Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Τι κερδίζεις αν η τηλεφωνία σου είναι VoIP? Υπάρχει λόγος δηλαδή που το επέλεξες?

Μεταπίπτεις αυτόματα σε voip, δεν είναι στο χέρι σου η επιλογή (και αν είναι είναι για περιορισμένο ακόμη διάστημα).

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Μεταπίπτεις αυτόματα σε voip, δεν είναι στο χέρι σου η επιλογή (και αν είναι είναι για περιορισμένο ακόμη διάστημα).

Απ ότι διαβάζω όλα θα γίνουν VoIP.

Εγώ που μόλις έκανα αίτηση φορητότητας από Vodafone στον ΟΤΕ τι θα έχω? Μέχρι τώρα με Voda δεν είχα VoIP.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SakafliaC είπε

Απ ότι διαβάζω όλα θα γίνουν VoIP.

Εγώ που μόλις έκανα αίτηση φορητότητας από Vodafone στον ΟΤΕ τι θα έχω? Μέχρι τώρα με Voda δεν είχα VoIP.

Απ' ότι ξέρω όλοι οι νέοι γίνονται κατευθείαν voip.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα, υποθετικα μιλαμε αν εχω 2 συσκευες τηλ στο ιδιο σημειο αλλα το router το θελω μεσα στο δωματιο τι γινεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και σε εμενα με καλεσαν απο την cosmote και μου ανεφεραν πως μεχρι το καλοκαιρι θα γινει αλλαγη σε VOIP (καλλιθεα) , το ερωτημα μου ειναι πως αντι για το μοντεμ που δινει εχω βαλει το TP link VR600 μπορω να το χρησιμοποιησω για το voip ή αναγκαστικα θα πρεπει να βαλω παλι αυτο της cosmote, εαν μπορω να παραμεινω με το modem της TP πως πρεπει να γινει η συνδεσμολογια εφοσον εχει μονο μια εισοδα για τηλεφωνικη γραμμη?

Επεξ/σία από BIGSTELIOS
Δημοσ.
9 ώρες πριν, BIGSTELIOS είπε

και σε εμενα με καλεσαν απο την cosmote και μου ανεφεραν πως μεχρι το καλοκαιρι θα γινει αλλαγη σε VOIP (καλλιθεα) , το ερωτημα μου ειναι πως αντι για το μοντεμ που δινει εχω βαλει το TP link VR600 μπορω να το χρησιμοποιησω για το voip ή αναγκαστικα θα πρεπει να βαλω παλι αυτο της cosmote, εαν μπορω να παραμεινω με το modem της TP πως πρεπει να γινει η συνδεσμολογια εφοσον εχει μονο μια εισοδα για τηλεφωνικη γραμμη?

Θα έχεις αυτό που δίνει για το VoIP και το άλλο για το δίκτυο σου. θέλει κάποιες ρυθμίσεις στα router, φαντάζομαι ότι αν ψάξεις θα βρεις το τι και πώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, BIGSTELIOS είπε

Παρε ενα καλο μοντεμ - ρουτερ που να υποστηριζει και VoIP αν θελεις κατι ανωτερο απο τα τσεκουρεμενα που δινει ο καθε παροχος.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Παρε ενα καλο μοντεμ - ρουτερ που να υποστηριζει και VoIP αν θελεις κατι ανωτερο απο τα τσεκουρεμενα που δινει ο καθε παροχος.

Εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα router συνδεδεμένο με το modem που δίνει ο OTE και απενεργοποιούμε το wireless του speedport.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, skiabox είπε

Εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα router συνδεδεμένο με το modem που δίνει ο OTE και απενεργοποιούμε το wireless του speedport.

Το τσεκουρεμα ειναι τσεκουρεμα και δεν εχει να κανει μονο με τις πορτες του μοντεμ-ρουτερ.

Απο εκει και περα παιρνεις ενα AVM FRITZ!Box βαζεις μεχρι 6 ασυρματα τηλεφωνα επανω και εισαι αρχοντας.

• Super Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, skiabox said:

Αρκεί να ξέρεις να ρυθμίζεις το QoS του από πίσω router.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ThReSh είπε

Αρκεί να ξέρεις να ρυθμίζεις το QoS του από πίσω router.

Γιατί να μην κάνει routing το speedport δηλαδή;

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, skiabox said:

Γιατί να μην κάνει routing το speedport δηλαδή;

Από την στιγμή που έχεις πχ το modem/router του ΟΤΕ "μπροστά" και πίσω άλλο ένα δικό σου router θα πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις QoS για το VoIP και σε αυτό, αλλιώς παίζει να εμφανίζονται προβλήματα στην ομιλία όταν η γραμμή κατεβάζει στο full...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, divo είπε

1)και τα 2

2) με μια λεξη ..τσου. καπου στα ιδια θα εισαι. Βεβια με την προιποθεση οτι οι διπλανοι σου δεν εχουν καποιο προβλημα και εχουν αυτη τη ταχυτητα.

👍👍👍👍👍👍👍👍

Για την πρώτη περίπτωση πάλι, άρα αυτό που διαβάζω ότι το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί στο ρούτερ δεν ισχύει; ή απλά λειτουργούν όλες οι περιπτώσεις;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, divo είπε

Αν κανεις τη συνδεσμολογια της πρωτης εικονας, ειναι σαν να συνδεσεις το τηλεφωνο πάνω στο ρουτερ.

Αν δεν εχεις αλλα τηλεφωνα στο σπιτι παρα μονο ενα τοτε το συνδεσεις πανω στο ρουτερ, για να μην εχεις παραληλα 

Λειτουργουν και οι δυο περιπτωσεις, αλλα στη δευτερη περιπτωση θες και φιλτρα παντου

Οκ κατάλαβα. Οπότε εννοείς αν γίνει όπως στο video με επιστροφή οκ κατανοητό.

Αν για κάποιο λόγο χαλάσει το ρούτερ και το στείλω για service, το τηλέφωνο θα λειτουργεί στο σπίτι;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, divo είπε

οχι.

Αλλα δεν το δινεις για σερβις. Οτι παθει καλεις το 13788 ερχετε τεχνικος και στο αλλαζει επιτοπου αν εχει βλαβη

Ωραία με καλυψες:) ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...