Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Χαιρετώ.

Ξεκίνησε η προανάρτηση στην περιοχή μου, όλα καλά εκτός από ένα χωράφι στο οποίο θέλει να κάνουμε μία διόρθωση ο πατέρας μου.

Μιλήσαμε με έναν μηχανικό για να μας ετοιμάσει τα χαρτιά, με τον οποίο δεν μείναμε ευχαριστημένοι.

Τον ρωτήσαμε τι χαρτιά χρειάζονται για να τα συγκεντρώσουμε και αυτός μας είπε να του δώσουμε τους κωδικούς taxis και θα τα "κανονίσει" όλα αυτός. Εγώ προσωπικά σαν προχωρημένος χρήστης υπολογιστών, συμβούλεψα τον πατέρα μου να μην δώσουμε τους κωδικούς, όπως εξάλλου δεν τους έχουμε δώσει ούτε σε λογιστές ούτε πουθενά αλλού.

Μάλιστα στην αρχή σκεφτόμασταν να τους δώσουμε, και όταν τον ρωτήσαμε πόσο χρόνο χρειάζεται για να αλλάξουμε μετά τον κωδικό, δεν μας έδωσε σαφή απάντηση αλλά κάποιες γενικολογίες και δήθεν ότι θα χρειαστεί αρκετές μέρες (ο σκοπός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι για να λαμβάνεις άμεσα ότι χαρτιά χρειάζεσαι, οπότε ποιος ο λόγος να χρειάζεται για μέρες τους κωδικούς; )

Επίσης τον ρωτήσαμε τι χαρτιά θέλει για να τα βρούμε εμείς και πάλι δεν μας έδινε σαφείς απαντήσεις, μάλιστα του πήγαμε κάποια χαρτιά, ότι είχαμε και δεν είχαμε, και μας τα επέστρεψε όλα πίσω με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζονται αυτά (υποθέτω μήπως ψαρώσουμε για να του δώσουμε τους κωδικούς).

Τελικά άρχισε κάτι δικά του ότι δεν τον εμπιστευόμαστε και ότι δεν είχε ποτέ προβλήματα με τους πελάτες του, και κάτι τέτοια, και μάλιστα μας επέστρεψε και κάποια χρήματα που του είχαμε δώσει προκαταβολή. Οπότε του ρίξαμε και εμείς άκυρο.

Τελικά επικοινωνήσαμε με έναν άλλο μηχανικό με τον οποίο δώσαμε ραντεβού να μιλήσουμε σε 2 μέρες. Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση θα του εξηγηθούμε από την αρχή ότι κωδικούς taxis δεν δίνουμε, και ότι χαρτιά χρειάζεται να μας πει για να τα συγκεντρώσουμε. Επειδή όμως όπως είπα έχουμε ραντεβού σε 2 μέρες και δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, μήπως ξέρει κανείς έστω και γενικά τι χαρτιά χρειάζονται για διορθώσεις στην προανάρτηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί κωδικούς . Κάνεις δήλωση διόρθωσης και έχει και ένα παράβολο 5€ πληρωμή (μέσω κάρτας .

Εσείς τί χαρτιά έχετε στη κατοχή σας , ώστε να γίνει η διόρθωση . Αφορά μόνο γεωτεμαχιο ή και κτίσμα μαζί; 

Συνήθως βάζεις ως συνημμένα αρχεία κάποιο τοπογραφικο διάγραμμα ( με συντεταγμένες) , συμβόλαιο , Ε9 , 

Δες στη παρακάτω διεύθυνση , έχει και οδηγίες

https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/anartisi-aitiseis-diorthosis-ekdosi-pistopoiitikoy-ktimatografoymenoy-akinitoy

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί κωδικούς . Κάνεις δήλωση διόρθωσης και έχει και ένα παράβολο 5€ πληρωμή (μέσω κάρτας .

Εσείς τί χαρτιά έχετε στη κατοχή σας , ώστε να γίνει η διόρθωση . Αφορά μόνο γεωτεμαχιο ή και κτίσμα μαζί; 

Συνήθως βάζεις ως συνημμένα αρχεία κάποιο τοπογραφικο διάγραμμα ( με συντεταγμένες) , συμβόλαιο , Ε9 , 

Δες στη παρακάτω διεύθυνση , έχει και οδηγίες

https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/anartisi-aitiseis-diorthosis-ekdosi-pistopoiitikoy-ktimatografoymenoy-akinitoy

Γιατί θα χρειαστεί κωδικούς για την αίτηση;

Μας ήρθε email από το γραφείο κτηματολόγησης του νομού που βρίσκονται τα τεμάχια και γράφει το παρακάτω:

===================

Με χρήση των κωδικών taxisnet μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, είτε κατόπιν ραντεβού καλώντας στο 216 8007066 για το Γραφείο Κτηματογράφησης Θήβας, Επαρχιακή οδός Θηβών-Μουρικίου (θέση Αγ. Θεόδωροι), ΤΚ 32200, ΘΗΒΑ, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected] 

===================

Για την ένσταση αν θέλουμε κάποια αλλαγή λέει να στείλουμε την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων στο παραπάνω email. Δεν λέει κάτι για παράβολα. Αφορά μόνο γεωτεμάχιο. Επίσης, το λινκ που δίνεις μας πάει στην Ανάρτηση και δεν βγάζει τα τεμάχιά μας εκεί, εμείς είμαστε στην Προανάρτηση ακόμη.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω μια απορια. Αγροτεμαχιο που εχει εμβαδο κτηματογραφησης 4001 και εμβαδο τιτλου 3765 , με αποδεκτη αποκλιση εμβαδου +-280 , πως θα δηλωθει στο Ε9;

4001 ή 3765;

Επεξ/σία από petrost8
Δημοσ.
2 ώρες πριν, petrost8 είπε

εχω μια απορια. Αγροτεμαχιο που εχει εμβαδο κτηματογραφησης 4001 και εμβαδο τιτλου 3765 , με αποδεκτη αποκλιση εμβαδου +-280 , πως θα δηλωθει στο Ε9;

4001 ή 3765;

Έχει γίνει νέο τοπογραφικό διάγραμμα με   ΕΓΣΑ 87 (Συντεταγμένες); 

Ισχύ έχει το συμβόλαιο του πάντως.

Δημοσ.

οχι, δεν εγινε τοπογραφικο διαγραμμα.Στην ουσια το κτηματολογιο, συμπεριελαβε ενα κομματι κοινοχρηστου χωρου στο αγροτεμαχιο μου.

Απλα διαβαζω οτι η ΑΑΔΕ θελει να δηλωθουν τα τετραγωνικα του κτηματολογιου στο Ε9 και σε μελλοντικους ελεγχους  ισως υπαρξει προβλημα αν υπαρχει διαφορα στα τ.μ., ομως η αποκλιση εμβαδου με καλυπτει ωστε να μην κανω ενσταση στο κτηματολογιο, ετσι δεν ειναι;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/4/2022 στις 11:56 ΜΜ, petrost8 είπε

οχι, δεν εγινε τοπογραφικο διαγραμμα.Στην ουσια το κτηματολογιο, συμπεριελαβε ενα κομματι κοινοχρηστου χωρου στο αγροτεμαχιο μου.

Απλα διαβαζω οτι η ΑΑΔΕ θελει να δηλωθουν τα τετραγωνικα του κτηματολογιου στο Ε9 και σε μελλοντικους ελεγχους  ισως υπαρξει προβλημα αν υπαρχει διαφορα στα τ.μ., ομως η αποκλιση εμβαδου με καλυπτει ωστε να μην κανω ενσταση στο κτηματολογιο, ετσι δεν ειναι;

Δίπλα σε αγροτεμάχιο κοινόχρηστος χώρος; Μήπως απλά υπήρχε κάποια δουλεία διάβασης μέσα απ' το χωράφι σου ;

Το συμβόλαιο σου από την πλευρά που είναι ο κοινόχρηστος αναφέρει ότι συνοδεύει με κοινόχρηστο χώρο ή με ιδιοκτησία κάποιου άλλου ;

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Μετα απο θανατο των γονιων μου,ειμαστε στην φαση της αποδοχης κληρονομιας..Υπαρχει ενα οικοπεδο,για το οποιο μου ζητηθηκε τοπογραφικο καινουργιο.Οταν πηγαμε ομως με τον τοπογραφο εκει(ειχα πανω απο 20 χρονια να παω),το ειδαμε με συρματοπλεγμα!!Υποψιν,στην περιοχη εχει τελειωσει το κτηματολογιο απο το 2015,χωρις να εχουμε καμια ενοχληση οτι πχ το διεκδικει και αλλος το κομματι κτλ...υπαρχει καποιος "κινδυνος" να το χασουμε,εφοσον ειναι κανονικα δηλωμενο στο κτηματολογιο?(υπαρχουν και τιτλοι ιδιοκτησιας,δηλωμενο χρονια στο ε9)..Επισης ποιος μπορει να εχει μπει στην διαδικασια να βαλει συρματοπλεγμα σε μερος που δεν του ανηκει?(προφανως καποιος επιτηδειος..αλλα που μπορει να στηριχτει?)

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, jimwalker είπε

Καλησπερα σε ολους.Μετα απο θανατο των γονιων μου,ειμαστε στην φαση της αποδοχης κληρονομιας..Υπαρχει ενα οικοπεδο,για το οποιο μου ζητηθηκε τοπογραφικο καινουργιο.Οταν πηγαμε ομως με τον τοπογραφο εκει(ειχα πανω απο 20 χρονια να παω),το ειδαμε με συρματοπλεγμα!!Υποψιν,στην περιοχη εχει τελειωσει το κτηματολογιο απο το 2015,χωρις να εχουμε καμια ενοχληση οτι πχ το διεκδικει και αλλος το κομματι κτλ...υπαρχει καποιος "κινδυνος" να το χασουμε,εφοσον ειναι κανονικα δηλωμενο στο κτηματολογιο?(υπαρχουν και τιτλοι ιδιοκτησιας,δηλωμενο χρονια στο ε9)..Επισης ποιος μπορει να εχει μπει στην διαδικασια να βαλει συρματοπλεγμα σε μερος που δεν του ανηκει?(προφανως καποιος επιτηδειος..αλλα που μπορει να στηριχτει?)

ΠΛΗΡΩΣ περιφραγμένο ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimwalker είπε

Πλήρως, μας έκανε τρομερή εντυπωση.. 

Κάποιος θέλει να το φάει !!!!

Η δήλωση στο κτηματολογιο είναι ισχυρό χαρτί, αλλά ΜΠΟΡΕΙ να έκανε και αυτός! Πχ με 2 μάρτυρες.

Μιλάμε για κάποια καλλιέργεια η χερσο χωράφι ?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάποιος θέλει να το φάει !!!!

Η δήλωση στο κτηματολογιο είναι ισχυρό χαρτί, αλλά ΜΠΟΡΕΙ να έκανε και αυτός! Πχ με 2 μάρτυρες.

Μιλάμε για κάποια καλλιέργεια η χερσο χωράφι ?

Επειδή το ψάξαμε, δεν φαίνεται να διεκδικήται από κάποιον άλλον, από το 2015 που έχει τελειώσει το κτηματολόγιο εδώ.. Δεν είναι καλλιεργημένο χωράφι, ως τώρα ήταν το δασαρχείο μέσα.. Μπορεί κάποιος να το πάρει χωρίς να το δηλώσει κτηματολόγιο;;περίεργο δεν είναι;;και γιατί τόσα χρόνια δεν το δηλώνει;το συρματόπλεγμα φαίνεται 15ετιας πάντως.. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jimwalker είπε

Επειδή το ψάξαμε, δεν φαίνεται να διεκδικήται από κάποιον άλλον, από το 2015 που έχει τελειώσει το κτηματολόγιο εδώ.. Δεν είναι καλλιεργημένο χωράφι, ως τώρα ήταν το δασαρχείο μέσα.. Μπορεί κάποιος να το πάρει χωρίς να το δηλώσει κτηματολόγιο;;περίεργο δεν είναι;;και γιατί τόσα χρόνια δεν το δηλώνει;το συρματόπλεγμα φαίνεται 15ετιας πάντως.. 

Τι εννοείς, το δασαρχείο μέσα ? Μήπως το έβγαλαν δασικό ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Και να το διεκδικει το δημοσιο σα δασικο δεν υπαρχει περιπτωση να το εχουν περιφραξει  . Ιδιωτης το εχει κανει

Αυτό υποθέτω και εγώ, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να περιφραξει ένα χωράφι χωρίς να το δηλώνει κτηματολόγιο... Ουτε χρησικτησία νομίζω μπορεί να το παρει, δεν καλλιεργεί κάτι.. Εκτός αν προσπαθησε πριν χρόνια και δεν του κατσε για κάποιο λόγο, γιά αυτό είναι παλια τά συρματοπλέγματα.. Θα μπορέσει πχ κάποιος με δυο μάρτυρες έτσι απλά να το παρει δικό του, χωρίς χαρτιά και χωρίς να το δηλώνει κτηματολόγιο;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς, το δασαρχείο μέσα ? Μήπως το έβγαλαν δασικό ?

Επειδή το μέρος εκεί ειναι σέ διαδικασία αποχαρακτηρησης από δασικό και ένταξης στο σχέδιο πολεως, χρειάζεται να ανησυχώ μήπως κάποιος φανεί από το πουθενα ως ιδιοκτήτης; ενώ έχω τίτλους ιδιοκτησίας, τυπογραφικό, αποδοχή κληρονομιάς και χαρτί απο κτηματολόγιο;;;πολλα γίνονται μου είπε ο τοπογράφος, αλλά αυτό το θεωρεί απίθανο.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...