Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/12/2021 στις 7:35 ΜΜ, johnmadgr είπε

ζουμε τρελα πραγματα

Αυτά που έχεις δηλώσει στο Ε0 είναι με τίτλους και τοπογραφικά η τα έχεις δηλώσει έτσι ?

• Like 1
  • Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αυτά που έχεις δηλώσει στο Ε0 είναι με τίτλους και τοπογραφικά η τα έχεις δηλώσει έτσι ?

εχω τιτλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 30/12/2021 στις 11:08 ΠΜ, manolis940 είπε

Το τρελό είναι ότι κάνουμε το Ε9 κατά δήλωση μας. Δηλαδή μπορούμε να δηλώσουμε περισσότερα ή λιγότερα, γήπεδα που δεν έχουμε ή γήπεδα που δεν θέλουμε να δείξουμε ότι τα έχουμε.

Το Ε9 δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε ως αποδεικτικό ιδιοκτησίας! Δεν μπορεί καν να επαληθεύσει αν 2 άτομα δηλώνουν την ίδια ιδιοκτησία! Δεν κάνεις καν εντοπισμό της ιδιοκτησίας σου. Πραγματικά γιατί κάποιοι θεωρείτε ότι κατοχυρώνεστε επειδή γράψατε 5 γραμμές στο Ε9 δεν το καταλαβαίνω!

Κάτι καλύτερο απ' το Ε9 το οποίο υπάρχει εδώ και πάνω από μία χιλιετία, είναι το υποθυκοφυλακείο όπου τηρεί ένα αντίγραφο των τίτλων ιδιοκτησίας σου και έτσι πιστοποιείτε με κάποιο τρόπο η ιδιοκτησία σου. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου ένα γήπεδο πωλείτε σε παραπάνω από 1 ιδιοκτήτες ή τα ακίνητα που πωλούνται δεν υπάρχον στην πραγματικότητα.

Το κτηματολόγιο απ' την άλλη μπορεί να κάνει έλεγχο στους τίτλους σου και να καλύψει το κενό που είχαν τόσα χρόνια τα κλασικά υποθυκοφυλακεία, αυτό του εντοπισμού και της οριοθέτησης του γηπέδου.

αν δεν εχει γινει αποδοχη κληρονομιας πως τα δηλωνεις στο κτηματολογιο?

Επεξ/σία από johnmadgr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, johnmadgr είπε

Δεν αλλάζει τίποτα.

Είτε μέσω διαθήκης είτε εξ αδιαιρέτου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, johnmadgr είπε

Σε περιοχές που έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, ίσως η αποδοχή να απαιτείτε αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Σε περιοχές υπό κτηματογράφηση συνήθως χρειάζονται :

1. Πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς
  2. Πιστοποιητικό μη δημοσίευσης άλλης διαθήκηκης αν υπάρχει ή μη δημοσίευσης διαθήκης όταν δεν υπάρχει
  3. Διαθήκη αν υπάρχει
  4. Τίτλος του θανόντα
  5. Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Νομίζω αυτά.
Το 1 και 2 το παίρνεις απ' το αρμόδιο δικαστήριο της περιοχής σου. Νομίζω πριν το 2013 αρμόδια ήταν τα πρωτοδικεία και έπειτα έγιναν τα ειρηνοδικεία. Οπότε αν ο θάνατος είναι πριν του 2013 θα χρειαστείς πιστοποιητικά και από τα 2.

Στο 4 αν ο θανών δεν έχει συμβολαιογραφικό τίτλο πρέπει να αποδείξεις την χρησικτησία του. Δες εδώ τι χρειάζεται

Edit:

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν αλλάζει τίποτα.

Είτε μέσω διαθήκης είτε εξ αδιαιρέτου.

Με πρόλαβες στα τσακ :P

Τι εννοείς δεν αλλάζει τίποτα; Δεν χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά διαφορετικά από εκείνα των αγοραπωλησιών ή των γονικών παροχών για παράδειγμα ;

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Σε περιοχές που έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, ίσως η αποδοχή να απαιτείτε αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Σε περιοχές υπό κτηματογράφηση συνήθως χρειάζονται :

1. Πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς
  2. Πιστοποιητικό μη δημοσίευσης άλλης διαθήκηκης αν υπάρχει ή μη δημοσίευσης διαθήκης όταν δεν υπάρχει
  3. Διαθήκη αν υπάρχει
  4. Τίτλος του θανόντα
  5. Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Νομίζω αυτά.
Το 1 και 2 το παίρνεις απ' το αρμόδιο δικαστήριο της περιοχής σου. Νομίζω πριν το 2013 αρμόδια ήταν τα πρωτοδικεία και έπειτα έγιναν τα ειρηνοδικεία. Οπότε αν ο θάνατος είναι πριν του 2013 θα χρειαστείς πιστοποιητικά και από τα 2.

Στο 4 αν ο θανών δεν έχει συμβολαιογραφικό τίτλο πρέπει να αποδείξεις την χρησικτησία του. Δες εδώ τι χρειάζεται

Edit:

Με πρόλαβες στα τσακ :P

Τι εννοείς δεν αλλάζει τίποτα; Δεν χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά διαφορετικά από εκείνα των αγοραπωλησιών ή των γονικών παροχών για παράδειγμα ;

Εννοω ότι δεν είναι εμπόδιο η  αποδοχή η όχι  της κληρονομιάς.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία!

Στην περίπτωση αγοράς νεόδμητου ακινήτου (διαμερίσματος σε πολυκατοικία) υποχρεούμαι να υποβάλω δήλωση στο κτηματολόγιο για το ακίνητο που αγόρασα?

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε

Στην περίπτωση αγοράς νεόδμητου ακινήτου (διαμερίσματος σε πολυκατοικία) υποχρεούμαι να υποβάλω δήλωση στο κτηματολόγιο για το ακίνητο που αγόρασα?

Φυσικά! Αν βέβαια έχει κτηματογραφηθεί η περιοχή σου ή βρίσκεται υπό κτηματογράφηση.
Αν δεν γνωρίζεις στην αρχική σελίδα του κτηματολογίου διαλέγεις Νομό και Περιοχή και θα σου εμφανίσει την κατάσταση.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Vagg_ είπε

Θα σου το πει ο συμβολαιογράφος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Θα σου το πει ο συμβολαιογράφος.

Ο συμβολαιογράφος μου έδωσε μόνο οδηγίες για τη μεταβίβαση του ακινήτου στο κτηματολόγιο.

Το ακίνητο δεν υποτίθεται ότι το έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο ο ιδιοκτήτης που κατασκεύασε την πολυκατοικία και έπειτα πούλησε τα διαμερίσματα?

Στη δικιά μου περίπτωση το διαμέρισμα πουλήθηκε χρόνια αργότερα..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε

Ο συμβολαιογράφος μου έδωσε μόνο οδηγίες για τη μεταβίβαση του ακινήτου στο κτηματολόγιο.

Το ακίνητο δεν υποτίθεται ότι το έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο ο ιδιοκτήτης που κατασκεύασε την πολυκατοικία και έπειτα πούλησε τα διαμερίσματα?

Στη δικιά μου περίπτωση το διαμέρισμα πουλήθηκε χρόνια αργότερα..

Εσυ θα δηλώσεις τώρα την ΝΕΑ κατάσταση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εσυ θα δηλώσεις τώρα την ΝΕΑ κατάσταση.

Το ακίνητο έχει ήδη μεταβιβαστεί στο κτηματολόγιο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σε εμένα μετά την αγορά του, εκεί μου έδωσαν αποδεικτικό της μεταβίβασης και της εξόφλησης του κόστους αυτής αλλά δε μου είπαν ποτέ ότι πρέπει να προχωρήσω σε κάποια περαιτέρω ενέργεια..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε

Το ακίνητο έχει ήδη μεταβιβαστεί στο κτηματολόγιο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σε εμένα μετά την αγορά του, εκεί μου έδωσαν αποδεικτικό της μεταβίβασης και της εξόφλησης του κόστους αυτής αλλά δε μου είπαν ποτέ ότι πρέπει να προχωρήσω σε κάποια περαιτέρω ενέργεια..

Αφου έχει γίνει !!!

Δεν έχεις να κάνεις κάτι !!

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ.

Ξεκίνησε η προανάρτηση στην περιοχή μου, όλα καλά εκτός από ένα χωράφι στο οποίο θέλει να κάνουμε μία διόρθωση ο πατέρας μου.

Μιλήσαμε με έναν μηχανικό για να μας ετοιμάσει τα χαρτιά, με τον οποίο δεν μείναμε ευχαριστημένοι.

Τον ρωτήσαμε τι χαρτιά χρειάζονται για να τα συγκεντρώσουμε και αυτός μας είπε να του δώσουμε τους κωδικούς taxis και θα τα "κανονίσει" όλα αυτός. Εγώ προσωπικά σαν προχωρημένος χρήστης υπολογιστών, συμβούλεψα τον πατέρα μου να μην δώσουμε τους κωδικούς, όπως εξάλλου δεν τους έχουμε δώσει ούτε σε λογιστές ούτε πουθενά αλλού.

Μάλιστα στην αρχή σκεφτόμασταν να τους δώσουμε, και όταν τον ρωτήσαμε πόσο χρόνο χρειάζεται για να αλλάξουμε μετά τον κωδικό, δεν μας έδωσε σαφή απάντηση αλλά κάποιες γενικολογίες και δήθεν ότι θα χρειαστεί αρκετές μέρες (ο σκοπός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι για να λαμβάνεις άμεσα ότι χαρτιά χρειάζεσαι, οπότε ποιος ο λόγος να χρειάζεται για μέρες τους κωδικούς; )

Επίσης τον ρωτήσαμε τι χαρτιά θέλει για να τα βρούμε εμείς και πάλι δεν μας έδινε σαφείς απαντήσεις, μάλιστα του πήγαμε κάποια χαρτιά, ότι είχαμε και δεν είχαμε, και μας τα επέστρεψε όλα πίσω με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζονται αυτά (υποθέτω μήπως ψαρώσουμε για να του δώσουμε τους κωδικούς).

Τελικά άρχισε κάτι δικά του ότι δεν τον εμπιστευόμαστε και ότι δεν είχε ποτέ προβλήματα με τους πελάτες του, και κάτι τέτοια, και μάλιστα μας επέστρεψε και κάποια χρήματα που του είχαμε δώσει προκαταβολή. Οπότε του ρίξαμε και εμείς άκυρο.

Τελικά επικοινωνήσαμε με έναν άλλο μηχανικό με τον οποίο δώσαμε ραντεβού να μιλήσουμε σε 2 μέρες. Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση θα του εξηγηθούμε από την αρχή ότι κωδικούς taxis δεν δίνουμε, και ότι χαρτιά χρειάζεται να μας πει για να τα συγκεντρώσουμε. Επειδή όμως όπως είπα έχουμε ραντεβού σε 2 μέρες και δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, μήπως ξέρει κανείς έστω και γενικά τι χαρτιά χρειάζονται για διορθώσεις στην προανάρτηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...