jimwalker Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 38 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αν το νέο τοπογραφικό αντιστοιχεί στα τ.μ. και στα όρια της περίφραξης το βρίσκω περίεργο να το έκανε κάποιος άλλος με τόση ακρίβεια. Μπορεί να το είχε κάνει ο πατέρας σου πριν πολλά χρόνια και να μην το ανέφερε ή να μην το θυμάστε. Το θετικό είναι ότι είναι σωστά δηλωμένο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. ειναι στα ορια που λες,με μια πολυ μικρη αποκλιση...το σημαντικο ειναι να μην μπορει καποιος να το αμφισβητησει,τωρα αν το ειχε κανει πριν πολλα χρονια ο πατερας μου δεν μπορω να το μαθω..ευχαριστω παντως ολους για τις απαντησεις,καλη ανασταση
jimwalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Λοιπον εχουμε νεωτερα..χθες με πηρε τηλεφωνο ενας,υποθετω 65+,μου συστηθηκε και σε εντονο στην αρχη υφος ελεγε ποιοι ειμαστε,γιατι βαλαμε ταμπελα κτλ..Σε ηρεμο υφος απαντησα οτι ειμαι ιδιοκτητης βασει συμβολαιου απο το 1970 και επισης βασει κτηματολογιου μου ανηκει το οικοπεδο..Σε ερωτηση μου,2 φορες,αν το εχει δηλωσει εκανε πως δεν ακουγε,μαλακωσε το υφος του,ελεγε οτι εχει ελιες και το καλλιεργει χρονια και οτι θα συμβουλευτει καποιον ειδικο και θα ξαναπαρει..Ρωτησα γνωστο μου που εχει καποια γνωση απο τετοια θεματα,μου ειπε να μην λεω τιποτα στο τηλεφωνο οπως χαρτια πχ.,και προφανως ο τυπος παει να το παρει χρησικτησια,χωρις ομως να το εχει δηλωσει ενω εχει τελειωσει το κτηματολογιο στην περιοχη εδω και χρονια..Πρεπει να ανησυχω για κατι? 2
meletis_m Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 27 λεπτά πριν, jimwalker είπε Λοιπον εχουμε νεωτερα..χθες με πηρε τηλεφωνο ενας,υποθετω 65+,μου συστηθηκε και σε εντονο στην αρχη υφος ελεγε ποιοι ειμαστε,γιατι βαλαμε ταμπελα κτλ..Σε ηρεμο υφος απαντησα οτι ειμαι ιδιοκτητης βασει συμβολαιου απο το 1970 και επισης βασει κτηματολογιου μου ανηκει το οικοπεδο..Σε ερωτηση μου,2 φορες,αν το εχει δηλωσει εκανε πως δεν ακουγε,μαλακωσε το υφος του,ελεγε οτι εχει ελιες και το καλλιεργει χρονια και οτι θα συμβουλευτει καποιον ειδικο και θα ξαναπαρει..Ρωτησα γνωστο μου που εχει καποια γνωση απο τετοια θεματα,μου ειπε να μην λεω τιποτα στο τηλεφωνο οπως χαρτια πχ.,και προφανως ο τυπος παει να το παρει χρησικτησια,χωρις ομως να το εχει δηλωσει ενω εχει τελειωσει το κτηματολογιο στην περιοχη εδω και χρονια..Πρεπει να ανησυχω για κατι? Ισχύει ότι σου είπε ο γνωστός σου. Ο τύπος το είδε ακκαλιεργητο και να μη ενδιαφέρεται κάποιος και πήγε να το πάρει χρησικτησία. Εφόσον έβαλες ταμπέλα είδες αντίδραση . Μπορείς και να του βγάλεις τη περίφραξη. Εάν αρχίσει δικαιολογίες , απλώς το λύνεται δικαστικώς και τελειώνει το θέμα .
manolis940 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, jimwalker είπε Λοιπον εχουμε νεωτερα..χθες με πηρε τηλεφωνο ενας,υποθετω 65+,μου συστηθηκε και σε εντονο στην αρχη υφος ελεγε ποιοι ειμαστε,γιατι βαλαμε ταμπελα κτλ..Σε ηρεμο υφος απαντησα οτι ειμαι ιδιοκτητης βασει συμβολαιου απο το 1970 και επισης βασει κτηματολογιου μου ανηκει το οικοπεδο..Σε ερωτηση μου,2 φορες,αν το εχει δηλωσει εκανε πως δεν ακουγε,μαλακωσε το υφος του,ελεγε οτι εχει ελιες και το καλλιεργει χρονια και οτι θα συμβουλευτει καποιον ειδικο και θα ξαναπαρει..Ρωτησα γνωστο μου που εχει καποια γνωση απο τετοια θεματα,μου ειπε να μην λεω τιποτα στο τηλεφωνο οπως χαρτια πχ.,και προφανως ο τυπος παει να το παρει χρησικτησια,χωρις ομως να το εχει δηλωσει ενω εχει τελειωσει το κτηματολογιο στην περιοχη εδω και χρονια..Πρεπει να ανησυχω για κατι? Λογικά δεν ενδιαφέρετε για το κτηματολόγιο, θα τον βόλευε σίγουρα να είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και να το κάνει ότι θέλει. Το χωράφι αφού μας είπες ότι είναι άδειο, τις ελιές που τις είδε ; Και που τις καλλιεργεί για χρόνια; Παίζει να έκανες τον κόπο να τον ηχογραφήσεις; Ο ειδικός που θα συμβουλευτεί λογικά είναι κάποιος δικηγόρος που ασχολείται με ιδιοκτησιακά. Λογικά τον είχε συμβουλευτεί και πριν και θα του είχε πει να κάνει Δικαστική αναγνώριση της χρησικτησίας του. Το ότι έχει τελειώσει το κτηματολόγιο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δηλώσεις με νέους τίτλους ιδιοκτησίας. Τώρα αν έχει λίγο μυαλό ο "ειδικός" θα πει στον πελάτη του, ότι βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και ότι αν κάνουν μία τέτοια κίνηση εκεί που θα πάνε για μαλλί θα βγουν και κουρεμένοι. Μπορείς προλιπτικά να μαζέψεις και να βρεις ότι έντυπα έχει ο πατέρας σου γι αυτό το χωράφι και να τα βάλεις σε ένα φάκελο. Τέτοια έντυπα, μπορεί να είναι Ε9 ( καλό θα ήταν αν βρεις και πριν το 2000), παραστατικά από εργασίες που μπορεί να έχει κάνει μέσα στο χωράφι, υποχρεωτικά την δήλωση στο κτηματολόγιο και ότι άλλο σχετικό. Έτσι θα φαίνεται ότι ανά τα χρόνια μπορεί να μην το καλλιεργείς αλλά δεν το εγκατέλειψες. Αν επίσης ξυπνήσει μία μέρα και θέλει να αφαιρέσει την περίφραξη επειδή είναι δικιά του, μην το αφήσεις, φέρε του αμέσως αστυνομία για να αναγκαστεί να εξηγήσει το γιατί έβαλε περίφραξη σε ξένο χωράφι! Μπορείς επίσης να πεις ότι πιθανών την έχει βάλει και ο πατέρας σου και να επιμήνεις να την κρατήσεις! Γενικά αν συνεχίσει να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση εναντίων σου, καλό είναι να πας σε δικηγόρο!
jimwalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Λογικά δεν ενδιαφέρετε για το κτηματολόγιο, θα τον βόλευε σίγουρα να είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και να το κάνει ότι θέλει. Το χωράφι αφού μας είπες ότι είναι άδειο, τις ελιές που τις είδε ; Και που τις καλλιεργεί για χρόνια; Παίζει να έκανες τον κόπο να τον ηχογραφήσεις; Ο ειδικός που θα συμβουλευτεί λογικά είναι κάποιος δικηγόρος που ασχολείται με ιδιοκτησιακά. Λογικά τον είχε συμβουλευτεί και πριν και θα του είχε πει να κάνει Δικαστική αναγνώριση της χρησικτησίας του. Το ότι έχει τελειώσει το κτηματολόγιο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δηλώσεις με νέους τίτλους ιδιοκτησίας. Τώρα αν έχει λίγο μυαλό ο "ειδικός" θα πει στον πελάτη του, ότι βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και ότι αν κάνουν μία τέτοια κίνηση εκεί που θα πάνε για μαλλί θα βγουν και κουρεμένοι. Μπορείς προλιπτικά να μαζέψεις και να βρεις ότι έντυπα έχει ο πατέρας σου γι αυτό το χωράφι και να τα βάλεις σε ένα φάκελο. Τέτοια έντυπα, μπορεί να είναι Ε9 ( καλό θα ήταν αν βρεις και πριν το 2000), παραστατικά από εργασίες που μπορεί να έχει κάνει μέσα στο χωράφι, υποχρεωτικά την δήλωση στο κτηματολόγιο και ότι άλλο σχετικό. Έτσι θα φαίνεται ότι ανά τα χρόνια μπορεί να μην το καλλιεργείς αλλά δεν το εγκατέλειψες. Αν επίσης ξυπνήσει μία μέρα και θέλει να αφαιρέσει την περίφραξη επειδή είναι δικιά του, μην το αφήσεις, φέρε του αμέσως αστυνομία για να αναγκαστεί να εξηγήσει το γιατί έβαλε περίφραξη σε ξένο χωράφι! Μπορείς επίσης να πεις ότι πιθανών την έχει βάλει και ο πατέρας σου και να επιμήνεις να την κρατήσεις! Γενικά αν συνεχίσει να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση εναντίων σου, καλό είναι να πας σε δικηγόρο! Ελιές δεν είδα, υπόθετω θα είχε ελάχιστες ή θα το είπε έτσι, το οικόπεδο είναι σέ περιοχη που κάηκαν όλα περυσι.. Υπάρχουν ε9 από το 98 νομίζω, εργασίες δεν είχε κάνει, αλλά καλό χαρτί θα είναι και αυτό.. Δεν με έχει ξαναπάρει πάντως, την περίφραξη θα ισχυριστώ ότι είναι του πατέρα μου.. Δεν νομίζω να εγκαταλείψει το θέμα έτσι απλά παντως.. Υ. Γ. Γιά ηχογράφηση το σκέφτηκα αν ξαναπάρει, είναι παράνομο όμως από ότι ξέρω, εκτός αν του το πω.. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από jimwalker
Balrog Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Λαμόγια παντού ρε φίλε.. Πλάκωσέ τον στα δικαστήρια, για να μην πω στα χαστούκια. Γνωστός αγόρασε πρόσφατα μονοκατοικία στη Βάρκιζα και δίπλα είδε ένα οικόπεδο παρατημένο. Ρώτησε λίγο, τάχα ότι ενδιαφέρεται να το καθαρίσει από χόρτα για να μην πιάσει φωτιά και το δικό του, αλλά δεν βρήκε ιδιοκτήτη. Ε, με τα πολλά, πήγε και έβαλε ταμπέλα με το όνομά του και όπου να 'ναι θα το περιφράξει. Το κτηματολόγιο.. ποιος το υπολογίζει. Κάποτε το '98-'99 που ξεκίνησε η σύγχρονη φάση, τα πράγματα ήταν κυριλέ. Υπήρχαν προσδοκίες για μεγαλεία. Είχε και Α' και Β' ανάρτηση. Μου λέγανε τότε που δήλωνα κάτι χωράφια, να προσέξω μη γίνει κανά λάθος γιατί μετά.. αυτό ήταν, ό,τι πήρατε πήρατε. Τώρα έχει καταντήσει ένα ακόμη παλιόχαρτο. Σαν το ενεργειακό πιστοποιητικό ένα πράγμα. Αρκεί να κατοχυρώσεις δικαίωμα να υπάρχει και ας είναι και στο διπλανό χωριό, που λέει ο λόγος. Σηφουνάκης speaking. Ούτε τη ζώνη συμβατότητας κοιτάει κανείς, ούτε τίποτα.
manolis940 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Στις 29/4/2022 στις 9:18 ΠΜ, jimwalker είπε Υ. Γ. Γιά ηχογράφηση το σκέφτηκα αν ξαναπάρει, είναι παράνομο όμως από ότι ξέρω, εκτός αν του το πω.. Όχι είναι παράνομη σκέτο. Δεν μπορεί ο καθένας να ηχογραφεί, υπάρχει μία διαδικασία αρκετά μεγάλη πίσω από αυτό που δεν είναι της παρούσης. 8 ώρες πριν, Balrog είπε Λαμόγια παντού ρε φίλε.. Πλάκωσέ τον στα δικαστήρια, για να μην πω στα χαστούκια. Γνωστός αγόρασε πρόσφατα μονοκατοικία στη Βάρκιζα και δίπλα είδε ένα οικόπεδο παρατημένο. Ρώτησε λίγο, τάχα ότι ενδιαφέρεται να το καθαρίσει από χόρτα για να μην πιάσει φωτιά και το δικό του, αλλά δεν βρήκε ιδιοκτήτη. Ε, με τα πολλά, πήγε και έβαλε ταμπέλα με το όνομά του και όπου να 'ναι θα το περιφράξει. Το κτηματολόγιο.. ποιος το υπολογίζει. Κάποτε το '98-'99 που ξεκίνησε η σύγχρονη φάση, τα πράγματα ήταν κυριλέ. Υπήρχαν προσδοκίες για μεγαλεία. Είχε και Α' και Β' ανάρτηση. Μου λέγανε τότε που δήλωνα κάτι χωράφια, να προσέξω μη γίνει κανά λάθος γιατί μετά.. αυτό ήταν, ό,τι πήρατε πήρατε. Τώρα έχει καταντήσει ένα ακόμη παλιόχαρτο. Σαν το ενεργειακό πιστοποιητικό ένα πράγμα. Αρκεί να κατοχυρώσεις δικαίωμα να υπάρχει και ας είναι και στο διπλανό χωριό, που λέει ο λόγος. Σηφουνάκης speaking. Ούτε τη ζώνη συμβατότητας κοιτάει κανείς, ούτε τίποτα. Καλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, το ότι κάποιος αγνοεί μία αρχή και παρανομεί, δεν σημαίνει ότι η αρχή δεν παίζει κανένα ρόλο. Γνωστός μου πρόσφατα είχε πρόβλημα με ένα γείτονα του σε χωράφι που μια μέρα ξύπνησε και ισχυρίστηκε ότι του καταπατάει το χωράφι. Ήρθε το κλιμάκιο για έλεγχο , είδε ότι είχε βάλει την περίφραση ορθά σύμφωνα με τις συντεταγμένες που έχουν οριστικοποιηθεί στο κτηματολόγιο και έτσι σταμάτησε ο άλλος να "γαβγίζει" Το ίδιο ο φίλος και εδώ. Το ότι έχει γίνει δεκτό το δικαίωμα τους πάνω στο ακίνητο δεν είναι άλλο ένα κουρελόχαρτο αλλά θα τον βγάλει ευκολότερα απ' την δύσκολη θέση να αποδείξει ότι το ακίνητο του ανήκει, αν χρειαστεί!
Qwerty_2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Για να μην ανοίγω νέο θέμα: Κάναμε αποδοχή κληρονομίας και κάναμε εγγραφή της κληρονομιάς στο κτηματολόγιο, μπήκα στην δήλωση για να δω μην έχει γίνει καμία μ@λ και είδα αυτό: Ο ''Άγνωστος'' έιναι ο ξάδελφος μου που του κατέχεσε η τράπεζα το ποσοστό του, εμάς μας επηρεάζει σε κάτι; Οι υπόλοιποι (80/100) κάναμε μαζί στην ίδια συμβολαιογράφο την αποδοχή και πήγα εγώ στο υποθυκοφυλάκειο και αντίστοιχα ο καθένας το έγγραψε στο κτηματολόγιο
mindreader Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Μπαινω στο κτηματολογιο, και εκει βλεπω να υπαρχει η επιλογη 'Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου'. Τι ακριβως κανει αυτο; Ειναι χωρις χρεωση; Βγαινει ηλεκτρονικα; Πως εκδιδεται;
Tzini_Gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 ερωτηση, υπαρχουν κατι χωραφια με ελιες σε νησι απο δωρεαν εν ζωη. η γιαγια προφανως δεν τα χε περασει κτηματολογιο. προχθες ηρθε ειδοποιηση οτι μεχρι τις 30 του μηνα πρεπει να δηλωθει στο κτηματολογιο. επειδη δεν ξερω αν θα προλαβω κτλπ, αν περασεο η ημερομηνια, πληρωνω προστιμο; τι παιζει; Υ.Γ. τα χωραφια δηλωνονται κανονικα στν φορολογικη μου
Gatilaras Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 20 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε ερωτηση, υπαρχουν κατι χωραφια με ελιες σε νησι απο δωρεαν εν ζωη. η γιαγια προφανως δεν τα χε περασει κτηματολογιο. προχθες ηρθε ειδοποιηση οτι μεχρι τις 30 του μηνα πρεπει να δηλωθει στο κτηματολογιο. επειδη δεν ξερω αν θα προλαβω κτλπ, αν περασεο η ημερομηνια, πληρωνω προστιμο; τι παιζει; Υ.Γ. τα χωραφια δηλωνονται κανονικα στν φορολογικη μου Λογικα εννοεις οτι εχουν παραχωρηθει 'δια λογου' που λεμε. Πρακτικα πρεπει να τα μετρησεις(τοπογραφικο) και να περαστουν στο κτηματολογιο.Τωρα για την ημερομηνια μπορεις να παρεις το γραφειο κτηματογραφησης της περιοχης και να ρωτησεις εαν μπορεις να παρεις καποια παραταση.
Tzini_Gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 1 hour ago, Gatilaras said: Λογικα εννοεις οτι εχουν παραχωρηθει 'δια λογου' που λεμε. Πρακτικα πρεπει να τα μετρησεις(τοπογραφικο) και να περαστουν στο κτηματολογιο.Τωρα για την ημερομηνια μπορεις να παρεις το γραφειο κτηματογραφησης της περιοχης και να ρωτησεις εαν μπορεις να παρεις καποια παραταση. παραβλεψη δικη μου, υπαρχουν συμβολαια που εγιναν δωρεαν και τοπογραφικα (τα τοπογραφικα ειναι 5χρονων περιπου) περα απο το να παρω τηλ στο γραφειο κτηματογραφησεις, τα τοπογραφικα θα ισχυουν; ρωταω απο την αποψη των χρονων που εχουν περασει..
manolis940 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Στις 31/5/2022 στις 11:43 ΜΜ, Qwerty_2 είπε Για να μην ανοίγω νέο θέμα: Κάναμε αποδοχή κληρονομίας και κάναμε εγγραφή της κληρονομιάς στο κτηματολόγιο, μπήκα στην δήλωση για να δω μην έχει γίνει καμία μ@λ και είδα αυτό: Ο ''Άγνωστος'' έιναι ο ξάδελφος μου που του κατέχεσε η τράπεζα το ποσοστό του, εμάς μας επηρεάζει σε κάτι; Οι υπόλοιποι (80/100) κάναμε μαζί στην ίδια συμβολαιογράφο την αποδοχή και πήγα εγώ στο υποθυκοφυλάκειο και αντίστοιχα ο καθένας το έγγραψε στο κτηματολόγιο Ο άγνωστος είναι ο ξάδερφος σου και όχι τράπεζα. Αν το δηλώσει η τράπεζα θα φανεί ξεκάθαρα! Ωστόσο αφού γνωρίσεις την κατασχεση, ναι, επηρεάζει. Αν ολα τα ξαδερφάκια θέλατε να πουλήσετε το ακινητο, θα το αγόραζα;
vagos789 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Στις 14/6/2022 στις 11:35 ΜΜ, Tzini_Gr είπε ερωτηση, υπαρχουν κατι χωραφια με ελιες σε νησι απο δωρεαν εν ζωη. η γιαγια προφανως δεν τα χε περασει κτηματολογιο. προχθες ηρθε ειδοποιηση οτι μεχρι τις 30 του μηνα πρεπει να δηλωθει στο κτηματολογιο. επειδη δεν ξερω αν θα προλαβω κτλπ, αν περασεο η ημερομηνια, πληρωνω προστιμο; τι παιζει; Υ.Γ. τα χωραφια δηλωνονται κανονικα στν φορολογικη μου Ο κινδυνος ειναι να το δηλωσει καποιος αλλος και μετα να τρεχεις για ενστασεις ή να περασει στο κρατος Βεβαια αν το μονο που εχεις ειναι τη φορολογικη δηλωση,δεν εχεις πολυ ισχυρα χαρτια,εισαι απλα καλυτερα απο το μηδεν. Ιδανικα πρεπει να πας στο νησι να γινει αμεσα τοπογραφικο και να δεις τι αλλα χαρτια μπορεις να μαζεψεις εντος προθεσμιας
Gatilaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε παραβλεψη δικη μου, υπαρχουν συμβολαια που εγιναν δωρεαν και τοπογραφικα (τα τοπογραφικα ειναι 5χρονων περιπου) περα απο το να παρω τηλ στο γραφειο κτηματογραφησεις, τα τοπογραφικα θα ισχυουν; ρωταω απο την αποψη των χρονων που εχουν περασει.. Κανονικα εαν υπαρχουν τοπογραφικα και συμβολαια δεν επρεπε να χρειαζεται κατι.Ενα τηλεφωνο στο γραφειο κτηματογραφησης απλα ενημερωσε τους ακριβως τι χαρτια εχεις στα χερια σου,πολυ πιθανο απλα να μην εχουν κατατεθει/υποβληθει τα τοπογραφικα στο κτηματολογιο γι'αυτο και να σε ψαχνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα