Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Παιδια, να με συγχωρειτε, σιγουρα ισως καπου εχει αναφερθει, αλλα τα ειχα αναθεσει σε γραφειο επι μηνες για να μου τα κανει οτι εχει σχεση με το κτηματολογιο, που τα ειχε...ψιλοπαρατησει(!), και τωρα πριν ληξει η προθεσμια υποβολης, ξαναμιλησαμε, και θα τα κανουν εντος των ημερων λενε!
Δεν ειναι οτι δεν ειναι σωστοι επαγγελματιες, απλα στο γραφειο που εχουν ο ενας απο τους δυο ασχοληθηκε με τις προσφατες αυτοδιοικητικες εκλογες για μεγαλο ποστο, και οντως εκλεχτηκε, οποτε πηγαν οι δουλειες πισω, επαναπαυτηκαν και στο οτι το κτηματολογιο παει απο παραταση σε παραταση, ειχαμε και καποια πραγματα που επρεπε να μου τα βρουν αυτοι(κληρονομικα, διευκρινησεις) κι ετσι το θεμα συρθηκε εδω και μηνες.

Μου ειπαν οτι η μονη εκκρεμμοτητα που μενει πριν την οριστικη υποβολη, ειναι ο εντοπισμος των ιδιοκτησιων πανω στο google maps.
Σε ερωτηση αν ετσι γινεται, μεσω maps, μου ειπαν οτι ετσι κανουν ολοι.
Νομιζα οτι με τα τοπογραφικα που εδωσα ημουν καλυμμενος, αλλα μου ειπαν οχι, γιατι δεν εχουν πανω συντεταγμενες!
Ετσι, θα κανουν αποπειρα να τα εντοπισουν στο maps(το προβλημα ειναι στα χωραφια, οχι για εντος πολης), και θα μου τα στειλουν/δειξουν.
Αν δεν το πετυχουν να το εντοπισουν σωστα, θα πρεπει να παω απο το γραφειο τους, κι εκει λεει θα τα εντοπισουμε μαζι σωστα.

Καλα μου τα λενε;
Ή θα γινει καμια βλακεια και θα τρεχω στο μελλον;

Τις δηλώσεις θα τις κάνουν εγγράφως ή ηλεκτρονικά?

Εσύ ξέρεις να βρεις τα χωράφια στο google maps?

Γιατί αν ξέρεις τότε μπορείς να τα εντοπίσεις και στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου, από όπου μπορείς να τυπώσεις απόσπασμα με τις συντεταγμένες.

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Τις δηλώσεις θα τις κάνουν εγγράφως ή ηλεκτρονικά?

Εσύ ξέρεις να βρεις τα χωράφια στο google maps?

Γιατί αν ξέρεις τότε μπορείς να τα εντοπίσεις και στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου, από όπου μπορείς να τυπώσεις απόσπασμα με τις συντεταγμένες.

Ηλεκτρονικα θα γινουν οι δηλωσεις.

Καποια χωραφια, ειναι σε χωριο στο τέρμα του Θεου, που το maps δεν εχει να δειξει κατι.
Μονο απο δορυφορο, google earth.
Απορω τι θα κανουν στο γραφειο μεσω maps.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Ηλεκτρονικα θα γινουν οι δηλωσεις.

Καποια χωραφια, ειναι σε χωριο στο τέρμα του Θεου, που το maps δεν εχει να δειξει κατι.
Μονο απο δορυφορο, google earth.
Απορω τι θα κανουν στο γραφειο μεσω maps.

Το θέμα είναι αν εσύ ξέρεις πού βρίσκονται αυτά τα χωράφια και αν μπορείς να τα εντοπίσεις στο google maps και στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου!

Γιατί αν δεν μπορείς εσύ, που είναι δικά σου, πώς θα μπορέσουν αυτοί, με ένα τοπογραφικό που δεν έχει συντεταγμένες?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Το θέμα είναι αν εσύ ξέρεις πού βρίσκονται αυτά τα χωράφια και αν μπορείς να τα εντοπίσεις στο google maps και στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου!

Γιατί αν δεν μπορείς εσύ, που είναι δικά σου, πώς θα μπορέσουν αυτοί, με ένα τοπογραφικό που δεν έχει συντεταγμένες?

Εγω που ξερω που ειναι, εννοω απο φυσικης αποψεως. Τα ξερω, τα εχω ζησει, τα εχω περπατησει.

Το θεμα ειναι να εντοπιστουν σωστα, στα ηλεκτρονικα εργαλεια. Ή εστω αν δεν μπορω μονος, με τους ανθρωπους στο ιδιωτικο γραφειο που κανουν τις δηλωσεις, κι οι δυο μαζι, να βγαλουμε την ακρη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Εγω που ξερω που ειναι, εννοω απο φυσικης αποψεως. Τα ξερω, τα εχω ζησει, τα εχω περπατησει.

Το θεμα ειναι να εντοπιστουν σωστα, στα ηλεκτρονικα εργαλεια. Ή εστω αν δεν μπορω μονος, με τους ανθρωπους στο ιδιωτικο γραφειο που κανουν τις δηλωσεις, κι οι δυο μαζι, να βγαλουμε την ακρη.

Εσύ πρέπει να είσαι σίγουρος πού είναι, γιατί εσύ θα δώσεις το οκ ότι αυτό που εντοπίστηκε στον χάρτη είναι όντως δικό σου.

Αν αυτό μπορείς να το κάνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ για τα χωράφια, που τα είχα περπατήσει και είχα δουλέψει σ' αυτά όταν ήμουν παιδάκι, επειδή δεν είχα ιδέα πού ακριβώς βρίσκονταν, τα εντόπισα στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου με τη βοήθεια ενός συγγενή.

Τύπωσα το απόσπασμα του κτηματολογίου και το πρόσθεσα στο pdf του τοπογραφικού ή στο pdf του τίτλου.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απο το γραφειο που ειχα αναθεσει την κτηματογραφηση, μου εστειλαν να πληρωσω ορισμενες ταυτοτητες πληρωμης.

Αφου πληρωσω, μετα λεει με κωδικους taxis, βλεπω μετα απο 4 μερες στο site του κτηματολογιου, τα αποδεικτικα υποβολης ιδιοκτησιας. Και μετα; Παρακολουθω, τι; Αυτο ηταν; (για αρχη)

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ότι τα έχουν παραλάβει θα τα εξέτασουν στα κεντρικά και αν διαπιστώσουν λάθη ή ελλείψεις θα σας ενημερώσουν για το τι χρειάζεται για να διορθωθούν. Από κει και μετά θα ξεκινήσει η επόμενη φάση που φανούν κενά, αλληλοκαλύψεις, και θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν ενστάσεις, διορθώσεις, να τα βρουν κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε

Αυτό σημαίνει ότι τα έχουν παραλάβει θα τα εξέτασουν στα κεντρικά και αν διαπιστώσουν λάθη ή ελλείψεις θα σας ενημερώσουν για το τι χρειάζεται για να διορθωθούν. Από κει και μετά θα ξεκινήσει η επόμενη φάση που φανούν κενά, αλληλοκαλύψεις, και θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν ενστάσεις, διορθώσεις, να τα βρουν κλπ. 

Να φανταστω οτι αυτη η επομενη φαση θα κρατησει πολλα χρονια;;; ...

Αραγε αν υπαρχει προβλημα θα φανει μες το site του κτηματολογιου;

Δημοσ.

Ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας που έχεις επιλέξει θα σου στείλουν μήνυμα. Το καλύτερο είναι να στα στέλνουν στο μέιλ βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν έχω από  25% σε 3 οικοπέδα και 3 αγροτεμάχια στο ίδιο χωριο, πόσο είναι το τέλος κτηματολογίου ?

175 λογικά...

Τα οικόπεδα πάνε χωριστό 35άρι, τα αγροτεμάχια πάνε μαζί άρα είναι και αυτά ένα 70ρι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

175 λογικά...

Τα οικόπεδα πάνε χωριστό 35άρι, τα αγροτεμάχια πάνε μαζί άρα είναι και αυτά ένα 70ρι

Δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δυστυχώς.

Άστα να πάνε, σκέψου τώρα π.χ. να είστε μια 4μελής οικογένεια και να έχει ο καθένας το 1/4, 700 ευρώ κερατιάτικα για βλακείες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...