Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης για το σαλόνι.

Διαθέσιμο budget: 500 - 800

Απόσταση και γωνία θέασης: 2.6 - 2.8m

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Ταινίες (Netflix, Torrent), gaming (PS4)

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters   "): 50'' +

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Όχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Ultra HD, HDR

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : LG 55SK8100, Samsung UE50NU7402

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Κωτσόβολος (λόγω δόσεων).

Χρόνια χρήστης Samsung και πολύ ευχαριστημένος καθώς λατρεύω την εικόνα της. Παρόλα αυτά κάποια θεματάκια που διαβάζω (όπως κατασκευαστικά προβλήματα και έλλειψη υποστήριξης DTS) με κάνουν να προσανατολίζομαι στην LG 55SK8100. 

Για απόσταση 2.5-2.8m μήπως, όμως, είναι υπερβολή οι 55"; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που μπορείτε να μου κάνετε;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από CastorTroy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/187517-samsung-qled-qe55q6fn-55?fbclid=IwAR3oi1OYcXk7nOUPX_5UrnOdKwmvaDUdT_3xM_rCpDvXf8gDlmkEu7TWx20

99 ευρω παραπάνω απο το budget σου  αλλα καλυτερη τηλεόραση απο αυτες που εβαλες ;) 

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/01af9f11e

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω με το ίδιο σκεπτικό κινήθηκα πρόσφατα σε αγορά της 49SK8500.

Ημουν μεταξύ 49SK8500  (απο Skroutz 760€ , Κωτσ. 849€) και 49NU8002 (Skroutz 650€, Κωτσ. 799€).

Πιστεύω ότι η 49SK8500 ειναι υποδεέστερη της 49NU8002 σε εικόνα λόγω χαμηλότερης αντίθεσης (ιδίως σε ταινίες). Ομως παίζει τα πάντα απο USB και έχει πολύ καλή εικόνα σε περιεχόμενο με ζωηρά χρώματα ενώ ειναι και πολύ καλή για χρήση σε PC.

Αν δεν υπήρχε το θέμα με το media player θα έπαιρνα τη 49NU8002.

Επεξ/σία από BTL
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι και ένα ακόμα θέμα που μάλλον τελειώνει το θέμα εν τη γενέσει του. Η υποστήριξη Dolby Vision.

Δημοσ.

65αρα ειναι σωστοτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου, και ποιο future proof αγορα. Οσο για το μοντελο, πολυ συχνα βγαινουν πολυ καλες προσφορες πολυ κοντα στο budget σου, αρκει να παρακολουθεις το topic με τις προσφορες.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου μην δεις κάτι λιγότερο από 55 ίντσες για την απόσταση που έχεις θέσει. Και μεγαλύτερη αν μπορείς, απλά η κατηγορία των 55" έχει καλές προσφορές και πληθώρα μοντέλων για όλα τα gusti.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, darkman είπε

Αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι είναι Samsung (στις οποίες έχω αδυναμία) όμως η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές στα specs. Δεν έχω πολλές γνώσεις βέβαια αλλά με μια πρώτη ματιά αυτό κατάλαβα. Μπορείς να επισημάνεις πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που την καθιστούν, κατά τη γνώμη σου, ανώτερη;

Η Samsung παίζει ταινίες από USB stick ή σκληρό δίσκο; Είναι αρκετά σημαντικό αυτό.

15 ώρες πριν, Pleo είπε

Είναι και ένα ακόμα θέμα που μάλλον τελειώνει το θέμα εν τη γενέσει του. Η υποστήριξη Dolby Vision.

Υποστήριξη Dolby Vision απ' ότι βλέπω έχει η LG 55SK8100. Επομένως να υποθέσω ότι είσαι υπέρ αυτής στο συγκεκριμένο budget;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CastorTroy είπε

Υποστήριξη Dolby Vision απ' ότι βλέπω έχει η LG 55SK8100. Επομένως να υποθέσω ότι είσαι υπέρ αυτής στο συγκεκριμένο budget;

Προτείνω να μην πέσεις κάτω από τις 55 ίντσες κατ' αρχήν και μετά να λάβεις υπ' όψη ότι το Dolby Vision θα σου χρειαστεί ας πούμε στο Netflix, όπως και το DTS σε περίπτωση που ας πούμε συνδέσεις μια ηχομπάρα επάνω στην TV.

Ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι να έχεις περιεχόμενο σε DTS που να θες να αναπαράγεις από το ενσωματωμένο player της TV ή από εξωτερικό box και να μην μπορεί να αναπαραχθεί λόγω ήχου; Άσε το άλλο που όλη την ώρα θα πρέπει να έχεις υπ' όψη τη συμβατότητα στον ήχο και να αλλάζεις την έξοδο ήχου της TV σε PCM. Τρατζικ.

Γενικά είναι πολύ φάουλ η Samsung σε αυτά τα θέματα.

Από την άλλη βέβαια θα πρέπει να λάβεις υπ' όψη το IPS πάνελ που όπως και να το κάνεις, χάνει σε contrast σε σχέση με ένα VA.

Εγώ την 8100 σε 55 ίντσες θα χτυπούσα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CastorTroy είπε

Αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι είναι Samsung (στις οποίες έχω αδυναμία) όμως η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές στα specs. Δεν έχω πολλές γνώσεις βέβαια αλλά με μια πρώτη ματιά αυτό κατάλαβα. Μπορείς να επισημάνεις πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που την καθιστούν, κατά τη γνώμη σου, ανώτερη;

Η Samsung παίζει ταινίες από USB stick ή σκληρό δίσκο; Είναι αρκετά σημαντικό αυτό.

H QE55Q6FN 55 σε σχεση με την UE50NU7402 εχει 120hz πανελ ενω η 7420 ειναι στα 60hz αυτο και μονο φτανει χωρις να δεις τα αλλα :) 
Τωρα η QE55Q6FN με την LG 55SK8100 το πανελ VA ειναι συγουρα στα + της ,εχει καλύτερα χρώματα και καλύτερο μαύρο.
Καλύτερη  φωτεινότητα και αντίθεση που ειναι επισεις σημαντικό στις μεγάλες ίντσες .
Και ενα παραπανω ηχειο 1x20w. που γενικα ολες η μεγαλες στον ηχο εχουν ενα θεμα παλι :( 
εγω αυτο που θα εκανα σιγουρα πριν παρω καποια θα ηταν να παω να της δω να παιζουν για να εχω και μια προσωπική αποψη ;) 

Δημοσ.

Νταξ, τον ήχο τον φτιάχνεις με μια ηχομπαρίτσα που θα είναι καλύτερος και από τα καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία οποιασδήποτε τηλεόρασης. Και με πολύ μικρό κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Pleo είπε

Νταξ, τον ήχο τον φτιάχνεις με μια ηχομπαρίτσα που θα είναι καλύτερος και από τα καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία οποιασδήποτε τηλεόρασης. Και με πολύ μικρό κόστος.

Σωστο , αν θες να μιλας για πραγματικα  καλο ηχο και να βλεπεις και ταινιες δεν κανεις δουλεια με τα ενσωματωμένα της τηλεόρασης :(

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, darkman είπε

Σωστο , αν θες να μιλας για πραγματικα για καλο ηχο και να βλεπεις και ταινιες δεν κανεις δουλεια με τα ενσωματωμένα της τηλεόρασης :(

Αυτό με τα 120άρια πάνελ πάντως μην το λέτε. 60 είναι όλα, τα παραπάνω αφορούν το F.I. Πιο σημαντικό είναι το πόσα bit είναι το panel. όπου δείτε 8bit, μακριά κι αλάργα. 10bit θέλουμε τουλάχιστον. Ούτε 8+FRC καν. 10bit καθαρό.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pleo είπε

Αυτό με τα 120άρια πάνελ πάντως μην το λέτε. 60 είναι όλα, τα παραπάνω αφορούν το F.I. Πιο σημαντικό είναι το πόσα bit είναι το panel. όπου δείτε 8bit, μακριά κι αλάργα. 10bit θέλουμε τουλάχιστον.

Οχι βέβαια , υπαρχουν και 60Hz και 120Hz απο εκει και πανω αλλαζουν απλα με ρυθμίσεις τον επεξεργαστών που εχει μεσα η καθε τηλεοράση και μπορει να ακουσεις και 400Hz :P . απλα αυτο δεν το ξερουν πολυ και πανε και τα σκανε για 60Hz , αν μπεις στα spec όλων τον hi end μοντέλων θα δεις οτι τα πανελ ειναι 120hz και βεβαια αλλαζει και πολυ η τιμη ;) 

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας!

Η αλήθεια είναι πως μου είναι αρκετά δύσκολο να καταλήξω. Βλέπετε έχω μια εικόνα της διαφοράς καθώς έχω 40" Samsung στο υπνοδωμάτιο και IPS LG 27" οθόνη υπολογιστή (συγκεκριμένα την σειρά M2752).

Για εμένα (αν και δεν πρόκειται για ίδιας δυνατότητας οθόνες) η εικόνα της Samsung είναι πολύ πιο "απολαυστική" σε σχέση με την ένταση στα χρώματα που βγάζει η LG. Από θέμα panel λοιπόν, είμαι full υπέρ Samsung.

Προβληματίζομαι όμως από τις ελλείψεις Dolby Vision και DTS και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλήξω αν είναι σημαντικότερες από τη διαφορά της εικόνας που θα επανεξετάσω βέβαια με μια επίσκςψη σε ένα κατάστημα.

Είναι δύσκολη επιλογή. Επίσης, δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν η Samsung παίζει ταινίες από USB stick ή σκληρό δίσκο. Παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, darkman είπε

Οχι βέβαια , υπαρχουν και 60Hz και 120Hz απο εκει και πανω αλλαζουν απλα με ρυθμίσεις τον επεξεργαστών που εχει μεσα η καθε τηλεοράση και μπορει να ακουσεις και 400Hz :P . απλα αυτο δεν το ξερουν πολυ και πανε και τα σκανε για 60Hz , αν μπεις στα spec όλων τον hi end μοντέλων θα δεις οτι τα πανελ ειναι 120hz και βεβαια αλλαζει και πολυ η τιμη ;) 

Nope. Έως 60Hz δέχονται σήμα. Από κει και πάνω αυξάνει με τα βελτιωτικά κίνησης. Είναι στις προδιαγραφές της εισόδου HDMI 2.0 αυτό που σου λέω. Δεν παίζουν 120Hz εκεί.

Επεξ/σία από Pleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...