kr0m Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 καλησπερα, ενδιαφερομαι να εγκαταστησω linux ως κυριο ΛΣ σε desktop 4ετιας. με ενδιαφερει καταρχας να γραφω κωδικα σε διαφορες γλωσσες προγραμματισμου, ε και απο'κει και υστερα σιγουρα ταχυτητα, σταθεροτητα, επεξεργασια κειμενου/εικονα, απλα πραγματα δηλαδη. με linux μπορω να πω εχω απειροελαχιστη εμπειρια. δυο πραγματα μου ερχονται τωρα να ρωτησω : 1) ποιο distro θα μου συστηνατε; (ειμαι μεταξυ ubuntu, manjaroo και mx linux) και 2) υπαρχουν πραγματα σε επιπεδο software-hardware που πρεπει να προσεξει καποιος που αλλαζει απο windows σε linux; (πχ τι γινεται με τις θυρες usb 3.0 της μητρικης μου;) ευχαριστω για τον χρονο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ξεκινα να δοκιμαζεις σε live cd/dvd/stick τα ubuntu-οειδη , καθως και linux mint. Δοκιμασε ολες τις συσκευες να δεις αν δουλευουν , τι σου αρεσει οπτικα και μετα αποφασιζεις.Το manjaro ειναι μια χαρα και εχει αλλη φιλοσοφια απο τα ubuntu-οειδη , αλλα δεν νομιζω να σε δυσκολεψει. Και αφου αποφασισεις , ξεκινα εγκατασταση.Hardware 4ετιας δεν νομιζω να εχει προβλημα και θα υποστηριζεται πληρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kr0m Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, mphxths είπε Ξεκινα να δοκιμαζεις σε live cd/dvd/stick τα ubuntu-οειδη , καθως και linux mint. Δοκιμασε ολες τις συσκευες να δεις αν δουλευουν , τι σου αρεσει οπτικα και μετα αποφασιζεις.Το manjaro ειναι μια χαρα και εχει αλλη φιλοσοφια απο τα ubuntu-οειδη , αλλα δεν νομιζω να σε δυσκολεψει. Και αφου αποφασισεις , ξεκινα εγκατασταση.Hardware 4ετιας δεν νομιζω να εχει προβλημα και θα υποστηριζεται πληρως. δοκιμασα ubuntu μεσω live usb, και με την εντολη lsusb ειδα εαν αναγνωριζει τις θυρες usb 3.0 μου, και πραγματι το εκανε. μηπως ομως το εκανε επειδη εχουν περασθει oι drivers στα windows 10; (ελπιζω να μην ρωτησα κοτσανα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, kr0m είπε μηπως ομως το εκανε επειδη εχουν περασθει oι drivers στα windows 10; Οι drivers φορτωνονται με την εκκινηση ενος λειτουργικου...δεν φορτωνονται στον Η/Υ και απλα υπαρχουν καπου εκει μεσα για οποιο λειτουργικο τους χρειαστει.Ελπιζω να καταλαβες αν ρωτησες κοτσανα ή οχι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laserscout Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Αφού ξεκινήσεις και διαλέξεις ένα distro, πιθανών θα έχεις αμφιβολίες για το αν έκανες την σωστή επιλογή, και θα θες να δοκιμάσεις νέα και διαφορετικά distos. Η συμβουλή μου είναι να αντισταθείς σε αυτή την επιθυμία! Όλα τα distros είναι linux, είναι το ίδιο πράγμα, μόνο που έχουν προεγκατεστημένα διαφορετικά πράγματα. Διάλεξε ένα, δεν υπάρχει λάθος επιλογή, και κράτα το, χρησιμοποίησε το, και μάθε το όσο ποιο καλά μπορείς. Επίσης, από την στιγμή που θες να προγραμματίζεις, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να κάνεις κάποια βλακεία την οποία να μην μπορείς να την διορθώσεις και να κάνεις εγκατάσταση εκ νέου. Να το έχεις αυτό στο νου σου και να είσαι προετοιμασμένος, είτε κρατώντας backups ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είτε έχοντας ξεχωριστό partition για το home directory, είτε έχοντας δύο εγκαταστάσεις linux στον υπολογιστή σου, μία σταθερή για τα "απλά πράγματα" που είπες και εσύ, και μια στην οποία δεν φοβάσαι να χαλάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gakos1112 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 οτι ειπανε οι προλαλησαντες, δοκιμασε σε λαιβ και διαλεγεις ΕΣΥ. Αν το ποιντ ειναι η σταθεροτητα και το γραψιμο κωδικα τοτε δοκιμασε το mx linux. Ουσιαστικα προκειται για debian stable δηλαδη ΒΡΑΧΟΣ. https://mxlinux.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Αν έρχεσαι από Windows και θες μια παρόμοια επιφάνεια εργασίας η οποία να μην δείχνει και προιστορική [Mate(mint) γκουχ γκουχ] αλλα μοντέρνα δες το Solus https://getsol.us/solus/about/ Όπως και να έχει τρέξε τα όλα σε live πριν αποφασήσεις. Επίσης καλό θα ήταν να μην πάς σε κάποια bleeding edge rolling release για αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kr0m Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 δοκιμασα mx linux και ομολογω πως ναι μεν, αλλα...εχουν υπαρχει 3-4 φορες που εχω αναγκαστει να κανω επανεκκινηση για να ξεκολλησει ο υπολογιστης, και γενικα βλεπω κολληματακια εδω και εκει...μαλλον θα δοκιμασω ubuntu επειδη εχει και καλυτερη υποστηριξη σε καποια θεματακια που αντιμετωπισα προβλημα..το solus φαινεται επισης ομορφο btw εχω κανει dual boot για την ωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διάλεξε μια διανομή που θα μπορείς να βρεις και εύκολα υποστήριξη. Τα τελευταία χρόνια κατέληξα σε Linux Mint. Τώρα πλέον με σύστημα αρχείων Btrfs (το Timeshift σώζει ζωές) και Εxt4 το home partition. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Στις 20/2/2019 στις 7:09 ΜΜ, kr0m είπε δοκιμασα ubuntu μεσω live usb, και με την εντολη lsusb ειδα εαν αναγνωριζει τις θυρες usb 3.0 μου, και πραγματι το εκανε. μηπως ομως το εκανε επειδη εχουν περασθει oι drivers στα windows 10; (ελπιζω να μην ρωτησα κοτσανα). Μέγιστη κοτσάνα, άνετα για το Hall of Fame!! Θέλεις να γράφεις κώδικα και δεν ξέρεις τι είναι οι drivers και πως λειτουργούν; Πέρα από το... κράξιμο, 😀 εγώ προτείνω Linux Mint. Πανεύκολο, όλα έτοιμα, σταθερό και όμορφο. 😋 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasjuve Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Στις 28/2/2019 στις 12:21 ΠΜ, RTW4ever είπε Θέλεις να γράφεις κώδικα και δεν ξέρεις τι είναι οι drivers και πως λειτουργούν; Να αυτά δεν μπορώ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα