kanesaxo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, mindreader είπε Τι σημαινει οτι θα γινει 'προαναρτηση', αναφορικα με τις δηλωσεις μας στο Κτηματολογιο; Ποτε θα γινει, και πως θα το μαθουμε; Πρεπει λεει τοτε να εχουμε το νου μας, να δουμε οτι δηλωθηκαν/αναρτηθηκαν σωστα. θα ερθουν φακελάκια στη δνση που συμπληρωσες στη δήλωση κτηματολογιου που υπέβαλλες. 1
ardi21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Στις 22/10/2019 στις 7:11 ΜΜ, gokuthelegend είπε Αυτό το έχω σκεφτεί και εγώ. Ειδικά αν μιλάμε για ηλικιωμένους ανθρώπους, αν η προανάρτηση και η ανάρτηση γίνουν μετά από κάποια χρόνια τότε δεν ξέρουμε αν θα ζουν ακόμη μέχρι τότε. Εγώ προσωπικά έχω κάνει κάποιες μετρήσεις για άλλους με το GPS του κινητού μου, και αυτό που με απασχολεί είναι μετά από πόσα χρόνια θα με ενοχλήσουν σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον με τους γείτονες. Εγω για 5-6 οικοπεδα του πατερα μου που δεν ηταν ευκολα προσβασιμα και δεν υπηρχαν τοπογραφικα (κλασσικα διαθηκες του χωριου..), τα σχεδιασα απο τους χαρτες του Κτηματολογιου και εβγαλα συντεταγμενες. Παιζει δηλαδη να υπαρχουν σχετικα μεγαλες αποκλισεις. Αυτο ακριβως σκεφτομαι και γω... Εδω ο πατερας μου εκανε καιρο να βγαλει ακρη, που τα ηξερε, ετσι και μου ερθει εμενα καμια ειδοποιηση, χαιρετισματα.
mindreader Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, kanesaxo είπε θα ερθουν φακελάκια στη δνση που συμπληρωσες στη δήλωση κτηματολογιου που υπέβαλλες. Αυτο ειναι πολυ θετικο. Σημαινει οτι ειναι δυσκολο να γινει καποια 'πατατα' και να μην την παρεις ειδηση.
fastnq2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Μέιλ θα έρθει(σύμφωνα με τις προαναρτησεις που έχουν γίνει ήδη) , αν έστελναν το 2019 6-7 εκατομμύρια φακέλους θα ηταν για φάπες. 1
kanesaxo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, fastnq2 είπε Μέιλ θα έρθει(σύμφωνα με τις προαναρτησεις που έχουν γίνει ήδη) , αν έστελναν το 2019 6-7 εκατομμύρια φακέλους θα ηταν για φάπες. mail θα έρθει σε οσους δήλωσαν mail κατά την υποβολή δηλώσεων. Εγώ σε περίπου 300 που υπέβαλλα, δε θυμάμαι κανέναν να μου δινει ε-mail. Γι'αυτο άλλωστε υπάρχει το πεδίο "επικοινωνία στα τάδε στοιχεία". 1
mindreader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Στις 29/11/2019 στις 5:00 ΜΜ, kanesaxo είπε mail θα έρθει σε οσους δήλωσαν mail κατά την υποβολή δηλώσεων. Εγώ σε περίπου 300 που υπέβαλλα, δε θυμάμαι κανέναν να μου δινει ε-mail. Γι'αυτο άλλωστε υπάρχει το πεδίο "επικοινωνία στα τάδε στοιχεία". Χμ.... εμενα που μου τα εκανε γραφειο ολη τη διαδικασια, και σχεδον ολη η επικοινωνια μας ηταν κατα βαση μεσω email, μια προσωπικη επαφη, και λιγα τηλεφωνα, πως μπορω να γνωριζω αν δηλωσαν το email μου;;;; Υπαρχει μηπως καποιος τροπος να δω κατι σαν μια ηλεκτρονικη μου καρτελα-προφιλ, σε καποια ιστοσελιδα?
kanesaxo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, mindreader είπε Χμ.... εμενα που μου τα εκανε γραφειο ολη τη διαδικασια, και σχεδον ολη η επικοινωνια μας ηταν κατα βαση μεσω email, μια προσωπικη επαφη, και λιγα τηλεφωνα, πως μπορω να γνωριζω αν δηλωσαν το email μου;;;; Υπαρχει μηπως καποιος τροπος να δω κατι σαν μια ηλεκτρονικη μου καρτελα-προφιλ, σε καποια ιστοσελιδα? προφανώς σου το ζητησαν. Κατα την ανάρτηση προ 1.5 ετους, στη Πέλλα, κανονικά στάλθηκαν φακέλοι. 1
meletis_m Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Χμ.... εμενα που μου τα εκανε γραφειο ολη τη διαδικασια, και σχεδον ολη η επικοινωνια μας ηταν κατα βαση μεσω email, μια προσωπικη επαφη, και λιγα τηλεφωνα, πως μπορω να γνωριζω αν δηλωσαν το email μου;;;; Υπαρχει μηπως καποιος τροπος να δω κατι σαν μια ηλεκτρονικη μου καρτελα-προφιλ, σε καποια ιστοσελιδα? Μπορείς να εκτυπώσεις το αποδεικτικό της δήλωσης εάν μπεις με τους κωδικούς του ταχιςνετ στη σελίδα κτηματολογίου και βρεις τη δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.
mindreader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Μπορείς να εκτυπώσεις το αποδεικτικό της δήλωσης εάν μπεις με τους κωδικούς του ταχιςνετ στη σελίδα κτηματολογίου και βρεις τη δηλώσεις που έχουν υποβληθεί. Εχω κατεβασει τα αποδεικτικα υποβολης δηλωσεων. Δεν βλεπω πουθενα ομως, να υπαρχει πεδίο για email address. Εκτος αν υπαρχει, κι εμενα δεν το δηλωσαν, και γι'αυτο δεν βλεπω πουθενα τιποτε τετοιο. Υπαρχει πεδίο; Και σε εμενα δεν το εχει;
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Υπάρχει κανείς εδώ που να έχει πληρώσει επαγγελματία τοπογράφο ή κάποιον ερασιτέχνη (τοπογράφο ή μη), να μας πει πόσο πλήρωσε ανα χωράφι; Με ενδιαφέρει το κοστολόγιο μόνο για την καταμέτρηση, καθώς και αν αυτός που το μέτρησε ήταν επαγγελματίας και αν είχε επαγγελματικό - ακριβό GPS, ή αν ήταν ερασιτέχνης.
meletis_m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Υπάρχει κανείς εδώ που να έχει πληρώσει επαγγελματία τοπογράφο ή κάποιον ερασιτέχνη (τοπογράφο ή μη), να μας πει πόσο πλήρωσε ανα χωράφι; Με ενδιαφέρει το κοστολόγιο μόνο για την καταμέτρηση, καθώς και αν αυτός που το μέτρησε ήταν επαγγελματίας και αν είχε επαγγελματικό - ακριβό GPS, ή αν ήταν ερασιτέχνης. Αναλόγως την έκταση σε στρέμματα και πόσα γήπεδα ή χωράφια έχεις υπολογίζονται, να περιμένεις απο 150€ , θα υποβάλει ο ιδιος τη δήλωση ;
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, meletis_m είπε Αναλόγως την έκταση σε στρέμματα και πόσα γήπεδα ή χωράφια έχεις υπολογίζονται, να περιμένεις απο 150€ , θα υποβάλει ο ιδιος τη δήλωση ; 150 ευρώ το χωράφι; Χωρίς απόδειξη να φανταστώ; Δεν θα χρειαστούμε επαγγελματία τοπογράφο, κάναμε τις καταμετρήσεις μόνοι μας με το GPS του κινητού, φυσικά όχι με μεγάλη ακρίβεια αλλά τα σύνορα στα χωράφια ήταν ψιλοστάνταρ και κάναμε διορθώσεις με το ποντίκι όταν τα είδαμε στον υπολογιστή, καθώς τα σύνορα φαίνονταν καθαρά από τον χάρτη. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι πολύ λίγοι στην περιοχή κάλεσαν επαγγελματία τοπογράφο, έτσι σχεδόν όλοι μέτρησαν με μια μικρή απόκλιση. Απλώς ήθελα να πάρω μια ιδέα για το κοστολόγιο για να ξέρω πόσα θα χρεώσω σαν ερασιτέχνης. Την δήλωση θα την κάνουμε μόνοι μας, μόνο η καταμέτρηση μας ενδιέφερε. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από gokuthelegend
meletis_m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε 150 ευρώ το χωράφι; Χωρίς απόδειξη να φανταστώ; Δεν θα χρειαστούμε επαγγελματία τοπογράφο, κάναμε τις καταμετρήσεις μόνοι μας με το GPS του κινητού, φυσικά όχι με μεγάλη ακρίβεια αλλά τα σύνορα στα χωράφια ήταν ψιλοστάνταρ και κάναμε διορθώσεις με το ποντίκι όταν τα είδαμε στον υπολογιστή, καθώς τα σύνορα φαίνονταν καθαρά από τον χάρτη. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι πολύ λίγοι στην περιοχή κάλεσαν επαγγελματία τοπογράφο, έτσι σχεδόν όλοι μέτρησαν με μια μικρή απόκλιση. Απλώς ήθελα να πάρω μια ιδέα για το κοστολόγιο για να ξέρω πόσα θα χρεώσω σαν ερασιτέχνης. Την δήλωση θα την κάνουμε μόνοι μας, μόνο η καταμέτρηση μας ενδιέφερε. Πιο καλά θα ελεγχθεί απο το κτηματολόγιο όταν έρθει η ώρα να ελέγξουν όλους τους φακέλους. Τώρα αιτήσεις κάνουμε. Σε περίπτωση όμως μεταβίβασης θα χρειαστείς να έχεις τοπογραφικό με συντεταγμένες και βεβαίωση μηχανικού να γνωρίζεις. Άλλωστε και γραφικά (περίπου) τα δέχεται το κτηματολόγιο . Εάν έχεις και παλιό τοπογραφικό του χωραφιού χωρίς συντεταγμένες επισυναψε το , το λαμβάνουν υπ όψιν ως αποδειξη 1
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πιο καλά θα ελεγχθεί απο το κτηματολόγιο όταν έρθει η ώρα να ελέγξουν όλους τους φακέλους. Τώρα αιτήσεις κάνουμε. Σε περίπτωση όμως μεταβίβασης θα χρειαστείς να έχεις τοπογραφικό με συντεταγμένες και βεβαίωση μηχανικού να γνωρίζεις. Άλλωστε και γραφικά (περίπου) τα δέχεται το κτηματολόγιο . Εάν έχεις και παλιό τοπογραφικό του χωραφιού χωρίς συντεταγμένες επισυναψε το , το λαμβάνουν υπ όψιν ως αποδειξη Ναι, συμφωνώ σε αυτά που αναφέρεις. Δεν έχουμε πρόβλημα με τα έγγραφα. Ο "πελάτης" γνωρίζει τι χαρτιά πρέπει να καταθέσει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης ξέρω ότι στην προανάρτηση και στην ανάρτηση (που θα γίνουν σε κάποια χρόνια), σίγουρα θα γίνουν διορθώσεις διότι θα γίνει χαμός με τα σύνορα και σίγουρα θα έχει πέσει ο ένας πάνω στον άλλο. Εμένα άλλο με απασχολεί, ποιο είναι το κοστολόγιο του επαγγελματία τοπογράφου, έστω και έναν μέσο όρο. Με ενδιαφέρει να μάθω συγκεκριμένα το κοστολόγιο που χρεώνουν για την μέτρηση με συντεταγμένες, αυτή είναι η απορία μου. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από gokuthelegend
vasilk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Επίσης ξέρω ότι στην προανάρτηση και στην ανάρτηση (που θα γίνουν σε κάποια χρόνια), σίγουρα θα γίνουν διορθώσεις διότι θα γίνει χαμός με τα σύνορα και σίγουρα θα έχει πέσει ο ένας πάνω στον άλλο. Ο ένας πάνω στον άλλον και ενστάσεις θα κάνουν όποιοι δεν πήραν τώρα τοπογράφο. Όποιοι δηλαδή έκαναν τους εντοπισμούς με το μάτι, γραφικά, με το gps του κινητού κτλ. Και πρόσεξε, οι ενστάσεις για θέματα ορίων δεν είναι τόσο απλές. Θέλουν υποχρεωτικά τοπογραφικό, και πιο περίπλοκο, και πιο ακριβό από τα τοπογραφικά των δηλώσεων. Όποιοι πήραν τοπογράφο τώρα και κατέθεσαν εξαρτημένα τοπογραφικά (σε ΕΓΣΑ) ούτε πάνω στον άλλον θα πέσουν, ούτε ενστάσεις θα χρειαστεί να κάνουν, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσουν ξανά για τοπογραφικό. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Δεν είναι όλα ίδια και δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ούτε στις δηλώσεις, ούτε στις ενστάσεις. 4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Εμένα άλλο με απασχολεί, ποιο είναι το κοστολόγιο του επαγγελματία τοπογράφου, έστω και έναν μέσο όρο. Με ενδιαφέρει να μάθω συγκεκριμένα το κοστολόγιο που χρεώνουν για την μέτρηση με συντεταγμένες, αυτή είναι η απορία μου. Είσαι άσχετος με το επάγγελμα, άσχετος με τη τοπογραφία και χωρίς τη παραμικρή γνώση σε αυτό. Είσαι ένας "αλεξιπτωτιστής" που κατέβασες μια εφαρμογή στο κινητό και θέλεις να βγάλεις κάποια χρήματα κάνοντας τον "ερασιτέχνη τοπογράφο" (δεν υφίσταται βέβαια σαν όρος γιατί η τοπογραφία εκτός από επάγγελμα είναι και επιστήμη) στους συγχωριανούς σου. Το κάνουν και άλλοι "αλεξιπτωτιστές" μηχανικοί και μη τώρα με το κτηματολόγιο γιατί υπάρχει ζήτηση (και άγνοια). Μπράβο σου και μαγκιά σου, και δεν το λέω ειρωνικά. Μην περιμένεις όμως από τον επαγγελματία τοπογράφο, που έχει σπουδάσει 4-5 χρόνια, που έχει επενδύσει 15000€ σε εξοπλισμό και άλλες άπειρες ώρες σε γνώσεις και εμπειρία, να σου πει τι χρεώνει για να ξέρεις τι να χρεώσεις και εσύ. Περνάει κάθε όριο λογικής. Χρέωσε ότι νομίζεις. Δεν θα σου πέσει και έξω "η επιχείρηση". Μια δωρεάν εφαρμογή κατέβασες. Και κάτι ακόμα. Όταν κάποιος πληρώνει έχει απαιτήσεις και θα ζητήσει και το λόγο αν αύριο δεν του αποδώσουν τα σωστά όρια. Σκέψου το. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από vasilk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα