αναφερεις παραπανω αλλα στην υποβολη μου ειχε βγαλει ενα μυνημα οτι δεν απαιτειται δηλωση αποδοχης εφοσον δεν υπαρχουν θιγομενοι η κατι τετοιο δεν το θυμαμαι ακριβως.

Οποτε απλα περιμενω να γινουν οι διορθωσεις στα εντυπα Α και Α1?

Λογικά δεν θα σου βγάζει τότε καν κουμπί . Παίζει να σου έχει ένα μπλε αγγλικό ερωτηματικό στο πλάι; Κάτι τέτοιο θυμάμαι.

Είσαι και τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Απ' την μία πέρασε εύκολα η αίτηση σου, απ' την άλλη αν είχαν δηλώσει -> είχες κοινοποιήσει στους θιγόμενους -> αποδεχόταν και εκείνη την ένστανση σου => Θα είχες πολύ μικρότερες πιθανότητες στο μέλλον να έχεις προβλήματα με τα όρια.

Κρατήστε ένα αντίγραφο όλων αυτών γιατί εξαφανίζονται απ' το σύστημα με το πέρας των εκθέσεων. Δεν έχω βρει ακόμη πως μπορείς να λάβεις ένα αντίγραφο τους.

13 ώρες πριν, nimik είπε

Ως 30.11 νομίζω πήγε η προθεσμία

Γιατί; Εμάς δεν μας έδωσαν ούτε λεπτό παράταση :P

🥲

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Λογικά δεν θα σου βγάζει τότε καν κουμπί . Παίζει να σου έχει ένα μπλε αγγλικό ερωτηματικό στο πλάι; Κάτι τέτοιο θυμάμαι.

🥲

Ακριβως αυτο εχει. Οι εκθεσεις εχουν εξαφανιστει αλλα ειχα κρατησει αντιγραφα.

Ευχαριστω για τον χρονο σου.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2024 στις 9:54 ΜΜ, nimik είπε

Ως 30.11 νομίζω πήγε η προθεσμία

ισχυει αυτο? 

ξερει κανεις αν δινει το site  αριθμο πρωτοκολλου η αντιρρηση?  εχουν καταθεσει αντι εμου ηδη μια αντιρρηση αλλα δεν νομιζω οτι ηταν μεσω site αλλα μεσω mail...το καλοκαιρι υπηρχε η διαδικασια μεσω σιτε?

θα δω σε λιγο το σιτε κ επανερχομαι γιατι διαβαζα οτι θελει δικαστικη αποφαση επειδη ο αλλος ειναι μλκς( διπλανος πηρε μερικα μετρα π τ ελειπαν ... ).θα τρεχω σε δικηγορο κ εξοδα ενω εχω συμβολαιο κ τοπογραφικο... τι σοου εφτιαξαν παλι σε λιγο θα δηλωνουν εκει μεσα οτι θελουν κ δεν θα ερχεται ουτε ειδοποιηση. ειναι ακομη ενα χαζοσιτε γ να γνωριζει ενα υπουργειο κατι ή τ εδωσαν εξτρα δικαιωματα ? σε φαση μισθωτηρια ααδε π ειναι ανεξαρτητα απο ε2

Στις 16/6/2022 στις 11:01 ΠΜ, vagos789 είπε

Το τοπογραφικο θα πρεπει να ειναι εξαρτημενο που λεμε

Και αν εχεις συμβολαιο και εξαρτημενο τοπογραφικο,τοτε δεν χρειαζεσαι κατι αλλο

εχω ενα τοπογραφικο θεωρημενο απο εναν πεγ.δασολογο α (2010) αυτο ειναι εξαρτημενο?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kage είπε

ισχυει αυτο? 

ξερει κανεις αν δινει το site  αριθμο πρωτοκολλου η αντιρρηση? μου εχουν κανει ηδη μια αντιρρηση αλλα δεν νομιζω οτι ηταν μεσω site αλλα μεσω mail...τον αυγουστο υπηρχε η διαδικασια μεσω σιτε?

θα δω σε λιγο το σιτε κ επανερχομαι γιατι διαβαζα οτι θελει δικαστικη αποφαση επειδη ο αλλος ειναι μλκς( διπλανος πηρε μερικα μετρα π τ ελειπαν ... ).θα τρεχω σε δικηγορο κ εξοδα ενω εχω συμβολαιο κ τοπογραφικο... τι σοου εφτιαξαν παλι σε λιγο θα δηλωνουν εκει μεσα οτι θελουν κ δεν θα ερχεται ουτε ειδοποιηση. ειναι ακομη ενα χαζοσιτε γ να γνωριζει ενα υπουργειο κατι ή τ εδωσαν εξτρα δικαιωματα ?

εχω ενα τοπογραφικο θεωρημενο απο εναν πεγ.δασολογο α (2010) αυτο ειναι εξαρτημενο?

Εάν έχει συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 σε καλύπτει . Λογικά θα έχει υπόμνημα το τοπογραφικό διάγραμμα με τις συντεταγμένες εάν έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<<Εμβαδόν γεωτεμαχίου από κτηματογράφηση: 3966 τ.μ. Εμβαδόν Δήλωσης/Τίτλου: 4.000,00 τ.μ

Αποδεκτή απόκλιση εμβαδού: ±277,64 τ.μ. Σύστημα Αναφοράς: Ε.Γ.Σ.Α. '87.>>

1.αφου εχουν αποδεκτη αποκλιση τοσα τ.μ. μηπως δεν εχει νοημα η ενσταση? παρολ αυτα αυτος δηλωσε οσα ηθελε 

2.εχω βρει την δηλωση κ για να αιτηθω διορθωση  αλλα στο

"Νεα αιτηση Κτηματολογικων Στοιχειων''εμφανιζονται μονο 7 νομοι ΟΤΑ που δεν ειναι μεσα.. να υποθεσω δεν γινεται ονλινε στους υπολοιπους νομους?

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...