Pwpwpw Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημεριζω την παρεα και μπαινω αμμεσως στο ψητο! Ενω τα τελευταια χρονια ειχα cosmoκαρτα (whut's up) επειτα απο τηλεφωνικη προσφορα με πεισανε και ειπα ας δοκιμασω συμβολαιο μια και μου φανηκε ψιλο καλη η τιμη της προσφορας. Μεχρι τωρα ολα καλα , αλλα αυτο που εγινε στο λογαριασμο του προηγουμενου μηνα με τσατησε απιστευτα και νιωθω κατα καποιο τροπο "εξαπατημενος" και θελω να κοψω την συνδεση και να το γυρισω σε καρτοκινητο και εξηγω: Το πακετο της συνδεσης που εχω περιλαμβανει καθε μηνα μεταξυ των αλλων και 240 λεπτα χρονο ομιλιας προς σταθερα και αλλα δικτυα.Καποιο στιγμη λοιπον μου ερχεται ενα sms που με ενημερωνει οτι εχω εξαντλησει το 80% του χρονο ομιλιας προς σταθερα και αλλα δικτυα. Οκ λεω εχουμε ακομη λιγο χρονο μεσα και συνεχισω να χρησιμοποιω την συσκευη μου "φυσιολογικα" εχωντας στο μυαλο μου πως οταν εξαντληθει εντελως ο χρονος ομιλιας θα μου ερθει sms ειδοποιησης, οπως ακριβως γινετε οταν τελειωνουν και τα δεδομενα για περιηγηση στο Internet δηλαδη. Αμ δε, τετοια ειδοποιηση δεν ηρθε ποτε και προς εκλπηξη μου ειδα στον λογαριασμο οτι ξεπερασα τον χρονο ομιλιας προς ολα τα δικτυα για 35 νομιζω λεπτα και με χρεωσανε επιπλεον +30 ευρω. Ειναι προφανες οτι αυτη η υπερμμετρη χρεωση γινοταν ενα αγνοια μου διοτι δεν ειχα αντιληφθει οτι "ειχανε τελειωσει τα λεπτα ομιλιας μου", διοτι αν το ηξερα, υπαρχει η επιλογη αγορας πακετου 150 λεπτα χρονου ομιλιας προς ολα τα δικτυα με μολις 5 ευρω, αν το γνωριζα προφανως θα προτιμουσα να πληρωσω 5 ευρω να αγορασω ενα πακετο και οχι να χρεωθω υπερμετρα για κλησεις 30 λεπτων 30 ολοκληρα ευρω και μαλιστα εν αγνοια μου.Θεωρω οτι η ενημερωση εξαντλησης του χρονου ομιλιας και οτι ο πελατης χρεωνετε υπερμετρα ειναι ξεκαθαρα ευθυνη της κοσμοτε και για αυτο λεω οτι νιωθω "εξαπατημενος", αντ αυτου στελνουν ενα μυνημα οτι εξαντηθηκε το 80% του χρονου πρφανως για να "ξεχαστεις" και στην συνεχεια και να σε χρωσουνε υπερμετρα και να ερθει η λυπητερη στο τελος του μηνα.. Το προγραμμα που εχω δινει 1500 λεπτα προς cosmote, 240 λεπτα σε ολα τα δυκτια, 1500sms προς κοσμοτε και μολις 800mb δεδομενα. Το ερωτημα ειναι σε whats up τι για κατι αντιστοιχο ποσο θα μου κοστιζει μηνιαιως? Σημειωνω εδω οτι τα sms δεν με νοιαζουν καθολου, βολευομαι με πολυ λιγοτερα απο 1500 λεπτα προς κοσμστε διοτι δεν τα εξαντλω ποτε, τα Mb 800 δεν μου φτανουν θα ηθελα σιγουρα 1,5gb να ειμαι ανετος με τν χρηση που κανω και τα 240λεπτα προς ολους παντα μου φτανου(εκτος απ τον τελευταιο μηνα που εγινε η μαλακια) Αν το γυρισω σε whats up Λοιπον ποσο περιπου πρπει να πληρωνω τον μηνα για να καλυπτω τα παραπανω? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw 1
zio10 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το θέμα είναι ότι λογικά θα έχεις πρόστιμο αν γυρίσεις σε whats up.
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με online ανανέωση παίρνεις αυτόματα 1.2GB data, και μετά: Με 7.5€ πακέτο παίρνεις άλλα 100ΜΒ συν ομιλία. Με 8.5€ παίρνεις άλλα 200ΜΒ, συν ομιλία συν SMS. Αν κάνεις ανανέωση πριν λήξει το πακέτο, ό,τι σου έχει απομείνει σε ομιλία/data/SMS μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Αν δε σου φτάνουν τα 1.300/1.400ΜΒ, με 7€ παίρνεις άλλα 700ΜΒ/μήνα, και με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα (δεν ξέρω τι περιορισμούς ενέχει αυτό) παίρνεις 900ΜΒ/μήνα πάλι με 7€. Οπότε θες ουσιαστικά 10€ για 1.3/1.4GB με τη λογική ότι όποιο πακέτο και να αγοράσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις κάνει online ανανέωση των 10€ τουλάχιστον, και θα σου μένουν κάτι cents στο υπόλοιπο. Μετά, αν κάνεις πάλι online ανανέωση με τη λογική ότι θες να αγοράσεις το πακέτο των 700/900ΜΒ, ουσιαστικά θες άλλα 10€, και θα σου μένουν ~2€ στο υπόλοιπο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια δεν ξέρω αν θα σου δίνει πάλι 1.2GB σα δώρο λόγω online ανανέωσης, οπότε και θα φτάνεις τα 3.2 (1.2+1.2+100/200+700/900) ή και τα 3.5GB με 20€, και θα σου μένουν ~3€ στο υπόλοιπο. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από phanispal 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, phanispal είπε Με online ανανέωση παίρνεις αυτόματα 1.2GB data, και μετά: Με 7.5€ πακέτο παίρνεις άλλα 100ΜΒ συν ομιλία. Με 8.5€ παίρνεις άλλα 200ΜΒ, συν ομιλία συν SMS. Αν κάνεις ανανέωση πριν λήξει το πακέτο, ό,τι σου έχει απομείνει σε ομιλία/data/SMS μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Αν δε σου φτάνουν τα 1.300/1.400ΜΒ, με 7€ παίρνεις άλλα 700ΜΒ/μήνα, και με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα (δεν ξέρω τι περιορισμούς ενέχει αυτό) παίρνεις 900ΜΒ/μήνα πάλι με 7€. Οnline ανανωση τι ειναι?? Δηλαδη αν βαλω καρτα "online" παιρνω αυτοματα δωρο 1,2gb?? 24 λεπτά πριν, zio10 είπε Το θέμα είναι ότι λογικά θα έχεις πρόστιμο αν γυρίσεις σε whats up. Δεν με νοιαζει.
Nauths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Γνωστές τακτικές των εταιρειών για να τσιμπάνε παραπάνω λεφτά. Σίγουρα το 50% των λογαριασμών θα έρχεται με κάτι εώς πολύ παραπάνω. Εγώ συγκεκριμένα είχα πάρει 2ο αριθμό q όταν πρωτοξεκίνησα την δουλειά (τον πρώτο αριθμό τον είχα cosmote, καρτοπρόγραμμα, όπου ποτέ δεν φτάνει τίποτα. Τα 1500 cosmote πλέον πλεονάζουν καθώς πολύς κόσμος έχει φύγει απο cosmote). Τελικά μετέφερα και το άλλο στην q και δεν δίνω πάνω από 10-13€ το μήνα και συνεχώς βγάζεις απίστευτες προσφορές ειδικά αν κάνεις πάνω από μήνα να βάλεις κάρτα. Συγκεκριμένα προχθές αγόρασα με 1€ 3gb, δεν το έχει σαν πακέτο, αλλά ηταν συγκεκριμένη προσφορά για τον αριθμό. Και πάντα μιλάμε για επαγγελματική χρήση, όχι να κανονίσουμε κανένα καφεδάκι. Πολύ σημαντικό επίσης ότι χρεώνει ανα δευτερόλεπτο ενώ νομίζω το καρτοσυμβόλαιο ανά λεπτό. Δηλαδή με τα 240' κάνεις 240 κλήσεις ενώ εγώ άμα είναι γρήγορες κάνω και 500 πχ. 1
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Οnline ανανωση τι ειναι?? Δηλαδη αν βαλω καρτα "online" παιρνω αυτοματα δωρο 1,2gb?? Κάνεις ανανέωση μέσω της εφαρμογής (Cosmote ή What's Up) και μέσω κάρτας (χρεωστικής/πιστωτικής). Έτσι κάνω εγώ και παίρνω 1.2GB κάθε μήνα. Βασικά έκανα λάθος, δε στα δίνει αυτόματα, σου δίνει κωδικό για το Reload it και επιλέγεις τα 600ΜΒ για ένα μήνα, που με το διπλασιασμό της προσφοράς (από online ανανέωση) γίνονται 1.2GB. Οπότε ισχύει ότι κάθε φορά που θα κάνεις online ανανέωση θα σου δίνει τη δυνατότητα να τσιμπήσεις άλλα 1.2GB. Αν δε θες online ανανέωση, τότε θα μπορείς απλά να επιλέγεις σα δώρο τα 600ΜΒ για ένα μήνα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από phanispal 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Κάνεις ανανέωση μέσω της εφαρμογής (Cosmote ή What's Up) και μέσω κάρτας (χρεωστικής/πιστωτικής). Έτσι κάνω εγώ και παίρνω 1.2GB κάθε μήνα. Βασικά έκανα λάθος, δε στα δίνει αυτόματα, σου δίνει κωδικό για το Reload it και επιλέγεις τα 600ΜΒ για ένα μήνα, που με το διπλασιασμό της προσφοράς (από online ανανέωση) γίνονται 1.2GB. Οπότε ισχύει ότι κάθε φορά που θα κάνεις online ανανέωση θα σου δίνει τη δυνατότητα να τσιμπήσεις άλλα 1.2GB. Αν δε θες online ανανέωση, τότε θα μπορείς απλά να επιλέγεις σα δώρο τα 600ΜΒ για ένα μήνα. Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ πραγματικα! Δλδη ουστιαστικα θα βαζω μια καρτα 10ευρη, θα παιρνω ως δωρο 1,2gb εφοσον ανενωσω online και μετα βαζω και ενα πακετακι με 7-8 ευρω για χρονο ομιlιας και τελος. Ουσιαστικα θα δινω ενα 10ευρω το μηνα,και αν δεν μου φτασει αντε βαζω αλλη μια 10αρα για να παρω αλλο ενα πακετο ομιλιας με 7-8 ευρω και ξανα δευτερο δωρο 1,2gb απ την δευτερη ανανεωση, στην "προσφορα που εχω τωρα" πληρωνω 17,5ευρω μηνιαιως και κατοπιν τηλεφωνικης επικοινωνιας που απειλησα με διακοπη για το απαρεκτο συμβαν να με χρεωσουνε υπερμετρα χωρις να εχω ενημερωση τους οτι εξαντληθηκαν τα λεπτα ομιλιας , οποτε και χρεωνομουν υπερμετρα εν αγνοια μου, η υπαλληλος κοντεψε να με πεισει οτι θα θελω 50 ευρω καρτα το μηνα αν το γυρισω σε whats up για να κανω την δουλεια μου. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ναι μωρέ, κι εγώ συμβόλαιο είχα και πήρα να το κόψω και μου έλεγε ο τύπος τα δικά του. Δουλειά του είναι, δε μπορείς να πεις κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότεροι κάνουν τη μετάβαση στην καρτοκινητή, τόσο θα ακριβαίνει. Ήδη από το Μάρτη διαβάζω ότι ακριβαίνουν τα πακέτα. Σιγά-σιγά η ελάχιστη ανανέωση θα γίνει 15€ ή και 20€, τα πακέτα θα έχουν ανέβει κι άλλο. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα εξισωθούν συμβόλαια και καρτοκινητή. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα, αν εξαιρέσεις το «μπελά» της ανανέωσης και την επιλογή των πακέτων και των δώρων, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να έχει κάποιος συμβόλαιο. 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, phanispal είπε . Γιατί με τα τωρινά δεδομένα, αν εξαιρέσεις το «μπελά» της ανανέωσης και την επιλογή των πακέτων και των δώρων, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να έχει κάποιος συμβόλαιο. Πως δεν υπαρχει υπαρχει, αλλα οχι για τον πελατη , για τις εταιριες καρτοκινητης. Για περιπτωσεις σαν την δικη μου τους καθεται ταμαμ, που να βρεις μαλακες να τους χρεωσεις 30 ευρω τα ~30 λεπτα ομιλιας επειδη δεν υπαρχει σαν επιλογη το να ερχεται ενα sms ενημερωσης που να σου λεει "μεγαλε δεν εχεις αλλο χρονο αγορασε κανα πακετο αν θες να μιλησεις διαφορετικα θα σε γδαρουμε". To μονο που σκεφτομαι τωρα, ειναι να πληρωσω τα 75 ευρω προστιμο διακοπης αλλιως θα πρπει να φαω στν μουρη αλλο ενα χρονο το κωλοσυμβολαιο. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Προσωπικά το budget μου είναι 10€/μήνα για κινητή. Τόσο τους έδινα ανέκαθεν. Αν θέλουν έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει, ανανέωση 15€ στον 1,5 μήνα ή 20€ στο δίμηνο. Αν ακριβύνουν και τα πακέτα κρατώντας την ίδια διάρκεια, δεν πειράζει, πακετάκια ίσα ίσα 1GB να τη βγάζουμε. Ουστ παλιοκαρτέλ... 19 minutes ago, phanispal said: Ναι μωρέ, κι εγώ συμβόλαιο είχα και πήρα να το κόψω και μου έλεγε ο τύπος τα δικά του. Δουλειά του είναι, δε μπορείς να πεις κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότεροι κάνουν τη μετάβαση στην καρτοκινητή, τόσο θα ακριβαίνει. Ήδη από το Μάρτη διαβάζω ότι ακριβαίνουν τα πακέτα. Σιγά-σιγά η ελάχιστη ανανέωση θα γίνει 15€ ή και 20€, τα πακέτα θα έχουν ανέβει κι άλλο. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα εξισωθούν συμβόλαια και καρτοκινητή. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα, αν εξαιρέσεις το «μπελά» της ανανέωσης και την επιλογή των πακέτων και των δώρων, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να έχει κάποιος συμβόλαιο. 2
vasilllis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Προσωπικά το budget μου είναι 10€/μήνα για κινητή. Τόσο τους έδινα ανέκαθεν. Αν θέλουν έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει, ανανέωση 15€ στον 1,5 μήνα ή 20€ στο δίμηνο. Αν ακριβύνουν και τα πακέτα κρατώντας την ίδια διάρκεια, δεν πειράζει, πακετάκια ίσα ίσα 1GB να τη βγάζουμε. Ουστ παλιοκαρτέλ... Aν ειχαμε ολοι το δικο σου σκεπτικο(θεωρωντας οτι το κινητο τηλεφωνο ειναι ειδος πολυτελειας) τοτε δεν θα υπηρχαν αυτες οι τιμες.Εχω δει τιμες απο αλλες χωρες και απο καρτα και απο συμβολαια που με τα ιδια λεφτα(παρολο τους διαφορετικους μισθους) εχουν απεριοριστα προς ολους κλπ. παροχες. Εμεις αντιθετως κοιταμε να αγορασουμε κανενα πακετο ΄δωρο΄να εξοικονομησουμε κανενα γιγα(οχι ευρω)
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ναι, βέβαια απ' την άλλη κάποιος μπορεί να σου πει ότι χάρη στα κορόιδα εξελίσσεται η ποιότητα και οι παροχές (βλ. 4G, 5G κ.λπ.). Κατά τ' άλλα, θεωρώ ότι θησαυρίζουν αρχικά χάρη στα κορόιδα, και μετέπειτα στους υπόλοιπους που «τη βγάζουμε» με την καρτοκινητή.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 16 minutes ago, vasilllis said: Aν ειχαμε ολοι το δικο σου σκεπτικο(θεωρωντας οτι το κινητο τηλεφωνο ειναι ειδος πολυτελειας) τοτε δεν θα υπηρχαν αυτες οι τιμες.Εχω δει τιμες απο αλλες χωρες και απο καρτα και απο συμβολαια που με τα ιδια λεφτα(παρολο τους διαφορετικους μισθους) εχουν απεριοριστα προς ολους κλπ. παροχες. Εμεις αντιθετως κοιταμε να αγορασουμε κανενα πακετο ΄δωρο΄να εξοικονομησουμε κανενα γιγα(οχι ευρω) Δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά οκ αν θέλω να βλέπω youtube on the go είναι πολυτέλεια, θα ζήσω και χωρίς αυτό... Για απλό σερφάρισμα/email/WhatsApp κλήσεις κλπ είναι υπερ-αρκετα και τα 600-1200mb, δεν χρειάζεσαι 5GB και 1200 λεπτά προς όλους...
Pwpwpw Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να λεμε και τα θετικα και οχι μονο τα αρνητικα. Ειχα κανει αμφισβητηση λογοριασμου , και ενω δεν περιμενα τιποτα, με ειδοποιησανε οτι μου κανανε 25 ευρω επιστροφη και θα φανει στον επομενο λογαριασμο. Ηδη σημερα που εκδοθηκε ο καινουργιος λογαριασμος, εχει πιστωθει το ποσο και δεν θα πληρωσω τιποτα αυτο το μηνα και μενει και υπολοιπο και για τον επομενο λογαριασμο. Ουσιαστικα τον χρονο προς ολους που ξοδεψα το υπολογισανε σε ενα πακετο προς ολους και μου επιστρεψανε το υπολοιπο ποσο. Μπραβο στην κοσμοτε, πραγματικα δν περιμενα τετοια εξελιξη. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 2
kon1to Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 τα κινητά έχουν μετρητές διάρκειας κλήσεων και μέσα και από το αντίστοιχο app της Cosmote μπορεις να βλέπεις το ακριβές υπόλοιπο σου, οπότε είναι δική σου ευθύνη να ξέρεις που "βρίσκεσαι", δεν νομιζω οτι θα πρεπε να κατηγορείς την εταιρία για αυτό... Όμως τα 30€ για 35 λεπτά είναι εξωφρενικό ποσό, οπότε πάλι καλά που τα γλίτωσες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα