skiabox Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά μιας και αύριο το πρωί θα με γυρίσουν σε voip τι πρέπει να αλλάξω στη συνδεσμολογία; Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής. Router κατευθείαν στον τοίχο και το τηλέφωνο στην θύρα 1 από τις δύο που έχει το speedport entry 2i για τηλέφωνο. Φίλτρα κανένα. Το σκέφτηκα σωστά; Από ότι βλέπω σε αυτό το βίντεο καλά το σκέφτηκα το πράγμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ναι βαζεις το τηλεφωνο σε μια απο τις θυρες απο πισω και εννοειται το μοντεμ στον τοιχο (φιλτρο δεν χρειαζεται, ισα ισα που μπορει να μην συγχρονιζεις καν αν βαλεις φιλτρο).. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
White_Cat Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Έχει απόλυτο δίκιο ο χρήστης Salvation81. Γείτονας είχε ακριβώς αυτό το θέμα και το λύσαμε συνδέοντας το τηλέφωνο (χωρίς φίλτρο φυσικά) στην ειδική θύρα που διαθέτει ο router για τηλεφωνική γραμμή VoIP. Άμα θέλεις όμως τη γνώμη μου, το VoIP έχει και το εξής σοβαρό (κατ' εμέ) μειονέκτημα. Άμα πάψει για οποιοδήποτε λόγο να λειτουργεί η σύνδεση στο Internet, θα νεκρώσει και το τηλέφωνο. Γι' αυτό παρά το ότι μου κάνανε προσφορά για VoIP, προσωπικά δεν το δέχτηκα. Ο Άσπρος Γάτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, White_Cat είπε Έχει απόλυτο δίκιο ο χρήστης Salvation81. Γείτονας είχε ακριβώς αυτό το θέμα και το λύσαμε συνδέοντας το τηλέφωνο (χωρίς φίλτρο φυσικά) στην ειδική θύρα που διαθέτει ο router για τηλεφωνική γραμμή VoIP. Άμα θέλεις όμως τη γνώμη μου, το VoIP έχει και το εξής σοβαρό (κατ' εμέ) μειονέκτημα. Άμα πάψει για οποιοδήποτε λόγο να λειτουργεί η σύνδεση στο Internet, θα νεκρώσει και το τηλέφωνο. Γι' αυτό παρά το ότι μου κάνανε προσφορά για VoIP, προσωπικά δεν το δέχτηκα. Ο Άσπρος Γάτος ΟΛΑ τα τηλεφωνα θα γινουν VoIP σιγα σιγα, δεν υπαρχει το δεν το δεχτηκα, θα στο κανουν αυτοματα οταν ερθει η στιγμη (ουτε εγω το ειχα δεχτει μεχρι που το εκαναν αυτοματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 On 20/02/2019 at 00:32, skiabox said: Παιδιά μιας και αύριο το πρωί θα με γυρίσουν σε voip τι πρέπει να αλλάξω στη συνδεσμολογία; Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής. Router κατευθείαν στον τοίχο και το τηλέφωνο στην θύρα 1 από τις δύο που έχει το speedport entry 2i για τηλέφωνο. Φίλτρα κανένα. Το σκέφτηκα σωστά; Από ότι βλέπω σε αυτό το βίντεο καλά το σκέφτηκα το πράγμα! αλλο ενα video που δεν αναφερει τιποτα για bridge taps. το μονο σωστο που εχω βρει για καλωδιωση vdsl ειναι αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf το οποιο ειναι το μονο που λεει πως να μην εχεις bridge taps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μια χαρά δουλεύει το voice over ip. Δεν μένει τώρα παρά να μου δώσουν και το ρημάδι το vdsl που μου έχουν βγάλει την ψυχή! (1η εγκατάσταση καμπίνας Μάρτιος 2018 και σε μία εβδομάδα συμπληρώνω 2 μήνες να βλέπω το καφάο να δουλεύει κανονικά αλλά να μην δίνει ακόμα υπηρεσίες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορείς να βάλεις fiber και να μη δεχτείς voip? Αν στο σπίτι έχεις 2 συσκευές τότε πως γίνεται η συνδεσμολογία ; (αφού η κάθε συσκευή είναι σε άλλο δωμάτιο) Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από PETROS13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, PETROS13 είπε Μπορείς να βάλεις fiber και να μη δεχτείς voip? Αν στο σπίτι έχεις 2 συσκευές τότε πως γίνεται η συνδεσμολογία ; (αφού η κάθε συσκευή είναι σε άλλο δωμάτιο) Το να μην εχεις voip δε το γνωριζω. Υπαρχει η κεντρικη πριζα, λεγεται κεντρικη γιατι ερχεται το καλωδιο απο το κουτι του ΟΤΕ (χοντρικα), και μεσα στη πριζα γινεται διακλάδωση με την 2η πριζα, πχ δωματιου. Εσυ αυτο που εχεις να κανεις, ειναι να βαλεις ενα διπλο πριζακι τηλεφωνου. Στο ενα θα συνδεσεις το κεντρικο καλωδιο (ζευγαρι) και στο αλλο του 2ου δωματιου. Ετσι απο το ρουτερ θα συνδεσεις την εξοδο phone στο διπλο πριζακι στη θεση που ειναι για το 2ο δωματιο. Αν εχει καποιος 10 πριζες, 1 ειναι η βασικη και οι υπολοιπες 9 συνδεονται μεσω αυτης, οποτε παλι με διπλο πριζακι στη μια θυρα το κεντρικο καλωδιο και στην αλλη η 9 πριζες δωματιων. Και ολα αυτα χωρις φιλτρα(δεν υπαρχουν στη voip). Yπαρχει και 2η λυση με splitter και περιεργες συνδεσμολογίες, τις οποιες δε γνωριζω, αλλα εχω δει φυλλαδιο συνδεσης της cyta που της γραφει αναλυτικα( αν ψαξεις google-> cyta συνδεση τηλεφωνου θα το βρεις). Το δυσκολο της υποθεσης ειναι να βρει καποιος στο κουτι στο τοιχο του το κεντρικο ζευγαρι, μετα τα υπολοιπα ειναι σχετικα ευκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 - Δεν δαγκώνει το VoIP αν έχεις 2 τηλεφωνικές πρίζες, εγώ για παράδειγμα έχω 4. - Υπάρχουν και εδώ και σε άλλα ειδικά forum πολλά θέματα που απαντούν στην ίδια ερώτηση (συνδεσμολογία + αλλαγές στην εσωτερική καλωδίωση) με λεπτομέρειες και φωτογραφίες. - Στη διπλή τηλεφωνική πρίζα δεν συνδέεις όπως νάναι τα καλώδια, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό προϋποθέτει όμως αναγκαστικά το ρούτερ να βρίσκεται στην κεντρική πρίζα ή κάνω λάθος; Μέσω voip θα έχω φαξ; Ή σταματά να λειτουργεί και αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
faye1982 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 23 ώρες πριν, PETROS13 είπε Αυτό προϋποθέτει όμως αναγκαστικά το ρούτερ να βρίσκεται στην κεντρική πρίζα ή κάνω λάθος; Μέσω voip θα έχω φαξ; Ή σταματά να λειτουργεί και αυτό; Ναι το ρούτερ πρέπει να είναι στην κεντρική πρίζα και με την ανάλογη συνδεσμολογία λειτουργούν όλες η πρίζες του σπιτιού με την προϋπόθεση ότι είναι ενωμένες με την κεντρική. Στις πρίζες που δεν μπαίνει το ρούτερ μπαίνει φίλτρο πριν την τηλεφωνική συσκευή. Όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά (αναγνώριση, φραγή, φαξ...) δεν αλλάζει κάτι. Μόνο η τεχνολογία αλλάζει. Αν κάποια υπηρεσία δεν λειτουργεί ζητήστε ξανά ενεργοποίηση από τον ΟΤΕ. Και σημείωση όλες οι γραμμές θα γίνουν voip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Στη θεία μου που έχει 2 συσκευές τηλεφωνου βάλανε ένα τάφ στην μία θύρα του τηλεφώνου του router. Είναι σωστή αυτή η συνδεσμολογία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Φίλτρο στη VoIP δεν έχω ακούσει ποτέ. Μόνο για επιστροφή μέσω splitter. Αν έχει το router 2 phones η αν έχει 1 phone και ένα ταφ, είναι ακριβώς το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Το κεντρικό πριζάκι είναι σε δύσκολο σημείο (όλα τα καλώδια όπως έρχονται) οπότε δεν μπορεί εκεί να πάει ρούτερ. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ πολύ με τη σύνδεσμολογια. Από adsl όπως το έχω είναι: Φίλτρο σε 1 γραμμή τηλεφώνου Και. Splitter σε μια άλλη που έχω και το ρούτερ. Ερωτήση. Αν μείνει η σύνδεσμολογια ως έχει και βάλω το vdsl 50 με voip cosmote θα λειτουργούν και τα 2 τηλέφωνα ή μόνο το 1; Ερώτηση 2: γνωστοί που μένουν στην ίδια και στη διπλανή πολυκατοικία έχουν vdsl30 cosmote πιάνουν γύρω στο 18.. Αν βάλω το 50αρι λόγω προφίλ θα πιάνω αυτά που δεσμεύονται για 30-45 ή λέει η cosmote ότι να ναι; (Με adsl τώρα είμαι στο 10..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SakafliaC Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Τι κερδίζεις αν η τηλεφωνία σου είναι VoIP? Υπάρχει λόγος δηλαδή που το επέλεξες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα