kostikasre Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μια ερώτηση κύριοι και κυρίες, Κάναμε αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου θανόντος συγγενή, πήγαμε εφορία για δήλωση φόρου κληρονομιάς κ.λπ. αλλά ο διεκπεραιωτής στον οποίο δώσαμε να δηλώσει τα νέα εμπράγματα δικαιώματα στο κτηματολόγιο απεβίωσε, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε κι έχουν περάσει μήνες έκτοτε...να τονίσω ότι το ακίνητο ήταν δηλωμένο κανονικά με τα σωστά στοιχεία κ.λπ. και η κτηματογράφηση στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί από το 2004, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί το εκεί κτηματολογικό γραφείο (Καλαμαριάς)... Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις πλέον; Έχουν προθεσμία τέτοιου είδους δηλώσεις (δηλαδή μεταγενέστερη της ολοκλήρωσης κτηματογράφησης δήλωση κληρονόμων κ.λπ.) κι αν ναι ποια είναι αυτή; Κι αν είμαστε εκπρόθεσμοι ποιες είναι οι συνέπειες; Ρωτώ γιατί δε μπορώ να βρω απολύτως καμία πληροφορία πάνω σ' αυτές τις περιπτώσεις ψάχνοντας στο ίντερνετ (κι η Δευτέρα αργεί ακόμη)... 1
vamvakoolas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 14/11/2020 στις 12:45 ΜΜ, kostikasre είπε Μια ερώτηση κύριοι και κυρίες, Κάναμε αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου θανόντος συγγενή, πήγαμε εφορία για δήλωση φόρου κληρονομιάς κ.λπ. αλλά ο διεκπεραιωτής στον οποίο δώσαμε να δηλώσει τα νέα εμπράγματα δικαιώματα στο κτηματολόγιο απεβίωσε, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε κι έχουν περάσει μήνες έκτοτε...να τονίσω ότι το ακίνητο ήταν δηλωμένο κανονικά με τα σωστά στοιχεία κ.λπ. και η κτηματογράφηση στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί από το 2004, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί το εκεί κτηματολογικό γραφείο (Καλαμαριάς)... Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις πλέον; Έχουν προθεσμία τέτοιου είδους δηλώσεις (δηλαδή μεταγενέστερη της ολοκλήρωσης κτηματογράφησης δήλωση κληρονόμων κ.λπ.) κι αν ναι ποια είναι αυτή; Κι αν είμαστε εκπρόθεσμοι ποιες είναι οι συνέπειες; Ρωτώ γιατί δε μπορώ να βρω απολύτως καμία πληροφορία πάνω σ' αυτές τις περιπτώσεις ψάχνοντας στο ίντερνετ (κι η Δευτέρα αργεί ακόμη)... ξερεις αν ο διεκπαιρεωτης πηγε και καταθεσε τα εγγραφα; αν ναι εχεις αποκομα που του δωσαν; Σε αυτη τη περιπτωση δεν υπαρχει θεμα γιατι ετσι και αλλιως τα κτηματολογια δουλευουν με ρυθμους χελωνας. Υποθηκοφυλακιο πηγατε; γενικα λειπουν καποιες λεπτομεριες στο ερωτημα και κανεις δε θα σου απαντησει με βεβαιοτητα Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από vamvakoolas
gokuthelegend Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Γίνεται με κάποιο τρόπο να βρούμε τα τεμάχια που είχαμε δηλώσει μαζί με τις συντενταγμένες τους; Τα επίσημα δηλαδή; Αν μπούμε κάπου με τους κωδικούς του taxis, γίνεται να τα βρούμε και να τα κατεβάσουμε; Τρέχαμε με κάποια προβλήματα υγείας του πατέρα μου όταν ήταν να δηλώσει τα κτήματα και μέσα στην σύγχυση μάλλον χάθηκαν τα αντίγραφα που είχε κρατήσει. Το μόνο που έχω καταφέρει να βρω από αυτή τη σελίδα είναι το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
marva Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/11/2020 στις 1:45 ΜΜ, kostikasre είπε Μια ερώτηση κύριοι και κυρίες, Κάναμε αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου θανόντος συγγενή, πήγαμε εφορία για δήλωση φόρου κληρονομιάς κ.λπ. αλλά ο διεκπεραιωτής στον οποίο δώσαμε να δηλώσει τα νέα εμπράγματα δικαιώματα στο κτηματολόγιο απεβίωσε, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε κι έχουν περάσει μήνες έκτοτε...να τονίσω ότι το ακίνητο ήταν δηλωμένο κανονικά με τα σωστά στοιχεία κ.λπ. και η κτηματογράφηση στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί από το 2004, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί το εκεί κτηματολογικό γραφείο (Καλαμαριάς)... Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις πλέον; Έχουν προθεσμία τέτοιου είδους δηλώσεις (δηλαδή μεταγενέστερη της ολοκλήρωσης κτηματογράφησης δήλωση κληρονόμων κ.λπ.) κι αν ναι ποια είναι αυτή; Κι αν είμαστε εκπρόθεσμοι ποιες είναι οι συνέπειες; Ρωτώ γιατί δε μπορώ να βρω απολύτως καμία πληροφορία πάνω σ' αυτές τις περιπτώσεις ψάχνοντας στο ίντερνετ (κι η Δευτέρα αργεί ακόμη)... Από τη στιγμή που κάνατε αποδοχή κληρονομίας, τα κληρονομιαία ακίνητα είχαν σίγουρα δηλωθεί στο κτηματολόγιο από τον κληρονομούμενο, πήραν ΚΑΕΚ και στο συμβόλαιο θα έχουν προσαρτηθεί κτηματολογικά διαγράμματα. Εφόσον πλέον λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο στην περιοχή δεν χρειάζεται μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο, αλλά καταχώρηση των νέων δικαιωμάτων στα αντίστοιχα κτηματολογικά φυλλα, όπου κατά πάσα πιθανότητα ως δικαιούχος θα εμφανίζεται ακόμη ο κληρονομούμενος. Πρέπει λοιπόν να κλείσετε ένα ραντεβού για να πάτε αυτοπροσώπως στο κτηματολογικό γραφείο, εκτός αν κάποιος γνώστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κτηματολογίου υποβάλει τη σχετική αίτηση/περίληψη καταχώρησης εγγραπτέας πράξης ηλεκτρονικά. Βέβαια τώρα πια θα έχετε βρει την άκρη, όμως η απάντηση αυτή μπορεί να βοηθήσει κάποιους άλλους (δεν φαντάζεστε πόσες απαντήσεις έχω βρει σε παλαιότερες αναρτήσεις). 22 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Γίνεται με κάποιο τρόπο να βρούμε τα τεμάχια που είχαμε δηλώσει μαζί με τις συντενταγμένες τους; Τα επίσημα δηλαδή; Αν μπούμε κάπου με τους κωδικούς του taxis, γίνεται να τα βρούμε και να τα κατεβάσουμε; Τρέχαμε με κάποια προβλήματα υγείας του πατέρα μου όταν ήταν να δηλώσει τα κτήματα και μέσα στην σύγχυση μάλλον χάθηκαν τα αντίγραφα που είχε κρατήσει. Το μόνο που έχω καταφέρει να βρω από αυτή τη σελίδα είναι το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δεν αναφέρεις αν η υπό κτηματογράφηση περιοχή έχει πάει σε ανάρτηση. Αν ναι, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κτηματολογίου θα βρεις όλα τα στοιχεία των γεωτεμαχίων. Αν όχι, μπορείς να ρωτήσεις στο γραφείο κτηματογράφησης με το ΑΦΜ του δηλούντος. https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από marva
gokuthelegend Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, marva είπε Δεν αναφέρεις αν η υπό κτηματογράφηση περιοχή έχει πάει σε ανάρτηση. Αν ναι, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κτηματολογίου θα βρεις όλα τα στοιχεία των γεωτεμαχίων. Αν όχι, μπορείς να ρωτήσεις στο γραφείο κτηματογράφησης με το ΑΦΜ του δηλούντος. https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx Δεν έχει πάει ακόμη σε ανάρτηση. Η προθεσμία για την αρχική καταχώρηση των τεμαχίων με τις συντενταγμένες ήταν μέχρι τέλος του 2019. Οπότε μάλλον βλέπω να ρωτάω στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής μου.
mindreader Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Καλα,, στα εγγραφα που δινει η προαναρτηση, δεν μπορουσαν να εχουν για ακομη ευκολοτερη αντιστοιχηση, να αναγραφεται καπου ο ΑΤΑΚ(αριθμος ταυτοτητας ακινητου), οπως τα γραφει στα Ε9;
g_f Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα να βρώ τον ιδιοκτήτη ακινήτου βάσει καεκ. Για την ακρίβεια ψάχνω ποιός είναι ο ιδιοκτήτης ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην οποία έχω και εγώ ιδιοκτησία. Προφανώς μπορώ να κοιτάξω στο υποθηκοφυλάκειο αλλά έλεγα αν υπάρχει πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος δεδομένου οτι διαθέτω τους καεκ.
manolis940 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, g_f είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα να βρώ τον ιδιοκτήτη ακινήτου βάσει καεκ. Για την ακρίβεια ψάχνω ποιός είναι ο ιδιοκτήτης ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην οποία έχω και εγώ ιδιοκτησία. Προφανώς μπορώ να κοιτάξω στο υποθηκοφυλάκειο αλλά έλεγα αν υπάρχει πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος δεδομένου οτι διαθέτω τους καεκ. Απ όσο γνωρίζω όχι. Αν πας σε κάποιο αρμόδιο γραφείο, λογικά θα σου πουν ονοματεπώνυμο αλλά δεν νομίζω να σου δώσουν προσωπικά δεδομένα όπως τα στοιχεία επικοινωνίας. 1
GREGORYMO Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, g_f είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα να βρώ τον ιδιοκτήτη ακινήτου βάσει καεκ. Για την ακρίβεια ψάχνω ποιός είναι ο ιδιοκτήτης ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην οποία έχω και εγώ ιδιοκτησία. Προφανώς μπορώ να κοιτάξω στο υποθηκοφυλάκειο αλλά έλεγα αν υπάρχει πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος δεδομένου οτι διαθέτω τους καεκ. Απο γείτονα. Αλλιώς, δεν επιτρέπεται. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν προκειται να τελειωσει ποτε το κτηματολογιο στην Ελλαδα
g_f Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 2 hours ago, GREGORYMO said: Απο γείτονα. Αλλιώς, δεν επιτρέπεται. Ευχαριστώ. Κατά βάση ξερω σε ποιον ανήκει και έχω τα στοιχεία του. Απλα θέλω να βεβαίωσω ότι δεν μεσολάβησε κάποια αλλαγή (πχ γονική παροχή) πρόσφατα.
manolis940 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν προκειται να τελειωσει ποτε το κτηματολογιο στην Ελλαδα Αφού βρίσκουμε εμπόδια και αντί να βρίσκουμε τρόπο να τα "πηδάμε", καθόμαστε και τα κοιτάμε. Δες για παράδειγμα το θέμα με τα κληροτεμάχια που έχει προκύψει στην Κρήτη.
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, manolis940 είπε Αφού βρίσκουμε εμπόδια και αντί να βρίσκουμε τρόπο να τα "πηδάμε", καθόμαστε και τα κοιτάμε. Δες για παράδειγμα το θέμα με τα κληροτεμάχια που έχει προκύψει στην Κρήτη. δεν ασχολουμαι φιλε. Ξερεις γιατι? γιατι ενω ολες οι χωρες το εχουν τελειωσει απο το 1990 εμεις ακομα παλευουμε και δευτερον οτι υπαρχουν συμβολαια, κοινως τιτλοι κτησης που λενε οτι το σπιτι ειναι δικο μου. Ασφαλως και εχω κανει το κτηματολογιο αλλα τιποτα δεν ανταλλαζει τα συμβολαι
manolis940 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε δεν ασχολουμαι φιλε. Ξερεις γιατι? γιατι ενω ολες οι χωρες το εχουν τελειωσει απο το 1990 εμεις ακομα παλευουμε και δευτερον οτι υπαρχουν συμβολαια, κοινως τιτλοι κτησης που λενε οτι το σπιτι ειναι δικο μου. Ασφαλως και εχω κανει το κτηματολογιο αλλα τιποτα δεν ανταλλαζει τα συμβολαι Εξαρτάτε το τι λέει το χαρτί. Τίτλος κτήσης για παράδειγμα.Αναφέρει ότι ο δικαιοπάροχος απέκτησε το ακίνητο με άλλο συμβόλαιο ή χρησικτησία; Αν έχει άλλο τίτλο είναι 5ετίας ή 40 ετών; Τώρα που κάνουμε κτηματολόγιο έχουμε δει περίπτωση το ίδιο γήπεδο ( ένας βοσκότοπος ) να έχει πωληθεί με πάνω από 3 τίτλους από 3 διαφορετικούς δικαιοπαρόχους σε 3 διαφορετικούς αγοραστές. Άλλη περίπτωση δωρεά εν ζωή από παππού σε εγγονό, πάλι παππούς χρησικτησία να απορρίπτεται από λοιπούς συγγενείς αποδεικνύοντας το κληρονομικό τους δικαίωμα. Αν υπήρχε κτηματολόγιο από το 1990 όπως σωστά αναφέρεις, αυτά δεν θα είχαν γίνει σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και πρέπει να επιταχύνουμε και οι ίδιοι την ολοκλήρωση του και όχι να στεκόμαστε εμπόδιο και να το καθυστερούμε άλλο. Εν κατακλείδι το κτηματολόγιο δεν φτιάχτηκε για να μειώσει την αξία του συμβολαίου σου, αλλά για να του δώσει αξία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα