Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Κατά 99.9999% είναι βλακεία αυτό που θα ρωτήσω και υπολογίζω ότι δεν γίνεται, αλλά θα το ρωτήσω.

Θέλω να φτιάξω ένα τοπογραφικό για ένα χωράφι και ψάχνουμε να βρούμε έναν γείτονα για να κανονίσουμε τα όρια του χωραφιού μου με το δικό του, αλλά δεν τον βρίσκουμε λόγω ότι λείπει διακοπές. Έχω GPS και σκέφτομαι να πάω να πάρω από τώρα τις συντεταγμένες όπως και αν έχει. Η μια η πλευρά η δικιά μου συμπίπτει με τη μια τη πλευρά τη δικιά του. Αν έρθει εκ των υστέρων και μας πει μετά ότι δεν είναι ακριβώς εκεί το όριο αλλά λίγο παραδίπλα, υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε μετατόπιση 2 ή περισσότερα σημεία κατά ακριβώς την ίδια απόσταση; Δηλαδή αν μετατοπίσουμε ένα σημείο κατά 1 μέτρο, τότε να γίνει μετατόπιση και στα άλλα σημεία κατά ένα μέτρο; Δηλαδή να γίνει μετατόπιση σε όλα τα σημεία κατά την ίδια απόσταση που θα κάνω σε ένα σημείο.

Αν είναι για ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΌ, καλό είναι να περιμένεις. Τι θα κάνεις μετά, διωρθωσεις ?

ΥΓ. Επίσης, καλό είναι αφού θα συμφωνήσετε μαζί τα όρια να σου υπογράψει κάπου εγγραφως.

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλη ερώτηση.

Έχω πάει και έχω μετρήσει πολλά χωράφια/κτήματα με το GPS του κινητού και την εφαρμογή ΕΓΣΑ για Android. Σε κάθε γωνία του χωραφιού/κτήματος αφήνω το κινητό να πάρει πολλές μετρήσεις ώστε να πέσει η ακρίβεια στα 0,15 μέτρα (15 εκατοστά) ή και λιγότερα. Όταν πάω μετά στο σπίτι και εισάγω τις συντεταγμένες στο Google Maps ή στην σελίδα του Κτηματολογίου, όντως τα σημεία τα βγάζει ακριβώς εκεί που τα πήρα, με πολύ μεγάλη ακρίβεια θα έλεγα. Όλα καλά ως εδώ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τα σπίτια. Τα χωράφια/κτήματα είναι σε ανοιχτό χώρο και το κινητό πιάνει καλό σήμα στο GPS. Όταν είμαι όμως μέσα στην πόλη, επειδή περιβάλλομαι από τοίχους, μπαλκόνια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αξιόπιστες και μου βγαίνουν ότι νάναι. Σε αυτή τη περίπτωση τι γίνεται; Μπορώ να κάνω εγώ κάτι ή καλύτερα να φωνάξω κάποιον πολιτικό μηχανικό να μου κάνει την δουλειά;

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Άλλη ερώτηση.

Έχω πάει και έχω μετρήσει πολλά χωράφια/κτήματα με το GPS του κινητού και την εφαρμογή ΕΓΣΑ για Android. Σε κάθε γωνία του χωραφιού/κτήματος αφήνω το κινητό να πάρει πολλές μετρήσεις ώστε να πέσει η ακρίβεια στα 0,15 μέτρα (15 εκατοστά) ή και λιγότερα. Όταν πάω μετά στο σπίτι και εισάγω τις συντεταγμένες στο Google Maps ή στην σελίδα του Κτηματολογίου, όντως τα σημεία τα βγάζει ακριβώς εκεί που τα πήρα, με πολύ μεγάλη ακρίβεια θα έλεγα. Όλα καλά ως εδώ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τα σπίτια. Τα χωράφια/κτήματα είναι σε ανοιχτό χώρο και το κινητό πιάνει καλό σήμα στο GPS. Όταν είμαι όμως μέσα στην πόλη, επειδή περιβάλλομαι από τοίχους, μπαλκόνια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αξιόπιστες και μου βγαίνουν ότι νάναι. Σε αυτή τη περίπτωση τι γίνεται; Μπορώ να κάνω εγώ κάτι ή καλύτερα να φωνάξω κάποιον πολιτικό μηχανικό να μου κάνει την δουλειά;

Καλύτερα πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο. Ειδικά εάν δεν έχεις τοπογραφικά με ΕΓΣΑ 87 κάποτε θα σου χρειαστούν , και κυρίως στην μεταβίβαση.

Μπορείς αναλόγως τη συμφωνία που θα κάνεις , να σου ετοιμάσει μόνο το φάκελο και να μην κάνει την ηλεκτρονικη δήλωση αλλά να πάς εσύ ο ίδιος στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής σου .

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Άλλη ερώτηση.

Εγω επειδη δεν μπορουσα μονος πηρα πολιτικο μηχανικο πηγαμε σε 3 χωραφια εκανε εντοπισμο και μετα σε ενα σπιτι .

Εκανε και τις δηλωσεις ετοιμες να τις πληρωσω 

120 ευρω πηρε σε επαρχια .

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εγω επειδη δεν μπορουσα μονος πηρα πολιτικο μηχανικο πηγαμε σε 3 χωραφια εκανε εντοπισμο και μετα σε ενα σπιτι .

Εκανε και τις δηλωσεις ετοιμες να τις πληρωσω 

120 ευρω πηρε σε επαρχια .

Φυσιολογική τιμή τις δηλώσεις τι έκανε υποβολή κιόλας ο ίδιος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Φυσιολογική τιμή τις δηλώσεις τι έκανε υποβολή κιόλας ο ίδιος?

Ναι...Μου ετειλε το link να συνδεθω με κωδικους taxis  και να ολοκληρωσω μονο την πληρωμη με καρτα .

5 λεπτα υποθεση για 3 δηλωσεις 

1 σπιτι και ενα χωραφι σε ενα χωριο (μια δηλωση) και 2 αλλα χωραφια σε διαφορετικα χωρια (δυο  δηλωσεις )

Αν είχα τοπογραφικά θα ήταν πιο εύκολο 

2 ώρες κάναμε για να τα γυρίσουμε και να πάρει συντεταγμένες 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

προσπαθω να κανω μια προσπαθεια (μαλλον στη προσπαθεια θα μεινω) μπας και δηλωσω  ακινητο στο νεο συστημα κτηματολογιου. 

Εαν υπαρχει κανεις που να μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνώμον. 

Προκειται για αγροτεμαχιο (ελαιωνας) στο οποιο ειναι χτισμενη κατοικια με ισογειο(κατοικια ) και υπογειο(αποθηκη).

Εχω ηδη τοπογραφικο στα χερια μου του αγροτεμαχιου.

Στη προσθηκη του κτηματολογιου θα πρεπει φανταζομαι να δηλωσω το αγροτεμάχιο ως "απλο γεωτεμαχιο" φανταζομαι

image.png.3088ce7e02426a4033846935abbe593c.png

Το ισογειο και υπογειο πως δηλωνονται; Απλα καθετη; Οριζοντια;

Επισης, το αγροτεμαχιο δηλωνεται ως τι χρηση; Κατοικια η καλλιέργεια;

image.png.e73f9d5ebeaf14bcc737b6b370d867eb.png

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, CptBill είπε

προσπαθω να κανω μια προσπαθεια (μαλλον στη προσπαθεια θα μεινω) μπας και δηλωσω  ακινητο στο νεο συστημα κτηματολογιου. 

Εαν υπαρχει κανεις που να μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνώμον. 

Προκειται για αγροτεμαχιο (ελαιωνας) στο οποιο ειναι χτισμενη κατοικια με ισογειο(κατοικια ) και υπογειο(αποθηκη).

Εχω ηδη τοπογραφικο στα χερια μου του αγροτεμαχιου.

Στη προσθηκη του κτηματολογιου θα πρεπει φανταζομαι να δηλωσω το αγροτεμάχιο ως "απλο γεωτεμαχιο" φανταζομαι

image.png.3088ce7e02426a4033846935abbe593c.png

Το ισογειο και υπογειο πως δηλωνονται; Απλα καθετη; Οριζοντια;

Επισης, το αγροτεμαχιο δηλωνεται ως τι χρηση; Κατοικια η καλλιέργεια;

image.png.e73f9d5ebeaf14bcc737b6b370d867eb.png

Απλό γεωτεμάχιο και κατοικία.

Καθώς θα συνεχίζεις στους πίνακες θα δηλώσεις το κτίσμα και εκεί έχει επίσης πίνακα να δηλώσεις χωριστά το ισόγειο/κατοικία και το υπόγειο/αποθήκη.

Τα οριζόντια και κάθετη χρειάζονται όταν στο ίδιο γεωτεμάχιο/οικόπεδο υπάρχουν ανεξάρτητα κτίσματα ή ανεξάρτητοι όροφοι στο ίδιο κτίσμα.

Δηλαδή δεν θα κάνεις χωριστή δήλωση για το γεωτεμάχιο και το κτίσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Οντως, στο γεωτεμαχιο περασα τις συντεταγμενες με βαση το τοπογραφικο, ολα κομπλε. Και επειτα ειδα οτι μπορω να παω σε νεο tab (κτιριο) οπου δηλωσω τη κατοικια. Κοιτα που στο τελος θα τα καταφερω μονος μου.

Νεα newbie απορια.

Ειπαμε οτι στον ελαιωνα υπαρχει και το κτισμα σπιτιου . Αυτο εχει ισογειο 86.47τμ (κυρια κατοικια)  και υπογειο 49,60 τμ.

Στο συνολικο εμβαδον κτιριου υποθετω βαζω τη κατοικια + το υπογειο  (αποθηκευτικος χωρος) οποτε το συνολο  των τμ (στη περιπτωση μας 136,07τμ )

Στο συνολικο αριθμο οροφων, βαζω 1 φανταζομαι;

image.png.0b01c8b48a0eb6c38172a338e3d599e9.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνεχιζοντας με τη σπαζοκεφαλια το κτηματολογιου (αφου πλεον τα εχω ολα ετοιμα και ειμαι ετοιμος για την υποβολη αλλα κολλαω στις λεπτομερειες) στο βημα επιλογης ΟΤΑ σου αναφερει οτι πρεπει να επιλεξεις το ονομα του δημου/κοινοτητας πριν της εφαρμογη του καλλικρατη. Οπου σε εμενα ηταν Καποδιστριακος ΟΤΑ: Ιωλκου. Επιλεγω Ιωλκου.

Οταν ομως παω και εντοπιζω το αγροτεμαχιο με βαση τις συντεταγμενες του τοπογραφικου μου πεταει οτι οι συντεταγμένες αντιστοιχουν σε διαφορετικο ΟΤΑ (ε ναι , το ξερουμε, πλεον εγινε ΟΤΑ βολου με τη συγχώνευση των δημων). Και μου λεει να επιλεξω σωστο ΟΤΑ.

Ο μονος τροπος να προχωρησω ειναι να επιλεξω στο αρχικο βημα ΟΤΑ Βολου και μονο τοτε με αφηνει να εντοπισω το αγροτεμαχιο. 

Τι παιζει;

image.png.b6678c68cd2fc03bfb1842454a800aa9.png

image.png.d15bf1a96d59bd6cf130d740d9193205.png

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, CptBill είπε

συνεχιζοντας με τη σπαζοκεφαλια το κτηματολογιου (αφου πλεον τα εχω ολα ετοιμα και ειμαι ετοιμος για την υποβολη αλλα κολλαω στις λεπτομερειες) στο βημα επιλογης ΟΤΑ σου αναφερει οτι πρεπει να επιλεξεις το ονομα του δημου/κοινοτητας πριν της εφαρμογη του καλλικρατη. Οπου σε εμενα ηταν Καποδιστριακος ΟΤΑ: Ιωλκου. Επιλεγω Ιωλκου.

Οταν ομως παω και εντοπιζω το αγροτεμαχιο με βαση τις συντεταγμενες του τοπογραφικου μου πεταει οτι οι συντεταγμένες αντιστοιχουν σε διαφορετικο ΟΤΑ (ε ναι , το ξερουμε, πλεον εγινε ΟΤΑ βολου με τη συγχώνευση των δημων). Και μου λεει να επιλεξω σωστο ΟΤΑ.

Ο μονος τροπος να προχωρησω ειναι να επιλεξω στο αρχικο βημα ΟΤΑ Βολου και μονο τοτε με αφηνει να εντοπισω το αγροτεμαχιο. 

Τι παιζει;

image.png.b6678c68cd2fc03bfb1842454a800aa9.png

image.png.d15bf1a96d59bd6cf130d740d9193205.png

Θα επιλέξεις το Δήμο πρίν γίνει Καλλικρατικός.

Είχα και εγώ θέμα με δημοτική ενότητα

Ρωτησε κιόλας το μηχανικό που είναι στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Θα επιλέξεις το Δήμο πρίν γίνει Καλλικρατικός.

Είχα και εγώ θέμα με δημοτική ενότητα

Ρωτησε κιόλας το μηχανικό που είναι στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής σου. 

θενκς για την απαντηση.

Αυτο κανω. 

Βαζω δημο Ιωλκου, πριν τη διασπαση. Δεν του αρεσει ο εντοπισμος  και θεωρει οτι ειναι ΟΤΑ Βολου (που ισχύει τωρα) 

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, CptBill είπε

θενκς για την απαντηση.

Αυτο κανω. 

Βαζω δημο Ιωλκου, πριν τη διασπαση. Δεν του αρεσει ο εντοπισμος  και θεωρει οτι ειναι ΟΤΑ Βολου (που ισχύει τωρα) 

Μάλλον είναι γενικό το πρόβλημα στην επαρχία.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα χωράφι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο παντού είναι δηλωμένο ότι ανήκει στο χωριό μου, αλλά στο κτηματολόγιο η περιοχή ανήκει στο διπλανό χωριό!

Όταν πας στον εντοπισμό σου δείχνει με κόκκινη διακεκομένη γραμμή τα όρια του δήμου ή κοινότητας που έχεις δηλώσει, οπότε βλέπεις αμέσως αν το χωράφι είναι εντός ή εκτός!

Αν είναι εκτός αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση καθώς είναι χωριστή δήλωση!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει τρόπος με τις συντεταγμένες να βγει σχεδιάγραμμα χωρίς τον χάρτη; να φαίνεται δηλαδή μόνο η περίμετρος με λευκό/κενό υπόβαθρο; σαν να έχει σχεδιαστεί σε χαρτί;

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Παιδια, να με συγχωρειτε, σιγουρα ισως καπου εχει αναφερθει, αλλα τα ειχα αναθεσει σε γραφειο επι μηνες για να μου τα κανει οτι εχει σχεση με το κτηματολογιο, που τα ειχε...ψιλοπαρατησει(!), και τωρα πριν ληξει η προθεσμια υποβολης, ξαναμιλησαμε, και θα τα κανουν εντος των ημερων λενε!
Δεν ειναι οτι δεν ειναι σωστοι επαγγελματιες, απλα στο γραφειο που εχουν ο ενας απο τους δυο ασχοληθηκε με τις προσφατες αυτοδιοικητικες εκλογες για μεγαλο ποστο, και οντως εκλεχτηκε, οποτε πηγαν οι δουλειες πισω, επαναπαυτηκαν και στο οτι το κτηματολογιο παει απο παραταση σε παραταση, ειχαμε και καποια πραγματα που επρεπε να μου τα βρουν αυτοι(κληρονομικα, διευκρινησεις) κι ετσι το θεμα συρθηκε εδω και μηνες.

Μου ειπαν οτι η μονη εκκρεμμοτητα που μενει πριν την οριστικη υποβολη, ειναι ο εντοπισμος των ιδιοκτησιων πανω στο google maps.
Σε ερωτηση αν ετσι γινεται, μεσω maps, μου ειπαν οτι ετσι κανουν ολοι.
Νομιζα οτι με τα τοπογραφικα που εδωσα ημουν καλυμμενος, αλλα μου ειπαν οχι, γιατι δεν εχουν πανω συντεταγμενες!
Ετσι, θα κανουν αποπειρα να τα εντοπισουν στο maps(το προβλημα ειναι στα χωραφια, οχι για εντος πολης), και θα μου τα στειλουν/δειξουν.
Αν δεν το πετυχουν να το εντοπισουν σωστα, θα πρεπει να παω απο το γραφειο τους, κι εκει λεει θα τα εντοπισουμε μαζι σωστα.

Καλα μου τα λενε;
Ή θα γινει καμια βλακεια και θα τρεχω στο μελλον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...