Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, jimwalker είπε Επειδή το μέρος εκεί ειναι σέ διαδικασία αποχαρακτηρησης από δασικό και ένταξης στο σχέδιο πολεως, χρειάζεται να ανησυχώ μήπως κάποιος φανεί από το πουθενα ως ιδιοκτήτης; ενώ έχω τίτλους ιδιοκτησίας, τυπογραφικό, αποδοχή κληρονομιάς και χαρτί απο κτηματολόγιο;;;πολλα γίνονται μου είπε ο τοπογράφος, αλλά αυτό το θεωρεί απίθανο.. Εξαρτατε απο που προκυπτουν οι τίτλοι ιδιοκτησιας! διότι, οπως εχει γίνει σε πολλες περιοχες, καταπατημενες εκτασεις που ανηκαν π.χ στην εκκλησια δεν αναγνωριστηκαν σαν ιδιοκτησίες!
jimwalker Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, costas1973 είπε Εξαρτατε απο που προκυπτουν οι τίτλοι ιδιοκτησιας! διότι, οπως εχει γίνει σε πολλες περιοχες, καταπατημενες εκτασεις που ανηκαν π.χ στην εκκλησια δεν αναγνωριστηκαν σαν ιδιοκτησίες! Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κάποιον ιδιώτη προφανως, που έχει συρματοπλεξει οικόπεδο που δεν το δηλώνει, ως τώρα τουλάχιστον.. Θά μπορεί κάποια στιγμή νά τό κάνει δικό του;καί με πιο τρόπο;αυτό είναι το ερώτημα μου.. Ξαναλέω ότι το οικόπεδο είναι κανονικά δηλωμένο στο κτηματολόγιο, 7 χρόνια τώρα καί έχω όλα τα χαρτιά.. Άν ήταν εκκλησία πχ., δέν θά φαινόταν εκεί;καί θα περνούσε συρματόπλεγμα;
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, jimwalker είπε Καλησπερα σε ολους.Μετα απο θανατο των γονιων μου,ειμαστε στην φαση της αποδοχης κληρονομιας..Υπαρχει ενα οικοπεδο,για το οποιο μου ζητηθηκε τοπογραφικο καινουργιο.Οταν πηγαμε ομως με τον τοπογραφο εκει(ειχα πανω απο 20 χρονια να παω),το ειδαμε με συρματοπλεγμα!!Υποψιν,στην περιοχη εχει τελειωσει το κτηματολογιο απο το 2015,χωρις να εχουμε καμια ενοχληση οτι πχ το διεκδικει και αλλος το κομματι κτλ...υπαρχει καποιος "κινδυνος" να το χασουμε,εφοσον ειναι κανονικα δηλωμενο στο κτηματολογιο?(υπαρχουν και τιτλοι ιδιοκτησιας,δηλωμενο χρονια στο ε9)..Επισης ποιος μπορει να εχει μπει στην διαδικασια να βαλει συρματοπλεγμα σε μερος που δεν του ανηκει?(προφανως καποιος επιτηδειος..αλλα που μπορει να στηριχτει?) Εφόσον έχεις τίτλους ιδιοκτησίας συμβόλαιο αλλα και το δηλώνεις κοιτάζεις να βρεις τους γειτόνους να δείς ποιος έχει προχωρησει στη περίφραξη του . Το είχατε αμελήσει χρόνια το συγκεκριμένο οικόπεδο και πήγε κάποιος άλλος για περίφραξη ; Μπορείς να βγάλεις τη περίφραξη και εάν δεν βρεθεί λύση πάς δικαστικώς . Για το τοπογραφικό σωστά σου είπαν , πλέον χρειάζεται με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, jimwalker είπε Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κάποιον ιδιώτη προφανως, που έχει συρματοπλεξει οικόπεδο που δεν το δηλώνει, ως τώρα τουλάχιστον.. Θά μπορεί κάποια στιγμή νά τό κάνει δικό του;καί με πιο τρόπο;αυτό είναι το ερώτημα μου.. Ξαναλέω ότι το οικόπεδο είναι κανονικά δηλωμένο στο κτηματολόγιο, 7 χρόνια τώρα καί έχω όλα τα χαρτιά.. Άν ήταν εκκλησία πχ., δέν θά φαινόταν εκεί;καί θα περνούσε συρματόπλεγμα; Αν δεν το έχει δηλώσει στο κτηματολογιο, η συζήτηση λήγει. Μόνο, αν το έχει δηλώσει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 46 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν δεν το έχει δηλώσει στο κτηματολογιο, η συζήτηση λήγει. Μόνο, αν το έχει δηλώσει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Εάν δεις τη κατάσταση στα Κτηματολογικά γραφεία θα καταλάβεις ότι γίνεται χαμός. Αρκετοί έχουν δηλώσει διπλανές ιδιοκτησίες , ή συμπίπτουν . Λίγο ποσοστό έχει κάνει σωστή δουλειά μαζί με τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες (επισυναπτόμενο)
Gatilaras Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εάν δεις τη κατάσταση στα Κτηματολογικά γραφεία θα καταλάβεις ότι γίνεται χαμός. Αρκετοί έχουν δηλώσει διπλανές ιδιοκτησίες , ή συμπίπτουν . Λίγο ποσοστό έχει κάνει σωστή δουλειά μαζί με τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες (επισυναπτόμενο) Οταν η απαιτηση για τον εντοπισμο και τη δηλωση απο το κτηματολογιο ειναι 1 σημειο με συντεταγμενες,ανεξαρτητου τροπου που την εχεις παρει,μου φαινεται απολυτα λογικο😉
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Εάν δεις τη κατάσταση στα Κτηματολογικά γραφεία θα καταλάβεις ότι γίνεται χαμός. Αρκετοί έχουν δηλώσει διπλανές ιδιοκτησίες , ή συμπίπτουν . Λίγο ποσοστό έχει κάνει σωστή δουλειά μαζί με τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες (επισυναπτόμενο) Ισχύει. Αλλά, τι σχέση έχει με την περίπτωση του φίλου ?
jimwalker Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ισχύει. Αλλά, τι σχέση έχει με την περίπτωση του φίλου ? Σε επικοινωνια που ειχα με ανθρωπο που ασχολειται με αυτα,μου προτεινε να βαλω πινακιδα με το ονομα μου και το τηλεφωνο,ωστε να δουμε αν και ποιος θα καλεσει..Υποπτο πολυ ειπε για το συρματοπλεγμα,και οτι πολλα γινονται,παρολο που ολα ειναι νομιμα και με χαρτια..ειδωμεν.. 1
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, jimwalker είπε Σε επικοινωνια που ειχα με ανθρωπο που ασχολειται με αυτα,μου προτεινε να βαλω πινακιδα με το ονομα μου και το τηλεφωνο,ωστε να δουμε αν και ποιος θα καλεσει..Υποπτο πολυ ειπε για το συρματοπλεγμα,και οτι πολλα γινονται,παρολο που ολα ειναι νομιμα και με χαρτια..ειδωμεν.. Καλά σου είπε , κάντο και να δεις αντιδράσεις . Μη το αφήσεις πάντως 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ισχύει. Αλλά, τι σχέση έχει με την περίπτωση του φίλου ? Και να μη το έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο δε έχει τη άδεια να πάει να περιφράξει ξένη ιδιοκτησία πάντως. Το θέμα κτηματολόγιο όπως ξανά έγραψα έχεις αρκετές ασάφειες . Έπρεπε να υπάρχει απαραίτητα ο εντοπισμός μόνο με συντεταγμένες και όχι γραφικά που οι περισσότεροι το έχουν βάλει στο περίπου ή με το κινητό . Επειδή μου έτυχε σε δική μου περίπτωση , ο γείτονας είχε πάει και είχε βάλει και μέρος του δικού γεωταμαχιου. Μόλις πήγα τοπογραφικό διάγραμμα και συμβόλαιο στο κτηματολογικό γραφείο λύθηκε . Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από meletis_m 1
manolis940 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Στις 20/4/2022 στις 6:08 ΠΜ, jimwalker είπε μήπως κάποιος φανεί από το πουθενα ως ιδιοκτήτης; ενώ έχω τίτλους ιδιοκτησίας, τυπογραφικό, αποδοχή κληρονομιάς και χαρτί απο κτηματολόγιο;;;πολλα γίνονται μου είπε ο τοπογράφος, αλλά αυτό το θεωρεί απίθανο.. Το χαρτί απ' το κτηματολόγιο που και πότε το πήρες; Πηγές τώρα στις Τελικές εγγραφές και το είδες ή πήρες κάποιο χαρτί ότι απλά το δηλώσες; Βέβαια με όλα τα έντυπα τα παραπάνω δεν μπορεί κάποιος να κάνει μια ένορκη κατάθεση με δύο ή παραπάνω μάρτυρες και να στο φάει Ωστόσο δεν πρέπει να μένεις άπραγος γιατί όντως μπορεί και να το διεκδικήσει σε μερικά χρόνια από τώρα. -Μπορείς να τον βρεις με το καλό και να του ζητήσεις να αφαιρέσει την περίφραξη μέχρι το σημείο που θα του υποδείξει ο τοπογράφος. Αν μπορείς ηχογράφησε ή μαγνητοσκόπησε την συζήτηση , μπορεί να υπάρξουν απειλές σε τέτοιες περιπτώσεις κατά της δικής σου ζωής ή των γύρω σου. ( Η καταγραφή είναι παράνομη αλλά αν χρειαστεί άσε τον δικηγόρο σου να αποφασίσει στο αν θα την χρησιμοποιήσει). -Αν δεν μπορείς να βρεις τον ιδιοκτήτη ή δεν παίρνει από λόγια πας και κάνεις μήνυση στην Αστυνομία παίρνοντας και κάποιο αντίστοιχο έντυπο ότι έκανες την μήνυση και το κρατάς στο αρχείο σου μαζί με το συμβόλαιο, έτσι ώστε να μην μπορεί στο μέλλον να επικαλεστεί χρησικτησίας λέγοντας ότι κανένας δεν τον ενόχλησε 20 έτη και πάνω.
jimwalker Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Το χαρτί απ' το κτηματολόγιο που και πότε το πήρες; Πηγές τώρα στις Τελικές εγγραφές και το είδες ή πήρες κάποιο χαρτί ότι απλά το δηλώσες; Βέβαια με όλα τα έντυπα τα παραπάνω δεν μπορεί κάποιος να κάνει μια ένορκη κατάθεση με δύο ή παραπάνω μάρτυρες και να στο φάει Ωστόσο δεν πρέπει να μένεις άπραγος γιατί όντως μπορεί και να το διεκδικήσει σε μερικά χρόνια από τώρα. -Μπορείς να τον βρεις με το καλό και να του ζητήσεις να αφαιρέσει την περίφραξη μέχρι το σημείο που θα του υποδείξει ο τοπογράφος. Αν μπορείς ηχογράφησε ή μαγνητοσκόπησε την συζήτηση , μπορεί να υπάρξουν απειλές σε τέτοιες περιπτώσεις κατά της δικής σου ζωής ή των γύρω σου. ( Η καταγραφή είναι παράνομη αλλά αν χρειαστεί άσε τον δικηγόρο σου να αποφασίσει στο αν θα την χρησιμοποιήσει). -Αν δεν μπορείς να βρεις τον ιδιοκτήτη ή δεν παίρνει από λόγια πας και κάνεις μήνυση στην Αστυνομία παίρνοντας και κάποιο αντίστοιχο έντυπο ότι έκανες την μήνυση και το κρατάς στο αρχείο σου μαζί με το συμβόλαιο, έτσι ώστε να μην μπορεί στο μέλλον να επικαλεστεί χρησικτησίας λέγοντας ότι κανένας δεν τον ενόχλησε 20 έτη και πάνω. Στο κτηματολόγιο το οικόπεδο αναφέρει ιδιοκτήτη εμάς και κανένα άλλο, τό έψαξα αυτό μεσω του καεκ.. Η περιφραξη είναι ακριβώς στά μέτρα του οικοπέδου,έβαλα πινακίδα με όνομα και τηλέφωνο και περιμενω μήπως κάποιος καλέσει.. Καλή η σκέψη για την αστυνομία, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να συρματοπλεξει οικόπεδο χωρίς να το δηλώσει κτηματολόγιο.. Έχει ζουμι η υπόθεση πιστεύω, θα ενημερώσω για νεότερα ώστε να ξέρει ο καθένας για ανάλογες περιπτώσεις.. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από jimwalker 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Στις 19/4/2022 στις 9:15 ΜΜ, jimwalker είπε Καλησπερα σε ολους.Μετα απο θανατο των γονιων μου,ειμαστε στην φαση της αποδοχης κληρονομιας..Υπαρχει ενα οικοπεδο,για το οποιο μου ζητηθηκε τοπογραφικο καινουργιο.Οταν πηγαμε ομως με τον τοπογραφο εκει(ειχα πανω απο 20 χρονια να παω),το ειδαμε με συρματοπλεγμα!!Υποψιν,στην περιοχη εχει τελειωσει το κτηματολογιο απο το 2015,χωρις να εχουμε καμια ενοχληση οτι πχ το διεκδικει και αλλος το κομματι κτλ...υπαρχει καποιος "κινδυνος" να το χασουμε,εφοσον ειναι κανονικα δηλωμενο στο κτηματολογιο?(υπαρχουν και τιτλοι ιδιοκτησιας,δηλωμενο χρονια στο ε9)..Επισης ποιος μπορει να εχει μπει στην διαδικασια να βαλει συρματοπλεγμα σε μερος που δεν του ανηκει?(προφανως καποιος επιτηδειος..αλλα που μπορει να στηριχτει?) Το ενδεχόμενο να το περιέφραξε ο πατέρας σου πριν χρόνια αποκλείεται; Πιθανόν να το έκανε όταν το δήλωσε στο κτηματολόγιο. Αν είναι περιφραγμένο στα σωστά όρια δεν υπάρχει λόγος να ξηλώσεις την περίφραξη καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε απόπειρα καταπάτησης.
jimwalker Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Το ενδεχόμενο να το περιέφραξε ο πατέρας σου πριν χρόνια αποκλείεται; Πιθανόν να το έκανε όταν το δήλωσε στο κτηματολόγιο. Αν είναι περιφραγμένο στα σωστά όρια δεν υπάρχει λόγος να ξηλώσεις την περίφραξη καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε απόπειρα καταπάτησης. το σκεφτηκαμε και αυτο,θεωρειται δυσκολο να μην μας το ειχε πει,οταν εγινε κτηματολογιο στην περιοχη δεν ζουσε,ηταν στο ονομα της μητερας μου το οικοπεδο..δεν θα την ξηλωσω οπως σωστα λες,εκανα και αναζητηση στο κτηματολογιο μεσω καεκ και βγαζει εμας ιδιοκτητες,με συμβολαια,νεο πλεον τοπογραφικο κτλ..μια περιπτωση ειναι να πηγε καποιος παλαιοτερα να το "κανει" δικο του,να το περιεφραξε και να μην συνεχισε στο να το δηλωσει καπου(λογω θανατου πχ?..τι να πω,μπερδεμα..).σκεφτομαι να παρω τηλεφωνο διπλανους ιδιοκτητες μπας και ξερουν κατι..εχω βαλει ταμπελα με το δικο μου τηλεφωνο μηπως επικοινωνησει καποιος απο την αλλη μερια...θα δουμε..
manolis940 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 33 λεπτά πριν, jimwalker είπε εκανα και αναζητηση στο κτηματολογιο μεσω καεκ και βγαζει εμας ιδιοκτητες,με συμβολαια,νεο πλεον τοπογραφικο κτλ..μια περιπτωση ειναι να πηγε καποιος παλαιοτερα να το "κανει" δικο του,να το περιεφραξε και να μην συνεχισε στο να το δηλωσει καπου(λογω θανατου πχ?..τι να πω,μπερδεμα..) Δεν ξέρω τι θες να πεις ότι έκανες αναζήτηση μέσω ΚΑΕΚ αλλά λογικά αν σας βγάζει ιδιοκτήτες χτυπώντας το ΚΑΕΚ όλα είναι μια χαρά με το κτηματολόγιο. Μπορεί να προσπάθησε να το δηλώσει αλλά η αίτηση του μπορεί να απορρίφθηκε. Αυτό μπορείς να το δεις μόνο στο κτηματολογικό γραφείο αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να σου δώσουν τέτοια πληροφορία. Απ' την άλλη υπάρχουν πολλοί που για διάφορους λόγους αγνοούν την ύπαρξη του κτηματολογίου και έτσι αφήνουν τα ακίνητα τους αδήλωτα. Αν έχεις ασχοληθεί λίγο θα έχει ακούσει τον όρο "Ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη". Όσον αφορά την περίφραξη, νόμιζα στην αρχή ότι κάποιος γείτονας, περίφραξε το οικόπεδο σου μαζί με το δικό του μιας και έχει νόημα. Στην δική σου περίπτωση, μιας και μέσα δεν έχει κάποια καλλιέργεια και μιας περιφραγμένο είναι μόνο το δικό σου οικόπεδο το πιο πιθανό είναι να το περιέφραξε ο πατέρας σου ή να το ζήτησε σε κάποιο συγγενής ή φίλο που μένει εκεί. 1
SB_1957 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 43 λεπτά πριν, jimwalker είπε το σκεφτηκαμε και αυτο,θεωρειται δυσκολο να μην μας το ειχε πει,οταν εγινε κτηματολογιο στην περιοχη δεν ζουσε,ηταν στο ονομα της μητερας μου το οικοπεδο..δεν θα την ξηλωσω οπως σωστα λες,εκανα και αναζητηση στο κτηματολογιο μεσω καεκ και βγαζει εμας ιδιοκτητες,με συμβολαια,νεο πλεον τοπογραφικο κτλ..μια περιπτωση ειναι να πηγε καποιος παλαιοτερα να το "κανει" δικο του,να το περιεφραξε και να μην συνεχισε στο να το δηλωσει καπου(λογω θανατου πχ?..τι να πω,μπερδεμα..).σκεφτομαι να παρω τηλεφωνο διπλανους ιδιοκτητες μπας και ξερουν κατι..εχω βαλει ταμπελα με το δικο μου τηλεφωνο μηπως επικοινωνησει καποιος απο την αλλη μερια...θα δουμε.. Αν το νέο τοπογραφικό αντιστοιχεί στα τ.μ. και στα όρια της περίφραξης το βρίσκω περίεργο να το έκανε κάποιος άλλος με τόση ακρίβεια. Μπορεί να το είχε κάνει ο πατέρας σου πριν πολλά χρόνια και να μην το ανέφερε ή να μην το θυμάστε. Το θετικό είναι ότι είναι σωστά δηλωμένο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα