Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημεριζω την παρεα και μπαινω αμμεσως στο ψητο!

Ενω τα τελευταια χρονια ειχα cosmoκαρτα (whut's up) επειτα απο τηλεφωνικη προσφορα με πεισανε και ειπα ας δοκιμασω συμβολαιο μια και μου φανηκε ψιλο καλη η τιμη της προσφορας.

Μεχρι τωρα ολα καλα , αλλα αυτο που εγινε στο λογαριασμο του προηγουμενου μηνα με εκνευρισε  απιστευτα και νιωθω κατα καποιο τροπο "εξαπατημενος" και θελω να κοψω την συνδεση και να το γυρισω σε καρτοκινητο και εξηγω:

Το πακετο της συνδεσης που εχω περιλαμβανει καθε μηνα μεταξυ των αλλων και 240 λεπτα χρονο ομιλιας προς σταθερα και αλλα δικτυα.Καποιο στιγμη λοιπον μου ερχεται ενα sms που με ενημερωνει οτι εχω εξαντλησει το 80% του χρονο ομιλιας προς σταθερα και αλλα δικτυα. Οκ λεω εχουμε ακομη λιγο χρονο μεσα και συνεχισω να χρησιμοποιω την συσκευη μου "φυσιολογικα" νομιζωντας(λανθασμενα οπως απεδειχθει) πως οταν εξαντληθει εντελως ο χρονος ομιλιας θα μου ερθει sms ειδοποιησης, οπως ακριβως γινετε οταν τελειωνουν και τα δεδομενα για περιηγηση στο Internet δηλαδη. Αμ δε, τετοια ειδοποιηση δεν ηρθε ποτε και προς εκλπηξη μου ειδα στον λογαριασμο οτι ξεπερασα τον χρονο ομιλιας προς ολα τα δικτυα για 46 λεπτα και με χρεωσανε επιπλεον +31 ευρω.

Ειναι προφανες οτι αυτη η υπερμμετρη  χρεωση γινοταν ενα αγνοια μου διοτι δεν ειχα αντιληφθει οτι "ειχανε τελειωσει τα λεπτα ομιλιας μου", διοτι αν το ηξερα, υπαρχει η επιλογη αγορας πακετου 150 λεπτα χρονου ομιλιας προς ολα τα δικτυα με μολις 5 ευρω, αν το γνωριζα προφανως θα προτιμουσα να πληρωσω 5 ευρω να αγορασω ενα πακετο και οχι να χρεωθω υπερμετρα για κλησεις 46 λεπτων 31 ολοκληρα ευρω και μαλιστα εν αγνοια μου.Θεωρω οτι η ενημερωση εξαντλησης του  χρονου ομιλιας και οτι ο πελατης χρεωνετε υπερμετρα  ειναι ξεκαθαρα ευθυνη της κοσμοτε και για αυτο λεω οτι νιωθω "εξαπατημενος", αντ αυτου στελνουν ενα μυνημα οτι εξαντηθηκε το 80% του χρονου πρφανως για να "ξεχαστεις" και στην συνεχεια και να σε χρωσουνε υπερμετρα και να ερθει η λυπητερη στο τελος του μηνα..

Το προγραμμα που εχω δινει 1500 λεπτα προς cosmote, 240 λεπτα σε ολα τα δυκτια, 1500sms προς κοσμοτε και μολις 800mb δεδομενα.

Το ερωτημα ειναι σε whats up τι για κατι αντιστοιχο ποσο θα μου κοστιζει μηνιαιως? Σημειωνω εδω οτι τα sms δεν με νοιαζουν καθολου, βολευομαι με πολυ λιγοτερα απο 1500 λεπτα προς κοσμστε διοτι δεν τα εξαντλω ποτε, τα Mb 800 δεν μου φτανουν  θα ηθελα σιγουρα 1,5gb να ειμαι ανετος με τν χρηση που κανω και τα 240λεπτα προς ολους παντα μου φτανου(εκτος απ τον τελευταιο μηνα που εγινε η μαλακια)

Αν το γυρισω σε whats up Λοιπον ποσο περιπου πρπει να πληρωνω τον μηνα για να καλυπτω τα παραπανω?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Είχα και εγώ παρόμοιο πρόγραμμα το οποίο το διέκοψα για οικονομικούς λόγους ! Η λύση είναι μονόδρομος , βάλε φοιτητικό αν θες παρόμοια πακέτα .

Οταν φτάνει 80% ίσως να έχεις ξεπεράσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό , άσχετα το πότε σου ηρθε το μήνυμα αδερφέ , της περισσότερες φόρες καθυστερεί να έρθει η ειδοποίηση ! και σίγουρα δεν έρχεται καποιο μήνυμα  οταν τελειώσουν τα λεπτα ομιλιας του πακέτου σου . ( τουλάχιστον έμενα δεν ερχόταν ) 

Μπορείς να ελέγχεις το υπόλοιπο σου μεσώ τηλ αν δεν εισαι σίγουρος η ακομα καλύτερα  απο την εφαρμογή My cosmote , έτσι θα ξέρεις ακριβώς πόσες μονάδες εχεις ακομα !  

Θεωρώ οτι ήταν απλα μια μικρή απροσεξία απο μεριά σου και οτι δεν έχεις εξαπατηθεί ! απο την αλλη  θα συμφωνήσω στο γεγονός οτι ειναι υπέρογκο το πόσον που σε χρεωσανε ! 

Σε παρόμοια περίπτωση κάποια στιγμή ήμουν στην αναμονή του 13888 15 λεπτά και με χρέωσαν 10ε εξτρα στον λογαριασμό . 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Είχα και εγώ παρόμοιο πρόγραμμα το οποίο το διέκοψα για οικονομικούς λόγους ! Η λύση είναι μονόδρομος , βάλε φοιτητικό αν θες παρόμοια πακέτα .

Οταν φτάνει 80% ίσως να έχεις ξεπεράσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό , άσχετα το πότε σου ηρθε το μήνυμα αδερφέ , της περισσότερες φόρες καθυστερεί να έρθει η ειδοποίηση ! και σίγουρα δεν έρχεται καποιο μήνυμα  οταν τελειώσουν τα λεπτα ομιλιας του πακέτου σου . ( τουλάχιστον έμενα δεν ερχόταν ) 

Μπορείς να ελέγχεις το υπόλοιπο σου μεσώ τηλ αν δεν εισαι σίγουρος η ακομα καλύτερα  απο την εφαρμογή My cosmote , έτσι θα ξέρεις ακριβώς πόσες μονάδες εχεις ακομα !  

Θεωρώ οτι ήταν απλα μια μικρή απροσεξία απο μεριά σου και οτι δεν έχεις εξαπατηθεί ! απο την αλλη  θα συμφωνήσω στο γεγονός οτι ειναι υπέρογκο το πόσον που σε χρεωσανε ! 

Σε παρόμοια περίπτωση κάποια στιγμή ήμουν στην αναμονή του 13888 15 λεπτά και με χρέωσαν 10ε εξτρα στον λογαριασμό . 

Το εξαπατηθηκα για αυτο το εχω σε "".

Και ναι θεωρω οτι με το που τελειωνει ο χρονος ομιλιας του πακετου θεωρω οτι ειναι υπχροωμενος ο οτε να ενημερωσει τω πελατη του οτι δεν εχει αλλα λεπτα και οχι να αρχισει να χρεωνει υπερμετρα χωρις καμια ειδοποιηση.Αν υπηρχε η ενημερωσω "τα λεπτα σας εξαντληθηκαν"(δεν υπαρχει για ενοοειτους λογους απ οτι φαινεται για να πληρωνουν οι χρηστες πεταμενα λεφτα σε καταστασεις παρομοιες σαν τν δικη μου) τοτε θα θωρουσα οτι το σφαλμα θα ηταν 100% δικο μου.Εφοσον ομως δεν ερχεται ενημερωση οτι ο χρονος εξανληθηκε ξεκαθαρα φερνει το μεγαμυτερο μεριοδο ευθυνης η κοσμσοτε, διοτι  εγω πληρωσα 30 ευρω εν αγνοια μου μην ξερωντας οτι τελειωσε η ομιλια μου.

Δημοσ.

Συμφωνώ , άλλα δεν ξέρω καν αν υπάρχει σαν επιλογή να σου στέλνουν τέτοιου είδους ενημέρωση ( το ποιο πιθανό πως οχι ) . Άλλωστε δεν είναι και άγιοι , χρήματα θέλουν να βγάλουν . 

Αυτο που μπορείς να κάνεις ειναι να είσαι άπλα υποψιασμένος σχετικά και να ελέγχεις το υπόλοιπο σου τακτικά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Συμφωνώ , άλλα δεν ξέρω καν αν υπάρχει σαν επιλογή να σου στέλνουν τέτοιου είδους ενημέρωση ( το ποιο πιθανό πως οχι ) . Άλλωστε δεν είναι και άγιοι , χρήματα θέλουν να βγάλουν . 

Αυτο που μπορείς να κάνεις ειναι να είσαι άπλα υποψιασμένος σχετικά και να ελέγχεις το υπόλοιπο σου τακτικά .

Στα δεδομενα ερχεται μυνημα μολις εξαντληθουν, εγω θεωρουσα ως δεδομενο οτι θα ερχεται και στο χρονο ομιλιας μολις εξαντηλει, παραγμα που οντως δεν υπαρχει σαν επιλογη οπως πολυ σωστα λες( ειναι προφανες γιατι δεν υπαρχει ενημερωση) και το εμαθα κατοπιν εορτης μετα απο παραπανα μου που πληρωσσα 30 ευρω για υπερμμετυρη χρεωση ενα αγνοια μου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να διαβάσεις κάτι παρόμοιο που έπαθα εγώ με το σταθερό vodafone...

Σε εμένα το "έπαιξαν μεγαλοψυχοι" και τελικά μου την χάρισαν...(139euro ήταν αυτά...)

Επεξ/σία από skoulas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skoulas είπε

Μπορείς να διαβάσεις κάτι παρόμοιο που έπαθα εγώ με το σταθερό vodafone...

Σε εμένα το "έπαιξαν μεγαλοψυχοι" και τελικά μου την χάρισαν...(139euro ήταν αυτά...)

Kαθησα και το διαβσα φιλε.

Πραγματικα αν δεν υπηρχε το προβλημα οτι πρπει να τους σκασω 75 ευρω για διακοπη συμβολαιου γιατι κανονικα το συμβολαιο ληγει μετα απο ενα χρονο, θα το ειχα κοψει χθες μετα απο αυτο που εγινε. Δεν ειναι τοσο τα 30 ευρω οσο το οτι τωρα συνηδητοποιησα οτι βρισκουν παραθυρακια να σου τα τρωνε κανοντας σου να  ξεμπερνας το  ποσο του παγιου εν αγνοια σου.

Μολις ληξει του χρονου εχει φαει σουτ 110%  εκτος αν μου κανουν προσφορα τυπου 10Gb δεδομενα και 1500 λεπτα προς ολους με  10 ευρω παγιο το μηνα ξερω γω

Καρτα και παλι καρτα, τον ενα μηνα βαζεις τον αλλον αν δεν γουσταρεις δεν βαζεις.

Και εκνευριστηκα γιατι ειναι η δευτερη φορα που πληρωνω κοροιδιστικα λεφτα.Σε αρκετα παλαιοτερο λογαρισμο με ειχαν χρεωσει κανα 15ευρω γαμησιατικα γιατι λεει μου στειλανε sms κατι 5ηφια νουμερα και οταν ρωτησα για πιο λογο να χρεωθω μηνηματα που μου σταλθηκαν και δεν  εστειλα εγω και μαλιστα χωρις καν να το ζητησω, μου ειπανε οτι επρπε να ειχα κανει φραγη να μην δεχομαι  μυνηματα απο 5ψηφια.

Να μυρισω δλδ τα νυχια μου οτι θα δεχτω sms απο εξωγηινους για τα οποια μαλιστα θα χρεωθω  και αν δεν ζητησω εγω φραγη θα μου τα στελουν με το ετσι θελω και πρπει να τα πληρωσω και απο πανω. Ενταξει το θεατρο του παραλογου κανονικα τι να πω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα 5ψηφια υπαρχουν αρκετα θεματα και θα μπορουσες να παρεις τα λεφτα σου πισω...(το εχουν κανει συστηματικη απατη και πονταρουν σε οσους δεν το τρεξουν...)

Θα σου προτεινα καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη και ΕΕΤΤ (τσαμπα ειναι) και οτι βγει...και εγω με αυτη τη λογικη την εκανα και τελικα ειχε αποτελεσμα...

Επεξ/σία από skoulas
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Καρτα και παλι καρτα, τον ενα μηνα βαζεις τον αλλον αν δεν γουσταρεις δεν βαζεις.

Και τον επομενο (3ο μηνα) αν δεν βαλεις , εχασες ο,τι εβαλες και δεν εβαλες...και στην καρτοκινητη πλεον στο διμηνο/τριμηνο δεν θυμαμαι πως παει , σε αναγκαζουν να κανεις ανανεωση , να βαλεις φραγκα...αλλιως χανεις το υπολοιπο σου (των ευρω).
Αρα πριν το δι/τρι-μηνο πρεπει να ξοδεψεις τα ευρω σε πακετα , αλλιως αντε γεια :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, skoulas είπε

Για τα 5ψηφια υπαρχουν αρκετα θεματα και θα μπορουσες να παρεις τα λεφτα σου πισω...(το εχουν κανει συστηματικη απατη και πονταρουν σε οσους δεν το τρεξουν...)

Θα σου προτεινα καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη και ΕΕΤΤ (τσαμπα ειναι) και οτι βγει...και εγω με αυτη τη λογικη την εκανα και τελικα ειχε αποτελεσμα...

Για τα 5ψηφια λες καταγγελια? Τι καταγγελια να κανω τωρα, μιλαμε για σκηνικο που εγινε περισυ αρχες καλοκαιριου τελη ανοιξης ουτε που θυμαμαι ακριβως...

6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Και τον επομενο (3ο μηνα) αν δεν βαλεις , εχασες ο,τι εβαλες και δεν εβαλες...και στην καρτοκινητη πλεον στο διμηνο/τριμηνο δεν θυμαμαι πως παει , σε αναγκαζουν να κανεις ανανεωση , να βαλεις φραγκα...αλλιως χανεις το υπολοιπο σου (των ευρω).
Αρα πριν το δι/τρι-μηνο πρεπει να ξοδεψεις τα ευρω σε πακετα , αλλιως αντε γεια :)

Το ξερω αυτο που λες αλλα ετσι και αλλιως μια 10ευρη το μηνα θα την βαζω ετσι και αλλιοως την χρησιμοποιω την συσκευη.

Αλλα εχεις και την επιλογη βαζω καρτα μηνα παρα μηνα παραδειγμα.

Στο συμβολαιο δεν υπαρχει αυτο , εξαντλησεις δεν εξαντλησεις τα δεδομενα και τον χρονο ομιλιας θα πληρωσεις το προβλεπομενο ποσο και αν τυχον γινει και καμια μαλακια σαν εμενα πιο πανω σε χρεωνουν και ενα 30αρι για ενα μισαωρακι ομιλιας να γουσταρεις.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Για τα 5ψηφια θα επρεπε να επικοινωνησεις με την εταιρεια που σου τα εστελνε και μολις τους ελεγες για καταγγελια θα σου τα επεστρεφαν...(υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις αν το ψαξεις εδω στο forum)

Εγω λεω να κανεις καταγγελια για το γεγονος οτι δεν σε ενημερωσαν οταν εληξε ο δωρεαν χρονος σου (οπως στο 80%)...προσπαθησε να εισαι οσο πιο αναλυτικος γινεται και χωρις τσαμπουκαδες/ειρωνιες...δεν ειναι και κανενα υπερογκο ποσο οποτε ισως τα καταφερεις...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω ότι δεν έχει νόημα να το γράψω τώρα αλλά το γράφω και σε περίπτωση που κάποιος άλλος διαβάζει. Τα συμβόλαια στην Ελλάδα είναι εξαπάτηση. Τα καρτοκινητά έστω και αν τα πακέτα τους ακριβαίνουν συνεχώς συμφέρουν πολύ περισσότερο κατά περίπτωση και ανάλογα τις ανάγκες μας πχ περισσότερα λεπτά ομιλίας, sms ή mb συν το γεγονός ό,τι έξτρα δίνουν με κάθε ανανέωση. Αν κάποιος δεν χρειάζεται κάποιο συμβόλαιο για επαγγελματικούς/εταιρικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος να το κάνει στην ψωροκώσταινα που τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν. Σε άλλες χώρες της ΕΕ οι ίδιες εταιρίες σου δίνουν τουλάχιστον ''δωρεάν'' ναυαρχίδα. Εδώ με ίδιες και υψηλότερες τιμές σου κάνουν έκπτωση μικρότερη από όσο βρίσκεις την ίδια συσκευή στα σκρουτζομάγαζα.

Επεξ/σία από Sethiros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, skoulas είπε

Για τα 5ψηφια θα επρεπε να επικοινωνησεις με την εταιρεια που σου τα εστελνε και μολις τους ελεγες για καταγγελια θα σου τα επεστρεφαν...(υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις αν το ψαξεις εδω στο forum)

Εγω λεω να κανεις καταγγελια για το γεγονος οτι δεν σε ενημερωσαν οταν εληξε ο δωρεαν χρονος σου (οπως στο 80%)...προσπαθησε να εισαι οσο πιο αναλυτικος γινεται και χωρις τσαμπουκαδες/ειρωνιες...δεν ειναι και κανενα υπερογκο ποσο οποτε ισως τα καταφερεις...

για αρχη εχω κανει αιτηση αμφισβητησης λογοριασμου αν και δεν περιμενω κατι

Η  μαλακια ειναι οτι εχω ηδη πληρωσει τον λογαρισμο..

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει όρος στην ΕΕΤΤ ούτε στο συμβόλαιο σου ότι είναι αναγκασμένοι να σε ενημερώνουν και μάλιστα την ίδια στιγμή ότι τελείωσαν οι παροχές σου. Αν το βρεις κάπου κυνηγά το. 

Αν σου φαίνεται υπέρογκο πολλαπλασίασε τα λεπτά ομιλίας που είναι εκτός παγίου με την τιμή που αναφέρει ο τιμοκατάλογος τους για κλήσεις εκτός παγίου. Η τιμή είναι όντως υπέρογκη, καμία σχέση με το απλά να είχες μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα σου έδινε τα λεπτά που καταναλωσες.

Μη με παρεξηγήσεις, μαζί σου είμαι, όλα τα δίκια έχεις από ηθικής πλευράς. Αλλά δυστυχώς πιθανότατα έχουν τα νότα τους καλυμμένα και δυσχερέστερα, με τις ευλογίες της ΕΕΤΤ η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προφυλάσσει τις εταιρείες και όχι τους καταναλωτές... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν νομίζω να υπάρχει όρος στην ΕΕΤΤ ούτε στο συμβόλαιο σου ότι είναι αναγκασμένοι να σε ενημερώνουν και μάλιστα την ίδια στιγμή ότι τελείωσαν οι παροχές σου. Αν το βρεις κάπου κυνηγά το. 

Αν σου φαίνεται υπέρογκο πολλαπλασίασε τα λεπτά ομιλίας που είναι εκτός παγίου με την τιμή που αναφέρει ο τιμοκατάλογος τους για κλήσεις εκτός παγίου. Η τιμή είναι όντως υπέρογκη, καμία σχέση με το απλά να είχες μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα σου έδινε τα λεπτά που καταναλωσες.

Μη με παρεξηγήσεις, μαζί σου είμαι, όλα τα δίκια έχεις από ηθικής πλευράς. Αλλά δυστυχώς πιθανότατα έχουν τα νότα τους καλυμμένα και δυσχερέστερα, με τις ευλογίες της ΕΕΤΤ η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προφυλάσσει τις εταιρείες και όχι τους καταναλωτές... 

Δεν γνωριζω αν ειναι βαση νομου αναγκασμενοι να ενημερωνουν η οχι(φανταζομαι για να μην το κανουν δεν ειναι), αν με ρωτας ομως εγω θεωρω πως θα επρεπε να ειναι.Παντως δεν ειπα πουθενα οτι υπαρχει τετοιος νομος.

Επειδη ενημερωνουν στα δεδομενα περιηγησης, ειχα στο μυαλο μου οτι υπαρχει αντιστοιχη ενημερωση και για τον χρονο ομιλιας, ομως εκανα λαθος οπως αποδειχτηκε. Ειναι προφανες οτι δεν αντικηφθηκα οτι τελειωσε το υπολοιπο χρονου ομιλιας διοτι πολυ απλα θα μπορουσα να αγορασω ενα πακετο ομιλιας 150 λεπτων με μολις 5 ευρω που προσφερεται σαν υπηρεσια ανα πασα στιγμη, δεν ειμαι μαζοχας να προτιμησω το μισαωρο με 30 ευρω χρεωση.

Τελος δεν αμφισβητω οτι τοσο κοστισανε οι κλησεις που εκανα "εκτος προγραμματος" βαση τιμοκαλογου τους, αλλα θεωρω οτι ελλειψη υπηρεσιας ενημερωσης ληξης χρονου ομιλιας, ειναι προφανες οτι γιβετε ασκεμενα για να συμβαινουν τετοια σκηνικα σαν το δικο μου....

Μολις ληξει με το καλο το συμβολαιο, γεια σας, μετα απο αυτο χασανε ενα σταθερο πελατη, που ειμαι στο δικτυο τους περιπου απ το 2002-2003....

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...