kanesaxo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, vasilk είπε Είσαι άσχετος με το επάγγελμα, άσχετος με τη τοπογραφία και χωρίς τη παραμικρή γνώση σε αυτό. Είσαι ένας "αλεξιπτωτιστής" που κατέβασες μια εφαρμογή στο κινητό και θέλεις να βγάλεις κάποια χρήματα κάνοντας τον "ερασιτέχνη τοπογράφο" (δεν υφίσταται βέβαια σαν όρος γιατί η τοπογραφία εκτός από επάγγελμα είναι και επιστήμη) στους συγχωριανούς σου. Το κάνουν και άλλοι "αλεξιπτωτιστές" μηχανικοί και μη τώρα με το κτηματολόγιο γιατί υπάρχει ζήτηση (και άγνοια). Μπράβο σου και μαγκιά σου, και δεν το λέω ειρωνικά. Μην περιμένεις όμως από τον επαγγελματία τοπογράφο, που έχει σπουδάσει 4-5 χρόνια, που έχει επενδύσει 15000€ σε εξοπλισμό και άλλες άπειρες ώρες σε γνώσεις και εμπειρία, να σου πει τι χρεώνει για να ξέρεις τι να χρεώσεις και εσύ. Περνάει κάθε όριο λογικής. Χρέωσε ότι νομίζεις. Δεν θα σου πέσει και έξω "η επιχείρηση". Μια δωρεάν εφαρμογή κατέβασες. Και κάτι ακόμα. Όταν κάποιος πληρώνει έχει απαιτήσεις και θα ζητήσει και το λόγο αν αύριο δεν του αποδώσουν τα σωστά όρια. Σκέψου το. Δε ξερεις τι αγαλλίαση νιωθω και πόση σκατοψυχία βγάζω οταν ερχεται κλαμμένος πολίτης στο γραφειο και μετά απο χρόνια εγινε μια Χ μαλακία και λεει "μετάνιωσα που δεν εκανα τοτε τοπογραφικο" Και απαντω, χωρις υπερβολή "καλά να πάθεις, εγω στα λεγα". ΔΕ γινεται ρε γύφτοι, να πληρωνετε οτι σας ζητα ο δικηγορος, ο συμβολαιογραφος και να ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΕ τα 200-300ε ενος τοπογραφικου...που απο αυτο ξεκινουν ολα.
vasilk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Δε ξερεις τι αγαλλίαση νιωθω και πόση σκατοψυχία βγάζω οταν ερχεται κλαμμένος πολίτης στο γραφειο και μετά απο χρόνια εγινε μια Χ μαλακία και λεει "μετάνιωσα που δεν εκανα τοτε τοπογραφικο" Και απαντω, χωρις υπερβολή "καλά να πάθεις, εγω στα λεγα". ΔΕ γινεται ρε γύφτοι, να πληρωνετε οτι σας ζητα ο δικηγορος, ο συμβολαιογραφος και να ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΕ τα 200-300ε ενος τοπογραφικου...που απο αυτο ξεκινουν ολα. Κακώς. Δεν υπάρχει λόγος (πλην ελάχιστων περιπτώσεων) να βγάλεις κακοψυχία. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα, δε ξέρει αυτά που ξέρεις εσύ και δεν μπορεί να εκτιμήσει όπως εσύ πόσο σημαντικό είναι το τοπογραφικό. Οι περισσότεροι το βλέπουν σαν αναγκαίο κακό, οπότε όπου μπορούν να το αποφύγουν θα το κάνουν. Το βλέπουν σαν ένα ακόμα χαράτσι, κάτι που τους αναγκάζουν οι συντεχνίες να το κάνουν. Ακόμα και το ίδιο το Κτηματολόγιο έτσι το βλέπουν. Σαν ένα χαράτσι, κάτι συντεχνιακό, ένας ακόμα τρόπος για να τους πάρει η κυβέρνηση τα λεφτά, ένας ακόμη τρόπος να "ταΐσουν" μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους. Εσύ οφείλεις να ενημερώσεις για τη σημασία του τοπογραφικού όποιον θέλει να ακούσει και ας πάρει μόνος του ο καθένας τις αποφάσεις του. Αν μετά γίνει η στραβή, εσύ θα βγεις ο μάγκας που το είχες προβλέψει. Ένα "εγώ σου τα έλεγα" να το πεις αλλά δεν υπάρχει λόγος για κακοψυχίες και "καλά να πάθεις".
kanesaxo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, vasilk είπε Κακώς. Δεν υπάρχει λόγος (πλην ελάχιστων περιπτώσεων) να βγάλεις κακοψυχία. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα, δε ξέρει αυτά που ξέρεις εσύ και δεν μπορεί να εκτιμήσει όπως εσύ πόσο σημαντικό είναι το τοπογραφικό. Οι περισσότεροι το βλέπουν σαν αναγκαίο κακό, οπότε όπου μπορούν να το αποφύγουν θα το κάνουν. Το βλέπουν σαν ένα ακόμα χαράτσι, κάτι που τους αναγκάζουν οι συντεχνίες να το κάνουν. Ακόμα και το ίδιο το Κτηματολόγιο έτσι το βλέπουν. Σαν ένα χαράτσι, κάτι συντεχνιακό, ένας ακόμα τρόπος για να τους πάρει η κυβέρνηση τα λεφτά, ένας ακόμη τρόπος να "ταΐσουν" μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους. Εσύ οφείλεις να ενημερώσεις για τη σημασία του τοπογραφικού όποιον θέλει να ακούσει και ας πάρει μόνος του ο καθένας τις αποφάσεις του. Αν μετά γίνει η στραβή, εσύ θα βγεις ο μάγκας που το είχες προβλέψει. Ένα "εγώ σου τα έλεγα" να το πεις αλλά δεν υπάρχει λόγος για κακοψυχίες και "καλά να πάθεις". εννοώ για περιπτώσεις στη καριέρα μου έως σήμερα, που θεωρησαν οτι ΔΕ χρειαζονται τοπογραφικό και την πάτησαν στο μελλον... Προς Θεού, δε κράζω οποιον μπαίνει στο γραφειο! Και πιστεψε με τουλάχιστο 4-5 δυνατές περιπτώσεις θυμαμαι, που πλήρωσαν ΠΟΛΛΑ . Αλλες περιπτώσεις παλι που κάναν τοπογραφικό...αλλά "φθηνό". Εχουμε δει κι εχουμε δει. Και έχουμε να δούμε ακόμη...
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, vasilk είπε Και κάτι ακόμα. Όταν κάποιος πληρώνει έχει απαιτήσεις και θα ζητήσει και το λόγο αν αύριο δεν του αποδώσουν τα σωστά όρια. Σκέψου το. Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι είμαι τοπογράφος, ούτε θέλω να φάω την δουλειά των επαγγελματιών τοπογράφων. Και όσοι μου ζήτησαν να τους βοηθήσω, τους ανέφερα ρητώς και εξαρχής ότι εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας τοπογράφος, οπότε εν γνώση τους ζήτησαν τη βοήθειά μου. Και σε περίπτωση που θα μου κάνουν παράπονα απλώς θα τους υπενθυμίσω τι τους είχα πει αρχικώς, ότι δηλαδή δεν είμαι επαγγελματίας τοπογράφος. Και δεν το έχω κάνει επάγγελμα, 2-3 άτομα βοήθησα, και αυτό επειδή μου το ζήτησαν οι ίδιοι. Και εγώ επαγγελματίας είμαι, σε άλλο τομέα φυσικά, που έφαγε τα χρόνια του στα θρανία των πανεπιστημίων, και ξέρω πως είναι να σου τρώνε τη πελατεία κάτι πιτσιρίκια που έμαθαν από το ίντερνετ να κάνουν 5 πράγματα. Θα μπορούσα και εγώ, που κάνω επισκευές υπολογιστών για να μπορέσω να ζήσω, να κάνω παράπονα εδώ στο φόρουμ για όλους εσάς που βοηθάτε τους ανθρώπους να κάνουν τις επισκευές μόνοι τους, οπότε χάνω πελατεία. Αλλά όταν ο άλλος έχει 10 και 15 χωράφια (τα περισσότερα από κληρονομιές) και από τα οποία βγάζει ψίχουλα, δεν θα καθίσει να πληρώσει επαγγελματία και να πληρώσει 1000 και 2000 ευρώ σε τοπογραφικά. 6 ώρες πριν, vasilk είπε Είσαι άσχετος με το επάγγελμα, άσχετος με τη τοπογραφία και χωρίς τη παραμικρή γνώση σε αυτό. Είσαι ένας "αλεξιπτωτιστής" που κατέβασες μια εφαρμογή στο κινητό και θέλεις να βγάλεις κάποια χρήματα κάνοντας τον "ερασιτέχνη τοπογράφο" (δεν υφίσταται βέβαια σαν όρος γιατί η τοπογραφία εκτός από επάγγελμα είναι και επιστήμη) στους συγχωριανούς σου. Το κάνουν και άλλοι "αλεξιπτωτιστές" μηχανικοί και μη τώρα με το κτηματολόγιο γιατί υπάρχει ζήτηση (και άγνοια). Μπράβο σου και μαγκιά σου, και δεν το λέω ειρωνικά. Μην περιμένεις όμως από τον επαγγελματία τοπογράφο, που έχει σπουδάσει 4-5 χρόνια, που έχει επενδύσει 15000€ σε εξοπλισμό και άλλες άπειρες ώρες σε γνώσεις και εμπειρία, να σου πει τι χρεώνει για να ξέρεις τι να χρεώσεις και εσύ. Περνάει κάθε όριο λογικής. Χρέωσε ότι νομίζεις. Δεν θα σου πέσει και έξω "η επιχείρηση". Μια δωρεάν εφαρμογή κατέβασες. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από gokuthelegend
fastnq2 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, meletis_m είπε Πιο καλά θα ελεγχθεί απο το κτηματολόγιο όταν έρθει η ώρα να ελέγξουν όλους τους φακέλους. Τώρα αιτήσεις κάνουμε. Σε περίπτωση όμως μεταβίβασης θα χρειαστείς να έχεις τοπογραφικό με συντεταγμένες και βεβαίωση μηχανικού να γνωρίζεις. Άλλωστε και γραφικά (περίπου) τα δέχεται το κτηματολόγιο . Εάν έχεις και παλιό τοπογραφικό του χωραφιού χωρίς συντεταγμένες επισυναψε το , το λαμβάνουν υπ όψιν ως αποδειξη Ακριβώς αυτά. Ούτε λέξη παραπάνω. 3 ώρες πριν, kanesaxo είπε Δε ξερεις τι αγαλλίαση νιωθω και πόση σκατοψυχία βγάζω οταν ερχεται κλαμμένος πολίτης στο γραφειο και μετά απο χρόνια εγινε μια Χ μαλακία και λεει "μετάνιωσα που δεν εκανα τοτε τοπογραφικο" Και απαντω, χωρις υπερβολή "καλά να πάθεις, εγω στα λεγα". ΔΕ γινεται ρε γύφτοι, να πληρωνετε οτι σας ζητα ο δικηγορος, ο συμβολαιογραφος και να ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΕ τα 200-300ε ενος τοπογραφικου...που απο αυτο ξεκινουν ολα. Δεν είναι το ίδιο, στον δικηγόρο μπορεί να κρίνεται το σπίτι στο οποίο μένεις, στον συμβολαιογράφο τα χρέη που μπορεί να κληρονομησεις, ζωτικής σημασίας θέματα. Όπως φυσικά και ότι αφορά την κατοικία σου. Προσωπικά ωστόσο για κάποιο χωράφι μισό στρέμμα πάνω στα κατσαβραχα δεν πρόκειται να πληρώσω 150 ευρώ για να μςτρηθει, μπορεί να μην κοστίζει 150 ευρώ το ίδιο το χωράφι. Ρισκάρω,i Will take my odds. Προς το μέλος που ήθελε να αναλάβει δηλώσεις άλλων.. Μην το κανεις. Καταλαβαίνω ότι το κόστος είναι μεγαλο για κάποιον αλλά μην πάρεις εσύ το ρίσκο για περιουσία αλλού. Όχι τίποτα, όταν γίνει η ανάρτηση των πινάκων θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Ακούγεται ανεύθυνο αλλά μην φορτωθείς την ευθύνη. 6 ώρες πριν, vasilk είπε Ο ένας πάνω στον άλλον και ενστάσεις θα κάνουν όποιοι δεν πήραν τώρα τοπογράφο. Όποιοι δηλαδή έκαναν τους εντοπισμούς με το μάτι, γραφικά, με το gps του κινητού κτλ. Και πρόσεξε, οι ενστάσεις για θέματα ορίων δεν είναι τόσο απλές.Θέλουν υποχρεωτικά τοπογραφικό, και πιο περίπλοκο, και πιο ακριβό από τα τοπογραφικά των δηλώσεων. Όποιοι πήραν τοπογράφο τώρα και κατέθεσαν εξαρτημένα τοπογραφικά (σε ΕΓΣΑ) ούτε πάνω στον άλλον θα πέσουν, ούτε ενστάσεις θα χρειαστεί να κάνουν, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσουν ξανά για τοπογραφικό. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Δεν είναι όλα ίδια και δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ούτε στις δηλώσεις, ούτε στις ενστάσεις. Όλα καλά αυτά που λες, πως προκύπτει όμως το '' ούτε πάνω στον άλλο θα πέσουν, ούτε ενστασεις θα χρειαστεί να κάνουν''? Αν όπως λες '' οι ενστάσεις Θέλουν υποχρεωτικά τοπογραφικό, και πιο περίπλοκο, και πιο ακριβό από τα τοπογραφικά των δηλώσεων.'', αν κάποιος που μέτρησε με το κινητό δηλώσει πχ τα ίδια 100 μέτρα με κάποιον που έχει ένα απλό τοπογραφικό όπως λες, ναι μεν αυτός που μέτρησε με το κινητό πρέπει να κάνει το "ακριβό" τοπογραφικό, αλλά και αυτός που έχει το "απλό τοπογραφικό" δεν πρέπει να κάνει ένα "ακριβό"? Αφού ο ένας δήλωσε κομμάτι του άλλου θεωρητικά. Απλή ερώτηση κάνω, όχι με κακεντρεχεια. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από fastnq2
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, fastnq2 είπε Προς το μέλος που ήθελε να αναλάβει δηλώσεις άλλων.. Μην το κανεις. Καταλαβαίνω ότι το κόστος είναι μεγαλο για κάποιον αλλά μην πάρεις εσύ το ρίσκο για περιουσία αλλού. Όχι τίποτα, όταν γίνει η ανάρτηση των πινάκων θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Ακούγεται ανεύθυνο αλλά μην φορτωθείς την ευθύνη. Διάβασε το προηγούμενο μήνυμά μου. Σε καμιά περίπτωση δεν το κάνω επάγγελμα, απλώς βοήθησα 2-3 άτομα. Επίσης ξέρω ότι το 90% των ανθρώπων που έχουν χωράφια, τα μέτρησαν με τα κινητά τους γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώσει τοπογράφους, και το ξέρω διότι διαμένω σε χωριό και μαθαίνονται εύκολα τα νέα, και έχω ρωτήσει και σε γειτονικά χωριά. Το είπες και εσύ ο ίδιος, κανείς δεν θα πληρώσει 150 ευρώ, γιατί πολύ απλά τόσο δεν θα αξίζει καν ούτε όλο το χωράφι. Οπότε σχεδόν όλοι θα έχουν πρόβλημα, σίγουρα οι γείτονες θα πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο, το τι θα κάνουν τότε, είναι δικό τους πρόβλημα, και όχι δικό μου, διότι εγώ είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν είμαι τοπογράφος. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από gokuthelegend 1
fastnq2 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Διάβασε το προηγούμενο μήνυμά μου. Σε καμιά περίπτωση δεν το κάνω επάγγελμα, απλώς βοήθησα 2-3 άτομα. Επίσης ξέρω ότι το 90% των ανθρώπων που έχουν χωράφια, τα μέτρησαν με τα κινητά τους γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώσει τοπογράφους, και το ξέρω διότι διαμένω σε χωριό και μαθαίνονται εύκολα τα νέα, και έχω ρωτήσει και σε γειτονικά χωριά. Το είπες και εσύ ο ίδιος, κανείς δεν θα πληρώσει 150 ευρώ, γιατί πολύ απλά τόσο δεν θα αξίζει καν ούτε όλο το χωράφι. Οπότε σχεδόν όλοι θα έχουν πρόβλημα, σίγουρα οι γείτονες θα πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο, το τι θα κάνουν τότε, είναι δικό τους πρόβλημα, και όχι δικό μου, διότι εγώ είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν είμαι τοπογράφος. Θεωρω οτι αν τους εχεις κανει εσυ τις μετρησεις,(τουλαχιστον για αυτους) ειναι και δικο σου προβλημα,σε εσενα τουλαχιστον θα ''στραφουν''.Anyway παντως καλη τυχη.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Θεωρω οτι αν τους εχεις κανει εσυ τις μετρησεις,(τουλαχιστον για αυτους) ειναι και δικο σου προβλημα,σε εσενα τουλαχιστον θα ''στραφουν''.Anyway παντως καλη τυχη. Το δέχομαι. Αλλά πολύ απλά, αν με ενοχλήσουν πάλι, θα τους υπενθυμίσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας τοπογράφος, κάτι φυσικά που τους το είχα εξηγήσει εξαρχής, και θα του προτείνω να βρουν έναν τέτοιο.
infini Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Τα κτηματολόγια σε ποιο υπουργείο/υπηρεσία υπάγονται; Έχει γίνει κατάθεση και πληρωμή για πιστοποιητικό πριν ενάμιση μήνα, η απόδειξη δεν έγραφε ημερομηνία παραλαβής και ακόμα περιμένω.
vasilk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, fastnq2 είπε Όλα καλά αυτά που λες, πως προκύπτει όμως το '' ούτε πάνω στον άλλο θα πέσουν, ούτε ενστασεις θα χρειαστεί να κάνουν''? Αν όπως λες '' οι ενστάσεις Θέλουν υποχρεωτικά τοπογραφικό, και πιο περίπλοκο, και πιο ακριβό από τα τοπογραφικά των δηλώσεων.'', αν κάποιος που μέτρησε με το κινητό δηλώσει πχ τα ίδια 100 μέτρα με κάποιον που έχει ένα απλό τοπογραφικό όπως λες, ναι μεν αυτός που μέτρησε με το κινητό πρέπει να κάνει το "ακριβό" τοπογραφικό, αλλά και αυτός που έχει το "απλό τοπογραφικό" δεν πρέπει να κάνει ένα "ακριβό"? Αφού ο ένας δήλωσε κομμάτι του άλλου θεωρητικά. Απλή ερώτηση κάνω, όχι με κακεντρεχεια. Απλή και εύλογη η ερώτηση. Το δύσκολο είναι ότι μπαίνουμε σε πολύ εξειδικευμένα χωράφια. Θα προσπαθήσω να σου το πω όσο πιο περιληπτικά και κατανοητά γίνεται (και πάλι σεντόνι θα βγει). Το ένα πάνω στο άλλο τα χωράφια πέφτουν κατά των δηλώσεων και είναι λογικό και κατανοητό. Στην ανάρτηση όμως δεν μπορεί να υπάρχουν επικαλύψεις. Στη ανάρτηση βγαίνει ένα ωραίο παζλ, χωρίς τρύπες, χωρίς επικαλύψεις. Για να γίνει αυτό το παζλ οι μηχανικοί της κτηματογράφησης παίρνουν τα γεωμετρικά σχήματα που έχουμε δηλώσει όλοι μας (σαν κομμάτια παζλ ένα πράγμα) και τα ρίχνουν πάνω σε ένα λευκό χαρτί το καθένα με τις συντεταγμένες του. Ανάλογα με το πως έχουν βγει αυτά τα κομμάτια "κόβονται και ράβονται" ώστε να βγει ένα ενιαίο παζλ. Υπάρχουν λοιπόν διάφορες κατηγορίες. Α - Αυτοί που έχουν ένα σοβαρό τοπογραφικό (από έναν σοβαρό επαγγελματία) σε σύστημα ΕΓΣΑ (ή έστω ένα σοβαρό τοπογραφικό). Αυτούς τους παίρνουν στα σοβαρά και κατά κανόνα δεν τους κουνάνε και δεν θα χρειαστεί να κάνουν ένσταση. Προσαρμόζουν τους γείτονες στα όρια τους. Β - Αυτοί που έχουν μεν τοπογραφικό αλλά όχι και τόσο σοβαρό (πχ. παλαιό, με μεζούρα, λίγο ζωγραφιά, χωρίς σταθερά, 4 γραμμές σε άσπρο χαρτί κτλ.). Αυτούς προσπαθούν να εφαρμόσουν το γεωμετρικό τους σχήμα με μικροδιορθώσεις. Σε γενικές γραμμές παίρνουν αυτό που δηλώνουν. Λίγοι είναι που θα χρειαστεί να κάνουν ενστάσεις. Γ1 - Αυτοί που δεν έχουν τοπογραφικό μεν αλλά έχουν κάνει εντοπισμό με γεωδαιτικό GPS (την έχει κάνει τοπογράφος). Λαμβάνονται αρκετά σοβαρά οι συντεταγμένες τους καθώς και ακριβείας είναι, και έχουν γίνει με μετρήσεις στο έδαφος. Γ2 - Αυτοί που δεν έχουν τοπογραφικό αλλά έχουν κάνει εντοπισμό με GPS χειρός, με κινητό, γραφικά στην αεροφωτογραφία κτλ. Η ακρίβεια που πετυχαίνουν είναι λίγα μέτρα (2-3-4) ανάλογα το έδαφος. Δ - Αυτοί που δεν έχουν τοπογραφικό και έχουν εντοπίσει το χωράφι μόνο σαν θέση (μια συντεταγμένη στο κέντρο), όχι σαν σχήμα. Λογικά θα πάρουν ότι μένει από το τι κατέθεσαν οι γείτονες γύρο τους. Αν και γείτονας έχει κάνει το ίδιο, θα βάλει το μεταξύ τους όριο ο μηχανικός κατ εκτίμηση. Ε - Αυτοί που δεν κατάφεραν καν να δείξουν το χωράφι τους. Τα ανεντόπιστα. Έχουν ελάχιστες ελπίδες να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Αν θέλουν το χωράφι τους θα πρέπει να το βρούνε, να κάνουν τοπογραφικό και ένσταση. Όταν πάνε λοιπόν οι μηχανικοί να ορίσουν τα κοινά όρια μεταξύ ιδιοκτησιών θα λάβουν υπόψη πως έχει βγάλει αυτά τα όρια ο καθένας μας. Όταν υπάρχουν διαφορές ή επικαλύψεις οι διορθώσεις θα γίνουν σε αυτόν που που την έχει κάνει με την πιο αμφισβητήσιμη μέθοδο. Πολύ απλουστευμένα. Αν πχ έχουμε επικαλύψεις στο κοινό μας όριο, εγώ έχω ένα καλό τοπογραφικό ενώ εσύ έχεις κάνει εντοπισμό με το κινητό. Θα λάβουν πιο σοβαρά το όριο που δείχνω εγώ και θα φέρουν το δικό σου ώστε να συμπέσει σε αυτό που δείχνω εγώ. Ή σε άλλη περίπτωση, αν ένας έχει κάνει εντοπισμό με γεωδαιτικό GPS και ο άλλος με GPS χειρός, θα φέρουν το όριο του δεύτερου για να συμπέσει με του πρώτου. Αν και οι δύο έχουμε την ίδια μέθοδο, θα προσπαθήσουν να μοιράσουν τις διαφορές μας. Άρα, όσο πιο σοβαρά ασχολήθηκε κάποιος κατά των δηλώσεων (πήρε έναν τοπογράφο, έκανε τοπογραφικό, έκανε επί τόπου εντοπισμό με γεωδαιτικό GPS κτλ), τόσο πιο σίγουρος είναι ότι αυτά που δήλωσε είναι τα σωστά, τόσο πιο σοβαρές πιθανότητες έχει να πάρει αυτό που δηλώνει και να μην ασχοληθεί με ενστάσεις. Όσο λιγότερο ασχολήθηκε ή δεν ασχολήθηκε καθόλου, τόσο πιο πολύ εξαρτάται από το τι έκαναν οι γείτονες και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να χρειαστεί ένσταση για να πάρει αυτό που του ανήκει. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από vasilk 1
Conan2046 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Το ζήτημα είναι σοβαρό΄πάντως στις αγροτικές περιοχές με την μικροιδιοκτησία που υπάρχει, να έχεις χωράφια που μπορεί να είναι και μισό στρέμμα το καθένα και να πρέπει να βγάζεις δεν ξέρω πόσα τοπογραφικά. Οι χάρτες του κτηματολογίου πάντως δεν βοηθούσαν καθόλου καθώς δεν είχαν καλή ανάλυση για να εντοπίζεις άνετα το ακίνητο σου από την εφαρμογή τους.
Locke_John Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Γεια σας, ΝΑ ρωτήσω κάτι, το κτηματολόγιο είναι και για δηλώσεις διαμερισμάτων; Νόμιζα μόνο για κτήματα και χωράφια ότι είναι...
Joshua21 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, Locke_John είπε Γεια σας, ΝΑ ρωτήσω κάτι, το κτηματολόγιο είναι και για δηλώσεις διαμερισμάτων; Νόμιζα μόνο για κτήματα και χωράφια ότι είναι... Το κτηματολόγιο περιλαμβάνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε γεωτεμαχίου, επίσης κάθε διαμέρισμα έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου (γεωτεμαχίου) στο οποίο βρίσκεται.
Locke_John Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το κτηματολόγιο περιλαμβάνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε γεωτεμαχίου, επίσης κάθε διαμέρισμα έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου (γεωτεμαχίου) στο οποίο βρίσκεται. οκ, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
panostza Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 29 λεπτά πριν, Locke_John είπε Γεια σας, ΝΑ ρωτήσω κάτι, το κτηματολόγιο είναι και για δηλώσεις διαμερισμάτων; Νόμιζα μόνο για κτήματα και χωράφια ότι είναι... Για οποιαδήποτε ιδιοκτησία ή/και δικαίωμα σε ακίνητο κάθε είδους. Άρα και τα διαμερίσματα δηλώνουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα