Manolo7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 καλημερα, εχει κανει κανεις ενσταση κατα των αποτελεσματων της προαναρτησης του κτηματολογιου?μου βγαζουν μισο στρεμμα λιγοτερο σε ενα οικοπεδο.πως ακριβως θα τεκμηριωθει η ενσταση εφοσον οτιδηποτε ειχα απο τιτλους ιδιοκτησιας κλπ τα εχω ΗΔΗ καταθεσει στην δηλωση του κτηματολογιου
manolis940 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Manolo7 είπε καλημερα, εχει κανει κανεις ενσταση κατα των αποτελεσματων της προαναρτησης του κτηματολογιου?μου βγαζουν μισο στρεμμα λιγοτερο σε ενα οικοπεδο.πως ακριβως θα τεκμηριωθει η ενσταση εφοσον οτιδηποτε ειχα απο τιτλους ιδιοκτησιας κλπ τα εχω ΗΔΗ καταθεσει στην δηλωση του κτηματολογιου Τι στοιχείο εντοπισμού έχεις προσκομίσει ; Ο τίτλος ιδιοκτησίας σου είναι κάποιο συμβολαιογραφικό έντυπο ή κάποιο στοιχείο χρησικτησίας. Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος
Manolo7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, manolis940 είπε Τι στοιχείο εντοπισμού έχεις προσκομίσει ; Ο τίτλος ιδιοκτησίας σου είναι κάποιο συμβολαιογραφικό έντυπο ή κάποιο στοιχείο χρησικτησίας. Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος αποδοχη κληρονομιας εχω προσκομισει που αναγραφει και τον αριθμο τεμαχιου , και ενω και στην αποδοχη και στο συστημα τους με τις αεροφωτογραφιες το εμφανιζει 2 στρεμματα, στην προαναρτηση μου το εβγαλαν 1500 ενω η αποδεκτη αποκλιση εμβαδου οπως γραφουν εκει ειναι +-96τ.μ.. να παρω εναν τοπογραφο να το μετρησει, θα βγει ακρη αραγε? επισης λεει αν θελω να υποβαλλω ενσταση να πατησω στο πεδιο ''επικοινωνια'' στο ktimanet.gr αλλα εχει λαγκαρει το σαιτ τους και δεν μπορεις να διαλεξεις περιοχη και οτα για να σου δωσει πληροφοριες επικοινωνιας. το εγγραφο της αιτησης επανεξετασης στοιχειων που αφορα την ενσταση το βρηκα αναρτημενο σε καποιο σαιτ τυχαια Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από Manolo7
manolis940 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Manolo7 είπε αποδοχη κληρονομιας εχω προσκομισει που αναγραφει και τον αριθμο τεμαχιου , και ενω και στην αποδοχη και στο συστημα τους με τις αεροφωτογραφιες το εμφανιζει 2 στρεμματα, στην προαναρτηση μου το εβγαλαν 1500 ενω η αποδεκτη αποκλιση εμβαδου οπως γραφουν εκει ειναι +-96τ.μ.. να παρω εναν τοπογραφο να το μετρησει, θα βγει ακρη αραγε? Απ' ότι καταλαβαίνω προσκόμισες αεροφωτογραφία που την σχεδίασες με το χέρι απ' το maps.gov.gr ή από http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Όταν λες αριθμό τεμαχίου; Μιλάμε για κάποιο χωράφι που είναι μέρος αναδασμού για παράδειγμα ; Φαντάζομαι επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έκταση, αλλά και το περίγραμμα στην προανάρτηση είναι λανθασμένο. Σωστά; Αρχικά. Πόσο σίγουρος είσαι ότι έχεις φτιάξει σωστά το περίγραμμα ; Αν δεν είσαι και πολύ γιατί δεν ξεκαθαρίζει το τοποίο, σίγουρα πήγαινε με τοπογράφο και αν δεν σε παίρνει οικονομικά το τοπογραφικό ζήτα του να σου κάνει ένα σκαρίφημα το οποίο κατά προτίμηση να φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του καθώς και τα όργανα που χρησιμοποίησε για να κάνει την μέτρηση αυτή. Απ' την άλλη αν είσαι σίγουρος ότι είναι σωστό, πριν πάρεις τον τοπογράφο άνοιξε το αρχείο KDXXXXXXX όπου γράφει με ποιους συνορεύεις μετά το διάγραμμα και αν γνωρίζεις τον γείτονα που σου <<τρώει>> το χωράφι ζήτα του να προβεί σε διόρθωση και εκείνος. Όταν γίνονται από 2 συμβαλλόμενους οι αιτήσεις υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σωστά οι διορθώσεις. Εσύ απλά κάνεις μία αίτηση επανεξέτασης για να ληφθεί ξανά υπόψιν ο αρχικός σου εντοπισμός. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση αν κάνατε εντοπισμό με τοπογράφο θα ήταν ακόμη καλύτερα. Πάλι το ζήτημα και εδώ είναι μέχρι που φτάνει η τσέπη σας Στην περίπτωση που δεν συνεργάζεται ο γείτονας το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι το τοπογραφικό και αν είναι τεμάχιο αναδασμού, κληροτεμάχιο κτλ ζήτα απ' τον τοπογράφο να τα απεικονίσει πάνω σε αυτό
Manolo7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Απ' ότι καταλαβαίνω προσκόμισες αεροφωτογραφία που την σχεδίασες με το χέρι απ' το maps.gov.gr ή από http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Όταν λες αριθμό τεμαχίου; Μιλάμε για κάποιο χωράφι που είναι μέρος αναδασμού για παράδειγμα ; Φαντάζομαι επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έκταση, αλλά και το περίγραμμα στην προανάρτηση είναι λανθασμένο. Σωστά; Αρχικά. Πόσο σίγουρος είσαι ότι έχεις φτιάξει σωστά το περίγραμμα ; Αν δεν είσαι και πολύ γιατί δεν ξεκαθαρίζει το τοποίο, σίγουρα πήγαινε με τοπογράφο και αν δεν σε παίρνει οικονομικά το τοπογραφικό ζήτα του να σου κάνει ένα σκαρίφημα το οποίο κατά προτίμηση να φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του καθώς και τα όργανα που χρησιμοποίησε για να κάνει την μέτρηση αυτή. Απ' την άλλη αν είσαι σίγουρος ότι είναι σωστό, πριν πάρεις τον τοπογράφο άνοιξε το αρχείο KDXXXXXXX όπου γράφει με ποιους συνορεύεις μετά το διάγραμμα και αν γνωρίζεις τον γείτονα που σου <<τρώει>> το χωράφι ζήτα του να προβεί σε διόρθωση και εκείνος. Όταν γίνονται από 2 συμβαλλόμενους οι αιτήσεις υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σωστά οι διορθώσεις. Εσύ απλά κάνεις μία αίτηση επανεξέτασης για να ληφθεί ξανά υπόψιν ο αρχικός σου εντοπισμός. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση αν κάνατε εντοπισμό με τοπογράφο θα ήταν ακόμη καλύτερα. Πάλι το ζήτημα και εδώ είναι μέχρι που φτάνει η τσέπη σας Στην περίπτωση που δεν συνεργάζεται ο γείτονας το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι το τοπογραφικό και αν είναι τεμάχιο αναδασμού, κληροτεμάχιο κτλ ζήτα απ' τον τοπογράφο να τα απεικονίσει πάνω σε αυτό Ευχαριστώ. Εγω δεν σχεδίασα κάτι, το οικοπεδο αυτό ειναι μερος παλιοτερου αναδασμου(προ 30 χρονων) ΑΛΛΑ εξαιρεθηκε καθότι οικόπεδο. Οπότε ηταν προσχεδιασμενο, δεν επιασα δηλαδη με το χερι να οριοθετησω(δεν ειναι αυτο το σαιτ αλλα κάποιο παραπλήσιο που ειχα μπει με τοπογραφο και εντοπιζαμε τα αγροτεμάχια στο χαρτη, δεν θυμαμαι ποιο) . Μπαινοντας στο αρχειο kd πριν καποιες μερες προσπαθησα να δω οπως λες ποιος με τρωει στα ορια αλλα και παλι δεν ειδα κάποιον να "παταει τα ορια" στο δικό μου. Σε αυτο που λες με το περιγραμμα και την έκταση, και όμως ενώ το περίγραμμα φαινεται σωστό η έκταση ειναι μικροτερη. Αυτο που κατα πασα πιθανότητα εχει γινει ειναι να φαγωθηκε μερος του οικοπεδου στον αναδασμο μιας και το οικοπεδο εξαιρεθηκε αλλα οτιδηποτε δεν ηταν πανω στο δρόμο μπηκε κανονικα σε αναδασμο. Εγω δεν εχω θεμα να παρω εναν τοπογραφο να το μετρησει για να έχω κάτι επισημο, απλα η προθεσμία στην ένσταση κατα των προαναρτησεων είναι μικρη και μαλλον θα την χασω, και απο οτι διαβασα στο κτηματολόγιο κανοντας ένσταση τωρα, γλιτωνεις κοπο μετα απο οτι λέει. Άρα εννοεί ότι αν παρέλθει η προθεσμια για τις αντιρρησεις μπορει και παλι να γινει αργοτερα η διαδικασία?
Gatilaras Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Κανε ενσταση,το κτηματολογιο τουλαχιστον στην Στερεα που γνωριζω στο 80% η προαναρτηση ειναι οτι να 'ναι,αρα υποθετω οτι και στις υπολοιπες περιοχες τα ιδια θα 'ναι
manolis940 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Manolo7 είπε Ευχαριστώ. Εγω δεν σχεδίασα κάτι, το οικοπεδο αυτό ειναι μερος παλιοτερου αναδασμου(προ 30 χρονων) ΑΛΛΑ εξαιρεθηκε καθότι οικόπεδο. Οπότε ηταν προσχεδιασμενο, δεν επιασα δηλαδη με το χερι να οριοθετησω(δεν ειναι αυτο το σαιτ αλλα κάποιο παραπλήσιο που ειχα μπει με τοπογραφο και εντοπιζαμε τα αγροτεμάχια στο χαρτη, δεν θυμαμαι ποιο) . Μπαινοντας στο αρχειο kd πριν καποιες μερες προσπαθησα να δω οπως λες ποιος με τρωει στα ορια αλλα και παλι δεν ειδα κάποιον να "παταει τα ορια" στο δικό μου. Σε αυτο που λες με το περιγραμμα και την έκταση, και όμως ενώ το περίγραμμα φαινεται σωστό η έκταση ειναι μικροτερη. Αυτο που κατα πασα πιθανότητα εχει γινει ειναι να φαγωθηκε μερος του οικοπεδου στον αναδασμο μιας και το οικοπεδο εξαιρεθηκε αλλα οτιδηποτε δεν ηταν πανω στο δρόμο μπηκε κανονικα σε αναδασμο. Εγω δεν εχω θεμα να παρω εναν τοπογραφο να το μετρησει για να έχω κάτι επισημο, απλα η προθεσμία στην ένσταση κατα των προαναρτησεων είναι μικρη και μαλλον θα την χασω, και απο οτι διαβασα στο κτηματολόγιο κανοντας ένσταση τωρα, γλιτωνεις κοπο μετα απο οτι λέει. Άρα εννοεί ότι αν παρέλθει η προθεσμια για τις αντιρρησεις μπορει και παλι να γινει αργοτερα η διαδικασία? Τότε πιθανών αφού είναι τόσο παλιός ο αναδασμός πιθανών η πλατφόρμα που μπήκε ο μηχανικός σου να έχει μετρήσεις όχι στο Σύστημα ΕΓΣΑ 87 που χρησιμοποιεί το κτηματολόγιο για τις μετρήσεις του αλλά με κορδέλα. Το συκριμένο σύστημα πρακτικά είναι ένα καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων με 2 άξονες x και y, που σημαίνει ότι το χωράφι το μετράει "ταψί" και δεν λαμβάνει υπόψην την κλήση του. Πιο συγκεκριμένα, ας υποθέσουμε ότι παρακάτω είναι το οικόπεδο σου και έχει την επιφάνεια c η οποία έχει κάποια κλίση(β). Το κτηματολόγιο δεν μπορεί να την αντιληφθεί αυτή την κλήση και μετράει το κόκκινο X που όπως καταλαβαίνεις είναι μικρότερο του c. Όσο πιο μεγάλη είναι η κλίση, δηλαδή όσο μεγαλώνει το β και μικραίνει το α, τόσο πιο μικρό θα φαίνεται το Χ Τώρα απ' την όση εμπειρία έχω με την συναναστροφή μου με το κτηματολόγιο, πρακτικά δεν το ενδιαφέρει η έκταση c αλλά οι κορυφές όπου οριοθετούν το οικόπεδο σου. Για τον λόγο αυτό δεν νομίζω να σου αλλάξουν την έκταση ότι χαρτί και να τους πας. Τώρα αν θέλεις πραγματικά να συγκρήνεις τα όρια του οικοπέδου σου, μπορείς να πας με το μηχανικό να πάρει τα όρια των κορυφών με το GPS του που λειτουργεί πλέον στο σύστημα ΕΣΓΑ87 και να δεις αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Πάλι από εμπειρία λέω και το επόμενο και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αλλά νομίζω ότι η αποδεκτή επιφάνεια σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές είναι το Χ, σε Ε9, σε συμβόλαια, σε στρεμματικές ενισχύσεις ( επιδότηση αγροτών ) που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου, υπ όψιν λαμβάνετε το X και όχι το c. Η μόνη περίπτωση που έχω δει τώρα πρόσφατα κάποιος μηχανικός να παίρνει τις υψομετρικές διαφορές για να βρει την κλίση του εδάφους είναι σε πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά που εκεί λογικό το βρίσκω γιατί είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πόσοι καθρέπτες χρειάζονται και άλλα σχετικά. Bonus Αν δεν διακρίνεται καλά στην προανάρτηση το οικόπεδο μπορείς να πας στο maps.gov.gr και χρησιμοποιώντας το ΚΑΕΚ να κάνεις αναζήτηση 1
Manolo7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 48 λεπτά πριν, manolis940 είπε Τότε πιθανών αφού είναι τόσο παλιός ο αναδασμός πιθανών η πλατφόρμα που μπήκε ο μηχανικός σου να έχει μετρήσεις όχι στο Σύστημα ΕΓΣΑ 87 που χρησιμοποιεί το κτηματολόγιο για τις μετρήσεις του αλλά με κορδέλα. Το συκριμένο σύστημα πρακτικά είναι ένα καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων με 2 άξονες x και y, που σημαίνει ότι το χωράφι το μετράει "ταψί" και δεν λαμβάνει υπόψην την κλήση του. Πιο συγκεκριμένα, ας υποθέσουμε ότι παρακάτω είναι το οικόπεδο σου και έχει την επιφάνεια c η οποία έχει κάποια κλίση(β). Το κτηματολόγιο δεν μπορεί να την αντιληφθεί αυτή την κλήση και μετράει το κόκκινο X που όπως καταλαβαίνεις είναι μικρότερο του c. Όσο πιο μεγάλη είναι η κλίση, δηλαδή όσο μεγαλώνει το β και μικραίνει το α, τόσο πιο μικρό θα φαίνεται το Χ Τώρα απ' την όση εμπειρία έχω με την συναναστροφή μου με το κτηματολόγιο, πρακτικά δεν το ενδιαφέρει η έκταση c αλλά οι κορυφές όπου οριοθετούν το οικόπεδο σου. Για τον λόγο αυτό δεν νομίζω να σου αλλάξουν την έκταση ότι χαρτί και να τους πας. Τώρα αν θέλεις πραγματικά να συγκρήνεις τα όρια του οικοπέδου σου, μπορείς να πας με το μηχανικό να πάρει τα όρια των κορυφών με το GPS του που λειτουργεί πλέον στο σύστημα ΕΣΓΑ87 και να δεις αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Πάλι από εμπειρία λέω και το επόμενο και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αλλά νομίζω ότι η αποδεκτή επιφάνεια σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές είναι το Χ, σε Ε9, σε συμβόλαια, σε στρεμματικές ενισχύσεις ( επιδότηση αγροτών ) που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου, υπ όψιν λαμβάνετε το X και όχι το c. Η μόνη περίπτωση που έχω δει τώρα πρόσφατα κάποιος μηχανικός να παίρνει τις υψομετρικές διαφορές για να βρει την κλίση του εδάφους είναι σε πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά που εκεί λογικό το βρίσκω γιατί είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πόσοι καθρέπτες χρειάζονται και άλλα σχετικά. Bonus Αν δεν διακρίνεται καλά στην προανάρτηση το οικόπεδο μπορείς να πας στο maps.gov.gr και χρησιμοποιώντας το ΚΑΕΚ να κάνεις αναζήτηση Ευχαριστώ πολυ ήσουν κατατοπιστικος! 1
johnmadgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 απορια, οτι δηλωνουμε στο Ε9 και δεν δηλωθει στο κτηματολογιο παει στο δημοσιο ετσι στα καλα καθουμενα στο παιρνει το κρατος με τον τσαμπουκα
GREGORYMO Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, johnmadgr είπε απορια, οτι δηλωνουμε στο Ε9 και δεν δηλωθει στο κτηματολογιο παει στο δημοσιο ετσι στα καλα καθουμενα στο παιρνει το κρατος με τον τσαμπουκα Δηλαδή ? Τι εννοείς δηλώνουμε στο Ε9 ? 1
johnmadgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δηλαδή ? Τι εννοείς δηλώνουμε στο Ε9 ? πληρωνεις ενφια κανονικα, δηλωμενα στην εφορια, αλλα οχι στο κτηματολογιο υπαγονται στο κρατος με το ετσι θελω?
smpt Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μετά από πολλά χρόνια και αν δεν κάνεις κάτι, ΝΑΙ Και προφανώς δεν είναι στα καλά καθούμενα, σε έχει ενημερώσει με πολλούς τρόπους. Με τον "τσαμπουκά" τείνω να συμφωνήσω. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από smpt 1
GREGORYMO Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 59 λεπτά πριν, johnmadgr είπε πληρωνεις ενφια κανονικα, δηλωμενα στην εφορια, αλλα οχι στο κτηματολογιο υπαγονται στο κρατος με το ετσι θελω? Αλλο είναι πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και ΑΛΛΟ το δηλωμένα στην εφορία ?
johnmadgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, smpt είπε μετά από πολλά χρόνια και αν δεν κάνεις κάτι, ΝΑΙ Και προφανώς δεν είναι στα καλά καθούμενα, σε έχει ενημερώσει με πολλούς τρόπους. Με τον "τσαμπουκά" τείνω να συμφωνήσω. ζουμε τρελα πραγματα
manolis940 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 28/12/2021 στις 7:35 ΜΜ, johnmadgr είπε ζουμε τρελα πραγματα Το τρελό είναι ότι κάνουμε το Ε9 κατά δήλωση μας. Δηλαδή μπορούμε να δηλώσουμε περισσότερα ή λιγότερα, γήπεδα που δεν έχουμε ή γήπεδα που δεν θέλουμε να δείξουμε ότι τα έχουμε. Το Ε9 δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε ως αποδεικτικό ιδιοκτησίας! Δεν μπορεί καν να επαληθεύσει αν 2 άτομα δηλώνουν την ίδια ιδιοκτησία! Δεν κάνεις καν εντοπισμό της ιδιοκτησίας σου. Πραγματικά γιατί κάποιοι θεωρείτε ότι κατοχυρώνεστε επειδή γράψατε 5 γραμμές στο Ε9 δεν το καταλαβαίνω! Κάτι καλύτερο απ' το Ε9 το οποίο υπάρχει εδώ και πάνω από μία χιλιετία, είναι το υποθυκοφυλακείο όπου τηρεί ένα αντίγραφο των τίτλων ιδιοκτησίας σου και έτσι πιστοποιείτε με κάποιο τρόπο η ιδιοκτησία σου. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου ένα γήπεδο πωλείτε σε παραπάνω από 1 ιδιοκτήτες ή τα ακίνητα που πωλούνται δεν υπάρχον στην πραγματικότητα. Το κτηματολόγιο απ' την άλλη μπορεί να κάνει έλεγχο στους τίτλους σου και να καλύψει το κενό που είχαν τόσα χρόνια τα κλασικά υποθυκοφυλακεία, αυτό του εντοπισμού και της οριοθέτησης του γηπέδου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα