Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, makisman1973 είπε καλησπέρα , σε κάποιο αγροτομεμάχιο που εχω δηλώσει εχει γίνει αμφισβήτηση ορίων από καποιον αλλο. Μου έχει σταλει μειλ απο δικηγορικό γραφείο του θιγόμενου εκθεση και αιτηση διόρθωσης οριων ωστε να κάνω μερική αποδοχή της αίτησης . Αν δεν κάνω κάποια ενέργεια γίνεται αυτοδικαίως αποδοχή της αίτησης ? Εχω σκοπο να αποδεχθώ την αίτηση αλλα μπαίνωντας στο κτηματολόγιο ,στις εκθέσεις μου εμφανίζει μόνο υποβολή αντίρρησης και όχι υποβολή αποδοχής. Πρόσφατα η οικογένεια μου αντιμετώπισε αντίστοιχο ζήτημα, μόνο που το δικός μας κτήμα είχε δηλωθει σε άλλους. Λογικά αυτός που είχε κάνει την κτηματογράφηση έριχνε βελάκια για συντεταγμένες, κτήμα 5 στρέμματα είχε δηλωθεί σε άλλους τρείς, και σε εμάς είχε αφήσει 0.8 στρέμμα. Εμεις στείλαμε εξώδικα σε όλους (η δικηγόρος μας) , η διαδικασία είναι χρονοβόρα, έγινε δίκη (μονο η δικηγόρος μας πήγε) και όλα ΟΚ. Πήρε σχεδόν ένα έτος, και αρκετά δαπανηρή (η γιαγια μου τα πλήρωσε ). Το καλό σε εμάς ήταν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν αποδοχή. Αν δεν κάνεις αποδοχή μπορεί στο μέλλον να έχει εσύ έξτρα έξοδα. Πλέον τα πάντα γίνονται με ηλεκτρονική ταυτότητα, και τα χαρτιά σου τώρα δεν θα είναι τακτοποιημένα στο σύστημα. Μόνο Τοπογραφικό και Ηλεκτρονική ταυτότητα είναι πάνω απο 1000ε κόστος. Επεξ/σία 12 Απριλίου από Manefs23
makisman1973 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Εάν τα δικά σου τοπογραφικά διαγράμματα έχουν συντεταγμένες δες τα όρια σου που πέφτουν και μαζί με συμβόλαια τα προσκομίσεις . Καλύτερα συμβουλεψου πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο . οκ ευχαριστώ
manolis940 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Στις 11/4/2024 στις 1:01 ΜΜ, makisman1973 είπε καλησπέρα , σε κάποιο αγροτομεμάχιο που εχω δηλώσει εχει γίνει αμφισβήτηση ορίων από καποιον αλλο. Μου έχει σταλει μειλ απο δικηγορικό γραφείο του θιγόμενου εκθεση και αιτηση διόρθωσης οριων ωστε να κάνω μερική αποδοχή της αίτησης . Αν δεν κάνω κάποια ενέργεια γίνεται αυτοδικαίως αποδοχή της αίτησης ? Εχω σκοπο να αποδεχθώ την αίτηση αλλα μπαίνωντας στο κτηματολόγιο ,στις εκθέσεις μου εμφανίζει μόνο υποβολή αντίρρησης και όχι υποβολή αποδοχής. Γενικότερα δεν λειτουργεί έτσι η κτηματογράφιση καθώς φαντάζομαι απ' τα συμφραζόμενα σου ότι σε κάποια απ' της φάσεις προανάρτησης ή ανάρτησης είσαι. Ο άνθρωπος που αμφισβητεί τα όρια σου κάνει μία αίτηση αντίρρησης. Αν εσύ δεν κάνεις τίποτα, εκείνη θα αξιολογηθεί απ' τον αρμόδιο φορέα κτηματογράφισης και είτε θα απορριφθεί και έτσι στην επόμενη φάση δεν θα δει καμία αλλαγή, είτε θα γίνει αποδεκτή και θα δεις στην επόμενη φάση αλλαγές στα όρια σου. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο κουμπί να πατήσεις αποδοχή. Ο μόνος τρόπος για να πατήσεις αποδοχή είναι να κάνεις και εσύ μία αίτηση αντίρρησης και να κάνεις την διόρθωση όπως εκείνος υπέδειξε. Φυσικά κάνεις τον έλεγχο που σου είπαν με τα τοπογραφικά κτλ. και έχε στον νου σου ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και σε δικαστήριο η όλη φάση. Αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια στείλε μου σε pdf το απόσπασμα της ανάρτησης και του τοπογραφικού, να τα βάλουμε σε κάποιο cad πρόγραμμα ή στο maps.gov.gr και να δούμε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τοπογραφικού και του του διαγράμματος του κτηματολογίου. 1
physnik Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Σε ενιαία έκταση σε χωριό (εντός οικισμού), έχει γίνει σύσταση κάθετης. Στο κομμάτι που μου ανήκει υπάρχει κατοικία. Στον χάρτη φαίνεται ενιαίο αλλά η κύρια χρήση (και με αυτό έχει να κάνει η απορία μου) γράφει: "Άλλος χώρος". Όλα τα γύρω γράφουν ως κύρια χρήση "Κατοικία >=80%". Στο δικό μου το γράφει αυτό λόγω κάθετης; Και σε άλλο που είδα με κάθετη και εκεί "Άλλος χώρος" γράφει.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 3 ώρες πριν, physnik είπε Σε ενιαία έκταση σε χωριό (εντός οικισμού), έχει γίνει σύσταση κάθετης. Στο κομμάτι που μου ανήκει υπάρχει κατοικία. Στον χάρτη φαίνεται ενιαίο αλλά η κύρια χρήση (και με αυτό έχει να κάνει η απορία μου) γράφει: "Άλλος χώρος". Όλα τα γύρω γράφουν ως κύρια χρήση "Κατοικία >=80%". Στο δικό μου το γράφει αυτό λόγω κάθετης; Και σε άλλο που είδα με κάθετη και εκεί "Άλλος χώρος" γράφει. ΜΗΠΩΣ είχε δηλωθεί αποθήκη?
physnik Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 23 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΜΗΠΩΣ είχε δηλωθεί αποθήκη? Είχαν δηλωθεί και 2 αποθήκες + το σπίτι.
aggelosn Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η κύρια χρήση του γεωτεμαχίου θα έπρεπε να είναι κατοικία, όπως επίσης και η χρήση της κάθετης σου . Εντός της κάθετης όταν υπάρχουν κτίσματα με διαφορετική χρήση, ως εμβαδό κτιρίου μπαίνει η επικρατέστερη χρήση (πχ κατοικία) και στις παρατηρήσεις του ακινήτου μπαίνει σχόλιο ότι εντός της κάθετης υφίσταται ισόγεια κατοικία εμβαδού τόσων τμ και ισόγεια αποθήκη τόσων τμ και έτερη ισόγεια αποθήκη τόσων τμ . Θα καταθέσεις πρόδηλο για να διορθωθεί η χρήση του γεωτεμαχίου. Επίσης αν δεν έχετε αφήσει κάποιο τμήμα του οικοπέδου σε κοινή χρήση και το εμβαδό των δύο καθετων μέσα στο οικόπεδο ισούται όσο το εμβαδό του οικοπέδου, τότε θα έπρεπε να φαίνεται στο διάγραμμα και η κάθετη σου. Αν δεν φαίνεται καλό θα ήταν να προσκομίσεις τοπογραφικό και να ζητήσεις τον σχηματισμό της κάθετης σου. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από aggelosn
manolis940 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 9 ώρες πριν, aggelosn είπε Η κύρια χρήση του γεωτεμαχίου θα έπρεπε να είναι κατοικία, όπως επίσης και η χρήση της κάθετης σου . Εντός της κάθετης όταν υπάρχουν κτίσματα με διαφορετική χρήση, ως εμβαδό κτιρίου μπαίνει η επικρατέστερη χρήση (πχ κατοικία) και στις παρατηρήσεις του ακινήτου μπαίνει σχόλιο ότι εντός της κάθετης υφίσταται ισόγεια κατοικία εμβαδού τόσων τμ και ισόγεια αποθήκη τόσων τμ και έτερη ισόγεια αποθήκη τόσων τμ . Θα καταθέσεις πρόδηλο για να διορθωθεί η χρήση του γεωτεμαχίου. Επίσης αν δεν έχετε αφήσει κάποιο τμήμα του οικοπέδου σε κοινή χρήση και το εμβαδό των δύο καθετων μέσα στο οικόπεδο ισούται όσο το εμβαδό του οικοπέδου, τότε θα έπρεπε να φαίνεται στο διάγραμμα και η κάθετη σου. Αν δεν φαίνεται καλό θα ήταν να προσκομίσεις τοπογραφικό και να ζητήσεις τον σχηματισμό της κάθετης σου. Με την λίγη εμπειρία που έχω στην κτηματογράφιση, όσον αφορά το κτηματολόγιο, επικρατέστερη χρήση θεωρείται εκείνη η οποία "καταλαμβάνει" περισσότερα τετραγωνικά στον χώρο. Αν για παράδειγμα οι Αποθηκευτικοί χώροι είναι 50τμ στο σύνολο τους και η κατοικία 49τμ, τότε η επικρατέστερη χρήση είναι ο "Αποθηκευτικός χώρος". Εμένα γενικός παράξενο μου φαίνεται το "Άλλος χώρος" και όχι το "αποθηκευτικός χώρος". Σε πια φάση(προανάρτηση, ανάρτηση, τελικές εγγραφές κτλ) @physnik είναι το κτηματολόγιο στην περιοχή σου και που ακριβώς το είδες γραμμένο;
physnik Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Στις 24/6/2024 στις 11:22 ΜΜ, aggelosn είπε Η κύρια χρήση του γεωτεμαχίου θα έπρεπε να είναι κατοικία, όπως επίσης και η χρήση της κάθετης σου . Εντός της κάθετης όταν υπάρχουν κτίσματα με διαφορετική χρήση, ως εμβαδό κτιρίου μπαίνει η επικρατέστερη χρήση (πχ κατοικία) και στις παρατηρήσεις του ακινήτου μπαίνει σχόλιο ότι εντός της κάθετης υφίσταται ισόγεια κατοικία εμβαδού τόσων τμ και ισόγεια αποθήκη τόσων τμ και έτερη ισόγεια αποθήκη τόσων τμ . Θα καταθέσεις πρόδηλο για να διορθωθεί η χρήση του γεωτεμαχίου. Επίσης αν δεν έχετε αφήσει κάποιο τμήμα του οικοπέδου σε κοινή χρήση και το εμβαδό των δύο καθετων μέσα στο οικόπεδο ισούται όσο το εμβαδό του οικοπέδου, τότε θα έπρεπε να φαίνεται στο διάγραμμα και η κάθετη σου. Αν δεν φαίνεται καλό θα ήταν να προσκομίσεις τοπογραφικό και να ζητήσεις τον σχηματισμό της κάθετης σου. Στις 25/6/2024 στις 9:22 ΠΜ, manolis940 είπε Με την λίγη εμπειρία που έχω στην κτηματογράφιση, όσον αφορά το κτηματολόγιο, επικρατέστερη χρήση θεωρείται εκείνη η οποία "καταλαμβάνει" περισσότερα τετραγωνικά στον χώρο. Αν για παράδειγμα οι Αποθηκευτικοί χώροι είναι 50τμ στο σύνολο τους και η κατοικία 49τμ, τότε η επικρατέστερη χρήση είναι ο "Αποθηκευτικός χώρος". Εμένα γενικός παράξενο μου φαίνεται το "Άλλος χώρος" και όχι το "αποθηκευτικός χώρος". Σε πια φάση(προανάρτηση, ανάρτηση, τελικές εγγραφές κτλ) @physnik είναι το κτηματολόγιο στην περιοχή σου και που ακριβώς το είδες γραμμένο; Το κτηματολόγιο είναι στη φάση της ανάρτησης. Οι αποθήκες είναι περίπου 18+10τμ και το σπίτι 68τμ. Στο ΑΚΠ η χρήση του γεωτεμαχίου είναι Κατοικία. Η χρήση της καθέτου είναι Άλλος Χώρος. Αρχικά το είδα στον κτηματολογικό χάρτη. Δείτε τις εικόνες. Τελοσπάντων πήρα στο γραφείο κτηματογράφησης και μου είπαν ότι, σ' αυτούς, στο ΑΚΠ φαίνεται και στην κάθετη ως χρήση κατοικία. Σε αυτό που κατεβάζω εγώ από το ktimatologio.gr γιατί στην κάθετη φαίνεται ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ/ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ;
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 26/6/2024 στις 2:06 ΜΜ, physnik είπε Το κτηματολόγιο είναι στη φάση της ανάρτησης. Οι αποθήκες είναι περίπου 18+10τμ και το σπίτι 68τμ. Στο ΑΚΠ η χρήση του γεωτεμαχίου είναι Κατοικία. Η χρήση της καθέτου είναι Άλλος Χώρος. Αρχικά το είδα στον κτηματολογικό χάρτη. Δείτε τις εικόνες. Τελοσπάντων πήρα στο γραφείο κτηματογράφησης και μου είπαν ότι, σ' αυτούς, στο ΑΚΠ φαίνεται και στην κάθετη ως χρήση κατοικία. Σε αυτό που κατεβάζω εγώ από το ktimatologio.gr γιατί στην κάθετη φαίνεται ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ/ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ; Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια αίτηση για πρόδηλο! 1
physnik Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 9 ώρες πριν, manolis940 είπε Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια αίτηση για πρόδηλο! Ξέρω γίνεται και online αλλά λέω να εκτυπώσω το ΑΚΠ και να πάω μια βόλτα από εκεί να δω τι θα πουν και να μου δείξουν πως φαίνεται σ' αυτούς που μου λένε ότι φαίνεται κατοικία.
manolis940 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, physnik είπε Ξέρω γίνεται και online αλλά λέω να εκτυπώσω το ΑΚΠ και να πάω μια βόλτα από εκεί να δω τι θα πουν και να μου δείξουν πως φαίνεται σ' αυτούς που μου λένε ότι φαίνεται κατοικία. Αν έχεις χρόνο, σίγουρα δεν χάνεις κάτι. Θα το πρότεινα και εγώ. 1
mindreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ Εχει δηλωθει ενας μικρος κηπος σε ορεινο χωριο, στη μεση του πουθενα, αλλα πατρογονικος κηπος του παππου (με αναμνησεις), λαθος, στο κτηματολογιο. Με μια γνωστη μου που δουλευει σε κτηματολογιο γραφειο, και ασχολουνται και με κτηματολογιο, μου ειπε οτι δεν αξιζει να ασχοληθω να κανω τη διορθωση τωρα, καθως η μονη οδος ειναι δικαστικα, οποτε δεν λεει. Μου ειπε ομως, οτι καποια στιγμη, θα ανοιξει ξανα η πλατφορμα για διορθωσεις και να το κανουμε τοτε. Εχω μπερδευτει ομως. Οπως καταλαβα, το κτηματολογιο, δεν παει σε ολη τη χωρα με την ιδια ταχυτητα. Ή τουλαχιστον μεχρι τωρα ετσι ηταν. Αρα, καθε περιοχη ειχε τα δικα της δεδομενα, σε τι σταδιο βρισκεται. Ετσι, και με μηχανικους που μιλησα κλπ, ο καθενας λεει τα δικα του. Δεν υπαρχει ενιαια αποψη, τι, ποτε, πως. Εχει βρεθει κανεις σε παρομοια θεση; Εχει αλλαξει κατι γενικοτερα, μηπως υπαρχει ενας ενιαιος χειρισμος παντου; Τι πρεπει να γινει και ποτε;
manolis940 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Στις 14/10/2024 στις 9:25 ΠΜ, mindreader είπε ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ Εχει δηλωθει ενας μικρος κηπος σε ορεινο χωριο, στη μεση του πουθενα, αλλα πατρογονικος κηπος του παππου (με αναμνησεις), λαθος, στο κτηματολογιο. Με μια γνωστη μου που δουλευει σε κτηματολογιο γραφειο, και ασχολουνται και με κτηματολογιο, μου ειπε οτι δεν αξιζει να ασχοληθω να κανω τη διορθωση τωρα, καθως η μονη οδος ειναι δικαστικα, οποτε δεν λεει. Μου ειπε ομως, οτι καποια στιγμη, θα ανοιξει ξανα η πλατφορμα για διορθωσεις και να το κανουμε τοτε. Εχω μπερδευτει ομως. Οπως καταλαβα, το κτηματολογιο, δεν παει σε ολη τη χωρα με την ιδια ταχυτητα. Ή τουλαχιστον μεχρι τωρα ετσι ηταν. Αρα, καθε περιοχη ειχε τα δικα της δεδομενα, σε τι σταδιο βρισκεται. Ετσι, και με μηχανικους που μιλησα κλπ, ο καθενας λεει τα δικα του. Δεν υπαρχει ενιαια αποψη, τι, ποτε, πως. Εχει βρεθει κανεις σε παρομοια θεση; Εχει αλλαξει κατι γενικοτερα, μηπως υπαρχει ενας ενιαιος χειρισμος παντου; Τι πρεπει να γινει και ποτε; Είναι λογικό να μην υπάρχει ενιαία άποψη καθώς το Κτηματολόγιο παραμένει ένα σκοτεινό κουτί. Για να πάρεις όμως μία ακόμη άποψη θα πρέπει να μας πεις είτε σε τι φάση είναι το κτηματολόγιο στον ΟΤΑ σου ή σε ποιον ΟΤΑ αναφέρεσαι έτσι ώστε να το δούμε εμείς 1
Soulis_Maritsas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Καλησπερα σε ολους, Εχω το παρακατω ερωτημα σχετικα με το κτηματολογιο. Προκειται για ενα αγροτεμαχτιο στον ΟΤΑ Νεας Χωρας στην Αρκαδια το οποιο εχει εμβαδο 1700τμ στους τιτλους ιδιοκτησιας και ετσι δηλωθηκε στο κτηματολογιο. Σε προσφατο τοπογραφικο που εκανα το εμβαδο μετρηθηκε στα 2300τμ και κατα συνεπεια εκανα αιτηση για αλλαγη/αμφισβητηση οριων και εκδοθηκε αποφαση απο το κτηματολογιο η οποια εκανε δεκτη την αιτηση μου αναφεροντας προθεσμιες στις οποιες επρεπε να ενημερωσω τυχων θιγομενους ιδιοκτητες γειτονικων γεωτεμαχιων για να κανουν αποδοχη η να καταθεσουν τις αντιρρησεις τους. Στη δικη μου περιπτωση δεν υπηρχαν θιγομενοι ιδιοκτητες καθως προκειται για λανθασμενη παλια μετρηση η οποια περασε στα συμβολαια. Επισης οι ημερομηνιες που αναφερονται στην αποφαση εχουν παρελθει. Γνωριζει κανεις αν τα εντυπα Α και Α1 θα ενημερωθουν αυτοματα απο το κτηματολογιο η πρεπει να κανω εγω καποια ενεργεια? Αν γινετε αυτοματα ποσο χρονο παιρνει περιπου? Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα